
I dag kommer storesøster og mamma på besøk, og da skal vi lage julemat, drikke rødvinsgløgg og bare kose oss med matlaging. Det blir blant annet vegisterkaker og nøttestek som søster og jeg spiser på julaften når de andre spiser den klassiske julematen. Det er veldig greit å lage dette på forhånd så det slipper å bli for mange retter som skal i sving på selveste julekvelden. Vegisterkakene varmer vi bare opp (du finner oppskriften på dem HER) og nøttesteken skal stå i 45 minutter. Den lager vi helt klar i morgen og den holder seg fint å kjøleskapet i to dager 🙂 Jeg elsker sennep til, sjysaus laget på grønnsakskraft, tyttebærsyltetøy, syltet agurk og rosenkål. Nammis! Her kommer oppskriften!

du trenger
♥ 1/2 dl. røde linser ♥ 200 g. nøtter – en blanding av cashewnøtter, valnøtter og mandler ♥ 1 gul løk ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 10 hakkede tørket aprikos ♥ 4 plater butterdeig ♥ 1/2 ts. muskat ♥ 1/2 ts. chilipulver ♥ 1 ts. tørket ingefær ♥ 1 ts. tørket koriander ♥ 1 ts. garam masala ♥ 1/2 ts. tørket nellik ♥ salt + pepper

slik gjør du
Kok opp de røde linsene med grønnsaksbuljong. Kvern nøttene. Finhakk løk og hvitløk og stek dette blankt. Bland alt sammen til en fast deig. Tilsett alt krydderet og smak til med salt og pepper. Smør en brødform og press deigen nedi slik at du former den. Kjevle ut butterdeigen, løsne deigen ut av brødformen og over på butterdeigen slik at du kan pakke den inn. Plasser den oppi brødformen igjen og stek den nederst i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Du kan selvfølgelig også forme deigen med fingrene uten å ta den i brødformen først, men jeg synes det er lettest slik. Sørg bare for å smøre formen godt først, slik at du får løsnet den lett uten butterdeigen rundt.



Håper det smaker til jul! Denne er så utrolig god 🙂
It seems super delicious, really need to try it!!
Miki x
https://www.littletasteofbeauty.com/
Kan denne fryses?
Nydelig og inspirerende blogg❤️
plate brand?
Green gate 🙂
Blir den ikke sterk ? Med Chilli og ingefær i ? …
Jeg har veldig lyst til å prøve å lage nøttestek men det høres jo egentlig veldig spesielt ut …Oven underlig sammensetning av løk og nøtter og ting en vanligvis ikke blander i hop…
Men skal absolutt prøve.
Det avhenger litt av hvor mye du bruker, men ikke med disse forholdene 🙂
Lurer også på om den kan fryses? Kun en i min familie som ikke spiser kjøtt.
Lurer også på om bloggen er i ferd med å avvikles. Synes det er mange som spør om ting som ikke besvares….
Godt nyttår.
Fine bilder. God stemning .
Sminker du døtrene dine? Så på siste bildene på insta og der ser hun ene datteren din sminket ut? Stemmer det? Takk for svar .
Tusen takk 🙂
De pleier å leke med sminke, men nei, jeg pleier ikke å sminke dem til vanlig.
Kan jeg spørre hvor bestikket er fra? Ser du har mye fint bestikk i både gull og sort 😊 Synes du fargen holder seg greit etter en del runder i oppvaskmaskina?
Det er fra Kremmerhuset, eneste som har holdt seg fint av de i gull 🙂
Denne var fantastisk god. lagde den i dag. Tusen takk for oppskrift.
Bare hyggelig 🙂