pannestekt torsk og potetstappe med parmesan

Lyst på skikkelig god hverdagsmat som du lager på 1-2-3? Da må du lese videre! Torsk trenger ikke å være kjedelig, og det jeg synes er så fint med denne enkle fisken, er at den passer til absolutt alt. Jeg bruker en del torsk når de andre spiser kjøtt – nettopp av den grunn. Håper denne retten faller i smak, det gjør den alltid her hjemme hos oss – både liten og stor 🙂 


du trenger 

♥ 600 g. torskefilet ♥ 900 g. poteter ♥ 150 g. parmesan ♥ 1 dl. olivenolje ♥ 3 fedd hvitløk ♥ salt + pepper ♥ frisk persille 


slik gjør du

Skrell potetene før du koker dem. Riv parmesanosten og finhakk hvitløk samt ca. 2-3 ss. frisk persille. Når potetene er ferdige, heller du av vannet og moser potetene. Tilsett revet ost, olje, hvitløk og bland godt. Smak til med salt og pepper, og tilsett eventuelt litt mer olje etter ønske. Skyll torskefiletene i kaldt vann. Tørk av. Salte filetene på begge sider. Ha olje eller smør i en stekepanne og stek dem på den ene siden på sterk varme i ca. 1 minutt. Skru deretter ned til medium varme og la den steke til du kan se at den nesten er gjennomstekt – snu den deretter i noen sekunder før servering. 

Jeg serverte ovnsbakt hvitløk og tomater ved siden av – veldig, veldig godt!


Håper det smaker 🤤 

9 kommentarer

 1. Anbefaler veldig å la fisken ligge litt etter du har saltet den, sånn at fiskekjøttet får litt saltsmak, ikke bare stekeoverflaten. Det fremhever virkelig den gode smaken.

 2. Denne må lages neste uke❤️ ser nydelig ut. Elsker dine innlegg hvor du legger ut oppskrifter.❤️

 3. Ser nydelig ut, torsk er kjempe godt å som du sier kan brukes til så mye 🙂 Ønsker dere en fin uke 🙂

 4. Kjerstin

  Vi lager alltid potetstappe med parmesan, kjempegodt. Bruker det til så og si alt. Fisken din ser god ut så den skal vi prøve. Men aller først står Titok pastaen for tur.

 5. I need to make this recipe as well!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 6. Det så veldig godt ut! Må også berømme deg for utrolig fine og delikate matbilder.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 7. varm_kakao

  Dette ser fantastisk godt ut, må ha torsk en dag 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *