coop rydder Norge

reklame: coop norge 

Tidligere denne uken var Lars-Kristian, Ozo og jeg på tur, og med oss hadde vi både hansker og plastsekker. Målet var å rydde en strand og det fikk vi til! Det er helt utrolig hvor mye som blir liggende igjen etter folk som har hatt en dag ved vannkanten, kanskje er det bare ren glemsel, men likevel – husk å fjerne all søppel etter deg når du forlater naturen! 

Den nasjonale strandryddeuken starter i dag, og Coop arrangerer Coop rydder Norge. Det betyr at du kan hente gratis ryddeutstyr i en av butikkene deres (se hvilke HER) og når du har ryddet, kan du også levere innsamlet avfall her.  

I fjor måtte aksjonen avlyses på grunn av covid19, men året før ble det samlet inn over 80 tonn med avfall. Dette tilsvarer vekten av hele 6 250 000 tomme halvlitersflasker og er helt utrolig bra! Kanskje vi klarer å rydde enda mer i år! 


Jeg synes det er kjempefint at jeg kan få lov til å bidra med å spre dette budskapet, for det er så viktig. Da jeg var yngre var jeg helt Blekkulf-frelst, var medlem i Blekkulf-klubben og ble kjempesur på folk jeg så som spyttet tyggis på fortauet, eller som bare slapp fra seg avfall. Jeg var ikke redd for å si ifra! Og godt er det – vi lærer våre barn det samme og har snakket masse om Blekkulf, om miljødetektivene og om viktigheten av at søppel kastes der det skal. Så ta med deg hele familien eller noen andre du har lyst til å ha noen timer sammen med ute i naturen, og bli med på å gjøre Norge renere 🙂 Sammen kan vi absolutt gjøre en enorm forskjell for miljøet og naturen vår ♻️ 

39 kommentarer

 1. sologstrand

  Det er et veldig fint tiltak, og det er bra du skriver om det. Men kan du ikke skrive om samfunnsnyttige ting ellers også, for samarbeidet med coop får du vel betalt for? Hadde vært fint å se at du tar opp viktige temaer uoppfordret, for du har en stemme som kan nå ut til mange.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har jeg gjort mange ganger før 🙂 I tillegg har vi drevet en veldedig organisasjon de siste to årene.

   1. sologstrand

    Det har jeg ikke sett så mye av, har du eksempler? Jeg bladde meg tilbake i bloggen for å sjekke, da jeg var kommet til mars var det fremdeles ingenting. Så jeg vet ikke hva du mener med «mange ganger.» Har fått med meg prosjekt Omvendt julenisse, og det er et bra opplegg.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har ikke gjort så mye av det siste tiden, men opp gjennom årene har vi samlet inn millionbeløp for diverse veldedige organisasjoner samt donert bort en god del av diverse kampanjer 🙂 Dessverre oppleves det mye negativitet rundt innlegg om veldedighet, derfor har jeg ikke skrevet noe særlig om det på bloggen, men gjør det heller for meg selv 🙂

   3. Det er jo topp!! Hvilke innsamlinger har du nådd millionbeløp? Hadde jo vært artig å vite.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hadde vært supert og nådd det i én og samme innsamlingsaksjon, men det er nok et samlet beløp over årene Det har jo blitt en del!

   5. sologstrand

    Veldedighet blir aldri feil, så det kan du nok bare skrive om. Jeg tenker også det med å ta opp viktige tema her på bloggen eller på instagram. F.eks gjenbruk, miljøvern generelt, like rettigheter for alle uansett kjønn og legning. At du rett og slett bruker stemmen din til noe som betyr noe og som gjør en forskjell. Det ønsker jeg meg.

   6. Kan du gi noen eksempler på hva du har samlet inn penger til, utenom Omvendt julenisse?

   7. Caroline Berg Eriksen

    Redd Barna, Flyktningehjelpen, UNICEF, Rikshospitalet, Røde kors 🙂 Sikkert noen jeg har glemt.

   8. Det er også mye negativitet knyttet til at du viser frem barna, reklame med alkohol osv., men du har ikke sluttet med det.. men å skrive ubetalt om veldedighet det slutter du med?

   9. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det er det faktisk veldig lite av 🙂 Det er 3-4 stykker som hele tiden klager, men det er stort sett de samme trollene.

    Jeg har for øvrig ikke sluttet med å omtale ubetalt veldedighet 🙂

 2. Flott tiltak!
  Hvor er dere og rydder? Ser ut som et nydelig sted!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Glufsa på Kråkerøy i Fredrikstad 🙂

   1. Glufsa å dåke austlenfinga altså

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀

 3. Dette synes jeg er en flott og viktig sak. Kan du svare på om dette er et betalt innlegg fra CoopNorge eller ikke?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er det <3 Det står reklame øverst 🙂

 4. Så flott bidrag!

  Mener å huske du skulle lage et innlegg om hvordan du styler/føner håret? Det hadde vært helt supert!

  1. Caroline Berg Eriksen

   JA 😀 Det gjør jeg gjerne! <3

 5. Du godkjente ikke siste kommentar. Eller skal jeg ta det med Coop at du ikke svarer ? Lurte på om du fikk betalt for å gå dugnad ? Er det riktig forstått av begrepet reklame her?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg får selvsagt ikke betalt for å være med på en dugnad, men jeg får betalt for å spre budskapet slik at flere blir med 🙂 Håper du også blir det 😉

   1. Indirekte får du betalt for å gå dugnad . Takk for oppklaringen:) fint tiltak .

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, jeg fikk betalt for å spre budskapet 🙂 Å faktisk dra et sted for å rydde var ikke noe krav, men noe vi selv valgte å gjøre. Jeg kunne like gjerne tatt et bilde her hjemme med pose og hansker, men det valgte vi å ikke gjøre 🙂

  2. Elisabeth h

   Kari, det STÅR det er reklame for Coop, budskapet er at dette er en viktig dugnad, hvorfor skal du vite nøyaktig hva Caroline egentlig fikk betalt for? Ryddet hun noe mindre, er ryddingen hennes mindre verdt miljømessig, OM hun skulle fått betalt for det? Er det ikke viktigst at vi alle, også DU, «rydder en strand» eller rydder i naturen?

  3. KARI. Er det mulig, ta mec COOP at C ikke svarer? Er du 4 år? Holder vel at KG klanen har sendt mail på mail til COOP angående samarbeidett. Merkelig at voksne folk ikke klarer la noen innlegg som sprer posotive budskap få være med tanke på frekke lite hyggelige kommentarer. Når det står merket med reklame så er det ikke vanskelig å skjønne det er betalt for? Ikke for meg eller de aller fleste, men så har vi de som bare må spre negativitet.
   Dette er et flott budskap, vi bor ved sjøen og ryddet ved strender i helgen som var. Greit at det påminnes at folk kan hente ryddeutstyr hos COOP og bidra til en god sak, de lå mye igjen på strendene rundt her, både ting som er skylt i land men også engangsgriller, flasker, ispapir etc. Folk er virkelig ikke flinke til å ta med seg søppelet sitt

 6. Supert budskap! Hvor mange poser klarte dere å fylle? I mitt område blir det fort to stappa poser på en liten tur dessverre.

 7. Hadde vært gøy å se før og etter forresten! Det er skikkelig motiverende. Kanskje dere kan gjøre det på neste runde?

 8. Jeg blir så rystet av hvor grusomme enkelte folk kan være! Og hva så at hun får betalt? Bloggen er jo en del av jobben hennes, så hvorfor skal hun ikke tjene penger på dette?? Tror dere sykepleiere, brannmenn, lærere eller han som selger deg brød bak kassa på Coop ikke får betalt?!
  Og hva har dere selv gjort for veldedighet ville jeg likt å vite siden Caroline på ramse opp alt hun har gjort. Så skal dere avgjøre om der er bra nok eller??
  Heier alltid på deg Caroline, og bloggen din er et deilig avbrekk i en travel hverdag. Har bladd i julearkivet ditt og startet å glede meg til desember

  1. Jeg vil heller kalle dem dumme fremfor grusomme. At de ikke skjønner at Caroline gjør en jobb. Det skal ikke være så vanskelig å forstå, men jammen er det tydelig at det er. Så mye kverulering, og tilmed krav om hva hun heller bør skrive om. Det er som om en skulle gått inn i en forretning og bedt de selge andre varer enn det de gjør 😀 take it or leave it. Men det er jo fint at de følger med her, for jeg er glad bloggen fremdeles eksisterer. Alle lesere som kommenterer er bra, men må si at jeg beundrer Carolines tålmodighet 😀 er vel blitt en del av jobben å hanskes med alle mulige merkelige mennesker også 😉

 9. Skjønner godt hva du mener når du skriver at det oppleves mye negativitet rundt innlegg om veldedighet 😛 Kommentarfeltet her og KG er jo gode eksempler på nettopp det. Jeg blir flau på andres vegne.

  Håper du lar det prelle av, for det som beskrives i dette innlegget er både veldig bra og veldig viktig! Stå på! 🙂

 10. Hei. Hvorfor godkjennes ikke kommentarene mine på dette innlegget eller bursdagsinnleggwt?

 11. Siden du nevnte det… Blekkulf-klubben finnes fortsatt! Tips om det kan være noe for deg eller andre…

 12. Forresten: veldig bra at dere har ryddet en strand og at du generelt belyser temaet, betalt eller ei. Makan til hva folk skal henge seg opp i…

 13. Før og etter bilder hadde vel vært mer inspirerende enn stillbilder av deg?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Folk legger heldigvis ikke igjen så mye søppel at du hadde sett noen forskjell på «før og etter» 🙂

   Vi fant to engangsgriller, to tomflasker, en pose med noe småtteri i og masse sneiper på et 3 mål stort område 🙂

   1. Jøss, da har dere vært heldige! Her har havet skyllet inn lass på lass med søppel. Kanskje dere hadde fått større ‘fangst’ et annet sted? Det er jo liksom ikke vits å rydde der det ikke er rot?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tror nok du må lenger ut i skjærgården for å finne steder hvor det skyller inn mye søppel fra havet :/

   3. Jeg forstår ikke, du skriver selv » Det er helt utrolig hvor mye som blir liggende igjen etter folk som har hatt en dag ved vannkanten, kanskje er det bare ren glemsel, men likevel – husk å fjerne all søppel etter deg når du forlater naturen!» Men nå svarer du at det var lite søppel, så vi ville ikke sett forskjell på før og etter? Kanskje greit å holde seg til en «sannhet» om gangen 😉

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det var en generell beskrivelse, nn 🙂 Vi er i midten av september nå og det er selvfølgelig mindre søppel i strandsonen enn hva det er på sommeren.

    På sommeren flyter det som regel etter en fin dag, det er jo bare å se på eksemplene fra Oslo i vår og sommer da ting åpnet opp.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *