sennep- og honningglasert laks

Laks er stort sett alltid en hit i denne familien, og selv om de yngste rundt matbordet var skeptiske til sennepssausen på toppen av laksen, var den heldigvis (for dem) lett å skrape bort! Dette er skikkelig skikkelig godt og ikke minst – så enkelt! Blomkålpuré som tilbehør og agurksalat ved siden av – fiks ferdig på 1-2-3! Her kommer oppskriften!


du trenger

♥ 500 g. laksefilet ♥ salt + pepper ♥ 3 ss. grovkornet dijonsennep ♥ 3 ss. honning ♥ smør eller olje til steking ♥ frisk persille ♥ 1 agurk ♥ 4 ss. vann ♥ 2 ss. eddik ♥ litt salt ♥ 1 ss. sukker ♥ 1 blomkål ♥ 50 g. smør ♥ 2 dl. melk ♥ salt + pepper 


slik gjør du

Del agurken opp i tynne skiver. Bland sammen vann, eddik, salt, sukker og pepper. Rør til sukkeret er løst opp. Bland inn agurken og finhakket persille – ca. 2 ss – og la den stå i 1 time før servering. 

Bruk gjerne en ostehøvel eller en mandolin. Del blomkålen opp i biter. Ha smør i bunnen av en kjele. Når det har smeltet, tilsetter du blomkålbitene og melken og lar det dampe med lokk på på lav til moderat varme. Når blomkålbitene har blitt møre, bruker du en stavmikser til å mose alt sammen til en myk masse. Bland inn melken mens det koker opp. Salte og pepre laksen på begge sider. Rør sammen honning og sennep. Stek laksefiletene på medium varme, 3-4 minutter på hver side. Legg på et lag med sennep- og honningsausen og stek den enda i noen sekunder på samme side. Gjenta på andre siden. 

Server blomkålpuré med laks på toppen og agurksalat ved siden. Så godt *sikle*  Håper det smaker! 

13 kommentarer

 1. Hei. Dette så kjempegodt ut. Må prøves! Takk for inspirasjonen.

  Etter å ha lest litt i en del av kommentarfeltene her i det siste, må jeg bare kommentere: Fy søren så tøff du er som orker å stå i all kritikken som enkelte kommer med. All respekt til deg!

  Vil takke for at du lager inspirerende blogginnlegg og for at du byr på deg selv, slik du gjør. Håper du får en fantastisk uke videre og helg når den kommer.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for at du følger meg <3 Og tusen takk for de fine ordene dine! Det betyr så mye for meg! God klem!

 2. Ingeborg

  Hei! Skal blomkålen kokes før dem dampes i smør? Ser kjempegodt ut:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, vi bare damper den i smør, melk/kremfløte/vann 🙂

 3. Vil bare si at det er supert at du ikke er redd for å vise normale valker (storyen der du holder Ozo)! Heia normalisering av kroppen og heia å ikke retusjere og la være å poste sånne videoer! Burde jo være en selvfølge, men sånn som influencerverdenen er nå, må det heies der det kan. God (snart) helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det tenkte jeg ikke over i det hele tatt 🙂

   God helg <3

  2. S.Helene

   Valker..? Du mener vel hud.. :O Eneste jeg ser er en helt rå sixpack 😉

  3. Valker? På Caroline? Du mener hud. Så utrolig barnslig å forkle en kommentar som er egnet for å skape dårlig selvbilde og tanker om kropp hos både følgere og Caroline selv som et «kompliment»! Skjerp deg Janne! Føles det godt å sitte bak tastaturet og være syrlig? Hvis det føles godt, så må du gå inn i deg selv og kjenne litt etter på hva du egentlig sliter med. Har du vanskelige tanker rundt kroppen din? Har du det vondt?

 4. Ikke noe vann oppi kjelen når du damper brokkolien? Svir det seg ikke? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er jo smør og melk der 🙂 Ser jeg har skrevet litt feil, jeg har smør og melken oppi samtidig 🙂

 5. Dette så jammen godt ut!

 6. Kristina

  Lagde dette i dag og det var alldeles nydelig men det ble litt my for 2 personer og jeg er elendig på å beregne hvor mange personer er din oppskrift beregnet for? Så kan jeg ta utgangspunkt fra det

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *