en skikkelig deilig salat

Lyst på en skikkelig crunchy salat med verdens nydeligste dressing? Les videre! Altså denne blandingen av eple, gulrot og brokkoli er en smaksopplevelse i seg selv, og har blitt min go to lunsj i det siste. Eple kan jeg plukke fra hagen og dressingen har jeg stående i en boks i kjøleskapet. Resten av ingrediensene også. Så blander jeg bare sammen alt rett før jeg skal spise – genialt! 


til 2 trenger du 

♥ 450 gram brokkolihoder ♥ 100 gram gulrot ♥ 1 eple ♥ 100 gram rødløk ♥ 60 gram tranebær ♥ 80 gram Quinoa


slik gjør du 

Kok quinoa som anvist på pakken. Skjær av brokkolighodene og kutt de i mindre biter. Finhakk rødløken, del eplet opp i terninger og riv gulroten på et rivjern. Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle. Quinoaen kan godt være litt varm, det gjør salaten litt lunere.


dressing 

♥ 100 g. lettmajones ♥ 100 g. drømmelett ♥ 1/2 ts. sukker ♥ 2 ss. sitronsaft ♥ salt + pepper 

Rør alle ingrediensene godt sammen. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og bland godt. Så er det bare å nyte 🤤 


Velbekomme og god helg 🥦 🥗 

11 kommentarer

  1. Nydelig

  2. Ser veldig godt ut! Et lite tips – reduser matsvinn, bruk hele grønnsaken! Stilken på brokkolien er supergod og fortjener å bli med i salaten 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Pleier å ta vare på den for å bruke i puréer 🙂

  3. Hei,

    Hvor har dere kjøpt døra til «finstuen»? Skydør ser det ut som.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den var her da vi flyttet inn 🙂 Men vi har byttet ut glassene i den, det var gult glass i den fra før 🙂

  4. Er så lei meg for at du ikke ønsker å holde bloggen oppe med daglige innlegg slik som før! Stort savn!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det gleder meg å høre at du savner det <3 Lei for at det ikke er som før, men jeg er nødt til å prioritere annerledes akkurat nå, men jeg liker fortsatt å oppdatere her og kommer ikke til å slutte med det 🙂 Vet jo aldri om det plutselig blir som det var før heller 🙂

  5. Denne gleder jeg meg til å prøve, på vei hjemover fra høstferie i Ålesund nå 🙂

  6. Denne skal lages i morgen 🙂 ikke så kjent med quinqua; med 80g mener du 80g ferdigkokt, eller skal man koke 80g? Hilsen quinqua-newbee

    1. Caroline Berg Eriksen

      Koke 80 gram 🙂

      1. Takk

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *