bakt søtpotet- og gulrotsuppe

Denne suppen er så fyldig og god! Rett og slett helt perfekt for det kjølige høstværet som er over oss nå og jeg elsker kombinasjonen gulrot og søtpotet! Godt brød til er et must – denne var en hit hos jentene våre ogås, så den er absolutt verdt å prøve for de minste i huset 🙂 


du trenger 

♥ 1400 gr. søtpotet ♥ 800 gr. gulrot ♥ 1 gul løk ♥ 4 fedd hvitløk ♥ 1 liter grønnsaksbuljong ♥ 2.5dl kokosmelk ♥ koriander ♥ salt og pepper


slik gjør du 

Skrell poteter og gulrøtter, fordel dem utover en bakeplate med bakepapir og stek dem på 200 grader i ovnen. Etter 30 minutter skreller du fire hvitløksfedd og steker de sammen med grønnsakene. Grovhakk løken og stek den blank i en kjele. Når grønnsakene er ferdige, grovhakker du dem og har de oppi kjelen med løken. Tilsett grønnsaksbuljongen og kokosmelken, og la det hele småkoke i 10-15 minutter til grønnsakene er myke nok til å moses. Rør med jevne mellomrom. Bruk en stavmikser og mos grønnsakene. Smak til med salt, pepper og koriander.


Server gjerne suppen med godt brød til, nykvernet pepper og en klatt med rømme om du vil. Jeg drysset over noen gresskarkjerner også! Skikkelig godt 🤤

6 kommentarer

 1. Kjersti

  Ser helt nydelig ut. For noen flotte bilder!

 2. Dette så utrolig godt ut! Kanskje det må prøves ut i helgen. Får så mye inspirasjon av disse oppskriftene du legger ut:) Men en annen ting, jeg venter veldig på litt jule inspirasjon fra deg, blir så sykt fint hvert år du pynter:) Når har du tenkt å få frem pynten? Jeg har så lyst til å begynne men føler at det er for tidlig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kommer om ikke så veldig lenge 😀

   1. Det gledes

 3. OMG this soup seems so delicious!!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 4. Kamilla

  Etter 30 minutter og du putter hvitløken i ovnen med potet/gulrot hvor lenge skal det da stå? Du skriver bare til de er ferdige?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *