en skikkelig sprø og god quinoasalat

Denne salaten gir meg vann i munnen! Det er den perfekte lunsjen og er så enkel å lage 🙂 Dette er mengden lagde jeg til to personer – lagre den, lag den og nyt! 


quinoasalat til 2 

♥ 2.5 dl. quinoa ♥ 5 dl. vann ♥ 3 fedd hvitløk ♥ 3 ss. olivenolje ♥ 1 ss. hvitvinsedikk ♥ saften av 1 sitron ♥ salt + pepper ♥ 1 stor agurk ♥ 1 bunt reddik ♥ frisk dill ♥ 100 g. fetaost 


slik gjør du 

Skyll quinoaen. Kok opp vannet og hell quinoaen over i kjelen sammen med det kokende vannet. Rør godt underveis, det går ofte fortere enn du tror! Når alt vannet har kokt inn er den klar og du kan sette den bort slik at den kjøler seg ned. Del agurken og reddiken i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin). Smuldre fetaosten i biter. Finhakk dillen. For å lage dressingen, har du hvitløken i en hvitløkspresse og blander den sammen med oljen, saften fra sitronen, hvitvinsedikk, salt og pepper. 

Ha quinoaen over i en stor bolle. Hell dressingen over. Rør godt og bland inn agurk- og reddikskiver og finhakket dill. Smak til med salt og pepper. Ved servering drysser du over fetaost og enda litt dill om du har noe til overs.

Dette smaker helt himmelsk! Håper du synes det samme! 

3 kommentarer

  1. This salad seems so delicious 🙂
    Miki x

    https://www.littletasteofbeauty.com/

  2. Dette er mengden lagde jeg til to personer -lagre den, lag den og nyt !

    Tror du har hatt det litt travelt her ‍♀️

  3. Dette ser kjempe godt ut! Hvor er den lille stenbollen fra? Den var så fin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *