helgens tur: tvetervann

inneholder reklame – klær fra twentyfour 

Det er alltid ekstra gøy å dele fra tur når så mange lurer på hvor vi har vært 🙂 Denne helgen gikk turen til Tvetervann, hvor du kan gå hele vannet rundt, det er ca. 7 kilometer og en skikkelig fin, lettgått tur, med så mange nydelige plasser å raste på underveis. Etter ca. 2 kilometer finner du en lavvo også, og der har du muligheten til å tenne bål inne. Vi rastet ikke der, men ventet heller til vi var litt over halvveis, og fant en kjempefin plass nede ved vannkanten. Her kommer noen bilder! 


I dag har vi vært i parken, i hagen, stekt vafler og lagd pizza – og nå skal vi dumpe ned i sofaen og lade opp til en ny uke med en serie vi ser på Viaplay! Håper deres helg har vært fin ☀️ 

58 kommentarer

 1. Det sĂ„ fint ut der. 🙂 Jeg gleder meg VEEELDIG(og jeg er nok IKKE alene om det…) til vi kan fĂ„ besĂžke Østlandet igjen… <3

 2. SĂ„ veldig fint ut!
  Hvilken modell er buksa du har pÄ?

 3. Dere er sĂ„ flinke til Ă„ komme dere ut pĂ„ tur! Inspirerende 😀

  Har du noen tips til spennende turmat som ikke krever bĂ„l eller grill? 🙂

 4. Hei! Jeg har et spÞrsmÄl angÄende Ozo og tur. Dere er jo sÄ flinke til Ä komme dere ut pÄ tur, men jeg trodde at en sÄpass liten valp ikke skulle gÄ pÄ sÄ lange turer som du beskriver? Jeg har nemlig nylig fÄtt valp selv og har lest at turen bÞr vÊre like mange minutter som valpen er uker, og ikke mer enn det. SÄ i fÞlge dette bÞr ikke Ozo gÄ mer enn maks 16 min. hvis han er 16 uker. En tur pÄ 7 km tar jo mye lengre tid enn det. Hva tenker du om det? Er absolutt ikke for Ä kritisere jeg skriver dette, for dere virker som oppegÄende og reflekterte hundeeiere. Har bare stusset over dette nÄr du har delt fra turene dere har vÊrt pÄ den siste tiden, sÄ fint Ä hÞre dine tanker om det. Selv gleder jeg meg masse til Ä gÄ pÄ lengre turer med min valp (som er 15 uker), men har altsÄ trodd jeg burde vente med det. Ellers vil jeg takke for en fin blogg. Elsker innlegg om Ozo. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det varierer litt, noen sier blant annet antall mĂ„neder x5 minutter, sĂ„ for en 4 mĂ„neder gammel valp vil det si ca. 20 minutter. Men det kommer veldig an pĂ„ hva slags rase det er snakk om 🙂 Aktive raser kan gĂ„ lenger, mens mindre aktive raser mĂ„ gĂ„ mindre.

   NĂ„r vi gĂ„r den turen her sĂ„ stopper vi jo halvveis og har en lang pause, vi gĂ„r ikke 7 km sammenhengende 🙂

   1. Her mÄ jeg korrigere deg. Det er ingen forsking som tilsier at en aktiv rase bÞr gÄ lengre enn andre raser i sÄ ung alder. En valp vil ikke alltid vÊre god pÄ Ä si ifra at den er sliten, derfor er det eiers plikt Ä begrense hard belastning pÄ ledd og sener sÄ lenge de vokser.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har aldri sagt at en stĂžrre og mer aktiv rase bĂžr gĂ„ lenger, men at de kan gĂ„ lenger 🙂

    Det er heller ingen forskning som sier at antall mĂ„neder x5 minutter er maksimal mengde for en valp Ă„ gĂ„ tur, det er en anbefaling bygget pĂ„ sunn fornuft, kunnskap om hunders helse, erfaring og et fĂžre var prinsipp. Den samme logikken sier ogsĂ„ at stĂžrre og mer aktive raser selvsagt kan lĂ„ lenger enn smĂ„ raser, men at ogsĂ„ her bĂžr utvise forsiktighet 🙂

    Se svaret her for eksempel: https://hundehelse.no/tur-valp-ga/

 5. Vil minne om at det er bÄndtvang fra 1. april, og at det gjelder alle hunder, til og med deres lille kosebamse. At hunden har langline pÄ seg er ikke det samme som at den gÄr i bÄnd.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har langlinen innenfor rekkevidde hele tiden, sĂ„ i praksis er det akkurat det samme som Ă„ gĂ„ med fleksibĂ„nd 🙂

   1. Nei, det er ikke det samme. Ikke sikkert du rekker Ä reagere og ta tak i lina om han oppdager et rÄdyr og bykser etter inn i skogen. Jeg vet folk som har blitt anmeldt for lignende, sÄ best Ä passe pÄ.

   2. FĂ„r av en merkelig grunn ikke svart under din kommentar.

    Jeg har heller aldri sagt at 5 min x ant mÄneder er forsket pÄ som det kan virke som du antyder i ditt svar til meg. Jeg sier bare at dere bÞr vÊre forsiktig med Ä gÄ 7 km men en sÄ liten valp selv med pauser.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Nei, poenget mitt var bare at det ikke er et rÄd som entydig er gitt pÄ bakgrunn av forskning, men basert pÄ summen av hva man vet og sunn fornuft, akkurat som at stÞrre og mer aktive hunder kan gÄ lenger enn mindre raser.

   4. Lars K har jo dokumentert pÄ tik tok at han har med hund pÄ lÞpetur. En tur pÄ 1t og 40 min. Er ikke det rimelig langt for en valp? I tillegg sÄ lÞper hunden bak med bÄndet slepende etter seg, og der tar jo Lars K ikke hensyn til bÄndtvang.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Det er ok Ä spÞrre, men dette er et godt eksempel pÄ hvorfor man ikke bare skal anta og beskylde basert pÄ noen klipp pÄ sosiale medier.

    Filmen er produsert fÞr det ble bÄndtvang, og Ozo var selvsagt ikke med pÄ en lÞpetur pÄ 1 time og 40 minutter. Det stÄr til og med i filmen at Ozo kun var med etter Þkten for Ä lage filmene.

   6. Hvordan kan du si at filmen er spilt inn fĂžr bĂ„ndtvangen nĂ„r den er fra 16. april? Mulig dere har egne regler der nede i Sarpsborg…

   7. Caroline Berg Eriksen

    Det er datoen den er lagt ut, Oda.

    Lars-Kristian pleier Ä filme masse klipp i lÞpet av 2-3 dager og sÄ bruker han de i en periode pÄ mÄneder eller uker fÞr han filmer nye klipp.

    Om du ser pÄ klipp fra de andre treningsukene sÄ ser du han har brukt klipp fra den samme turen der ogsÄ.

    Beskrivelsen av Þkten er riktig, men klippene kan vÊre fra andre Þkter. Kan ikke drive Ä filme pÄ hver Þkt da det tar for lang tid.

 6. Nydelige bilder som vanlig 🙂 hadde vĂŠrt forfriskende Ă„ se en helg hvor du legger ut bilder hvor du ligger i flekkete kosebukse og spiser chips og ser film og hvor barna ser pĂ„ iPad. Joda, skjer sikkert hos dere ogsĂ„. Folk liker at sĂ„nne som deg ogsĂ„ viser mer menneskelige sider.

  1. Forfriskende? PÄ ingen mÄte! SelvfÞlgelig Þnsker vi inspirasjon nÄr vi klikker inn pÄ bloggen. Ingen grunn til Ä inspirere enda flere til sofasliting.

 7. Åh, for noen fine anorakker jentene har! Hvor er de fra?

  Og sĂ„ tror jeg snart du mĂ„ slutte Ă„ lĂžfte pĂ„ Ozo – han ser supertung ut! 🙂 Herlighet, som slike storrasevaper vokser. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Ja, han begynner Ă„ bli for tung :p

 8. You are such a happy family <3
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 9. SĂ„ fine bilder fra det som ser ut som en nydelig plass. FĂ„ noen til Ă„ male det bĂ„thuset som ligger sĂ„ fint til. Men det har kanskje sin sjarme at det er litt vĂŠrbitt. Mange flotte steder dere legger ut bilder av. Og Ozo vokser. Tror dere at han blir stĂžrre enn standarden? Heldige barn som har hatt dyr I livet sitt hele veien <3 fikk min fĂžrste valp som 14-Ă„ring 🙂 da hadde jeg Ăžnsket meg hund siden jeg var 6 Ă„r. Tro jeg var lykkelig 😀 min hund var en labrador, men hadde faktisk en Samojed som beste venn <3

 10. Dette med gÄturer for valper har ikke noe Ä gjÞre med hvor aktiv hunderasen er eller ikke. Og at den kan da gÄ lengre turer fordi den hype rase er mer aktiv. Det har med belastning pÄ ledd og sener Ä gjÞre. Valper skal heller ikke gÄ i trapper.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har du rett i, men de to tingene henger sammen 🙂 Se svar fra dyrlege/veterinér over.

   Ja, det med trapper er vanskelig :O Inne gÄr det jo an Ä sperre av, men ute i hagen vÄr nÄr han lÞper lÞs er det vanskelig :/

   1. SÄ du mener en kommentar av noen som kaller seg veterinÊr i et kommentarfelt pÄ some er pÄlitelig?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det er en link til hundehelse.no hvor det er veterinĂŠrer som svarer fra spĂžrsmĂ„l, blant annet hvor langt en valp kan gĂ„ 🙂

 11. 🙂

 12. Hei, prþver igjen jeg: 🙂
  Lurte pÄ hvordan det gÄr med NetFit og nÄr den appen skal lanseres ?

 13. Hei Caroline og LK! Et lite spÞrsmÄl; jeg la merke til at LK skriver pÄ Linked-in at han fullfÞrte ernÊringsgraden i 2016 mens dere skrev i fjor at han fortsatt manglet 60 sp for Ä bli ferdig. Hvilken av de to scenarioene stemmer? Det er jo veldig relevant ift Netfit og deres kompetanse nÄr appen kommer. BÄde for oss som vurderer medlemskap og for eventuelle investorer. ErnÊringsfysiolog er vel ogsÄ en beskyttet tittel?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den Linked-in profilen har, som du sikkert ser, ikke vĂŠrt aktiv pĂ„ en del Ă„r 😀 Tror han faktisk har mistet log in informasjonen. Årsaken til at det stĂ„r han er ferdig er sikkert fordi han la inn det planlagte studielĂžpet 🙂

   Nei, det er ingen som utdannes til ErnĂŠringsfysiolog lenger.

   1. Aha, det gir mening! Takk for svar, var ikke lett Ä se at den ikke var aktiv lenger. Mener selvsagt *klinisk* ernÊringsfysiolog, men gikk litt kjapt. Det utdannes man vel stadig til? Men det er vel kanskje ikke tittelen LK hadde fÄtt siden han ikke tok master?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Janne: Det stÄr han spiller for Odd og at han er inne i sin andre sesong og at han holder pÄ med en Bachelor i ErnÊring
    🙂

   3. Det er like fullt en beskyttet tittel, pÄ lik linje som klinisk ernÊringsfysiolog, selv om ingen utdannes til ernÊringsfysiolog lenger. NÄ har ikke jeg sett den aktuelle LinkedInprofilen, men dersom det stÄr at han er ernÊringsfysiolog der er dette bÄde uheldig og ulovlig. https://utdanning.no/studiebeskrivelse/ernaering.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Ta det helt med ro, det stĂ„r ikke det 🙂 StĂ„r han studerer en Bachelor i ErnĂŠring og sĂ„ er studieforlĂžp lagt inn. Sist han var pĂ„ profilen var i 2014.

   5. Men hvilke studier er det han har fullfĂžrt? PT eller ernĂŠring?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Han er ferdig utdannet PT 🙂 Det var masse styr rundt det ErnĂŠringsstudiet da flere av elevene fĂžlte at de var lovet tittelen ErnĂŠringsfysiolog etter endt studie. Da det viste seg at det ikke var tilfellet sĂ„ tror jeg de gikk til sak mot skolen, men jeg husker ikke helt.

    For Lars-Kristian sin del sÄ tok han en pause da Naia ble fÞdt og vi skulle flytte, og i den pausen sÄ fikk han andre interesser.

   7. Da beklager jeg, forstod det sĂ„nn pĂ„ kommentaren til Janne at det sto at han var ernĂŠringfysiolog 🙂

   8. Grattis til LK med ferdig PT da! Det er vel relativt nylig han ble ferdig?

   9. Caroline Berg Eriksen

    Ett Ă„r snart 🙂

 14. SĂ„ fine bilder!

  Du har sÄ mange rare folk som kommenterer unÞdvendig mÄ nesten le litt av dere over her:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 15. Nydelige bilder,ogsĂ„ stor valpen har blitt, 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, han vokser sÄ fort :O Tusen takk <3

 16. All respekt til deg som orker Ă„ hĂ„ndtere disse trollene daglig. Snakk om Ă„ legge seg borti alt! ❀ StĂ„ pĂ„!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 17. Turtips er sÄ velkomment i disse dager. Testet Kuvauen og jamen var det en nydelig plass med fine rastemuligheter, litt terreng, sol og sjÞ og utsikt. SÄ tusen takk!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 😀 SĂ„ koselig at dere var der, er sĂ„ fint der <3

 18. Det blir godt for den spydige gjengen over her at restriksjonene letter snart!

  Takk for fin turinspirasjon! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig <3

 19. Visste det fantes en mamma-mafia, men jammen viser det seg at det finnes det en hunde-mafia ogsÄ! Himmel og hav sÄ tÄlmodige dere er Caroline. Sunn fornuft kommer man langt med, hysteri er sjelden lurt. Lykke til med hundeholdet! Hilsen en erfaren hundeeier som gÄr masse pÄ tur.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 De finnes, tro meg 😀 Hundemafiaen er faktisk verre!

 20. Haha, jeg dĂžr av alle kommentaren. Er det rart det er krig i verden? ‍♀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er ikke spesielt overraskende 😀

 21. Ikke ofte jeg legger inn kommentarer, men jÞje meg, sÄ mye folk henger seg oppi nÄ til dags bÄde nÄr det kommer til hundehold og utdanning. Har selv to Golden retrivere pÄ 4 og 5 Är, og vi har alltid tatt de med pÄ turer fra de var valper. Aldri tenkt pÄ antall minutter og antall uker. Det handler jo som du sier om sunn fornuft, tempo og pauser.

  Jeg beundrer mÄten du svarer pÄ, og at du er sÄ tÄlmodig, det tror jeg virkelig ikke at jeg hadde klart. Jeg synes genuint at du er den beste bloggeren som leverer hÞy kvalitet over alle disse Ärene. FÞler det blir sjeldnere og sjeldnere, da de fleste gÄr over til IG. Heier pÄ deg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Christina <3 Det er hyggelig Ă„ hĂžre 🙂

 22. Jeg var inne pÄ kommentarfeltet ditt for noen uker siden, og mÄtte inn igjen for Ä sjekke. Du er sÄ tÄlmodig. SkjÞnner virkelig ikke hvordan du orker dette. Ozo er sÄ nydelig. Ha en flott dag videre, Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3 Ha en fin dag du ogsĂ„ 🙂

 23. Vil gi deg et tips Caroline ,bruk humor mot de som liker Ă„ herse i kommentarfeltet ,det hjelper

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *