fra Urundberget til Skarvsranden

Hei fra Geilo! Vi ankom sent sent på torsdag og nå er sommerferien i gang for Lars-Kristian, Ozo og meg ☀️ Vi bli til utover dagen på mandag og skal bare slappe helt av, trene, løpe i fjellet og gå i fjellet ⛰ I dag har det regnet i bøtter og spann, men i går var det helt nydelig løpevær! Noen veldig kraftige byger nå og da, men alt i alt helt fantastisk 🙂 Lars-Kristian og jeg startet dagen med en løpetur fra Geilo til Urundberget og Skarvsranden. Ganske bratt på i starten opp slalombakken, og siste strekket opp mot Skarvsranden, men ellers lett kupert og veldig løpbart. Etter litt lunsj, en dusj og påkledning, var vi klare for tur med Ozo. Han koser seg så masse i fjellet og herlighet som det skal bli fint å løpe med han neste år på denne tiden! Her kommer noen bilder fra en skikkelig deilig løpetur på 16 kilometer og ganske mange høydemeter 🙂 Er så gøy å løpe i fjellet og ettersom vi dunket på både oppover og nedover slalåmbakken, kjenner jeg det sitter litt i lårene i dag 🙂 


Nå er vi snart klare for middag og i morgen kjører vi samme program som i går: løpetur i fjellet etterfulgt av gåtur i fjellet med Ozo. Skal vi tro værmeldingene, kommer det til å bli en helt magisk dag! Gleder meg 🙂 Håper dere har fine sommerdager ☀️ 

16 kommentarer

 1. Hei! Har sett på insta at dere bor på Vestlia Resort og har et spørsmål jeg blir veldig glad hvis du kan svare på. Mannen min og jeg skal nemlig også bo på samme hotell senere i sommer med en valp på samme alder som Ozo. Hva gjør dere med han når dere er ute og løper i fjellet på egen hånd? Og når dere spiser på restauranten? Er han alene på rommet? Går det bra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Vi har trent en del på at han skal være alene, så det går helt fint. Vi går en god tur med han før vi drar for å løpe og da kan han fint være alene 4-5 timer 🙂

   1. Tusen takk for svar. 🙂 Er han da i bur, eller er han løs i rommet? Vår er ikke vant med å være i bur, men er litt redd han kan finne på å ødelegge noe / bite på noe mens vi er borte.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, han går løs 🙂 Vi merker at han kan finne på å gnage på ting om han ikke blir stimulert nok før han er alene! Så vi passer på å gå en god tur, pluss litt hjernetrim, og så tar vi selvsagt bort alt av verdi som han kan finne på å ta. Møbler går jo selvsagt ikke, men det har gått fint 🙂

 2. Hei!
  Har du prøvd å løpe med en trekkhund noen gang? Jeg har 6 stk, både tisper og hannhunder. Jeg synes det er mye bedre å løpe uten hund, haha! Det er skikkelig hardt for knærne å bremse så mye. Får mye vondt på forsiden av leggene også. Treningseffekten blir heller ikke den samme når man bremser nesten hele turen. Jeg lar dem trekke kjetting på joggetur så jeg også får trent litt, men det er mye styr og ikke så idyllisk egentlig 🙂 Jeg elsker trekkhundene mine altså, men akkurat når det gjelder løping så er de ikke så morsomme som en vanlig «hushund». På sånne løpeturer så tror jeg kanskje at du koser deg mer nå enn du gjør neste år 😉 Lykke til uansett 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, men vi kjenner flere andre med Samojed som løper helt fint med hunden uten at den trekker 🙂 Det handler jo bare om trening. Han trekker ikke i båndet når vi går heller 🙂

   1. Pepita

    Aha! Ja, hvis han ikke trekker så blir det jo helt topp. Jeg hadde en hund før som var utrolig morsom å løpe med 🙂 Delt glede er dobbelt glede!

    Jeg har ikke klart å lære mine alaskahuskyer å ikke trekke. De er så ekstremt motivert, hehe.

    Da blir det nok bra! Lykke til!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det kommer sikkert litt an på hunden også, de har jo det litt i blodet 🙂 Men vi skal i hvert fall trene mye på det, og har allerede begynt.

  2. Ja takk til tips om trene hund på å være hjemme alene!!!

 3. Violetta

  Fantastiske bilder! Syns jeg kjenner den gode fjellturen når jeg ser bilder som dette 🙂 så bra at dere får noen dager før dere selv, og at barna får noen dager sammen med andre. Det gir også gode barndomsminner, og så må jeg berømme dere for måten dere oppdrar Oxo på. Det ligger til rette for å få en trygg og sterk hund, og jeg så noen var «betenkte» ved at dere hadde han med på fest. Det gjør absolutt ingenting, men noen tror visst at det er rølp og fullt uhyggelig trøkk bare fordi man drikker alkohol. Det er flere puber rundt i verden hvor det er lov til å ha med hunder, og dette er nok noe eiere helt fint kan avgjøre selv 🙂 Samojed er jo en ekstremt sosial og trygg rase i utgangspunktet også 🙂 kan tenke meg at dette er en toppers tur for dere alle tre 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Vi er jo voksne mennesker, så rølp blir det aldri 😀 Selv om det kanskje ble litt mye den kvelden :p Han koste seg i hvert fall, spilte litt fotball med de andre jentene og hadde veldig lyst til å bade 🙂

 4. Fine bilder . Jeg lurte på om du nar sluttet å bruke zo skin serien og evt hvorfor ? Ser du har reklamert for Elisabeth Arden.

 5. Åh, blir veeeeldig inspirert av bildene og fikk sannelig lyst å ta med mannen alene på fjelltur ass!!
  Så ut som en fantastisk tur!
  Vi har vært flere ganger på Geilo, kan anbefale Prestholtskaret, med trappene som sherpaene har bygd!
  Nyt turen begge to:-)

 6. Fine bilder

 7. Det gjør seg med fjelluft i nesen! Kos dere så masse 🙂 Ozo er heldig som får være med dere på mye forskjellig, jeg ser at han er så fornøyd!

 8. Du svarte ikke vedr zo skin. Betyr det at du bruker den og samtidig reklamerer for EA for å tjene lenger . Regner med at du hadde svart om du ikke hadde brukt den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *