oppussing av bad

Dere som følger meg på instagram har sikkert fått med dere at vi er i full gang med oppussing her hjemme, og det som gjøres nå er rett og slett noe så enkelt som å ta bort gammelt panel på vegg og tak, for så å montere gipsplater. Slette vegger, slett tak og tilbake til de originale listene. Det er mye forskjellige listverk i dette huset, men det absolutt flotteste er de helt enkle som finnes noen steder i huset og som ser ut til å være opprinnelig. Det er panel i taket og på veggene i gangen oppe, på kjøkkenet og på kontoret, og når du først legger merke til hvor rotete det faktisk ser ut og hvor mye plass det stjeler, da klarer du ikke å ikke se det igjen. Jeg er derfor sjeleglad for at vi har satt i gang prosessen, selv om jeg blir litt smågal av å bo sånn midt oppi støvet og rotet. Det blir heldigvis bra tilslutt og jeg tror rommene kommer til å føles mye større. 


b a d e r o m 

Når dette prosjektet er litt lenger unna, skal vi sette i gang med å pusse opp badet på soverommet vårt og det andre badet vi har i andre etasje. Det ble gjort noen feil da vi pusset opp i første omgang, noe som jo er fryktelig leit, men nå har vi kommet frem til at vi rett og slett gjør det på nytt og får det skikkelig. Vi har hyret en interiørarkitekt for anledningen og jeg tror resultatet kommer til å bli helt fantastisk flott! Det skal bli så deilig å ha noen som kommer med forslag og løsninger, så vi slipper å bruke tid på å lete etter interiør og fargekombinasjoner. Og ikke minst: det blir akkurat sånn vi ser for oss. Bildene over her er inspirasjonen jeg har sendt til henne. Vi har lyst på en mer åpen løsning fra soverommet vårt og inn til badet, men det skal samtidig være mulig å lukke helt igjen – vil jo ha litt privacy når man gjør sitt fornødne – ehe 😉 Det blir så bra! 


Gleder meg til å sette i gang – men det får bli i 2022 🙂 

54 kommentarer

 1. Karoline

  Dere er superflinke ! Håper dere får noen bedre håndverkere enn sist

 2. Har du bad på soverommet? Det har jeg bare sett på fjernsynet fra Hollywood .. Stilig

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bad direkte fra soverommet 🙂 Du kan se bilder her: https://www.carolinebergeriksen.no/2018/09/06/gulv-vi-fikk-nok/ 🙂

 3. Hvis det ble gjort feil på badene, er dette en reklamasjonssak Ta kontakt med de som renoverte badene, det er vel ikke så mange år siden? Hvis dere gjorde noen feile designvalg, er dette en annen sak. Skjønner hvis dere angrer på de sorte flisene blant annet. Lykke til!

  1. Vi har sorte fliser, og elsker det! Hva mener du er feil med Caroline sine? Kanskje tenke seg litt om før du «disser» alle som velger mørke bad..?

 4. Hvis det er feil, går ikke det på garantien fra de som lagde badene for dere ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, men det må fortsatt gjøres 🙂

 5. Aleksandra

  Hei,
  Ser noen kvinner som trener mye får veldig store muskler (store lår, armer osv)
  Du er jo veldig slank, men trener fortsatt mye styrke. I tillegg ser det ut til at du koser deg med mat, søtt og alkohol. Det er nok en kombo, men vil du si at din figur er et resultat av trening, kosthold eller genetikk?
  Ville du lagt mye på deg dersom du ikke trente eller er du naturlig slank? Og du spiser alt, men er du oppmerksom på mengder når du spiser?
  Takknemlig for svar!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei! 🙂

   Grunnlaget for hvordan man kan se ut er basert på genetikk, men det kommer ikke gratis og man jo spise sunt og trene for å få et resultat 🙂 Om jeg hadde sluttet å trene og spiste flere kalorier enn jeg brukte så ville jeg, som alle andre, gått opp i vekt.

   Jeg er bevisst på mengdene jeg spiser, helt klart, men det er veldig lite jeg ikke unner meg 🙂 Spiser egentlig alt untatt kjøtt, men spiser meg passe mett i stedet for stappmett.

 6. sologstrand

  Angående badene, ble det gjort feil av håndverkerne eller feil av dere? Hvis det er håndverkerne så har dere kanskje garanti.
  Det sorte badet var ganske dystert, forslagene du viser her ser mye bedre ut. 🙂 Håper dere tenker langt fram i tid denne gangen, så dere å slippe å pusse opp på en god stund.

 7. Elisabeth L

  Elsker bildene du har til inspo! Gøy om du har lyst til å dele før og etter bilder, eller kanskje video av prosessen på insta etterhvert?<3 gleder meg til å følge med

 8. Hæ? Pusser du opp igjen? Er det virkelig bra for miljøet? Tenk på blekkulf

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så vi skal leve med et bad fullt av feil pga. det og risikere avkortninger i forsikringer ved vannskader o.l? Fint å tenke på miljøet, for all del, men bygninger må vedlikeholdes og holde tilfredsstillende standard. Det andre arbeidet vi gjør i huset har ikke noe med det vi gjorde tidligere.

   1. sologstrand

    Er det gjort feil så er det forståelig at det må gjøres på ny. Var det dårlig jobb av håndverkere eller er det bare veldig komplisert med et gammelt hus?

   2. Hvorfor tok det så mange år? Skulle vært gjort for lenge siden da

   3. Caroline Berg Eriksen

    Vi har bare vært trege med å gjøre noe med det.

 9. Jeg har levd et langt liv, dvs jeg er i 60 årene. Derfor har jeg grunnlag for å si noe om overforbruket generelt i samfunnet. Jeg undres på hvor mye penger det er blant folk. Den stadige oppusning (som ikke fantes i min ungdom, vi var fornøyd om vi fikk egen leilighet), ferier, nye klær til stadig, flotte biler etc. Jeg mener det er viktig med nøysomhet og er redd for at barna våre kan få den samme innstilling til forbruk som foreldrene. Det kan komme andre tider som gjør at nøysomhet blir viktig. Dette til ettertanke! Ønsker deg en fin høst! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg skjønner godt hva du mener 🙂

   Nøysomhet slår nok aldri feil, spesielt direkte inn mot barna, men det handler vel så mye om hvordan man kommuniserer med de 🙂 Det er jo ikke slik at har man god råd og god materialistisk standard, så får barna automatisk dårligere verdier.

   1. Takk for svar! 🙂 Nei jeg tror ikke barna får dårlige verdier, verdier handler om så mangt. Dere er kjærlige og omsorgsfulle foreldre, som er det beste utgangspunkt for å få et godt liv. Og dere er tilstede for dem og lytter til deres behov. Det gjør dem reflekterte, både overfor seg selv og i samspill med andre. Men overforbruket kan arves akkurat som nøysomhet. Da tenker jeg generelt i dagens samfunn. Og så er det slik at barn sammenligner seg med andre barn og noen vil da oppleve at de aldri når opp til en viss standard. Jeg er redd for at forskjellene bare vil øke. Derfor tenker jeg at nøysomhet er viktig selv om jeg vet at dette er jobben din. Men som du sier er kommunikasjonen viktig 🙂

   2. Skjønner ikke hva du mener…
    Tenker du at dere lever nøysomt? Eller at dere ikke trenger det, sålenge dere forklarer barna at det er forskjell på folk?

   3. Caroline Berg Eriksen

    Nei, jeg tenker at det spiller ingen rolle om du har mye penger eller ikke, bruker mye penger, eller ikke bruker mye penger 🙂 Hvilke verdier man overfører til barna sine handler om kommunikasjon og hodninger, ikke hva man kjøper o.l.

    F.eks går det fint an at barna får mye, så lenge de skjønner at det er enkelte ting de må gjøre seg fortjent til 🙂 På samme måte forklarer vi de hvorfor vi ikke ønsker å betale x kroner for leke y, eller hvorfor vi f.eks ikke ønsker å betale trippel pris på en tur til Syden bare for å bo på et Lollo og Bernie hotell 🙂 Da lærer de seg at ting har en pris.

   4. Jeg kjenner mange med store formuer som er reflekterte og stødige personer. Vi snakker her om «gamle» penger og at pengene er opparbeidet gjennom generasjoner. Felles nevneren er at de overhodet ikke har en bruk og kast-mentalitet. Man kan si hva man vil til barn, men barn lærer av hva vi gjør og ikke hva vi sier. Når man har et så ekstrem forbrukt og feks ut fra hva vi ser på bloggen, bruker nesten ikke barna klær to ganger, eller du for den saken skyld. Ytterklær er nye årlig, de arves ikke. Du kunne feks ha brukt samme jakke i mange, mange år. I stedet ser man en ny jakke på nesten hver tur. Det hjelper ikke å ikke dra på et barnehotell når man drar på tre turer i året feks.
    Du lever jo av å få folk til å overkjøre, det er jo et ansvar du bør være bevist på.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Hei Vims 🙂

    Her går ting definitivt i arv og det har det gjort fra dag 1 🙂 Naia har masse klær, leker og skiutstyr fra Nelia.

    Klær brukes selvfølgelig mer enn én gang.

    Du ser jo ikke Nelia og Naia så ofte, så du har jo et ganske tynt grunnlag for å påstå det du gjør.

   6. Men vi ser de ofte nok til at man ser uteklær ikke går i arv. Leker skulle vel bare mangle, man trenger ikke dobbelt av leker..
    Hva tenker du nag forbruk og seg selv? Når du hele tiden reklamerer for noe nytt, hele tiden har nye klær, tror du ikke barna får med seg det?

   7. Caroline Berg Eriksen

    Jo, det gjør jo det 🙂 Men ytterklær blir jo typisk slitt fort så da er det jo sjeldent det jeg tar på de når vi først skal ta bilde, filme eller gjøre noe sammen 🙂

    Jentene vet at det er jobben min, i hvert fall Nelia 🙂

 10. Ida Marie

  Hvorfor fjerner dere så mye av de originale tingene i huset deres? Det er jo det som er sjarmen med å bo i et gammelt hus. Man kan bevare det originale uten å fjerne det helt. Mener dere fjernet noe gammelt glass også da dere flyttet inn? Da kan man jo likesågodt bo i et nybygget hus. Bor selv i et gammelt hus, og vi har bevart det vi kan, og blandet gammelt med nytt. Syns det er litt synd å se at en så vakker villa blir totalrenovert til å likne et splitter nytt hus.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke originalt noe av det vi fjerner 🙂 Bak panelet var det to lag med gammel tapet :p Faktisk prøver vi egentlig å tilbakeføre det litt ved å velge de originale listene som opprinnelig var her! Vi hadde en snekker her som spesialiserer seg på gamle hus og hørte med han hva som var typisk for tiden huset ble bygd 🙂

   1. Det er spennende. Hva bruker dette i taket for å tilbake føre det til gammel stil,

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det som tilbakeføres til det gamle handler hovedsaklig om listverket, da det er byttet ut til noe mer moderne de siste årene :/ Ellers har jo takene stort sett vært strekt opprinnelig, uten panel, men vi har valgt gips. Det gir uansett det samme inntrykket 🙂

 11. Kjempe fine inspo bilder, lyst og lekkert 🙂

 12. Agnethe

  Jeg forstår godt at man ønsker å fjerne irritasjonsmomenter i boligen og dermed få en bedre hverdag. God oppussing! Det tar noen år å finne husets sjel. Etter litt prøving og feiling vil du merke at smack! Der satt det! Godt å få profesjonell hjelp, også. Og fint for de profesjonelle å få mer jobb! Takk for at du deler!
  Klem!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 😀

 13. Ingrid Grace

  Hjemmet deres er bare så nydelig, jeg elsker å se bildene du deler. Jeg gleder meg til å se hvordan det blir, det blir sikkert kjempefint. Synes du (dere) har veldig god smak, og hjemmet deres virker varmt og veldig hjemmekoselig.

  Ha en fin helg. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 😀

 14. Skummelt med vannskader på badene! Og etter så kort tid!! Vi pusset opp for 10 år siden og er fortsatt veldig fornøyd med løsninger på både vask, dusj, badekar og fliser – hadde valgt lignende idag. Hvordan merket dere at det var vannskade? Jeg tenker siden dere tar andre rom først, så er det nok ikke noe som haster veldig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ingen vannskader, de har bare brukt feil lim på flisene som resulterte i at flisene skiftet farge, i tillegg til noen tekniske mangler som forsikringsselskap sikkert ikke hadde vært så glad for om det hadde oppstått vannskader andre steder i huset pga. vann fra badet :O

   1. Har de ikke brukt membran, er det det du sier?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vims: Nei, det er ikke det jeg sier.

   3. Men hva er det som er feil på badet da? Om det kan bli vannlekkasjer i andre deler av huset? Jeg er helt grønn på slikt.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Ut via døren, f.eks 🙂

   5. Feil flislim som gir fargeskifte på filsa? Det har jeg aldri hørt om. Flislim trekker ikke igjennom flisa. For at vannlekkasjer skal komme igjennom døra, må det være lagt uten fall mot sluk. Er det det som har skjedd?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Line: Ikke jeg heller :/ Men det var tilbakemelding fra leverandør. Var visst en kjent problemstilling med marmor.

 15. Forstår veldig godt at dere fjerner panel! Vi bor også i et gammelt «panelhus» og klør i fingrene etter å rive…
  Hvordan skal dere gjøre overgangen mellom vegg og gulv? Ordinær list, ingen list, eller negativ list? Vi ble anbefalt sistnevnte, men jeg ble litt nysgjerrig på hvordan det løses hos dere.
  Lykke til med prosjektet!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det rommet her er så tett på de originale listene vi kommer 🙂

   https://www.carolinebergeriksen.no/2019/02/19/naia-sitt-rom-er-ferdig/

   Så det blir en vanlig list, med en feielist nederst.

   Her kan du se listene som er originale i stuene. Disse her fikk vi laget hos en som lager lister på bestilling 🙂

   https://www.carolinebergeriksen.no/2018/08/07/mitt-favorittrom-huset-akkurat-na/

   Tanken er å ha disse listene i stuene, og så bruker vi «enkle» lister i resten av huset, men i samme stil.

   1. Takk for svar! Veldig kjekt med inspo i interiør-jungelen!

 16. Jeg vet at det er kjempepopulært å bruke gips på veggene, og jeg fatter det ikke! Vi har det i hele huset, og for noe dritt! De tåler jo ingenting og blir hakk bare man dunker borti med en leke, støvsugeren eller (gud forby) skal flytte noen møbler. Jeg vet ikke hva jeg hadde valgt i stede, men jeg hadde aldri valgt gips igjen.

  Bare et lite tips 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke verre enn å putte på litt sparkel og maling 🙂 Vi har gipsvegger i resten av huset uten at det har vært et problem, selv om det selvsagt skjer 🙂

 17. Dere har jammen endret på mye av det dere har gjort i huset på få år Du er ikke så stødig på interiør valg. Morsomt for oss å se, og gøy at du tar oss med på reisen i fargebytte, panelendringer og stilendringer. Du skrev for fire år siden at du kunne ikke vert mer fornøyd med badet, og nå få år senere skal stilen gjøres helt om. Skjønner at det må være slitsomt å gjøre så mange endringer på få år. Har man god råd går det an!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Utseendet på badene er vi egentlig fornøyd med og hadde ikke endret om det var for feilene, men jeg ville ikke valgt gipsvegger på bad igjen :O

   1. Gips på bad?? Nei.. man vet vel at gips ikke tåler då godt vann..

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vims: Våtromsgips tåler vann helt fint og er beregnet til bruk på bad, men det blir fort skjoldete pga. vannsøl på veggene og vanskelig å vaske rent.

 18. Men fikk dere ikke dokumentasjon på badet når det var ferdig? Da bør jo feilen vært rettet opp med en gang ?…

 19. Hei! Har du tips til hvorsan man vasker bort flekker på gipsvegger? Spesielt slike flekker som ser ut som gjenskinn og ujevne vegger? Og når dere sparkle /maler flekker og hakk, maler dere hele vegger eller bare der dere sparkler? Håper så på svar, for har Google med grønn på slike ting

  1. Caroline Berg Eriksen

   Litt vann på en mikrofiberklut, vask utenfra og innover 🙂 Flekker som ser ut som gjenskinn og ujevne vegger skyldes som regel bruk av for mye vann og såpe for å vaske bort en flekk! Vil ellers anbefale matt veggmaling for å unngå gjenskinn 🙂

   Kommer litt an på veggen, men prøver å male så lite som mulig. Men det er jo sjeldent det kommer flekker/merker som er så sjenerende at det må sparkles og males 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *