oppskrift-onsdag: focaccia

Hei oppskrift-onsdag 🙂 Det var mange som ville ha oppskriften på focaccia etter italiensk aften, så her kommer oppskriften som søsteren min brukte! Skikkelig enkel og skikkelig, skikkelig god! Vi har hatt focaccia som tilbehør til middagen siden mandag, og nå er det omsider tomt, så spørs om jeg ikke må sette en ny deig snart 🙂 


du trenger 

♥ 1/2 pakke gjær ♥ 800 g. hvetemel ♥ 2 ss. sukker ♥ 1 ts. salt ♥ 1 dl. olivenolje ♥ 6 dl. lunkent vann 


slik gjør du 

Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett olivenolje, sukker, salt og mel. Bland godt sammen (jeg brukte kjøkkenmaskin med eltekrok – veldig effektivt) og hell deigen utover en langpanne som du har smurt godt inn med olivenolje. La deigen heve slik på et lunt sted i minst 1 time. Stikk hull i deigen med bortover med fingrene dine. Hell deretter godt med olivenolje, havsalt og rosmarin over. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter. 


Håper det smaker godt! Det kan jeg faktisk love deg! Og du – det er kjempegodt å presse noen halve oliven nedi før steketiden også 🙂 

20 kommentarer

 1. Rosmarin eller timian ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Rosmarin! Blander alltid de to – haha 🙂

 2. Johanne

  Jeg bruker også å lage focaccia, det er et nydelig brød! Jeg lager små hull med fingrene over hele deigen før jeg heller oljen på, og drysser over flaksalt eller gourmetsalt. Smaker fantastisk til alt av supper og gryteretter, nam! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Det glemte jeg å skrive 🙂 det gjør jeg også 🙂

 3. Ulrikke

  Tørrgjær skal vel blandes med det tørre?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Her gikk det litt fort, det er 1/2 pakke gjær det skal stå 🙂

 4. Kamilla

  Så godt ut. Hvis du etterhever blir de dobbelt så høye, og du trenger ikke legge to oppå hverandre for bildenes skyld

  1. Caroline Berg Eriksen

   La dem ikke oppå hverandre for at de skal se tykkere ut, heller for å ta fine bilder 🙂 vet det bare er positivt å etterheve og selvsagt kan det gjerne bli enda tykkere skiver, men ofte har jeg ikke tid eller tålmodighet til det i hverdagen 🙂 takk for tipset 🙂

 5. Kamilla

  Mente før OG etterheving….

 6. De så veldig flate ut, men smaken er jo viktigst. Kanskje blir de høyere med mer deig/mindre form, jeg vet ikke. Min pleier å bli høy og luftig. Pytt pytt. Er farlig godt, uansett 🙂 Ville egentlig bare tipse om at det er godt med ei god skje med rød pesto i deigen, også, hvis man vil ha litt variasjon. Fetaost og tørket tomat trykket ned oppå er en favoritt her i huset.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kan prøver mindre form neste gang 🙂 takk for tipset, pesto er så godt!

   1. Før bakte jeg alltid «høye» foccaccia, men etter at mannen min begynte å reise mye til Italia ifm. jobb, har han overtatt foccacciabakingen og lager «lave» som minner mest om de han har fått servert der. Nydelig begge deler

   2. Ekte focaccia SKAL være så flat 🙂 Det lærte jeg av baker Paul Hollywood.

 7. This focaccia seems super delicious !! I need to try it!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 8. Hei. Dette så veldig godt ut. Men er det fersk gjær som brukes? God helg ☀️

 9. Foccacia er så godt. Jeg bruker honning istedenfor sukker,synes det smaker enda bedre. Som topping er Fetaost og soltørkede tomater også godt,men viktigst er dynke m god olivenolje med en gang jeg tar den ut av ovnen, bruker ofte de «trekant» begerne m fetaost og forskjellige krydder og den oljen er også god å bruke. Liten skrivefeil i teksten». Stikk hull i deigen med bortover med fingrene dine»

 10. Anbefaler å heve mye mer! Gjelder alt av gjærbakst. Det utgjør en veldig stor forskjell på både smak og konsistens! Hvis man ikke har tid, så anbefaler jeg å kjøpe frossen foccacia i butikken, evt. fersk og varme den litt i ovnen. Det blir noe helt annet enn bakst som er hevet kun 1 gang, og kun 1 time! I tillegg til smaksopplevelsen, så er det også mye mer skånsomt for magen. Da kan man også redusere gjærmengden, så det er vinn vinn.

  Kan også tipse om å bytte ut sukker med honning eller sirup, og bruke pesto eller salvie som pynt/fyll. Det er også kjempegodt!

 11. Tips: langtids hev deigen. Bruk mindre gjær og la den stå over natta, jo lengre jo ber får et fantastisk resultat hver gang! Og du slipper å elte!

 12. Jeg har de to siste åra virkelig fått sansen for eltefri bakst. Det er bare å røre sammen deigen en dag eller to før den skal brukes. Heves på benken/i romtemperatur før den bakes ut og etterheves før steking. Kan også stå kjølig noen dager før den bakes ut.
  Lagde denne foccacian for første gang til 17. mai og den er veldig god!
  https://matpaabordet.no/2020/04/16/eltefri-focaccia-med-italienske-smaker/

  Det er også helt genialt å sette en rundstykkedeig på fredag og steke rundstykker til frokost hele helga fra deigen som jeg oppbevarer i kjølerommet. Pizzabunnen er også skikkelig god.
  Har også merka at eltefrie boller ikke gjør magen så oppblåst som vanlig gjærbakst kan gjøre.

  Ha en fin helg med overnatting i telt 🙂

 13. Takk det må prøves

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *