laks med quinoa, grønnkål og grønne linser

Lyst på laks til middag? Da må du lese videre 🙂 På mandag laget jeg laks på en seng av brokkoli, grønnkål, quinoa og grønne linser og me oh my noe så digg! Enkelt er det også – her kommer oppskriften! 


til 4 trenger du 

♥ 100 g.  linser ♥ 150 g. quinoa ♥ grønnsaksbuljong ♥ 1 bunt brokkoli ♥ 150 g. grønnkål ♥ 4 vårløk ♥ 3 fedd hvitløk ♥ 1 sitron ♥ olivenolje ♥ frisk persille ♥ 200 g. fetaost ♥ 4 laksefilet ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Kok de grønne linsene i ca. 20 minutter. Skyll quinoaen og kok den i vann med grønnsaksbuljong – jeg brukte 1 terning. Bland sammen grønne linser og quinoa etter koketiden. Del brokkoli i små buketter, finhakk vårløken, ca. 2 ss. med persille og hvitløksfeddene. Kok opp vann og ha over brokkolibukettene når vannet koker. Hell av vannet etter et par minutter. 

Ha litt olje i en stekepanne. Surr hvitløken i oljen på medium varme før du tilsetter grønnkålen. Når den er stekt i ca. 5-8 minutter vil den falle sammen og du kan da blande inn vårløk og persille. Stek videre i noen minutter og rør inn ferdigkokt quinoa, grønne linser og brokkoli. Skvis over saften av en halv sitron og smak til med salt og pepper. 


Serveres med laksefilet (jeg salter og peprer min, og damper den i ca. 10 minutter) og dryss over fetaost. Skikkelig nammis! God middag 🤤 

20 kommentarer

 1. Den skal jeg prøve! Takk for tipset

 2. Linser er nydelig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Enig! <3

 3. Heisann! Det er stor diskusjon om gnagsåra på ryggen din på KG. Der er det oppe og vedtatt at du har fått de grunnet for små klær som gnager. Hva var det egentlig som laget merkene på ryggen din?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Morsomt! De løser verdensproblemer der inne 😉

   Jeg tror jeg fikk det fra en tights fordi jeg er så smal i livet. Dvs. at den sitter bra rundt hoftene, men litt løsere rundt midjen som gjorde at den gnisset i huden og lagde gnagsår bak på ryggen.

   1. Hvordan kan et plagg lage gnisninger av at det sitter bra og at du er smal I i livet?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Fordi thightsen er litt for stor i livet for meg så sitter den ikke helt bra der, og hver gang jeg beveger overkroppen litt så gnisser den tightsen litt på huden 🙂 Jeg har løpt med den mange ganger før uten problemer, men aldri så langt som jeg løp da.

   3. Åjada! Svært høyt nivå på diskusjon av bedriften din der. Vært diskutert en 5-10 sider om hunden din kommer til å få nok trim rett før dette. Viktig samfunnsdebatter altså. Og forresten, jeg trur vi er bestevenner! Og jeg har heller ikke noe god utdannelse. Så vi som er litt skeptiske til noen av temaene på tråden din på KG,er rett og slett ikke smarte nok og jeg blir lurt! ❤ Det tok forresten ikke mange minuttene før kommentaren min, på et innlegg om fiskeoppskrift, ble screenshotta og postet i tråden din på KG. Men love you, bestis! ❤❤

   4. Caroline Berg Eriksen

    Tine: Er vi? Så hyggelig å høre 😀

 4. Det der kvinneguiden greiene er helt sykt! Om du føler deg litt «stakkarslig» en dag, så gå inn der og les, så skjønner du att folk har det verre i hode enn deg håper virkelig ikke du tar slikt til deg, av den enkle grunn att alt der er svada og dritt oppdiktet av damer som skulle hatt seriøs hjelp.
  Du gir så mye glede i en litt kjedelig tid, og hjelper mange❤️ Og Ozo er bare så søt verdens heldigste hund som kom til dere!
  Ha en nydelig helg med dine fine!

  1. Charlotte

   Jeg er så enig med deg. Men det som faktisk er skremmende er at de som sitter på kg ikke virker friske? Altså det er jo ikke normalt? Jeg hadde som person blitt redd hadde noen mennesker som fremstår som psykisk syke sittet årevis som anonyme på nett å snakket drit…. Så nettop en bruker der inne skrive til en person som hadde informert deg Caroline om hva som blir skrevet inne på forumet. Hun skrev at den personen var den sørgeligste av alle der inne så det sier jo alt om hele «debatten» der inne. Men positivt med selvinnsikt, godt de ser ser hvor sørgelige de selv og til og med kaller seg selv sørgelige nei. Uff. Jeg blir helt matt. Uansett. Jeg synes du er helt fantastisk Caroline, og du må vite at de menneskene der inne ikke er friske. De fremstår som syke og en bit av meg kunne ønske mange av de fikk hjelp. For hadde jeg i min omgangskrets hatt en bruker der inne og diskutert en person hver dag, hvert minutt i åresvis så hadde de rundt meg trodd det hadde klikket for meg. God helg til deg og dine

   1. Nei, det er ikke normalt eller sunt å dedikere så mye av tiden/livet (eller arbeidstiden når de mest aktive) sitt på andre. Uansett hvor mye man forsøker å gjemme det bak «etikk». Jeg tror også at folk som er så besatt, om det så er av andre mennesker eller ting trenger profosjonell hjelp, ikke minst trenger det å jobbe med eget selvbilde for å slippe å være bitter.

   2. Hei, synes det er innmari synd at psykisk sykdom brukes som skjellsord. Og synes det er synd at du, Caroline, godkjenner en slik kommentar. Hilsen en med psykisk lidelse

 5. Det er grønne linser du har brukt? Byttet på om det sto linser eller bønner så ble litt forvirra

  Ha en nydelig helg, Caroline

   1. Caroline Berg Eriksen

    <3 <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jaa! Det er linser 😀 <3

   1. Du bør vel rette opp i ingredienslista da, der står det bønner.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Rettet opp i 🙂

 6. De retten ser så fristende ut skal testes til uka. Takk for inspirasjon. Gratulerer med ny vakker valp. Så heldig den valpen er som har kommet til et så godt og kjærlig hjem. Den gjengen fra KV er helt sprø, helt enige med dem som skriver det over her. De trenger hjelp, men de evner tydeligvis ikke å se det selv. Tydelig at det treffer en nerve da, gjengen der inne går bananas hver gang noen nevner hvor sprø de fremstårSkulle ikke vært lov å holde på sånn som trollene der inne. God helg til deg og dine Caroline og kos dere masse med skjønneste Ozo.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *