hjemmelaget iskrem med smaken av påske

Påsken nærmer seg og i helgen har jentene ytret sterkt ønske om påskeverksted – det må vi jo ha og det gleder jeg meg til! Jeg har bant annet funnet en ny metode for farge egg, som vi er nødt til å teste ut! Deler selvfølgelig om det blir vellykket 🙂 Som du kanskje skjønner, så kjenner jeg på sterke påskevibber om dagen, og det er sikkert på grunn av det deilige været vi er så heldige å ha her vi bor. Sola skinner og fuglene kvitrer! I går laget jeg en superdigg iskrem som du også burde prøve i påsken! Smaken av appelsin og kvikklunsj – blir det mer påskete? Ok, kanskje om du slenger på en flaske solo 😉 Uansett – her er oppskriften! 


iskrem til ca. 6 personer 

♥ 5 dl kremfløte ♥ 50 g. sukker ♥ 3 eggeplommer ♥ saften + skallet av 1 appelsin ♥ frø fra 1 vaniljestang ♥ kvikklunsj 


slik gjør du 

Skill plommen fra hviten og bland sammen plommer og sukker i en kjøkkenmaskin. Miks til det får en tyktflytende konsistens. Pisk kremfløten stiv og rør inn eggeblandingen, saften og revet appelsinskall. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og bland dem inn. Ha iskremen i en passe stor boks og sett den i fryseren i 6 timer eller over natten. Server akkurat som du vil, men anbefaler absolutt kvikklunsj til – nam! 


Bør settes frem ca. 20 min. før servering 🙂 Snart god påske, da 🐣 

23 kommentarer

 1. Denne skal jeg prøve! Den så kjempegod ut.

 2. This dessert seems super delicious !!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 3. Hei! 05 dl? Mener du 5 dl? Regner med at det ikke er 0,5, for det bli lite;)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 😀

 4. Husk å bruke økologiske appelsiner da, hvis man benytter skall i matlaging. Øvrige appelsiner er fulle av sprøytemidler, noe som er svært helseskadelig å få i seg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare å skylle appelsinene før du bruker de 🙂

   1. Mattilsynet anbefaler økologiske pga sprøytemiddel. Hjelper ikke å skylle, da det sitter i skallet.

    https://www.vg.no/nyheter/i/Vq5lv3/ber-folk-droppe-hjemreisen-i-paaskeferien

    Ser også at nå skal man ikke feire påske med familie som bor andre steder i landet. Regner da med at dere skal være alene på hytta i år.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Har du en link til Mattilsynet?

  2. Cathrine

   Jeg syns det er veldig spesielt at folk driver og lurer på hva Caroline skal i påsken… Til IDA, og dere andre, det beste er hvis alle klarer å passe på seg selv, og ikke går rundt og leker «coronapoliti»! 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    <3

 5. Nam dette ser smakfullt ut!

 6. Elisabeth

  Var du i Oslo igår for å klippe håret?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, var ikke i Oslo i går 🙂

 7. Ser du har fått samme spørsmål som mitt nå, hvordan vil dere forholde dere til di rådene / forbudene.? om å ikke omgås andre en sin egen husstand, på hytte? Vet du noe om det, hva som er greiest å gjøre med det?

  1. Er det en grunn til at du ikke svarer, Caroline? Hvorfor publisere en spørrende kommentar hvis du ikke ønsker å svare på det?

 8. Nina Helén

  Som folk skal legge seg borti og finne feil da, blir helt flau jeg lagde isen i stad og den står i fryseren nå, gledes til i kveld

 9. Dersom man ønsker å bruke skallet (for eksempel i matlaging), anbefaler Mattilsynet å bruke økologiske klementiner (sitrusfrukter) og å skylle produktet før bruk.

  Nederste avsnitt her.

  https://www.matportalen.no/uonskedestoffer_i_mat/tema/plantevernmidler/sporsmaal_og_svar_om_insektmiddelet_klorpyrifos

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips! 🙂 De minimale mengdene som brukes her er nok mer enn trygt nok, men greit å være på den sikre siden 🙂

   1. Elisabeth h

    Jeg pleier vaske appelsinene i ganske varmt vann og bruke en grønnsaksbørste, det tror hvertfall jeg går greit,men man kan jo også kjøpe appelsinolje på apoteket…isen ser ekstremt god ut! Pleier du å røre i den underveis? Eller kan den bare stå til ferdig?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, bare rett i frysen og lar den stå 🙂 Det blir alltid bra! Dekk den til med plastfolie 🙂 <3

 10. Ser utrolig godt ut, skal prøve lage den! Takk for deling av oppskriften:-) Ellers merker jeg at nå er grundig lei av disse som skal passe på at du ikke gjør noen feil av noe slag. I det siste har det vært mye rundt hunden, og nå skal noen forsikre seg om at dere følger anbefalingene om påsken også. Min mening er at det finner dere ut av selv og at det ikke behøver å diskuteres på bloggen. Vi får hver og en gjøre så godt vi kan og passe på oss selv.

  1. Cathrine

   Jeg er så utrolig hjertens enig med deg!! Sånn som folk holder på med hunden, nærmest prøver å få Samojed til å høres ut som en grusom rase, bare for å få det til å virke som om Caroline ikke skal klare det! Folk som legger seg opp i om de har ett eller to par ski…. Og nå altså som vil at hun skal si at de skal treffe familien på hytten, sånn at de finner enda en grunn til å kritisere! Pass på dere selv heller, så går det nok helt fint med alle andre og! 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    <3 <3 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *