DIY: regnbuepåskeegg

Sjekk disse eggene! Jentene ELSKET å være med på å lage disse, og jeg synes det var gøy selv også 🙂 Den beste delen er når du blander fargene i skummet, det blir skikkelig enhjørningregnbue-fargspill! Så fint 🦄 Nb! Må ikke spises, selv om det ser fristende ut 😉 Her kommer fremgangsmåte 🐣

Du trenger barberskum, konditorfarge, edikk, egg og en bolle med vann. Hardkok eggene (eller blås ut innholdet, slik at du sitter igjen med et tomt skall) og la dem ligge i kaldt vann i ca. 10 minutter. Legg dem deretter i en bolle med edikk i ytterligere 10 minutter. 

Ha barberskum i en ildfast form eller lignende, smør det utover og tyt ut konditorfarge. Bland som du vil! Prøv deg frem med alle fargene, det blir så fint 🌈

Tørk forsiktig av eggene med en klut eller mykt papir, legg dem oppi fargespillet og pakk dem inn i fargene ved hjelp av en skje. Slik skal de ligge i ca. 20 minutter. 

Fyll en bolle med kaldt vann og dypp deretter eggene oppi, helt til skummet forsvinner. Plutselig sitter du igjen med skikkelig fine egg – som dette! 


God påske 🐣 

23 kommentarer

  1. Åhh dettte må vi teste ut Hva brukte dere? Hardkokte egg eller blåse ut ? Hørtes jo kjekt ut å bare koke de

    1. Elisabeth h

      Hvis du vil oppbevare eggene uten å tømme dem, og uten at de lukter pyton, må du koke dem i minst to timer.
      Og: hvis du velger å tømme eggene, er det lurt å la dem stå på kjøkkenbenken over natten før du tømmer dem, da er innholdet lettere å blåse ut! Husk å skylle godt inni skallene…

      1. Lettere å pynte med dem også hvis man blåser ut innmaten først. 🙂 Med egg inni så blir de jo veldig tunge?

    2. Caroline Berg Eriksen

      Vi har bare brukt hardkokte egg 🙂

      1. Birgitte

        Litt synd aa gjoere maten uspiselig, selv om det var fint…saa jeg holder en stor knapp paa aa blaase ut eggene! Mat er verdifullt, og det er viktig aa laere bort til barna (og til dine mange foelgere)!

      2. Dette oppfordrer til matsvinn, det er jo helt meningsløst å ikke blåse ut eggene hvis innmaten blir uspiselig etter endt aktivitet. Bærekraftig forbruk, herunder matsvinn, er en av de viktigste tingene du som forbruker kan bidra til for å leve mer miljøvennlig.

  2. Kirsten

    Tror du det går an å bruka isoporegg? Litt små jentår så ska verme på detta

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg tror ikke fargen vil lage samme spillet da den kanskje vil trekke seg inn i egget? Men det går jo an å prøve, og i så fall ha ekte egg som et ess i ermet 🙂

  3. Fantastisk Men kan de hardkokte eggene spises etter runden med barberskum og eddik?

    1. Tonje: Dersom du leser teksten i innlegget, så ser du at hun har skrevet at de ikke må spises!

      1. Det må være lagt inn i ettertid. Det sto nemlig ikke når jeg leste innlegget

    2. Caroline Berg Eriksen

      Nei, det ville jeg ikke gjort :/

  4. These eggs are sooo cute!!
    Miki x

    https://www.littletasteofbeauty.com/

    1. Caroline Berg Eriksen

      I agree 😀 <3

  5. WOW sååå smart, enkelt OG vakkert <3 <3<3
    Dette blir årets form for Påskeeggdekorering her i huset også 🙂
    Tusen Takk, og God Påske til fineste dere 😀 🙂 :-*)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig <3 en superfin påske til deg og dine ❤️

  6. Eddik*

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja 🙂

  7. Når skal man bruke eddike? Kanjske jeg overså det
    Det så kjempe vakkert ut

    1. Caroline Berg Eriksen

      Eggene skal ligge i eddik i ca 10 minutter (etter koketiden når de er avkjølt) 🙂

  8. Linn Derås-Andersen

    Kanskje et veldig dumt spørsmål, men må de tomme eggene også ligge i eddik? Forstår ikke helt eddiken sin rolle 😉 Vi gleder oss masse til å prøve dette 🙂 God påske!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg tror kanskje det kan handle om at fargen fester seg bedre? Jeg aner ikke :p God påske <3

  9. Violetta

    Blir helt satt ut av pekefingre her. Nå må dere som hyler opp om matsvinn og hva Caroline bør lære bort ( seriøst ?) til barn og følgere rulle inn her. Troll!

    Eggene ble veldig fine!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *