vaffelsandwich

I morgen er det vaffeldagen, da er det jo helt nydelig om nettopp vafler kan stå på menyen? Dersom du har lyst på en sunn vaffelvariant som metter skikkelig og er perfekt til lunsj, må du lese videre! Disse vaflene inneholder en blanding av mel, havregryn og bladspinat, og inni er det en skikkelig vann i munnen-majonesdressing som smaker HELT fantastisk sammen med grønnsakene 🙂 


4 vaffelplater 

♥ 1/2 dl. hvetemel ♥ 1/2 dl. speltmel ♥ 1 dl. havregryn ♥ 1/2 ts. malt muskat ♥ salt + pepper ♥ 1/2 ts. bakepulver ♥ 2 egg ♥ 2.5 dl. melk ♥ 2 ss. olivenolje ♥ 50 g. frisk bladspinat ♥ salatblader ♥ tomat ♥ avocado 

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Skill plommen fra hviten. Pisk eggeplomme og olje sammen, rør inn melken. Bland inn de tørre ingrediensene og la røren stå i romtemperatur i ca. 20 minutter. Finhakk bladspinaten. Pisk eggehvitene stive. Rør bladspinat inn i deigen og vend inn den hviten. Smør vaffeljernet godt med smør og stek vafler. Jeg får fire plater, som er skikkelig luftige og tykke. Så godt og perfekt til pålegg! 


majonesdressing 

♥ 5 ss. god majones ♥ 1 ss. dijonsennep ♥ frisk rosmarin ♥ salt + pepper 

Finhakk ca. 2 ts. rosmarin. Bland sammen majones og dijonsennep, tilsett rosmarin og smak til med salt og pepper. 


Vaffelsandwichen serveres som to hjerter oppå hverandre. Smør dressing i bunnen og topp med det du vil – jeg elsker grønne blader, avocado og tomat på. Er. Så. Godt! 

8 kommentarer

 1. «Smør dressing i munnen».. for en herlig skrivefeil. Takk for en god latter. 😀
  Så forøvrig godt ut. 🙂

 2. Elisabeth h

  Vi lager grove vafler i barnehagen ganske ofte, istedenfor brød, og jeg lager det også hjemme, men har alltid bare blandet det tørre og så hatt i melk og egg. Er det noen grunn til at du stivpisker hvitene? Har ikke prøvd med spinat i røren før, det var et supert tips! Ha en fin vaffeldag. I barnehagen idag blir det gule vafler i anledning den forestående påsken!

 3. Åhh så veldig godt ut!!! Takk for all inspirasjon du gir!

 4. Dette så veldig smakfullt ut! Vi skal ha «vanlige» vafler i dag, men skal l absolutt teste denne vaffelsandwitch’en ved en annen anledning 🙂 PS: har dere noen påskeplaner? Blir det fjellet 🙂

 5. OMG it seems so delicious , really need to make it!!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 6. «Smør dressing i munnen…» 🙂

 7. Ser helt nydelig godt og delikat ut 🙂

 8. Går nok glipp av mat dagene.. men prøver igjen til neste.❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *