julekalender i trappen

Dette blir faktisk det syvende året på rad vi har julekalender i trappen og jeg kan aldri se for meg å ha den et annet sted – selv om det er ganske mye arbeid å lage den, og å montere den. Men det er så verdt det! Det blir nesten som et lite smykke i huset, og det er nesten litt vemodig når jeg hver dag ser at det blir færre og færre pakker. Vemodig for meg, men gøy for barna! Det betyr jo tross alt at julaften nærmer seg! 

Det startet da vi bodde i Siljan, julen 2015 da Nelia var 2 år gammel. Den gang da var det green gate og den romantiske stilen jeg gikk for. Det var rosa, grønt og rødt om hverandre – ganske så fint det også 🙂 Etter hvert ble den mer tradisjonell og nostalgisk, synes i hvert fall jeg og slik som den er i dag, slik elsker jeg den! 

I år ble det grønt og sort og rødt – det blir jo ikke mer jul enn det! Lekte litt med tanken på å kutte ut det røde, men synes likevel det ble fint med en farge som stod litt ut og som tross alt er selve julen – for meg i det minste. Dessuten hadde jeg tatt vare på veldig mange ferdigknyttede sløyfer fra fjor, og gjenbruk er jo alltid fint! 


Tenk at det bare er 10 dager til den store kvelden! Men heldigvis er det fortsatt mange pakker igjen i trappen 🙂 

18 kommentarer

 1. Nydelig pyntet trapp og nydelige jenter dere har 🙂

 2. Jeanette

  For et hår på jentene 😍

 3. Nydelig pyntet, og rødt MÅ jo med. 🙂

 4. sologstrand

  Hei jeg hadde lyst til å spørre deg hva en nostalgisk jul betyr for deg, siden du påstår at det har blitt din julestil. Nøtteknekkerne har blitt populære de siste årene, og er altså noe ganske nytt for oss nordmenn. Så vidt jeg vet? Correct me if i’m wrong. Jeg synes du har en moderne julestil. En nostalgisk jul vil være slik du husker den fra gamle dager, barndom bl.a. Og synes du svart er en julefarge?

  1. Hvor trist liv har du egentlig? Hvorfor kommenterer du dette? Stakkars deg 🙁 Tenk på din egen julepynt.

  2. Omg…

  3. Kanskje feks minnene om å ha sett Nøtteknekkeren som barn kan ha vært inspirasjon?🩰

   ———

   Jeg vil at mitt julehjem skal se mest mulig ut som familien Ekdahl sin jul i Fanny och Alexander. Synes det er mer nostalgisk enn mammas überrosa jul på 80-tallet, for å si det sånn. Mamma har i alle år bare gitt meg hodepine uansett. Mas og krav dagen lang.

   Så Sologstrand, slutt med denne hakkingen. Jula er vanskelig for mange. Vonde minner, vonde familier, vonde tanker om det man aldri fikk. Bit deg i leppa og la alle ha den jula de vil. Jeg vil skape meg min egen nostalgi, for en tid på året som jeg fra barndommen alltid husker som vond.🥺🎄💚

   PS Til alle som har en Onkel på julaften som alltid blir litt for full. Spør deg selv, er det en grunn til at han alltid drikker så mye? Kanskje det er noe feil med hvordan dere andre rundt bordet behandler og tenker om han?
   PPS Den kommentaren fra Sologstrand traff meg skikkelig.
   PPPS Fuck Jul. Ingen tid på året der mennesker prøver å være snillere, men ender opp med å være eklere.

 5. Hvor er de nydelige kjolene kjøpt? 🤩

 6. Jeg synes det er så utrolig hyggelig å lese disse innleggene du lager om jul. Tusen takk for at du deler <3

 7. Elisabeth h

  Traopen er nydelig, og det er jentene, også. Veldig gøy å se hvor forskjellige de er av utseende, selv om søsterlikheten er der. Er de ulike av vesen, også? Har litt inntrykk av at Naia er en liten skøyer, hi hi.

 8. Hair band?

 9. Elisabeth

  Resirkulering er vel og bra, men kanskje ikke på en blogg som er ment for å inspirere? Sett det før # julen 2018 # julen 2019 #julen 2020… You get the picture.

  1. sologstrand

   Hva er det for en slags kommentar? Er det noe som er viktig i dag, er det nettopp gjenbruk. Jeg synes tvert i mot at gjenbruk og resirkulering inspirerer!

 10. Kalenderen eeeer så fin!
  Kan eg spørre kor jentene sine kjolar er ifrå? Heilt nydelige er dei!

 11. Redbull

  Flott å se på, men det blir veldig mye pakker og bruk og kast, tenker jeg. Det gjelder ikke bare dere, men mange andre også.
  Du som er et forbilde og når ut til mange lesere. Hva med å fronte gjenbruk, eller alternativ til masse pakker, som feks å hjelpe barn i julen som har det vanskelig. Tenk på den lærdommen barna kunne hatt av det også. Kloden vår klarer ikke å takle vårt voldsomme forbruk, og influensere som skal nettopp skal påvirke folk, burde ikke oppfordre oss til det motsatte!

  Jeg kom på at dere har holdt på med Omvendt julenisse, men har ikke lest noe om det nå i desember? Holder dere ikke på med det lenger?

 12. Jeg koser meg så med bildene du legger ut, Caroline. Slik har det vært i alle år. Delikate bilder hvor jeg kan – i tillegg til å kose meg en stakket stund, også hente inspirasjon. Du skriver så koselig og i det hele tatt . . . . jeg glemmer alt som er vondt og trist i verden for en liten stund og det er så deilig. Det å få disse minuttene med «en god følelse». Dere er så superflinke begge to og dere har det så utrolig lekkert og Nelia og Naia er jo bare en drøm i seg selv.
  Ønsker dere alle en fantastisk førjulstid, og takk for all sinnsro og koselige stunder du gir meg, Caroline <3

 13. Helt nydelig, blir så glad hver gang det kommer en ny blogg. Det er så mye pent, og inspirerende! Denne trappekalenderen er nydelig, for en julestemning!

 14. Hei! Veldig hyggelig med juleinspirasjon! Gjerne mer av det! 🙂
  Jeg syns det er synd at det ikke går an å se bilder i gamle innlegg, skulle gjerne ha sett juleinspirasjon fra årene som har gått også. Blir dette ordnet med det første?
  Ellers så ønsker jeg deg en riktig god jul! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *