alpakkavandring og fantastiske brimi sæter

inneholder reklame: Visit Jotunheimen

Håper alle har hatt en fantastisk fin helg! Jeg har på følelsen at vi får siste rest av sommeren akkurat nå og i dagene fremover, så jeg har planer om å nyte så mye jeg bare kan og helgen har vært preget av nettopp det. Frokost ute, middag ute, turer i parken og ja – vi har vært ute så mye som mulig 🙂 Tenkte det var på tide å dele noen fine opplevelser fra del 2 av sommerfeiren vår nå, da vi dro videre fra Hunderfossen til Elveseter. Jeg tar også med Brimi Sæter i denne oppsummeringen, for jeg har ikke så mange bilder fra førstnevnte sted, så det blir finest sånn 🙂 

Elveseter er en gammel slektsgård, og i dag er det et av de mest særegne hotellene i Norge, med en stor samling av unik kunst og nostalgiske rom. Vi bodde noen hundre meter unna selve hovedhuset og hadde en skikkelig hyggelig leilighet med kjøkken, to soverom, stue, balkong og bad. Det var egentlig bare koselig å gå veien til hovedhuset for å spise frokost og middag, og jeg må legge til at middagene var nydelige og utsikten til måltidene enda bedre! Elveseter ligger ved foten av Jotunheimen, så da vi var her, ble det noen koselige turer med jentene og Ozo i nydelige omgivelser. Vi besøkte også Horten Gård for å ta en titt på kaninene deres, og for å lufte både alpakka og lama! Sistnevnte var kun for voksne, og jentene ble litt skuffet over at de ikke fikk leie dem, men de hadde så nydelige kaniner på stedet, at det ble fort glemt 🙂 

Vi passet også på å få med oss både bakeriet og aktivitetsparken i Lom sentrum før vi dro videre til Loen – men akkurat Loen kan komme i en post for seg litt senere 🙂 Etter Loen reiste vi videre til Ålesund før vi avsluttet ferien på Brimi Sæter – og for en sæter! Vi var der første gang i fjor og alle fire var helt bestemte på at vi måtte tilbake i år 🙂 Det skuffet ikke! Denne gangen bestemte vi oss for å prøve å sove i lavvo. 

Dette var også planen i fjor, men da regnet det så mye i dagene før vi skulle dit, at det ikke gikk an å sove i lavvoene på tunet. Vi endte derfor opp på brisken, og selv om det var veldig hyggelig å sove der, må jeg skryte litt ekstra av lavvoen. Der er du jo for det første helt for deg selv, sengene var utrolig gode og det er noe med å sove så midt oppi alt midt ute på tunet der – med kyr som rauter, og en hane som misforstod og trodde at soloppgang var klokken 04:15 i stedet for 06:27. Haha! Det er jo litt av sjarmen når du velger å ha det gøy på landet 🙂 

Å melke kyra klokken 07:00 på morningen og kunne ta med seg melken til frokostbordet, hvor du kan forsyne deg av både vafler og sjokoladekake (i tillegg til vanlig frokostmat) er jo noe av det beste! 

I tillegg er kjøkkenet på Brimi Sæter helt nydelig, skråpå-tå menyen hvor du får en egen bordgrill gir meg vann i munnen, og det er ikke noe problem å få vegetarmat. Skråpå-tå er en 3-retters meny hvor du får et eget ostestykke som du varmer inntill grillen, deretter bruker du kniven din til å skrape osten over maten – derav skråpå-tå 🙂 Så fantastisk godt, og osten kommer fra sæterens eget ysteri 🙂 

Denne gangen var vi to netter her og det anbefaler jeg virkelig. Nå kom vi riktignok litt sent på ankomsdagen, men vi fikk litt tid før middag, kom oss på plass, pakket ut og hilset på alle dyrene. Dagen etter var det tidlig opp for å melke kyra før frokost og så rakk vi en kjempefin tur til noe jeg kalte Eventyrfossen 🙂 Det var superpopulært for jentene, vi dro rett og slett på enhjørningjakt! 

Vi elsker Brimi Sæter og kommer tilbake neste år, det er jeg helt sikker på! 


Ønsker dere en fin start på uken ❤️ 

34 kommentarer

 1. Johanne

  Flotte bilder av et nydelig sted 🙂 Og så fine fletter på dere tre jentene da!
  Ha en finfin kveld 🙂

 2. For ein nydelig og fin blogg du har, Caroline. Å komme inn her og lese kjennes litt som å setje seg ned med eit fint magasin. Ein får inspirasjon og reiselyst og det er så fine bilder og alt. Eit nydeleg lite avbrekk, rett og slett. Takk for at du gidder❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg blir så glad! Tusen, tusen takk, dettte er så koselig å høre <3 Takk for at du følger! <3

 3. Fine bilder. Men hva er det du reklamerer for ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det står øverst i innlegget 🙂

   1. Visit Jotunheimen har betalt dere for reklamen? Skjønner ikke, dere har ikke nevnt det i selve teksten. Selger de opplegg?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Visit Jotunheimen sin oppgave er å markedsføre Jotunheimen 🙂 De selger ikke opplegg.

   3. Så hvorfor endret du i overskriften?

   4. Caroline Berg Eriksen

    En liten misforståelse siden jeg har hatt direkte kontakt med Elveseter og Brimi Sæter i forbindelse med bookingen, mens de som har ansvar for å selge annonser for meg har hatt kontakt med Visit Jotunheimen 🙂

 4. this place seems heaven !
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 5. Kuer «brauter»ikke,de rauter

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Det har du helt rett i :p

 6. Så fine tips, Caroline. Hit vil jeg også ta med familien min!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan jeg absolutt anbefale 🙂

 7. Norge er vakkert…trur vi har hatt godt av å være i Norge i 1 år og flere mnd

  1. Caroline Berg Eriksen

   Norge er nydelig <3

 8. Herlighet så nydelige bilder ❤️ Alltid så fint å lese bloggen din!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre <3

 9. Fine bilder 🙂 Men hvem reklamerer du for egentlig, i og med at du endret det? Det kan jo ikke være noen misforståelse når du har reklamert for Brimi seter såpass lenge på insta?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Liten misforståelse bare, se kommentar lenger oppe 🙂

  2. Bryr du deg sånn seriøst??

 10. Hvor er de fine turklærne fra? tenker på de siste bildene.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Twentyfour 🙂

 11. Hei! Hvorfor ble det ikke Brimibue slik planen var?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi de tok ikke hunder på rommet 🙂

 12. Hvorfor svarer du ikke på hva reklamen går ut på ? Altså hva dere fikk gratis. Veldig spesielt at du ikke vil svare. Skal jeg ta det med leverandør direkte at du ikke vil svare ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Kari 🙂

   Reklamen går ut på å markedsføre stedene vi bodde på, i tillegg til alpakkavandringen 🙂 Det får jeg betalt for, som ved all annen reklame jeg gjør.

   1. Så hvem betalte dere? Det er det vi lurer på her.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det står øverst i innlegget hvem som er annonsør 🙂

 13. Hvorfor merker du ikke med reklame for Twentyfour, som du også har/har hatt samarbeid med?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi det er flere måneder siden jeg hadde avtale med Twentyfour 🙂 Ergo er det ingen verdi for meg å vise frem tøyet deres, og da skal det ikke merkes.

 14. Herregud for ett politi her inne. Har ikke folk bedre ting å gjøre. Enten les ig bli inspirert eller få dere en hobby. Jeg blir helt gal av å lese disse kommentarene.

  Tusen takk til flott inspo! Synes det er så sterkt at dere har valgt å lage så mye vakker norsk inspo under corona istedenfor å reise til eks. Dubai. Flotte forbilder, flott inspo, flotte foreldre og flotte hundeeiere. Takk, det er en glede å følge!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Miriam 😀

 15. Hei. Hvilket mønster er de rosa strikke genserene til jentene?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *