office days og tanker om ny hund

Denne uken har gått både sakte og fort – fort fordi det har vært fullstendig ro og tid til å være her på kontoret igjen (de foregående fire ukene har jeg jo vært mer på lekerommet enn på jobb føler jeg – savner det litt også da) men sakte fordi ååå! Jeg vil bare at valpen vår skal komme hjem til oss. Hjertet mitt lengter etter en pelsdott å øse masse kjærlighet til og vi teller dagene til vi kan hente ham, og ser på bilder hver eneste dag 🤍 I går spurte jeg om tips til navn på instagram, og det har kommet så mange! Det er utrolig gøy med forslag, og flere som kommer inn er allerede navn vi har tenkt på – med unntak av to stykk! Kanskje de kommer de også 🙂 Jeg deler i hvert fall flere av forslagene i story på instagram, om det er flere som er på navnejakt! 

Angående valg av rase, vil jeg si at dette er et nøye gjennomtenkt valg fra vår side. Det er ikke sånn at vi våknet opp en dag, oppdaget en samojed og tenkte at – å! Den vil vi ha. Nei. Vi har vært innom mange raser, men det er altså denne som på alle måter møter våre behov. Ja, de har behov for mye trim, men det er jo nettopp det vi ønsker. Ja, folk følger meg i sosiale medier og ser at jeg liker å løpe på mølle, men hvorfor gjør jeg egentlig det? I sommer løp jeg masse ute, men om høsten og vinteren er det mørkt klokken 6 eller 7 om morgenen, og jeg er så mørkeredd og jeg er ikke redd for å si det høyt. Det har jeg alltid vært. Derfor ønsker jeg meg en hund jeg kan ta med meg ut på disse løpeturene. I tillegg elsker vi å gå på ski og han skal få være med masse når han er klar for det. Men vi har to små barn som fortsatt lærer seg å bli flinke til å gå lengre turer, derfor ser dere ikke at vi legger igjen milevis i løypa per i dag – men vi er på vei dit 🙂 Dessuten er det ikke noe i veien for å ta seg en skitur med hunden alene heller. Når det er sagt, er det så mye mer jobb med en hund enn kun det aktive, og det aktive kan alle være helt trygge på at vi dekker helt fint. Vi har hatt hund i over 14 år begge to, så vi vet hva det innebærer og vi er så innstilte på å få en ny vi kan elske og gi alt den trenger.

Så.. la oss avgjøre selv hva slags rase vi ønsker og om det er riktig for oss. Det vet vi nemlig at det er 🙂 Og jeg vil gjerne si at jeg setter veldig stor pris på alle dere andre som ønsker oss lykke til og som er glade på våre vegne. Det setter jeg så stor pris på! Det blir et nytt kapittel i livene våre dette. Og det er vi veldig klare for ❤️ 

151 kommentarer

 1. Gratulerer med at dere skal få hund SÅ koselig! Vi har akkurat fått oss hund selv. Det er en Japansk spisshund, og de ligner veeeldig på samojed, bare litt mindre hvite hunder er utrolig nydelige! Lykke til med valp i hus

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, ja! De er helt skjønne <3 Tusen takk, Emilie <3 Gleder oss stort 🙂

   Klem!

 2. Hvor er buksen fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Chiquelle 🙂

 3. Barnehagelæreren

  OMG er det mulig.
  1. Nora du skal vær glad ikke bor i samme hus som meg jeg går barbeint inne hele året.
  2. Denne familien har hatt to hunder før og vet hva det innebærer å ha hund.
  Hvis de ville hatt en hund som krevde mindre aktivitet så hadde de sikkert valgt det.
  3. Min erfaring er at de fleste hunder tilpasser seg den familien de vokser opp hos.
  Grarulerer med ny hund fine familien, tror denne pelsdotten er kjempeheldig med å få flytte hjem til dere.
  Samojedene røyter myyyye, husker naboen min kammet samojeden sin og strikket genser av hårene. De samojedene jeg har møtt har hatt et godt lynne.
  Lykke til.

 4. Altså, dette klarer vel dere helt fint å ta en avgjørelse på uten at folk skal blande seg så mye inn. To voksne mennesker med barn og hundeerfaring fra før.
  Det vil dessverre alltid være noen forståsegpåere som vet bedre og mer om alt enn alle andre.
  Vi har eurasier som ligner en god del fysisk og litt mentalt på samojed. Veldig glad i vår ❤ Elsker samojeder, kunne godt tenkt meg det en gang i fremtiden! Nydelige hunder!

 5. Hundepolitiet er jo nesten verre enn mammapolitiet! Blir helt sjokkert når jeg leser kommentarfeltet på de forrige innleggene her og kveruleringen på enkelte! Jeg synes det høres ut som en perfekt rase for en aktiv familie som dere! Gleder meg til å følge det dere vil dele av valp og hundeliv!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3 tusen takk, Marit!

 6. Gratulerer med valg av hunderase Vi er en «urban» småbarnsfamilie med samojed nr. 2 i rekken nå. Vi elsker denne rasen, de er verdens mest sosiale, kosete, familievennlige bamser. De krever mosjon og stimuli, men det er det da ingen tvil om at den vil få hos dere! Samojeden tilpasser seg livet de får, og de er en såpass flokkorientert rase at så lenge de får være der dere er, så er de grenseløst lykkelige. Gratulerer igjen med et eksemplar av «den smilende rase»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk for kommentaren din, H! Vi gleder oss så masse <3

 7. Synes ikke du skal føle behov for å forklare/unnskylde valget deres! Det er det virkelig ingen som har noe med. Ønsker dere masse lykke til i den fine tiden som venter 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Camilla <3

 8. Lykke til med nytt familiemedlem. Helt sikker på at den nye valpen er superheldig som kommer til dere og får et kjærlig, trygt og godt hjem. Blir helt matt over KG og sånne som denne Nora som kommenterer over som helt sikkert er en av de mildt sagt meget spesielle kvinnene der inne. Det er så pinlig hvordan de holder på med det opphenget sitt hver eneste dag. Takk for at du deler inspirerende innlegg i SoMe hver dag.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3 tusen takk for ordene dine, Hilde <3 Vi gleder oss til å gi den nye valpen vår masse kjærlighet og alt den trenger <3

 9. Gleder meg til å se bilder av den nye valpen deres etterhvert, så gøy og spennende tider fremover 🙂 Den kommer til å stor trives hos dere med masse kos, kjærlighet og turer og jentene deres kommer til å være helt i ekstase over å få en valp i hus som de blir kjent med som liten og som vokser seg til hos dere 🙂 Tenker at dette blir veldig fint for dere alle fire ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita! Vi gleder oss så mye og jeg gleder meg til å dele 🙂 Det blir veldig spennende og veldig fint <3

 10. Det er litt rart at du skriver at dere elsker å gå på ski, men knapt har hatt ski på bena denne fantastiske snøvinteren?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har ikke vært snø mer enn en mnd her i området, og i den perioden har vi også vært syk 🙂 Så vi har rett og slett ikke hatt muligheten til mer.

   1. Men før om årene da? Eneste gang du viser at dere går på ski er på ferie på høyfjellet?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja? Mener du at man ikke kan like noe, til tross for at man ikke gjør det så ofte?

  2. Jeg hater faktisk å gå på ski, men jeg gjør det flere ganger i året likevel. Samtidig elsker jeg å bade, men det gjør jeg likevel like sjelden som jeg går på ski. Hadde jeg fått meg en sel, så hadde jeg hatt en grunn til å prioritere bading over skigåing, så da hadde jeg sannsynligvis badet oftere. Hadde jeg fått meg en hund som likte å gå på ski, så hadde jeg nok likevel ikke gått oftere på ski, for det elsker jeg ikke.

   Når vi får oss dyr, så tilpasser vi alltid livene våre. Single mennesker uten barn kan nok ha et liv som uten tilpasning kan passe til en hund, men resten av oss må gjøre prioriteringer i en hverdag som styres av flere ytre faktorer. Sjansen for at de prioriteringene vil føre til varige endringer og legge til rette for et godt dyrehold, er større om det man må prioritere er noe man i utgangspunktet liker.

   Ta dere sammen,folkens. Greit å stille krav til påvirkere, men de kan ikke ligge utenfor rammen av det som er vanlig og forsvarlig.

  3. Det er litt rart, Lenny, å kommentere på denne måten.

 11. Jeg tviler ikke et sekund på at alt dette er gjennomtenkt, Caroline. Det virker slik at samme hva man skriver, samme hva man gjør, samme hva man kjøper – så er det alltids noen som må kverrulere og være «politi» og bedreviter. Jeg vet neimen ikke hva som feiler slike mennesker, men de har tydeligvis ikke fulgt deg på bloggen så veldig lenge. Jeg har fulgt deg i mange år og jeg er overbevist om at denne valpen/hunden kommer til å få ALT den trenger av både fysisk og mental stimuli. Her i huset har vi hatt hund i alle år, både to og tre samtidig (Schãfer og Hovawart). Jeg har konkurrert i både lydighet og bruks i alle år og vet så inderlig vel hvor mye «jobb» det er, men også tonnevis med glede og kjærlighet. Jeg gleder meg vilt til å følge dere sammen med den lille pelsdotten og jeg – AV HELE MITT HJERTE, ønsker dere masse LYKKE TIL <3

 12. Jeg leser ikke på så veldig mange blogger lengre, denne er en av få. Norges aller beste!
  Du leverer på alle måter – hyppige oppdateringer, fantastisk flotte bilder, veldig variert innhold, og du skriver på en fin og velformulert måte som gjør den både lettlest og koselig.
  Dette er en sånn alt-i-ett blogg. Her finner man inspirasjon om alt i fra klær, mote og skjønnhetstips, til interiør, mat og opplevelser, og trening, tur og familie. Du er så flink på å levere variert, med topp kvalitet. Det er så fin balanse her med både konkrete innlegg, og noe mere personlig.
  Liker veldig godt at du deler litt av familien din også, både med innlegg og bilder, veldig koselig å se jentene

  Lykke til med lille valpegutt, dette blir spennende og fint
  Liker veldig også godt

  1. Oi, ble med noen ekstra ord tilslutt, fint om du tar bort «Liker veldig også godt»

 13. Samojedeier

  Det er utvilsomt at en hund vil få det godt hos dere, om man tenker på alle hundene som mishandles og vanskjøttes. Det finnes oppdrettere av samojed over hele verden, i Australia er det ei som går én gang i uka på 5km, resten av tiden er de i hagen. Men hva en samojed fortjener og bør få er noe annet. Det kommer en dag covid-19 ikke er et problem lenger, og dere reiser til spania el storbyferie på suite. En slik livsstil passer ikke en samojed. De bør få en tur på 10km om dagen samt mye hjernetrim. Og ikke snakk om all skitten og pelsen de tar med inn. Samojeder er kjent for å være grusomme i passering av hunder spesielt i unghundsperioden, det er ikke barebare å gå på ski skal jeg si deg. Spesielt ikke ei som hyler ned bakker. Livsstil kommer FØR valg av hund. Har du ikke livsstilen nå, så passer ikke samojed rett og slett. Etter hvert skal jentene dine være med på fritidsaktiviteter og hele pakka, jeg tviler du har tid til polarhund.

  1. Caroline Berg Eriksen

   1. 10km om dagen er ikke noe problem
   2. Passering kan trenes, treffer uansett ikke mange hunder
   3. Lars-Kristian er kjempegod på ski, kjørte aktivt til han var 15år. Vi går uansett ikke så ofte på ski, blir mest løping
   4. Vi drar på ferie 1-2 ganger i året, tviler virkelig på at det er et problem så lenge man har en god kennel evt. noen flinke som passer

   Var det noe mer, Samojedeier? 🙂

   1. Og kudos til deg, du fremtidige samojedeier. At du orker å svare så saklig ❤️

  2. Haha at det går an. Høres ut som verdens verste og mest krevende hunderase slik du fremstiller det. Ikke mange som ville velge dette! Du har fått med deg at de fleste hunder som lever med mennesker, ikke lever hundre prosent etter naturlige instinkter? Hvilke eksamener var det du måtte gjennom for å bestå denne nærmest umulige opptaksprøven for å bli samojedeier? Nei makan til vås!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Anne: hvis du leser rundt på diverse forum så får man ofte inntrykk av at enkelte av eierne av diverse raser gjør sitt beste for å fremstille rasen verst mulig 😀 Aner ikke hvorfor.

 14. Den hunden som havner hos dere, er en fantastisk heldig hund! <3 Det er det ingen tvil om! Spreke, turglade, dyrekjære 🙂 Den får det godt den hunden <3

 15. Samojedeier

  Forstår ikke hva slags verden du og Anne lever i, men veldig mange skriver bare de positive sidene ved en rase. Merkelig da at dere er så passive aggressive så raskt noen med erfaring med rasen kommenterer de negative sidene, dvs realitien. Spesielt du Caroline som skal skaffe seg rasen burde vært interessert i alle sider ved den. Dere har lite å komme med når dere har null erfaring med rasen uansett, så ikke vær så defensive. Ikke har jeg fremstilt det som verdens mest krevende rase heller, men faktisk realiteten av å ha en stor, sta hund. Ikke en liten chihuahua du kan løfte opp i hendene

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå var det ikke de «faktaene» du kom med som jeg reagerte på, men heller konklusjonen din basert på galt grunnlag.

  2. Samojedeier: Det du ramser opp, er en masse grunner for at DU ikke mener Caroline og familien er i stand til å ta vare på hunden. Du sier bare at den vil få det bedre enn de som «vanskjøttes og mishandles». Du fronter et personlig negativt syn på bloggeier, og framstår særdeles usympatisk. Om du var interessert i å informere om selve hunderasen, hadde du vel lagt dine personlige fordommer mot folk du ikke kjenner, til side.

 16. Gratulerer med valp! Det kommer til å bli supert, både for dere og det nye familiemedlemmet deres☺️ Forslag til navn: Fifa ⚽️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, Fifa <3

 17. Hei! Jeg tipper det blir helt supert med valp. Og et tips – hvos du ikek vil at folk skal kommentere/diskutere ting dere gjør/sier/bestemmer – bare la være å dele det. Da vet ikke folk noe om hva dere gjør/mener/bestemmer dere for, og dere slipper kommentarer og diskusjon.

 18. Regner ikke med at denne kommentaren blir publisert, but Here it goes; Ser du sier skriver at dere elsker å gå på ski. Ut i fra du publiserer på SoMe er dere knapt nok ute på ski om vinteren. Da blir det litt vanskelig å tro at du og din familie elsker den friluftsaktiviteten.
  Du og Lars Kristian løper knapt ute 6 mnd i året. Regner med at dette vil endre seg med ny hund. Jeg tviler ikke på at den nye «pelsdotten» får et fantastisk nytt hjem, men jeg føler at dere forsvarer deres egen aktive livsstil litt i overkant vs hva denne typen hund faktisk krever av trening fysisk og psykisk, året rundt.
  Og om du er mørkredd men gjerne vil løpe, hvorfor utsetter du ikke bare løpeturen til etter at jentene er levert i Bhg/skole når der da er lyst ute? Du som har en så fleksibel jobb har jo feks mulighet til å jobbe når du står opp og trene etter at jentene er levert og det er lyst ute. Hva tenker du at en ny hund vil gjøre deg/dere til en familie som er ute i all slags. vær og vind?

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Hei «Dylan jobb»

   Jeg løper ute hele året, men akkurat nå trener jeg meg opp etter en skade og belastningsmessig er derfor mølle å foretrekke. Hadde vi hatt en hund som krevde aktivisering hadde jeg selvsagt løpt ute i stedet 🙂

   Om du er i tvil, så kan du sjekke Stravaen min fra i fjor 🙂

   1. Dylan Jobb

    Hei Lars Kristian! Ja, du løper ute hele året, og ja jeg har sjekket stavaen din fra i fjor (september 2019 tom mars 2020), og ja, jeg er faktisk ikke imponert over antall uteøkter. Ila 7 mnd har du ca 80/210 treningsøkter utendørs. Og da regner jeg ikke med fotballtrening, og oppvarming, intervall og nedjogging teller i mine øyne som en økt.
    Jeg vil tro at dere virkelig har vurdert hva det vil innebære å ha en samojed i hus og at dere er fullt i stand til å gi den nye hunden et godt liv. Det som gjør at noen lesere undrer er at dere prøver å «selge» at dere har en veldig aktiv livsstil der dere går på ski om vinteren og løper ute året rundt

   2. Lars-Kristian Eriksen

    1. Du regner altså med styrkeøkter når du setter opp regnestykket ditt for å vise forholdet mellom ute og inne. Det er et veldig interessant valg av datamateriale. Kreativt for å vinkle det i din favør.

    2. På uteøktene regner du ikke med opp og nedjogg (noe som her helt fair), men på inneøktene gjør du det for å få ting til å peke i din favør. Igjen et veldig interessant valg av datamateriale kun gjort for å peke ting i din favør.

    Om du skal mene noe som helst om dette, foreslår jeg at du utøver en litt mer redelig måte å innhente data på. De tallene du la frem akkurat vil jeg faktisk karakterisere som ren løgn og bevisst forfalskning av data.

    Siden du så opplagt er nødt til å «forfalske data» for å få ting til å peke i din favør, tror jeg vi lett kan fastslå at du ikke har noen spesielt god sak.

    Men i løpet av denne perdioden løp jeg altså ute 80 ganger. Tar du da med i betraktning at jeg startet å løpe i september, og naturlig nok derfor hadde lavere volum og lavere fordi jeg var fersk, og at jeg nesten ikke løp i hele desember pga. Omvendt Julenisse, var syk i desember med influensa, pluss at jeg i tillegg spilte fotball (som reduserte muligheten for å løpe ofte) så er det et ganske høyt antall dager med løping ute. I løpet av hele fjoråret økte jeg også mengden betydelig og er pdd. på et høyere antall økter enn før.

    Så hva er egentlig poenget ditt? Til tross for et kjempegodt forsøk på å fremstille dataene på en måte somm skal tale til din fordel klarer du altså å vise at jeg ikke bare løper ute hele året, men også en betydelig mengde. Det virker også som du tror at det å løpe ute i stedet for å løpe inn er en så utrolig stor forskjell, men det er det jo ikke.

   3. Løping er en ting, men en hund fortjener også turer kun på hundenes premisser. Dr for kan det være at du oplpever at du ikke får løpt så mye med hunden som du ønsker og helle må ta den med på andre truere. Er du/dere komfortable med det?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Ja, vi er jo fleksible så ser ikke problemet med det 🙂 Vi klarer fint å løpe uten hund, har jo alltid gjort det.

  2. Caroline Berg Eriksen

   «Dylan jobb»

   Jeg gjør ikke det fordi jeg har muligheten til å løpe klokken seks, inne på mølle, og det passer mine rutiner bedre enn å vente til det er lyst 🙂

   Her vil jo jeg og Lars-Kristian utfylle hverandre helt fint 🙂

   Hvorfor skal jeg få deg og andre til å «tro at vi liker ski»? Det har jeg ikke noe behov for, og det er heller ikke poenget mitt ved å si at vi liker det 🙂 Om du eller andre tror eller ikke tror på det er jo faktisk fullstendig irrelevant.

   Ja, jeg føler litt for å forsvare det når enkelte, inkludert deg, har et så feilaktig inntrykk.

 19. Gratulerer med valp og nytt familiemedlem! Helt sikker på valpen får et fint og aktivt hjem hos dere ❤️

 20. Kjære fine, flotte familie
  Nå er jeg helt kokt i pappen av å lese gjennom det kommentarfeltet og hva enkelte kan lire ut av seg.. All ære til deg for at du svarer så pent og sakelig!!
  Jeg hadde ikke hatt den miiinste tvil på om en hund får tilstrekkelig mengde +++ mer mosjon, hjernetrim, kos og kjærlighet som den valpen vil få hjemme hos dere
  Synes det er overraskende hvordan folk mener at dere ikke kan like å gå på ski for dere ikke poster det på Sosiale medier Som det ble nevnt over her.. jeg personlig eeelsker å bade – tror ikke jeg har et eneste bilde av meg bade på sosiale medier, så det er vel ingen som tror meg på det om jeg sier det uten SoMe som bevis *hyl*
  Gleder meg til å få følge dere på reisen med den nye pelsvennen deres, det kommer til å bli så bra ❤️❤️ Gå stolte og rakrygget med han, det er ingen tvil om at den kommer til å få det bra hos dere ❤️

 21. Huff, folk og kommentarene sine altså – må være slitsomt å være offentlig person og kudos til dere som klarer å svare saklig!

  Er dessverre en del samojedeiere som er veeeeldig opptatt av at det er trekkhund og at de skal bo ute året rundt og ikke en dulle-rase. Er enig at det er en brukshund, og krever sin mosjon og er jo så klart mest fornøyd om den får gått en skitur eller gått litt med kløv – men også en tur i skogen eller løpetur. Men også en veldig familievennlig og tilpasningsdyktig rase.

  Første 1,5-2 årene skal man uansett være forsiktig med for mye belastning så de ikke ødelegger muskelaturen. Så når både jentene og valpen blir eldre tipper jeg det blir mere ski på dere også. Og om man ikke går på ski hver dag gjennom vinteren går nok det veldig fint også 😀 mange som har samojed som ikke bor steder hvor det er snø og jammen meg ser det ut som de har et fantastisk liv de også
  Er andre måter å aktivisere en hund både fysisk og mentalt!

 22. Men hva er det med folk??? Kan de ikke bare passe på seg selv? Skremmende at så mange mennesker har et så tilsynelatende stusselig liv at de finner glede i å bry seg så inn i granskogen med hva dere foretar dere. Må si jeg bli imponert over at noen virker som de har full kontroll på antall
  skiturer dere har gått og antall kilometer dere har løpt ute og inne. Det er vel dere som skal ha den hunden, og jeg tviler ikke på at dere har tenkt grundig igjennom det. Lykke til med valpen! ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, de bruker mye tid på det 😀

   Tusen takk <3

 23. Positiv samojedeier

  Uff her var det mye negativitet. Det virker som at folk tror at alle samojeder er like, og der tar de såå feil. Har selv en samojed, og ser på oss selv som aktive mennesker som liker å gå på ski og løpe ute. Vi har iherdig prøvd, fra vår var gammel nok til å trekke på ski og løpe ute, men han er ikke spesielt interessert, han kan godt trekke 5 km, men så er han lei, da vil han helst tusle ved siden av (og nei, han er ikke i dårlig form). Folk må gjerne påstå at det er vår feil og at vi ikke «bruker» han riktig. Men vi har verdens lykkeligste sofagris, som elsker barn og alle han møter, som også elsker å gå tur så lenge han slipper å løpe haha.

 24. Nyt ventetiden før valpen kommer! Jeg er ikke så ofte innom bloggen, men må si jeg blir sjokkert over alle som har en mening om rasen dere har valgt er riktig for dere eller ikke. Det tyder på små liv og lite å ta seg til.
  Kos dere med endeløs valpekos, turer sammen, oppdragelse, triks og lek! Valpetiden er fantastisk, og for de fleste raser går den altfor fort. Håper den nye fortsatt har «valpelukta» når den kommer – den er unik og den beste!!

 25. At det er mulig… Helt latterlig hva folk skal blande seg inn da… Folk går langt overstreken synes jeg.. Skal ikke måtte stå å forsvare valget av hunde rase…Dere vet vel best selv hva som passer eller ikke.

 26. Jeg må le av dette kommentarfeltet. Denne familien har nok gjort litt research i forkant og funnet en hund som passer for dem. Jeg er uenig i at livsstilen må være på plass før hunden kommer. Ofte endrer man uteaktivitetsnivå etter at man får hund fordi man da syns det er mer stas å være ute med hunden. Det er ikke noe fasit på nøyaktig hvor mange timer ulike raser må være i aktivitet – har man et godt utgangspunkt så kan eierne tilpasse seg hunden og hunden tilpasser seg eierne. Tror denne hunden kommer til å få det kjempefint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *