dinner and a movie

Hei onsdag 🙂 På mandag var vi på kino for første gang på veldig, veldig lenge! Tenk det har åpnet opp igjen, så vi ville bruke den siste dagen i pinsen til å feire nettopp det. Jentene fikk velge film, så det ble Ainbo. Den handler om en veldig skjønn og modig jente som er  født og oppvokst i en landsby i Amazonas dypeste jungel. En dag oppdager hun at den dyrebare regnskogen er truet av ødeleggelse fra grådige mennesker som vil hugge den ned, men med god hjelp av sine åndeveiledere, drar hun ut på en lang reise for å søke råd og hjelp fra den aller mektigste i Amazonas, Motelo Mama – en gigantiske skilpadde. Vi likte filmen kjempegodt alle sammen, litt skummel, men mest spennende. 

Etter filmen dro vi for å spise pizza rett i nærheten og det var bare så befriende fint å kunne sitte akkurat sånn igjen 🙂 

Fikk en del spørsmål om antrekket mitt, så her kommer info! Buksene er fra i fjor, men kommer fra Gina Tricot, sandaler fra Nakd og singlet fra Zara. Skjorten er gammel, fra Nelly 🙂 


I går startet jeg uken i Oslo, og da kvelden kom dro jeg på årets første teatersamling for leseprøve! Jeg var på audition for en måneds tid siden, og fikk en rolle i Den Spanske Flue som skal settes opp mot slutten av året. Jeg skal spille Betty og gleder meg så mye! Veldig gøy å være i gang igjen med noe jeg setter så stor pris på 🙂 Håper dere får en fin onsdag! 

14 kommentarer

 1. Hei caroline!
  Først vil jeg si: Gratulerer så mye med den nyyyydelige valpen deres!
  Jeg lurte på om du kunne dele dine erfaringer med hjemme aleine trening på valp og hjemmekontor?
  Mulig du ikke har så mye av det siden du har permanent hjemmekontor og han trenger derfor ikke være så mye aleine, men tenkte å høre fordet Vi forutstå ikke corona i så lang tid når vi fikk oss valp og sliter med å få til mye trening mtp at alt er stengt. Sikkert flere som hadde satt pris på tips og råd der

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3

   For oss er det både utfordrende og litt lett på samme måte! Ja, vi har hjemmekontor og treningsrom i kjelleren, så det er sjeldent vi er lenge borte, men samtidig har vi et ganske stort hus som gjør at han ofte ender opp alene når han sover 🙂 Så sånn har det bare blitt til at han ofte ligger alene nede på kjøkkenet mens vi har vært oppe på kontoret o.l. Så når han ble 14-15 uker begynte vi å gå ut litt også, og nå er det lengste han har vært alene 5 timer, og det gikk helt fint <3

   Men tipset mitt må være å rett og slett bare gå seg en tur mens valpen er alene 🙂 Ta han med på en god luftetur så han blir trøtt og sliten, og så lar dere han være alene litt. Start med bare noen minutter, og så øker dere. Begynner han å pipe når dere går ut så vent til han er stille før dere går inn igjen.

  2. Jeg kan gi deg noen tips selv om jeg ikke er Caroline.

   Det er viktig, veldig viktig å starte med en gang du får valpen. Ved å gå på do alene, ved å dusje mens valpen venter utenfor – sånne småting.

   Vi har en prosedyre som vi har brukt på våre hunder, og på denne vi har nå selv om vi er hjemme.
   Vi har satt en radio på i hallen der valpen har sengen sin, og den brukes KUN når den skal være alene, den er et signal på at nå skal de gå.
   Jeg setter den på litt høyt, gir den en favoritt gnageting (spiselig) og går uten noen dikkedarer. Sier ikke « nå går vi, vær flink osv», vi gjør ikke noe vesen av det, vi bare går. Vi gjør ikke vesen av at vi kommer hjem heller.
   Et kvarter første gangen, så øke på med en halvtime eller der omkring. Vi gjorde dette da vår var bitteliten, og nå når den er 9 mnd bruker vi samme prosedyren for å skape trygghet. Vi kan være borte så lenge vi vil nå, men i disse koronatider blir det gjerne bare fra 2-4 timer
   Dette er viktig for det kan hende at hunden må være alene en gang, og da må med være trygg.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Nå er jeg ikke noen ekspert, og jeg vet ikke hva som er best, det er sikkert flere måter å gjøre det på 🙂 Men du sier at dere ikke gjør noe vesen ut av at dere skal gå, men ved å sette på musikk og gi en leke slik at valpen skal forstå at nå skal den være alene, er ikke det å gjøre litt vesen ut av det? Vi har bare gått og ikke gjort noe som helst, hverken musikk, leker eller noe annet.

 2. Guttemamma

  Hvordan er Be A Lion i størrelsen?

  1. Guttemamma

   Lurer på hvorfor du publiserer kommentaren, men ikke svar?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Er ikke alltid jeg har tid til å svare og da bare godkjenner jeg på farten 🙂

    De er helt normal i størrelsen.

 3. Caroline, du fjerner svarmuligheten i innleggene dine, jeg skjønner ikke hvorfor. Og så tror jo egentlig at du skjønte hva jeg mente, men at du har litt «protest» i deg. Det er alltid flere veier……

  Jeg skrev; Jeg setter den på litt høyt, gir den en favoritt gnageting (spiselig) og går uten noen dikkedarer. Sier ikke « nå går vi, vær flink osv», vi gjør ikke noe vesen av det, vi bare går. Vi gjør ikke vesen av at vi kommer hjem heller.

  Så radioen er ikke noe vesen i denne sammenhengen – radioen er en trygghet, den vet hva som skal skje. Med dikkerdarer mener jeg ingen avskjed med klapping og kosing, og nå skal mor gå.
  Så radio på, godbit, gå uten et ord.
  Og vi hauser heller ikke opp hunden når vi kommer hjem.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det skjer automatisk når det har kommet x antall svar på en kommentar 🙂 Hvis ikke ville kommentarene etter hvert blitt trykt helt bort til høyre og vært kjempesmale 😀

   Nei, jeg skjønte godt hva du mente 🙂 Vi valgte bevisst å ikke gjøre det på den måten du beskriver fordi vi tenkte at ved å gjøre slike ting så skaper du en forventning til at noe skal skje, og da vil jo hunden til slutte lære seg til å forstå at «nå drar de». Det å sette på musikk og gi den favorittleken sin vil jo i praksis da bety det samme som at du sier «ha det bra, nå går jeg». Jeg sier ikke at det er feil, for det vet jeg ikke om det er :p Men om dere lykkes med det så viser jo det bare at det kan fungere 🙂

   Helt enig at man ikke skal «hause opp» hunden når man kommer hjem 🙂

 4. Jaja, uansett – vi fikk det rådet av vår oppdretter. Og det har funket på denne og på foregående.

  Vi har hatt en hund med alvorlig separasjonsangst, og det unner jeg ikke min verste fiende. Det er fælt for menneskene og mest for den kjemperedde hunden.
  Vi brukte ikke radiometoden på den, men vi har gjort det på de tre hundene som vi har hatt etterpå.

  Det er fint at Ozo takler å være alene hjemme, og at vår gjør det. Jeg tror nemlig at mange av de som har skaffet seg hund i denne perioden får seg et sjokk. Oppdrettere sier at det blir nok en del omplasseringshunder.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å lære hunden å være alene er kjempeviktig, både for hund og eier 🙂 Ja, du har nok rett, og ikke bare pga. seperasjonsangst, men andre ting også. Vi har jo hatt hund i «alle år», men vi hadde glemt hvor mye jobb det egentlig var! 🙂

   1. Vi er enige, vi har bare brukt forskjellige metoder.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Mange veier til Rom 😀

 5. Tusen takk for gode tips om hjemme aleine trening over her, Caroline!
  Vil også benytte muligheten til å si at det er så gøy og inspirerende å følge deg! Takk for at du er du <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *