pasta med mozzarella, pesto og basilikum

Hei onsdag! Jeg hadde lyst til å prøve min egen vri på denne tiktok-retten jeg la ut for noen måneder siden, og vet dere hva? Denne falt enda bedre i smak hos gjengen min her hjemme! Denne retten er ikke like syrlig, og det tror jeg faktisk er avgjørende for at de liker denne bedre. Selv er jeg enig, smaken er faktisk løftet her, selv om jeg foretrekker feta fremfor mozzarella så er denne retten helt klart en vinner mellom disse to! Her kommer oppskriften 🙂 


til 4 (2 store og 2 små) trenger du 

♥ 300 g. pasta ♥ frisk basilikum ♥ 500 g. + cherrytomater ♥ olivenolje ♥ 1 glass pesto a 190 g. ♥ 250 g. fersk mozzarella ♥ 4 hvitløksfedd ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Kok pasta. Ha alle tomatene i en ildfast form sammen med hvitløksfeddene. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Riv over fersk mozarella og kladder med pesto. Stek i ovnen i 30 minutter. Kok pasta når det er 11 minutter igjen av steketiden. Hell av pastaen, mos tomatene og hvitløken med en gaffel. Bland godt. Rør inn pastaen og dryss over finhakket, frisk basilikum. Bland. 


Er så godt! Og du kan selvsagt ha kylling eller fisk sammen med dette om du vil. Eller godt brød. Og ja! Smaker like godt, om ikke enda bedre, som en kald salat dagen etter 🙂 

26 kommentarer

  1. 300 ge pasta til 2 voksne og 2 små er vel eldig lite ? ellers høres veldig godt 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er ikke fersk pasta 🙂

    2. Virkelig? Disse kommentarene om mengde på hvert mat-innlegg. Da kan vel bare oppskriften dobles om det føles lite?
      Med det sagt, vi er også 2 voksne og 2 barn, barna er eldre enn hos Caroline. 100 g til far og 50 g på hver av oss andre 3, holder i massevis. Men vi har alltid noe proteiner til. Nei til matsvinn!
      Så veldig godt ut☺️

      1. Caroline Berg Eriksen

        For voksne mennesker bør man beregne 60-100gram tørr pasta 🙂

        https://www.matprat.no/artikler/matsvinn/porsjonsberegning-i-hverdagen/

        Jeg tror hun kanskje trodde jeg mente fersk pasta, da trenger du jo litt mer 🙂

        I hele oppskriften er det for øvrig over 2000 kcal. Jeg vil si at for to voksne og to barn så er det litt mye, og vi fikk jo også rester 🙂

      2. Jeg trodde at det handler om fersk pasta i oppskriften…ingen vic å være aggressive…..

      3. Caroline Berg Eriksen

        Ja, det var det jeg tenkte 🙂 Hadde det vært fersk pasta ville jeg brukt 450-500 gram.

  2. Dette så kjempegodt ut!

  3. Er det virkelig en porsjon pasta på den tallerkenen der? Altså 75-100 g? Ser så lite ut

    1. Caroline Berg Eriksen

      Nøyaktig hva som er på tallerken vet jeg ikke, det er jo bare et bilde av en matrett og ikke nødvendigvis en porsjon.

      Det går for øvrig fint an å forsyne seg to ganger 🙂

  4. Var dette nok til deres familie? Vi er to voksne som trener mye, greit å vite om det er nok når en først skal lage det☺️

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, det var til og med rester 🙂 Tok litt mye pasta, men det pleier vi som regel å gjøre.

      1. Syns ca 2000 kalorier i en middag hørtes lite ut for dere som trener så ekstremt mye jeg men.

      2. Caroline Berg Eriksen

        Det kommer jo helt an på hva du spiser resten av dagen 🙂

        Det meste jeg forbrenner i en treningsøkt henter jeg inn igjen i måltidet rett etter økten. Både jeg og Lars-Kristian har vært vektstabil i flere år, så energimengden i kostholdet vårt er jo akkurat passe.

  5. Dette er så godt!
    Ville bare si at jeg elsker å se Instastoryene dine. Kanskje det jeg liker best med hele Instastory. Og spesielt der du snakker og forteller om ting. Fortsett sånn! Flinkeste du

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk, så hyggelig 😀

    2. Ja, det er jo sant 🙂 Er vel bare jeg som er vant til at middagen liksom er hovedmåltidet.

      1. Caroline Berg Eriksen

        Det er jo den også, men spiser man 4-5 måltider fordelt ut over dagen så blir jo middagen mindre 🙂

  6. varm_kakao

    Det så himmelsk godt ut 😀 Følger du forresten noen matkontoer på Insta som du blir inspirert av?

  7. Nam! Denne vrien så veldig god ut. Enig i at den med fetaost blir litt i overkant syrlig. Gleder meg til å teste med mozarella og basilikum 😀

  8. Kanskje du kan ha en liten quiz som man må få alt rett på, før man kan kommentere? Slik som NRK Beta har. F eks
    «Er dette et innlegg om
    a) porsjonsstørrelse
    b) max mengde pasta pr middag c) en oppskrift som man kan inspireres av»

    Bare en tanke 😉

    1. Caroline Berg Eriksen

      Haha 😀 Kanskje det 🙂

  9. Det er jo virkelig uten poeng å reagere mot mengde mat, så lenge den er sammensatt med de næringsstoffer som kroppen trenger?

    Kult at du tar oppskriftene et steg videre! Tomat&feta kan fort bli litt kjedelig…

    1. Caroline Berg Eriksen

      <3

  10. Hei Caroline,

    Kunne du laget et innlegg med hvordan deres «matfilosofi» er? Dvs hvordan dere holder dere så sunne og spreke og i vektbalanse? Lars K er vel utdannet innen ernæring så dere har vel sikkert masse tanker om det

  11. Christina

    Det er vanlig flere steder å oppgi karbohydrater i ferdig kokt mengde og proteiner i rå vekt. ( vektklubben, Roede, m.m) Derfor får reaksjoner på mengden du oppgir. Så sikkert lurt å skrive om det er kokt/ukokt pasta feks.
    Delikat oppskrift forøvrig.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, vi bruker jo ofte fersk pasta også så burde spesifisert det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *