ovnsbakte poteter med chimichurri

Det kan jo ikke være en uke uten oppskriftsonsdag – som akkurat denne uken faller en dag for sent 😅 Hei torsdag! I går laget jeg kanskje verdens enkleste middag: ovnsbakte poteter med torsk og chimichurri. Sistnevnte er en kald saus som er anbefalt til stekt eller grillet kjøtt, men spør du meg, er det også det perfekte tilbehør til sprøstekte poteter og torsk! Jeg fikk så mange spørsmål om fremgangsmåte i går, og det er alltid gøy når en oppskrift kan inspirere – vi har vel alle kjent på frustrasjonen over hvor vanskelig det noen ganger kan være å finne en fristende og enkel middagsrett som hele familien skal like – hver eneste dag. Men poteten altså! Den skuffer aldri! Så her kommer oppskriften, håper dette er noe du vil prøve i dag! I morgen er det jo tacofredag 😉 


til to voksne trenger du

♥ 400 gram kokefaste poteter (vi brukte Asterix) ♥ 400 gram cherrytomater ♥ 400 gram torsk ♥ salt ♥ pepper ♥ 1 dl olivenolje ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 2 sjalottløk ♥ 1ss frisk kruspersille ♥ 1 ss frisk basillikum ♥ saften av en 1/2 sitron 


slik gjør du 

Kok potetene med skallet på i 15 minutter. La vannet renne av og fordel de ut over en stekeplate med bakepapir. Bruk en gaffel og press på de slik at de blir litt most slik som på bildene. Salte og pepre og sett inn i ovnen sammen med cherrytomatene (de skal i en ildfast form med salt og pepper) på 200 grader i 40-45 minutter. Avslutt gjerne med litt grill for å få en gyllen og crispy overflate. Hold øye med cherrytomatene underveis og ta de ut når de har ønsket konsistens. 

Mens potetene steker kan du finhakke sjalottløk, hvitløk og urtene, og ha de i en bolle med olivenoljen og sitronsaften. Bland sammen og smak til med sitron og pepper. Når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden til potetene så steker du torsken på middels varme til den begynner å flake seg. Salte og pepre underveis.


Håper det smaker 🤤

11 kommentarer

 1. Nam, det hørtes og så veldig godt ut Venter en liten jente i mars. Og ettersom at jeg syntes du har så fine navn på dine jenter så lurer jeg på hvilket navn du liker best av Sanna og Nova?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så koselig! Gratulerer så mye <3 Jeg synes Sanna er nydelig, evnt. Sanne 🙂 <3 Men Nova er også nydelig selvfølgelig! Masse lykke til <3

 2. Violetta

  Ser veldig godt ut!

 3. Så bra du tipser om gode og spennende torskemiddager noe vi vet mange spiser for lite av!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Torsk er så godt synes jeg, er så enkelt å bruke til det meste 🙂 Jeg har det mye når de andre spiser kjøtt, funker som regel alltid med det samme tilbehøret 🙂 <3

 4. This recipe seems so yummy!!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  1. Caroline Berg Eriksen

   It’s the best!

 5. Det så veldig godt ut, men kunne tenkt meg et bilde av potetene in the making. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skal få laget en video på det jeg 🙂 Er ikke vanskelig 🙂

 6. Keth Helen

  Ser helt nydeligt ut

 7. Ser nydelig ut 😍 Ja til flere torskemiddags-tips!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *