gambas al ajillo

Er det noe som minner meg om Spania og våre ferieturer dit, så er det gambas og sangria! Vi lager ofte gambas her hjemme, helst som hovedrett, men det er også en fantastisk forrett å servere nå i sommer. Dessuten er det kjempeenkelt og går så fort å lage! Jentene her i huset liker det også, de er bare litt forsiktig med å spise all chilien, ellers er det tommel opp! Anbefaler godt brød ved siden av, så du får med deg all den deilige sausen også! Vi har spist dette i dag alle sammen, og rett etterpå kom jeg på at jeg skal til tannlegen i morgen – ehe! Heldigvis har han nok munnbind 😉 Her kommer oppskriften! 


til 2 store og 2 små 

♥ 750 g. ferdig kokt scampi ♥ havsalt ♥ 2 røde chili ♥ 4 hele hvitløk ♥ 1 hel krydderplante persille ♥ masse olje – tror jeg brukte ca. 3 dl. ♥ godt brød ♥ evnt. aioli 

Legg all scampien i en stor bolle. Hell godt med havsalt over (ca. 2 ss), bland godt og la dem stå slik i 10 minutter. Skrell all hvitløken, feddene og del dem i tynne, tynne skiver. Del chilien i to, skrap ut frøene og finhakk den. Finhakk masse frisk persille også, jeg bruker en hel urteplante. 

Ha godt med olje i en stekepanne, tilsett hvitløk og chili. Stek dette på medium til høy varme, la det frese skikkelig i noen minutter, før du tilsetter scampien. Nå blir det fort ferdig, men sørg for å spe på litt med olivenolje om du ser at du har brukt for lite. Jeg tar alltid på slumpen og synes det er godt når det blir en del, slik at vi kan bruke dette som en saus til brødet. Jeg er ikke helt sikker på hvor mye jeg bruker, men sikkert rundt 3 dl. kanskje mer. Dryss over frisk persille etter at du har tilsatt scampien også, og når alt har blitt varmt, er det klart til servering! 

Altså dette er så snadder! Håper det smaker i sommervarmen 🙂 Ps! nydelig med sangria til også 😉 💃🏼 

12 kommentarer

 1. Oi nam, det må testes! Lykke til hsos tannlegen, hihi, hen har sikkert luktet verre :p

 2. Mener du gambas al ajillo (hvitløk)?

 3. Åhhhhh takk for påminnelse, spiser også dette i Spania. Det er SÅ godt og denne oppskriften skal prøves ut, takk 🙂 God helg 🙂

 4. Dette ser fristende ut, vil teste denne oppskrifta!
  Jeg syns dessverre du ofte har skrivefeil i innleggene dine, også i oppskrifter. Og denne gangen i overskrifta, regner med du mener «gambas al ajillo». Og når du skriver persille, mener du bladpersille eller kruspersille? De smaker ganske forskjellig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bladpersille 🙂

 5. Skrivefeil i overskriften? Gambas al ajillo eller er det ikke det som er oppskriften? ijolli er ikkespansk men gambas er

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂

 6. Dette er nydelig. Må varmt anbefale og bruke saften fra en halv sitron i oppskriften. God helg.

 7. Alt godt

  Ser godt ut, takk for oppskrift! Tror imidlertid du har skrevet feil navn på retten? Gambas al ajillo (hvitløk)?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂 Rettet det nå! Takk for at du sa i fra.

 8. OMG it reminds me of my last trip in Barcelona <3
  Mik x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 9. Bergliot

  Ser så godt ut! Hvilken olje bruker du?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *