krabbepasta

Da vi hadde italiensk aften på hytta og spiste en helt nydelig skalldyrrisotto, snakket vi om at vi måtte lage både paella og krabbepasta ved en annen anledning, og helt siden da – juni – hadde jeg lyst på krabbepasta! Så før vi dro på ferie, fikk jeg endelig satt tennene i en helt nydelig variant som jeg snart skal lage igjen 🙂 Det er jo fortsatt krabbesesong, derfor tenker jeg det passer veldig fint å dele denne nå. Du kan bruke hermetisk krabbekjøtt eller krabbekjøtt fra krabbeskjell, begge deler funker, men sistnevnte blir jo noe dyrere! Det kommer helt an på anledning tenker jeg 🙂 Her kommer oppskriften! 


du trenger 

♥ 400 g. spagetti / tagliatelle / fettuccine ♥ 0.5 dl. smør ♥ 0.5 dl. mel ♥ 4.5 dl. melk ♥ 115 g. kremost – philadelphia light ♥ 80 g. parmesan ♥ 1 ss. finhakket persille ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 450 g. krabbekjøtt 


slik gjør du 

Kok pastaen al dente. Smelt smør i en panne på medium varme og sil inn mel. Rør godt sammen i et lite minutt til du får en jevn blanding. Tilsett deretter litt og litt av melken – rør hele tiden. Ha i litt og litt av kremosten og rør til alt sammen har smeltet inn i sausen. Dryss over revet parmesanost, finhakket persille og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn krabbekjøttet helt tilslutt og la sausen koke på lav varme til krabben blir varm.


Vend inn pastaen tilslutt og bland godt. Dette er skikkelig snadder! Jeg serverte på tallerkner og drysset over frisk persille og nykvernet pepper på toppen 🙂 

2 kommentarer

  1. It seems super delicious !!
    Miki x

    https://www.littletasteofbeauty.com/

  2. Høres spennende ut, gleder meg til å prøve ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *