tostadas med søtpotet og sort bønnepuré

Altså dette! Jeg får vann i munnen bare av å tenke på gårsdagens middag, så nå er det bare å notere seg ingrediensene, folkens 🙂 En liten smak av Mexico på en onsdag, rett og slett! Nam! HER er oppskriften jeg har tatt utganspunktet i. 


til 4 trenger du 

♥ tortillalefser ♥ 175 g x 2 sorte bønner ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1/2 ts. spisskummen ♥ 1/2 ts. tørket koriander ♥ litt chilipulver ♥ salt + pepper ♥ 1-2 ss. frisk koriander ♥ saften av 1/2 lime ♥ 2 små søtpoteter eller 1 stor ♥ fetaost ♥ friske urter som for eks. timian ♥ tilbehør som rømme og tacosaus (valgfritt) 


slik gjør du 

Sett ovnen på 230 grader. Skrell søtpotetene og del dem i biter. Kok dem til de er møre. Mos dem til en stappe og tilsett limejuice og hakket, frisk koriander. Smak til med salt og pepper. Dette er et av flere tilbehør, så finn en skål det kan ligge i, slik at det holder på varmen.

Finhakk hvitløksfeddene. Tilsett litt olje i en stekepanne og surr hvitløken til den blir lett brun. Tilsett de sorte bønnene + væsken de ligger i. Dryss over tørket koriander, spisskummen, litt salt og pepper. Bland godt og la dette koke til vannet nesten har fordampet – ca. 10 minutter. Etterpå kan du mose det til en glatt bønnepuré. Det holder å bruke en gaffel 🙂 Dette er tilbehør nummer 2. 


Ha bakepapir på en rist. Smør et tynt lag med olivenolje på tortillalefsene og stek dem i ovnen i ca. 8-10 minutter. De skal bli gylne og litt crispy i kantene. Smør på et lag med bønnepuré, deretter et lag med søtpotetmos og dryss over fetaost og friske urter som for eksempel timian. Det er en skikkelig god kombinasjon, jeg lover! Vi toppet også med tacosaus og litt rømme. Skikkelig snadder på en lillelørdag (tillater meg å sikle her 🤤) Håper det smaker! 

5 kommentarer

 1. Trine Lise

  Hørtes syyykt godt ut!! Nam..nam.. Dette skal lages på freddan 🙂
  Morsom kommentar i parentes 😉 ;P

 2. Ulrikke

  Dette kan umulig være nok middag til 4 personer. Jeg spiser fort en hel most søtpotet selv og en boks bønner. Iallefall om jeg trenger såpass mye som du gjør.

 3. Takk for fin inspirasjon❤️
  Kan jeg spørre hvor den nydelig hvite kjolen du hadde på insta i går er fra?
  Klem fra Meg

 4. varm_kakao

  Jeg tenkte også at dette kan umulig være beregnet til 4 personer? Kanskje som en lett lunsj men til middag? Det så uansett godt ut, selv om jeg ikke er så vant til søtpotet i forhold til vanlig potet. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *