slik gjør jeg min 17. mai-sminke

reklame: makeup mekka 

I år går sminken min i ton i ton med noen av fargene i bunaden, og det blir så fint! Jeg bruker jo så å si kun jordtoner, og derfor liker jeg denne paletten ekstra godt – den har kun matte farger som er helt nydelige og som fremhever de blå øynene mine, i tillegg til en kjempefin basefarge. Her kommer en liten video med hvordan jeg har sminket bryn, øyne, lepper og kinn 🌸 


produktene jeg har brukt 

På bryn bruker jeg Brows On Fleek i fargen light for et mildere uttrykk. Den finner du HER. Brow glue er mitt nye favorittprodukt for å sette brynene – det finner du HER. På hele lokket legger jeg LINEN fra paletten som heter All That Matters – HER. Under øyet og i globalen legger jeg BAMBOO, på selve lokket blender jeg inn JUTE og helt i ytterkanten av øyet blender jeg inn CASHMERE – som er SÅ fin og får øynene til å poppe litt ekstra! LEATHER lager en fin soft eyeliner og på vippene bruker jeg min nye favoritt BANGER. Lipliner er On Point i min favorittfarge #4, mens leppene får et strøk med Sheer Lipstick i fargen NEWBIE. Ellers har jeg brukt solpudder, highlight samt blush fra Signature Palette. Elsker det! Du finner det HER

Ps! Quick Fix Blotting Paper er et must i bunadvesken for å holde sminken matt der den skal være matt i løpet av dagen 🙂 Det finner du HER. Ps2: koden Caroline25 kan du alltid bruke for å få 25 prosent rabatt hos Makeup Mekka! 


🇳🇴

45 kommentarer

 1. Det hadde vært fint om du kunne vist deg uten filter, for en gangs skyld. Og spesielt i sminkevideoer.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke noe filter på denne filmen og 90 prosent av det jeg legger ut på story på Instagram er uten filter. Men tusen takk for komplimentet 🙂

   1. Savage Du er nydelig Caroline!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Takk, Siri <3

   3. Var det et kompliment??

   4. Caroline Berg Eriksen

    Et filter gjør deg jo penere/yngre, så i og med at jeg så og si ikke bruker filter så vil jeg jo si det 🙂

   5. Men alle bilder av deg er med filter, det ser man jo.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Nei, på instagram story er så og si alt jeg legger ut av meg selv helt uten filter 🙂 I tillegg er denne filmen helt uten filter.

  2. Charlotte

   Nå syns du sikkert jeg er skikkelig vanskelig Caroline, men jeg må si meg enig i at det hadde vært mer oversiktelig om man kan si (?) om du filmet forfra så man kunne sett hele øyelokket. Især når det er øyenskygge involvert. Det spiller jo ingen rolle for meg personlig, men en liten side note i framtiden

   1. Caroline Berg Eriksen

    Problemet er at jeg trenger speil, og det får jeg ikke om jeg setter kameraet rett foran meg :/ Jeg vil jo helst filme rett forfra jeg også, så om du eller noen andre har tips så tar jeg gladelig i mot det 🙂

   2. Dette er ment som svar til Caroline, men svar-knappen er ikke tilgjengelig på hennes kommentar så jeg bare svarer via denne kommentaren: Hvis du har et speil med stativ eller investerer i et så kan du sette det foran deg og kameraet slik at du kan se deg selv uten at det kommer i veien for kameraet ditt. Du kan sette kameraet bak speilet på et stativ, slik som på dette bildet: https://videohive.img.customer.envatousercontent.com/files/32327b6a-5ed1-4760-bf9c-4f46b9a0b109/inline_image_preview.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=crop&crop=top&max-h=8000&max-w=590&s=445efd1f3576e33088814bf24def97ea

    Bare som litt konstruktiv kritikk så ønsker jeg gjerne litt mindre kutting til neste steg og litt mer detaljer på hvert steg. Når du legger første overgangsfarge foreksempel så ser vi bare hvor du legger skyggen på øyet, men på neste klipp er skyggen dust ut uten at vi har sett hvordan du har gjort det. Det medfører at publikum må gjette seg til hvordan du har fått ønsket effekt, og det er jo litt i mot sin hensikt når det skal være en tutorial som skal lære bort hvordan du sminker deg. Ønsker også litt bedre merking av hvilke børster du bruker siden hver børste har sitt eget bruksområde. Dette er tips som jeg håper kan være til hjelp. Ellers synes jeg sminken er veldig fin. Fine farger og glød som får deg til å se frisk og fresh ut.

   3. Charlotte

    Nå er jeg ingen ekspert, men du kan vel bruke et stående speil som du kan ha foran deg, også ha kamerastativet stående foran deg (typ litt høyere enn speilet), om det gir mening.

   4. Men du har jo filmet sminkevideoer flere ganger forfra på Instagram? Hvordan gjorde du det da?

   5. Caroline Berg Eriksen

    På IG story filmer jeg med mobilen. Da ser jeg meg selv når jeg sminker meg, dermed er det ikke noe problem med filming rett forfra fordi jeg jo ser hva jeg gjør. Her filmer jeg med kamera, hvor det ikke er mulig å se seg selv i kameralinsen – jeg trenger altså et speil i tillegg, slik at jeg ser hva jeg gjør 🙂

    Men for all del, jeg kan gjerne filme fra mobilen ved neste anledning det skal være film på bloggen. Det blir bare ikke like bra kvalitet og jeg synes feelingen med dybdeskaprhet etc. blir så mye finere med kamera når jeg først skal lage en video å poste her 🙂

   6. Fant ingen svar-knapp på din kommentar så usikker om denne kommer rett.

    Man kan fint sette et speil inntil stativet til kamera, eller plassere kamera foran speilet.

 2. Jeg tror sminken ble fin, men det er vanskelig å se med det overeksponerte lyset! Det får både paletten og sminken til å se helt annerledes ut på video og bilde. Og fokuset var heller ikke så greit 🙁 Da er det vanskelig for oss som ikke er så drevne med sminke, spesielt når det går så fort! Håper du lager en ny video snart eller viser på story

 3. Sminkevideo – fra siden?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Både fra siden og forfra 🙂 Du ser godt uansett 🙂

   1. Jeg syns det var svært vanskelig å se hva du gjorde, det gikk alt for fort, og når man ser det fra siden får man ikke et inntrykk av hvordan de forskjellige tingene brukes.

 4. Kristin

  Føler ikke jeg lærte så veldig mye av denne videoen, annet enn hvilke produkter du bruker og ca hvor. Siden jeg har helt andre farger enn deg så vil ikke disse fargene passe til meg. Men en estetisk vakker video helt klart.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var ikke meningen å lære bort noe i denne videoen, jeg ville bare inspirere til å tenke litt på 17.mai-sminken allerede nå og fortelle om mine favoritter / hva jeg selv kommer til å bruke. MakeupMekka har et fantastisk utvalg til lave priser (som ikke går utover kvaliteten) og i tillegg har jeg en rabattkode å dele ut 🙂 Forstår at ikke alle kan bruke samme farger som meg, men da er det verdt å ta en titt på utvalget deres uansett, synes jeg 🙂 I tillegg må jeg skryte av Brow Glue (eller for eks. brow soap) og Banger-mascara, som jo kan benyttes uavhengig av om vi har like farger eller ei 🙂

 5. Tusen takk for tips! Synes videoen var fin og ga meg masse inspirasjon 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 6. Så fin! Leste bloggen din på senga og vips så hadde jeg bestilt all sminkenSer at sminken er veldig rimelig på pris, går det ut over kvaliteten??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Sånn kan det gå 🙂

   Ja, jeg synes det er det 🙂

   1. Der svarte du vel ikke helt som du tenkte kanskje? 😉

   2. Du synes at prisen går utover kvaliteten?

   3. Caroline Berg Eriksen

    Svarte litt feil der :O

    Nei, jeg synes ikke prisen går utover kvaliteten – den er like bra som den dyrere sminken jeg har 🙂

 7. Du ligner sååååå mye på pappan din <3 Forfa.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 8. Takk for gode tips 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 9. elisabeth

  Kjempefin sminkevideo!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 10. Kjempefin video! Er det bra kvalitet på sminken?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Ja, det er det!

 11. Tusen takk for flott video:-) Du er kjempevakker, sminken er flott og naturlig 🙂 Har du brukt noe spesielt for å få så fine bryn? Har prøvd et brynserum,men synes ikke det virket … Ha en fin dag <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Mona! Det gjør meg glad at du liker den <3 Jeg har brukt både swiss clinic sitt serum (mange år siden) samt iglow på bryn (og vipper) 🙂

 12. En liten arrestasjon fra anglisismepolitiet: det heter ikke å «gjøre» sminke, men å «legge» sminke! Her har du nok latt deg inspirere litt mye av engelsk (f.eks. «do your makeup»). 🙂

  1. Hvorfor orker du?

 13. Fin video

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 14. Hei. Hvordan holder disse øyenskyggene i løpet av dagen? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt nydelig 🙂 Striper seg ikke og fader ikke 🙂

 15. Uvant med en så teknisk dårlig video fra deg, men sikkert moro å prøve noe nytt da.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *