fastelavnsboller: sjokoladevannbakkels med kaffekrem

I morgen er det både Valentines Day, morsdag og fastelavn – snakk om å presse mange happenings inn i en og samme søndag! Vet det er tilfeldig, men likevel 🙂 Vi feiret litt fastelavn i går, og så smeller vi morsdag og Valentines sammen med en stor frokost og litt bakst tenker jeg.. får jeg kaffe på sengen blir jeg superhappy *krem* *hint* Men tilbake til overskriften og poenget med dette innlegget: vi feiret fastelavn med verdens diggeste fastelavnsboller i går, og jeg håper du har tenkt til å bake i dag, for her kommer oppskriften *sikle* 


kaffekrem 

♥ 2 plater gelatin ♥ 125 g. melkesjokolade ♥ 5. dl fløte ♥ 1.5 ss. pulverkaffe 


slik gjør du 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Finhakk sjokoladen. Varm opp fløten og kaffepulveret til kokepunktet. Hell fløteblandingen over den finhakkede sjokoladen og bland godt. Press det kalde vannet ut av platene, før du rører dem inn i fløte- og sjokoladeblandingen. Dette settes kaldt i ca. 3 timer eller lenger. 


gir ca. 8 stykk 

♥ 1.5 dl. vann ♥ 60 g. smør ♥ 85 g. hvetemel ♥ 8 g. kakaopulver ♥ 2 ts. sukker ♥ litt salt ♥ 1 egg 


slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Ha vann og smør i en kjele og varm til kokepunktet. Tilsett hvetemel, kakaopulver, sukker og salt, og rør godt helt til du får en deig. La den avkjøles i ca. 10 minutter, før du pisker inn egget med en håndvisp. Legg klatter av deigen (så mange du får, jeg får ca. 8 stykk på rundt 5 cm.) utover et bakebrett med bakepapir. 


kjekstopp 

♥ 75 g. hvetemel ♥ 75 g. sukker ♥ 8 g. kakaopulver ♥ litt salt ♥ 60 g. smør 


slik gjør du 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk hendene for å lage en deil og kjevle den ut. Stikk ut ca. 5 cm. sirkler som du forsiktig plasserer oppå en og en sjokoladevannbakkels. Jeg bruker bare kniven for å skjære dem ut. Når du har gjort det, skal de inn i ovnen i 35-40 minutter. Det er viktig at du ikke åpner ovnen under steketiden, da kan de falle sammen. Avkjøles på rist når du tar dem ut av ovnen. 

Pisk opp kaffekremen som du laget tidligere. Bruk en elektrisk visp og pisk akkurat slik du ville gjort om du skulle piske krem av fløte. Det tar noen kjappe minutter før du får en jevn, kremet og myk kaffekrem. Så utrolig godt! 


Deretter er det bare å skjære toppen av sjokoladevannbakkelsen og fylle dem med kaffekremen! Håper det smaker 🥰 

8 kommentarer

 1. Ser digg ut og jeg bare elsker kaffekrem! Du kan kanskje legge til en liten nb nederst for Ä gjÞre lesere oppmerksomme pÄ at du har gjort et ikke-kjÞtt-unntak her? Gelatin bestÄr av kollagen som jo er nettopp rester av dyremuskler/bein/hud osv.

  1. Tror nok mange ikke vet hva gelatin er laget av. Man kan fint lage krem uten. Alpro feks og tilsette kaffe

 2. Ser sÄ godt ut!

 3. Yum! 🙂 Dette har ikke noe med innlegget Ă„ gjĂžre, men husker du hvilken maling dere brukte pĂ„ treningsrommet deres, og hvordan den har holdt seg? Vi tar over hus om noen uker, og tenker Ă„ sikte oss inn pĂ„ noe ala deres rom 🙂 men der er hele kjelleren grĂ„, sĂ„ det trengs litt (mye) maling fĂžr det blir trivelig Ă„ henge der, hehe!

 4. Ser deilig ut Som en dansk Mariabolle med sjokolade Hvor fant du oppskrifta?

 5. Jeg titter innom Ă„ skrive takk for en fantastisk blogg, har fulgt dere i Ă„revis. Inspirasjon til interiĂžr, gode middagstips, sunn livstil, egen kolleksjon og trening. Alt dere fĂ„r til altsĂ„ Ett sted rĂžmme til uten hverdagsdrama som presidentvalg og korona. Gleder meg til Ă„ se jentenes rom, og den koselige fredagbuketten og ikke minst valpen….
  Klem:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for sĂ„ koselig kommentar, Nina! Setter sĂ„ stor pris pĂ„ det <3 Gleder meg sĂ„ innmari mye til Ă„ fĂ„ valpen hjem, det blir sĂ„ fint <3 Rommet er snart klart, venter pĂ„ oppheng til gardinene 😀

   God klem!

 6. Du varierer veldig pÄ bloggen! Det er jo sÄÄÄÄÄ mye Ä velge i!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *