pasta al limone

Vi elsker pasta, og denne retten er skikkelig snaddermat – mektig og proppet med gode smaker 🙂 Jeg synes sitron i pasta er så friskt nå som det er sommer og varmt, derfor er dette en stor favoritt om dagen! Anbefales virkelig 🍋 


til 4 trenger du 

♥ 400 g. tagliatelle ♥ 100 g. smør ♥ 3 fedd hvitløk ♥ 5 dl. kremfløte ♥ 100 g. revet parmesan ♥ revet skall fra 4 sitroner ♥ frisk persille ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Finhakk hvitløk og persille. Riv parmesanost og skallet av sitronene. Del kjøleskapskaldt smør i terninger. Ha litt smør i en stekepanne og surr hvitløken til den blir blank. Tilsett kremfløten og bland inn sitronskallet. La dette koke i ca. 5 minutter, til fløten begynner å tykne. Tilsett deretter terninger av smør. Pisk det inn etterhvert som det smelter. Dryss over parmesan og rør det inn. Smak til med salt og pepper. 


Samtidig som sausen koker, kan du koke pastaen. Når den er ferdig og du har helt av vannet, kan du skvise saften av 2 sitroner over og blande godt, før du tilsetter pastaen til fløtesausen. Bland og server på tallerker med frisk persille og eventuelt mer revet parmesan over. Kan gjerne ha tilbehør som kjøtt eller fisk om du ønsker 🙂 Dette er så utrolig godt, så jeg håper du også synes det smaker 🙂 

9 kommentarer

  1. Nydelig! Kan tenke meg at stekt ørret og stekt torsk smaker godt til 🙂

  2. Det så godt ut! Så heldig at du kan spise pasta igjen! Har fulgt deg lenge og husker du skrev du fikk vondt i magen/oppblåst osv av pasta, brød osv. Har det bare gått over? Jeg har disse problemene selv, og tør ikke spise pasta…. gjorde du noe spes eller endret noe for å kunne endre kosthold? Spiste du pasta som barn og så sluttet med det da du ble voksen og så startet igjen nå? 🙂 litt mange spørsmål her- men pasta er godt og jeg skulle gjerne spist mer av det!

  3. Bare pasta? Ikke tomater til engang?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Her hadde de andre kylling til, jeg valgte å bare spise pasta og så lagde jeg en enkel salat ved siden av. Mulighetene er mange, det er jo opp til hver enkelt om de vil ha tilbehør eller ikke 🙂

    2. Denne fikk vi servert på middag hos kjøttetere og den ble servert alene! Utdatert holdning at det alltid må være noe kjøtt/fisk til, særlig nå som vi vet hva det gjør for både klima og miljø. ☺️
      Middagen var for øvrig noe av det beste jeg har spist, nettopp fordi den er så mektig og spesiell i smaken. Bruker man gode råvarer er det en skikkelig suksess! Bør prøves! ☺️

  4. Pasta limone er superdigg! Hvor er oppskriften fra?

  5. Elisabeth h

    Denne blir ganske så mektig og mettende, med ost og kremfløte, så er helt perfekt også alene, ja. Ville hvertfall ikke hatt tomat til, da den fine sitronsmaken bør få « skinne» helt alene, nam nam.

  6. Denne skal jeg også prøve,enig at den sikkert er mettende,så er nok i seg selv denne retten. Nam,takk for oppskrift 🙂 <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, det må du 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *