2021: årets 17.mai-bord 🇳🇴

Årets 17.mai-bord er klart, og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon i det 🙂 Akkurat sånn som dette skal det få stå til mandag, for vi vet ikke helt hvor vi skal feire ennå ettersom det er litt væravhengig. Etter planen skal vi være på hytta, men om det høljer ned, så blir vi her. Så da får det være opp til værgudene 😉 

Jeg har som regel hvit duk, sølv og porselen på 17.mai, men i år ville jeg gå for en mer rustikk look og da passet denne litt grove linduken helt perfekt! Som servise valgte jeg noen mørkebrune, ganske kraftige tallerker og så måtte det bli sort bestikk. Synes det ble fint å myke det opp litt med krystallglass og dessertskåler, og så valgte jeg å knyte serviettene på samme måte som i fjor. Ettersom jeg da har rødt og hvitt akkurat her, valgte jeg å gå for helblå lys. Jeg hadde kjøpt inn de tradisjonelle lysene også, i alle flaggets farger, men jeg ønsket å ha bånd med flaggprint på over hele bordet, og da ble det altfor rotete med lys i samme mønster. Disse «enhjørninglysene» er jo så fine! 

Champagnekjøleren ble ekstra fin med litt blomster oppi 🙂 Og så må flaskene alltid pyntes med litt bånd i flaggets farger! 

Glemte jo helt å ta nærbilde av det, men det hvite porselenet er nærmest en tradisjon for meg å bruke på 17.mai! Det er Norgesglass med logoen Norge på, samme som telysholderene i hvitt og kassen med blomster i. Passer så fint på nasjonaldagen! 


Jeg gleder meg som et barn til å feire det fine landet vårt på mandag, og forhåpentligvis kan vi fra nå av se litt fremover på en noe lettere og mer normal hverdag også – det kommer jeg i hvert fall til å tenke mye på når vi roper hurra og synger nasjonalsangen denne gangen. I fjor på denne tiden trodde jeg (og sikkert flere med meg) at ting skulle se helt annerledes ut 1 år fra da, men så ble det ikke sånn i det hele tatt. Men nå dere! Nå har jeg virkelig troen på at ting blir bedre ❤️ Jeg ønsker dere en fantastisk fin feiring og håper dere får vært med deres nærmeste eller noen dere er glad i på 17.mai! Masse klemmer herfra ❤️ 

35 kommentarer

 1. Fint bord, MEN høye blomster til borddekking er fryktelig stress synes jeg. Blir liksom uansett en stressfaktor overfor gjestene, selv om de glimtes over andre siden.
  Riktig god feiring!

 2. Hva er enhjørninglys?

 3. Flotte bilder! Så vakkert dekket

 4. Bare helt nydelig!

 5. Cathrine

  Kjempefint, men bestikket er lagt helt feil. Knivbladet skal ikke ligge den veien

  1. Knivbladet skal ligge vendt inn mot tallerken og det har hun gjort. Hva er så feil mener du?

   1. Elisabeth h

    Er vel det at det « riktige» i hht klassisk borddekking er å ha enten gaffel på venstre side og kniv på høyre,med eggen inn mot tallerkenen, ELLER begge deler samlet på høyre side av tallerkenen.

  2. Å nei- bare til å avlyse hele 17. mai

 6. Ingvill

  Så hærlig! Hvor er dessertskålene ifra?

 7. Supert innlegg- elsker akkurat disse♥️ Ønsker dere en fantastisk 17.mai enten det blir her eller der!!

 8. Annette

  Dette var fint! Jeg lurer veldig på hvor de tynne vasene til flaggene er fra? Eller hva det egentlig er?

  1. Det er cylindervase. Kan kjøpes bl.a. på Ikea.

   1. Annette

    Takk for svar☺️☺️

 9. Ååå så fin Lasse var på det bildet på veggen, skikkelig mørk og mystisk! Ja, tenk at vi ikke kan feire som normalt en gang dette året, og hvor annerledes ting kunne sett ut hvis folk forholdt seg til smittevernsregler og råd/anbefalinger- vi får satse på neste år!

 10. Så koselig med skikkelig 17. mai pynt

  Jeg elsker Norgesglass serien, men reagerer litt på beige (?) duk og brune tallerkener til den andre pynten som går i rødt, hvitt og blått? Bestikket ligger også på feil side 😉

  Ønsker dere en nydelig feiring uten for mye regn.

  1. Haha, la ikke engang merker til bildet av Lasse jeg, ble for oppslukt i at duken var skrukkete….. Men nå er jo jeg av den eldre garde, som ikke synes det tar seg ut med ustrøket duk på et festpyntet bord…Ellers er bordet veldig fint <3 Men ville kuttet ut høye vaser og oppsatser, sånn at folk kan se hverandre over bordet. Dette er jo smak og behag, men ellers et veldig fint bord 🙂 Du er flink Caroline 🙂

  2. Jeg syns det var fint med den beige duken jeg! Den tar igjen fargene i rommet ellers og skaper et lunere inntrykk enn en kritthvit duk ville gjort imo.

 11. Er glassene Finn fra Hadeland? Mine foreldre har dem, fine og gode å drikke fra. Ha en fin 17.mai.

  1. Elisabeth h

   Tror neppe det er Finn, de har annerledes stett, hvertfall de originale Finn-glassene, og mønsteret går ikke så høyt opp. Jeg lurer også på hvilke glass dette er, er veldig fine, Caroline!

 12. Du leverer alltid Caroline, blir så inspirert av å titte innom bloggen din, du må aldri slutte . Bordet ble kjempefint og med ny vri på sløyfen midt på bordet. Vi får bare gjøre det beste ut av situasjonen og da er det ekstra hyggelig å pynte litt ekstra synes jeg. Ønsker deg og dine en flott feiring

 13. Bordet er fint, og gir fin følelse av 17.mai, men du har en tendens til å ha for høye og dominerende blomster. De er for høye, og man får ikke blikkontakt med de på andre siden av bordet.

  1. Hva som er «for høye og dominerende blomster» er en smakssak, så din mening er ikke nødvendigvis fasiten for andre.

 14. Violetta

  Syns dette ble veldig fint 🙂

 15. Glad jeg ikke skal ha dette kommentarfeltet på besøk på 17. mai

 16. varm_kakao

  Det ble et greit dekket bord, serviettene lå ikke så veldig pent. Tror du har det i deg og lage noe vakrere 😀 Kanskje vakre spisebrikker hadde pyntet det opp? Ellers ønsker jeg dere en flott 17 mai! 🙂

 17. varm_kakao

  Føler jeg kanskje var litt streng, for det var elementer som var fine. Den landlige trekassa var stilig og lekkert med vinkjøleren og detaljene der 🙂

 18. Ikke helt min stil. Jeg liker det mer «rene linjer». Ville ikke mikset inn beige og brunt ukritisk. Og ville heller gått for små blomsterdekorasjoner fremfor en haug med høye buketter. Men smaken er som baken.. :p ønsker dere en fin feiring!

 19. Tone R.

  Skikkelig fint bor Hvor er duken og lysene fra? Ønsker deg og familien en super 17 mai

 20. Dette var kjempe fint 🙂 Du er super flink. Ønsker deg og dine en fin 17.mai feiring 🙂

 21. Andrine

  Alltid så flink å dekke bord!

 22. Så nydlig! Lurte på hvordan du oppbevarer pynten du bruker til borddekorasjonene dine? Både nå og ellers du dekker ofte så mange flotte bord med så mye flott pynt

 23. Kanskje alle burde sende inn hvordan bord de helst bil ha så man kan få tatt med alt så alle liker det. Eller kunne det blitt vanskelig også tro?
  Glad for inspirasjonen du gir:) For det er det man må ta med seg.
  Ikke at du skal kunne oppfylle alles ønsker om hvordan ting skal se ut.

 24. Kristine

  Merkelig at mange skal ha så mange negative meninger om et flott 17.mai bord.. i samfunnsdebatten må man tåle kritiske meninger og der er det meningen at man skal debattere. Når noen har laget et fint bord og pyntet så kan du enten velge å komplimentere det! Eller så kan du la være i si noe som helst! Det er min meining. Folk har å mye lære seg om folkeskikk på nett. Hadde du turt å si det samme om du kom på besøk til en venn? Viss du hadde det, så må du lære det folkeskikk der å. Takk for meg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *