hjemmelagde energibarer med kokos

Har dere smakt mellombarene med kokos og sjokolade som kan kjøpes på dagligvarebutikkene? De har vi alltid her hjemme, de er veldig fine å ha som et mellommåltid i matpakken til barna, og ikke minst i min egen veske på ekstra lange dager eller kvelder. For å oppsummere: dette måtte jeg prøve å lage selv! Og fy søren så godt det ble! Her kommer oppskriften på hjemmelagde energibarer med sjokolade og kokos 🤤 


til 1 stor ildfast form 

♥ 15 – 20 dadler uten stein ♥ 80 g. honning ♥ 85 g. mandelsmør ♥ 2 ss. kokosolje ♥ 1 ts. vaniljeekstrakt ♥ litt salt ♥ 120 g. havregryn ♥ 65 g. revede mandler ♥ 80 g. revet kokos ♥ 2 ss. mandelmel ♥ 60 g. finhakket mørk sjokolade 


slik gjør du 

Dekk den ildfaste formen med bakepapir i bunnen. Bruk en kjøkkenmaskin eller en stavmikser til å mose dadlene sammen, de skal blendes så lenge at det blir til en puré. Hell de moste dadlene over i en kjele og rør inn honning, mandelsmør og kokosolje over medium varme. Når alt har smeltet sammen, kan du fjerne kjelen fra pannen og røre inn finhakket sjokolade, revet kokos, havregryn og vaniljeekstrakt. Smak til med salt. 

Press blandingen ned i bakepapiret som dekker den ildfaste formen. Lag gjerne et ganske tykt lag slik at de ikke knekker når du skal dele dem opp i barer senere – gjerne tykkere enn jeg har laget dem på bildet. Nå trenger de 1 time i fryseren før de er klare til å deles opp! Nam! Etterpå nytes de akkurat som de er, og må oppbevares i kjøleskapet. Dersom du skal ha dem med deg på tur, må de kles inn i bakepapir eller lignende. De smaker like godt selv om de ligger fremme, men smuldrer selvfølgelig litt opp og blir mer som chunky nøttesnacks – skikkelig digg det også! 


🍫 🌰 ⚡️

15 kommentarer

 1. Kjersti

  Virket kjempegode, de skal jeg prøve. Men får barna ha med seg sjokolade på skolen og i barnehage?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, aldri ren sjokolade 🙂

  2. Kjersti

   Men her er det jo mye sjokolade, så spørsmålet mitt burde egentlig være om de kan ha med seg slike barer i matpakken? Det er jo egentlig godteri?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Pleier å lage uten også 🙂 Det går helt fint!

 2. Violetta

  Nam! Dette så utrolig godt ut, så det skal helt klart lages! 🙂

  Jeg må bare spørre om noe utenfor saken, da jeg noen ganger er på Kvinneguiden forum. De som skriver i tråden om deg der, er helt åpenbart noe forstyrret. Jeg tror ikke alle er det, men det netthatet du blir møtt med der, gjør det deg iblandt bekymret? Eller tar du det med en skuldertrekning når du blir tipset om noen av de mer ekstreme?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Det må du så klart gjøre 😀 Kjempegodt!

   Jeg kan forsikre deg om at det finnes systemer som overvåker de mest ekstreme der inne.

   De fleste der er nok helt normale mennesker, men det gjelder dessverre ikke alle.

   1. Ingeborg

    Leser du det som blir skrevet om deg på Kvinneguiden? Er det ikke best å la være?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg leser det ikke, nei 🙂

   3. Violetta

    Det er bra. Nei, de fleste er vel ganske normale, men slike grupper drar til seg skumle utskudd. Blir ganske sjokkert over aggresiviteten og hva de får seg til å skrive, men godt det er de som fanger opp de mest ekstreme!

    Er straks på vei til butikken for å handle inn til barer. Tror dette vil bli en favoritt her i heimen 🙂

   4. Caroline Berg Eriksen

    Håper det smaker 🙂

   5. Helt enig, de kan ikke være helt gode, men det er deilig lesestoff når man føler seg litt dårlig en dag, så har man det ikke så ille som det de må ha det men synes synd på dere, er det lov og holde på sånn? Det burde hvert forbudt!
    Ønsker dere en fin kveld, og takk for all inspirasjon du gir hver dag❤️

   6. Caroline Berg Eriksen

    Takk det samme 🙂

 3. Mariann

  Nam,disse vil jeg å lage :). Nydelig bluse du har på deg på første bilde. Alltid en fryd å titte innom bloggen din <3

 4. Sender du mellombar fra butikken med ungene på skolen? De er jo proppfull av sukker, du som er så opptatt av sunt kosthold?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det hender at vi gjør 🙂 De spiser så sunt og er aktive ellers i hverdagen og helgene at det ser jeg på som uproblematisk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *