oppskrift: sjokoladegranola

Dere som har fulgt meg lenge husker helt sikkert oppskriften min på granola fra boken min – Fotballfrues dagbok? Den postet jeg flere ganger her på bloggen også, i forskjellige varianter – fordi det rett og slett var en stor favoritt. Det er det enda, hos både store og små i dette huset. Skikkelig digg med melk og en klatt syltetøy, men kanskje aller helst som topping på yoghurt, kesam eller cottage cheese. Uansett – her kommer en ny variant som også er en stor favoritt: sjokoladegranola! Har riktignok postet en sjokoladevariant tidligere, men denne er annerledes 🙂 


du trenger 

♥ 150 g. havregryn ♥ 90 g. mandler ♥ 20 g. chiafrø ♥ 50 g. solsikkekjerner ♥ 30 g. sesamfrø ♥ 100 g. honning ♥ 2 ts. havsalt ♥ 2 ts. kakaopulver ♥ 0.5 dl. eplejuice ♥ 1 ss. olivenolje 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. grovhakk mandler. Bland deretter alle de tørre ingrediensene sammen. Varm honning, juice og olivenolje i en kjele og hell dette over de tørre ingrediensene. Bland godt og la det avkjøles i ca. 10 minutter. Ha bakepapir på en bakeplate og hell granolaen utover. Stekes midt i ovnen i 10 minutter. Rør deretter godt rundt og sett den inn i ytterligere 5-10 minutter. Følg med underveis slik at det ikke blir brent. Avkjøles ca. 30 minutter før du heller det over i en beholder eller lignende. Det er absolutt lov å spise rett etter steketiden også, når det fremdeles er varmt, men da smaker det kanskje aller best som snacks 🙂 


God frokost ☕️ 

10 kommentarer

 1. Kan du dele den originale granola oppskriften her også en dag?

 2. It seems super delicious , I really need to make it myself !
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 3. Annette

  Er det bare meg eller er det flere som ikke kan lese bloggen din med Google Chrome nettleser? 😮 Når jeg blar nedover forsvinner bare all tekst og bilder, når jeg blar fra bunnen og opp kommer det tilbake..

  1. Samme skjer for meg med Safari på iPad. Riktignok en gammel modell, men allikevel. Pussig.
   Dette var noe flere også har meldt om tidligere.

 4. Violetta

  Dette så godt ut med fristende ingredienser! Skal absolutt lage dette.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det må du prøve <3

 5. Kjersti

  Jeg ser på instagram at du har planer om å dele det du spiser gjennom en dag. Hva er hensikten med det? Du trener ganske mye mer enn gjennomsnittskvinnen, så ditt kosthold vil vel ikke være særlig relevant for de fleste av oss?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har ikke planer om å dele mengder, så det kan fint være til inspirasjon for andre 🙂

   1. Hvorfor tenker du at et slikt innlegg vil være interessant for folk? Ikke ment negativt, er bare oppriktig nysgjerrig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *