vegetarpizza med pesto, ricotta og et hint av sitron

Altså dette! Dette er kanskje den beste vegetarpizzaen jeg kan få! Dessuten er den så enkel å lage, så her er det bare å finne frem notatblokken og gjøre seg klar for å lage handleliste til fredagspizzaen (.. med mindre du skal spise taco, da anbefaler jeg deg i så fall å teste på lørdag.. senest!) Pesto, oliven, artisjokker og pinjekjerner møter sitron, ruccola og ricotta – I mean! Her kommer oppskriften *sikle* 


du trenger 

♥ ferdig pizzabunn ♥ 1/2 glass pesto (eller du kan lage selv, jeg personlig elsker barilla sin) ♥ 130 g. artisjokkhjerter (kjøper ferdig marinerte) ♥ ca. 1 glass grønne oliven uten stein ♥ 1 fedd hvitløk ♥ ricotta 1 sitron ♥ pinjekjerner ♥ 1 pose ruccola ♥ 2 ss. olivenolje ♥ salt + pepper ♥  frisk dill ♥ frisk basilikum ♥  


slik gjør du 

Sett ovnen på 230 grader. Ha passe mengde med pesto utover pizzabunnen. Vi bruker Quelli Della Pizza sin ferdige av surdeig, det kommer 2 bunner i en pakke. Finhakk hvitløk og strø det utover bunnen sammen med oliven, artisjokker og halve posen med pinjekjerner. Rasp skallet av sitronen til du får ca. 2 ts. med skall og dryss dette over. Stek pizzaen i 8 minutter.  Ta den ut og legg på ricotta. Stek i 3-4 minutter til.

Bland sammen 2 ss. olivenolje, 2 ss. saft fra sitronen samt salt og pepper. Vend inn 2 never ruccola, resten av pinjekjernene, passe mengde frisk dill og basilikum. Topp pizzaen med dette når den kommer ut av ovnen. Så er det bare å nyte. Oh My! Noe så digg! 


Håper det smaker 🍕 

16 kommentarer

 1. Violetta

  Fantastisk godt!

 2. Den må testes ut

 3. Tenk deg denne toppet med avokadoskiver og honningglaserte valnøtter Jo mer, jo bedre

 4. Den såg kjempegod ut og skal prøves ut til min datter som ikke spiser kjøtt.

  En liten kommentar som sikkert er litt på siden, men når du skriver *sikle i matoppskriftene så skjønner jeg at det skal beskrive at det er veldig godt, men for meg så blir det litt uappetittlig, om jeg kan si det slik. Å sikle er ekkelt og ikke noe man vil forbinde med god mat.

  1. Helt konstruktivt så er jeg også enig. Sikle burde du droppe å skrive, det virker å ha blitt en uvane du ikke legger merke til at ser helt dumt ut selv. Men denne oppskriften var veldig god inspirasjon og skal prøves

  2. Elisabeth h

   Lise, he he, jeg reagerer helt likt som deg.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Haha :p

 5. Hvilken ferdig deig bruker du ? Håper på svar , tenkte å servere til venninner i morgen

  1. Caroline Berg Eriksen

   Håper du så hva jeg skrev i innlegget, vi bruker en ferdig surdeigsbunn 🙂

 6. Birgitta

  Dette ser dødsdigg ut! Hvor kjøper du den ferdige pizzabunnen?:)

 7. Susanna

  Det så godt ut!! Skal prøve selv:)
  Lurte på hvordan det går med NetFit og når skal lanseres ?

 8. Hei Caroline, de var tom for artisjokker, men jeg tester ut pizzaen din nå i kveld allikevel og er veldig spent. Jeg pleier å gjøre en veldig god ellers, med hjemmelaget tomatsaus, revet østavind, fersk mozzarella, trøffelolje og frisk basilikum. Anbefales på det varmeste❤️. Ha en nydelig lørdag videre! Ida

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips, Ida <3 Trøffelolje! Det er så godt! Håper du har en fin helg 🙂

 9. Trine Lise

  «Sikle» …utrolig hva folk henger seg opp i 😀 Kunne ikke brydd meg mindre, men jeg er kanskje ikke så fintfølende 😉
  Man bruker det jo fordi det skal beskrive noe som er innmari godt!

 10. Hvilken kjøkkenmaskin har du? Har du flere kjøkkemaskiner?

 11. Takk for tips, gøy å prøve ny topping på fredagspizzaen. Og mens den godgjør seg i ovnen ble det noen deilige core øvelser fra netfit 🙂 Riktig god helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *