oppskrift-onsdag: focaccia

Hei oppskrift-onsdag 🙂 Det var mange som ville ha oppskriften på focaccia etter italiensk aften, så her kommer oppskriften som søsteren min brukte! Skikkelig enkel og skikkelig, skikkelig god! Vi har hatt focaccia som tilbehør til middagen siden mandag, og nå er det omsider tomt, så spørs om jeg ikke må sette en ny deig snart 🙂 


du trenger 

♥ 1/2 pakke gjær ♥ 800 g. hvetemel ♥ 2 ss. sukker ♥ 1 ts. salt ♥ 1 dl. olivenolje ♥ 6 dl. lunkent vann 


slik gjør du 

Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett olivenolje, sukker, salt og mel. Bland godt sammen (jeg brukte kjøkkenmaskin med eltekrok – veldig effektivt) og hell deigen utover en langpanne som du har smurt godt inn med olivenolje. La deigen heve slik på et lunt sted i minst 1 time. Stikk hull i deigen med bortover med fingrene dine. Hell deretter godt med olivenolje, havsalt og rosmarin over. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter. 


Håper det smaker godt! Det kan jeg faktisk love deg! Og du – det er kjempegodt å presse noen halve oliven nedi før steketiden også 🙂 

11 kommentarer

 1. Rosmarin eller timian ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Rosmarin! Blander alltid de to – haha 🙂

 2. Jeg bruker også å lage focaccia, det er et nydelig brød! Jeg lager små hull med fingrene over hele deigen før jeg heller oljen på, og drysser over flaksalt eller gourmetsalt. Smaker fantastisk til alt av supper og gryteretter, nam! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Det glemte jeg å skrive 🙂 det gjør jeg også 🙂

 3. Tørrgjær skal vel blandes med det tørre?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Her gikk det litt fort, det er 1/2 pakke gjær det skal stå 🙂

 4. Så godt ut. Hvis du etterhever blir de dobbelt så høye, og du trenger ikke legge to oppå hverandre for bildenes skyld

  1. Caroline Berg Eriksen

   La dem ikke oppå hverandre for at de skal se tykkere ut, heller for å ta fine bilder 🙂 vet det bare er positivt å etterheve og selvsagt kan det gjerne bli enda tykkere skiver, men ofte har jeg ikke tid eller tålmodighet til det i hverdagen 🙂 takk for tipset 🙂

 5. Mente før OG etterheving….

 6. De så veldig flate ut, men smaken er jo viktigst. Kanskje blir de høyere med mer deig/mindre form, jeg vet ikke. Min pleier å bli høy og luftig. Pytt pytt. Er farlig godt, uansett 🙂 Ville egentlig bare tipse om at det er godt med ei god skje med rød pesto i deigen, også, hvis man vil ha litt variasjon. Fetaost og tørket tomat trykket ned oppå er en favoritt her i huset.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kan prøver mindre form neste gang 🙂 takk for tipset, pesto er så godt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *