office days og tanker om ny hund

Denne uken har gått både sakte og fort – fort fordi det har vært fullstendig ro og tid til å være her på kontoret igjen (de foregående fire ukene har jeg jo vært mer på lekerommet enn på jobb føler jeg – savner det litt også da) men sakte fordi ååå! Jeg vil bare at valpen vår skal komme hjem til oss. Hjertet mitt lengter etter en pelsdott å øse masse kjærlighet til og vi teller dagene til vi kan hente ham, og ser på bilder hver eneste dag 🤍 I går spurte jeg om tips til navn på instagram, og det har kommet så mange! Det er utrolig gøy med forslag, og flere som kommer inn er allerede navn vi har tenkt på – med unntak av to stykk! Kanskje de kommer de også 🙂 Jeg deler i hvert fall flere av forslagene i story på instagram, om det er flere som er på navnejakt! 

Angående valg av rase, vil jeg si at dette er et nøye gjennomtenkt valg fra vår side. Det er ikke sånn at vi våknet opp en dag, oppdaget en samojed og tenkte at – å! Den vil vi ha. Nei. Vi har vært innom mange raser, men det er altså denne som på alle måter møter våre behov. Ja, de har behov for mye trim, men det er jo nettopp det vi ønsker. Ja, folk følger meg i sosiale medier og ser at jeg liker å løpe på mølle, men hvorfor gjør jeg egentlig det? I sommer løp jeg masse ute, men om høsten og vinteren er det mørkt klokken 6 eller 7 om morgenen, og jeg er så mørkeredd og jeg er ikke redd for å si det høyt. Det har jeg alltid vært. Derfor ønsker jeg meg en hund jeg kan ta med meg ut på disse løpeturene. I tillegg elsker vi å gå på ski og han skal få være med masse når han er klar for det. Men vi har to små barn som fortsatt lærer seg å bli flinke til å gå lengre turer, derfor ser dere ikke at vi legger igjen milevis i løypa per i dag – men vi er på vei dit 🙂 Dessuten er det ikke noe i veien for å ta seg en skitur med hunden alene heller. Når det er sagt, er det så mye mer jobb med en hund enn kun det aktive, og det aktive kan alle være helt trygge på at vi dekker helt fint. Vi har hatt hund i over 14 år begge to, så vi vet hva det innebærer og vi er så innstilte på å få en ny vi kan elske og gi alt den trenger.

Så.. la oss avgjøre selv hva slags rase vi ønsker og om det er riktig for oss. Det vet vi nemlig at det er 🙂 Og jeg vil gjerne si at jeg setter veldig stor pris på alle dere andre som ønsker oss lykke til og som er glade på våre vegne. Det setter jeg så stor pris på! Det blir et nytt kapittel i livene våre dette. Og det er vi veldig klare for ❤️ 

151 kommentarer

 1. Masse lykke til med familiens nye valp❤️!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Britt <3

 2. Tenker at dere selv vet hva slags hund dere vil ha, jeg Greit å ha en som er «seg selv» og ingen erstatning for verken Hugo eller Ronaldo.
  Lykke til med «Bamse»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er så enig med deg <3

 3. Folk må virkelig begynne å passe på seg selv. Jeg synes uansett hva du gjør så er det noen som har noe negativt å komme med. Samojed er en nydelig rase og veldig glad i barn. Hvertfall de erfaringene jeg har. Perfekt hund for en aktiv familie som dere ☺️ Lykke til!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marielle! Vi gleder oss veldig! Teller ukene <3

 4. Det er alltid noen som må komme med sine meninger.
  Samojed er en flott rase, jeg ønsker dere masse lykke til! Gleder meg til å se bilder av nye hunden på Instagram og i bloggen din.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er helt nydelig rase som vi gleder oss til å få som en del av familien vår <3 Jeg gleder meg til å dele med dere! <3

 5. Åhh samoyed, så gøy å høre at dere velger en så aktiv og fin rase! Vet den lille vil få et fantastisk hjem hos dere med masse kjærlighet og aktivitet!
  Livet med hund er helt magisk, og dette ver jo dere alt om, det er så kjipt at folk ska sitte her å si at dere må tenke gjennom hvilke rase dere velger, for dette er dere erfarne med. Det det gjerne ikke ver om rasen, det finner dere utav på veien, så enkelt er det!
  Blir gøy å følge med videre på dere og reisen men ny valp i hus lykke til!❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Stine! Det blir så fint <3

 6. Jeg er helt trygg på at dere blir gode foreldre til denne valpen. Masse god erfaring med hund og en aktiv livsstil gjør meg sikker på det.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3

 7. Fuck’em! Lykke til! Dere vet hva dere driver med.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3

 8. Gratulerer med valpekjøp! Tenk den valpen kommer til å bli bortskjemt på fine turer og kjærlighet æ❤️ Veldig spent på hva han kommer til å hete og håper på masse bilder av han på bloggen! Lykke til og gleder meg til å følge mer videre ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Linnea! Det blir så gøy 🙂 Gleder meg til å dele!

 9. Hund er en livsstil, jeg forstår veldig godt savnet når dere plutselig ble uten… Samojedvalpen er heldig som får være en del av familien deres! Kan jeg spørre hvor er buksa fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anniken! <3 Buksen kommer fra chiquelle 🙂

 10. Har selv en Samojed og det er en nydelig rase! Selv om hunden er aktiv og flink å jobbe er i hvert fall vår også like glad i kos hjemme i stua. Tror rasen passer fint hos en sprek familie som dere. Har god erfaring med disse sammen med barn også. Gode tvers gjennom, men må jobbes på lag med.
  Lykke til med ny hund!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Jenny! Så gøy å høre 🙂 Det blir spennende <3

 11. Flotte du! Synd at man faktisk må forsvare valget sitt, eller at man møter motstand og spørsmålstegn om valget dere har tatt er riktig. Jeg ser for meg dere gjør som alle andre fornuftige folk, studerer og leser dere opp på ulike raser det er jo faktisk noe av det som er moro ved å anskaffe seg hund. Og gøy når en finner en rase som er midt i blinken og nettopp det dere er på jakt etter.
  Dere er suprrheldige, skjønner godt du tripper:-)

  Masse lykke til, blir såååå gøy å se bilder og lese om.
  Klem fra trofast leser!
  PS. Ero er et navneforslag. Eller evnt «Loff» som hunden i serien Stjernestøv het, hehe

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi har gjrot grundig research – det er jo som du sier en veldig spennende og fin del av det å se etter en ny hund <3 Vi gleder oss så mye, teller ukene (dagene og timene, hehe)

   Haha, takk for hundenavntips 😀 <3

 12. Gratulerer så mye med nytt familiemedlem!! Vi kjøpte oss hund for første gang for tre år siden og jeg husker tiden i forveien hvor vi fikk kommentarer på hvor mye bjeffing, bæsj inne, lange gåturer i uvær til alle døgnets tider og hvor mange ødelagte ting vi kom til å ende opp med. Og vet du…hund er et av de beste valgene vi har tatt i livet. Kunne aldri ha forestillt meg hvor høyt vi kom til å elske henne. Dere er fornuftige,hundevandte mennesker og ikke la folk som lirer av seg negative påstander ta fra dere gleden med å skaffe dere nytt familemedlem. Det kommer til å bli fantastisk fint!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg forstår så godt hva du mener! Hundepolitiet og mammapolitiet er ganske så like har jeg skjønt :O Godt man er i stand til å ta egne valg og også være trygg på egne avgjørelser <3 God klem!

 13. Samojeder er virkelig verdens flotteste hunder ❤️ vår tispe på 4 år er verdens snilleste hund som elsker alle mennesker (spesielt unger) og dyr hun treffer på ❤️ hun elsker lange turer, men er også fornøyd med korte turer og god hjernetrim dere kommer ikke til å angre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er bare å fint å lese, Sunniva <3 Gleder meg SÅ MYE! Dagene sniler seg avgårde :p <3

 14. Jeg liker ikke at folk sier ting som gjør at du føler at du må forsvare deres valg av rase. Det er en veldig heldig liten samojedvalp som får dere som eiere! Jeg tror dere blir en super match 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Matilde! Setter så stor pris på dette!

 15. At du faktisk må forsvare hvilken rase dere ønsker er drøyt! 😮 Dere må vel få velge hvem dere vil. Og om ikke dere har en aktiv og sporty livsstil så vet ikke jeg. Dere er jo mye på turer i ulike terreng, både alene og sammen med barna. Mange kjøper også hund for å komme seg enda mer ut. Føler meg som den latsabben når jeg leser at du får kritikk for valg av hunderase pga. din livsstil. Måtte vel hatt veskehund jeg da, men det er ikke det jeg ønsker når jeg skal kjøpe hund

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du skal ha akkurat den hunden du ønsker og som du tror passer deg <3 Og for mange er det jo også slik at de kjøper hund for å endre livsstil, så veskehund skal du ikke måtte ha 😀

   God klem!

 16. Lykke til med ny hund. Velg den som passer for din familie

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3

 17. Jeg skjønner at dere blir sår når noen kritiserer valget av rase, og det er forunderlig å lese hvor mange eksperter det er på Samojed.
  Uansett, det er en stund til at han er utviklet nok i muskulaturen til å trekke på ski, sykle og sånne ting – og da er jo jentene straks eldre og flinkere til å gå på ski.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er helt sant <3

 18. Så koselig med hund 🙂 Hva med Nanook? Passer til N-trenden deres. Betyr bjørnen over alle bjørner. Og samojed er jo en skikkelig bamse! Blir nok uansett veldig gøy for store og små med nytt familiemedlem.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nanook er veldig søtt <3

 19. Helt overbevist om at dette er et rett valg for dere. Jeg har selv hund, og synes det er helt perfekt å ha en treningskompis som drar meg ut på tur uansett vær. Lykke til! Gleder meg til å følge dere videre, blir nok mange fine bilder av den lille nusselige:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå! Det gleder jeg meg til! Det er jo en stund til han kan løpe med meg, men det kommer og da har vi mange fine løpeår sammen <3

 20. Så spennende med ny hund – gratulerer – og regner med at dere har tenkt nøye gjennom hvilken rase som passer for dere. Og dere er jo heldige som får en valp så fort og slipper dere å vente så lenge.
  Sikkert en kjempefin hund om vinteren til å dra barna på ski 🙂 men iogmed at det er en polarhund så skal den vel ikke løpe så mye i varmen om sommeren? Men da går det vel fint å gå turer isteden. 🙂
  Lykke til med valpetiden

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3

   Den kan fint løpe om sommeren etter hva jeg har lest, men trives ikke så godt i +18 grader og høyere. Jeg løper tidlig på morgen, så tenker at det skal gå fint <3

 21. Villblomsten

  Jeg tviler ikke et sekund på at den nye valpen vil bli tatt i mot på aller beste måte og stelt med etter alle kunstens regler.
  Det jeg ikke forstår er hvorfor dere på død og liv vil ha en polar brukshund-rase, når dere ikke er ineressert i å trene bruks? Dere lever jo av å påvirke andre, og folk kan på grunn av denne bloggen bli inspirert til å skaffe seg en «pen» hund de ikke har forutsetninger for å gi et tilfredsstillende og aktivt liv. En rase som vil være mer til besvær enn berikelse for familien. Ser at det er veldig trendy med polarhunder nå, men de er virkelig ikke for alle. Ja, det er sant at mange jakthundraser kan ha gode liv uten å bli brukt til jakt, og kan fungere bra som selskapshunder også. Det gjelder ikke alle! Dere vet like godt som meg at det er et stort problem at feil raser kommer til feil hjem. Derfor hadde jeg håpet på at dere hadde brukt påvirkningskraften til å bevisstgjøre rundt denne problremstillingen. Ikke for seint ennå 🙂

  1. VILLBLOMSTEN. Så du mener de skal velge en annen hund fordi dem har stor påvirkning, og gå bort fra vlaget de har gjort? De har valgt utifra sine egne ønsker og hva de kan tilby en hund. De kan da ikke velge annerledes fordi andre da kan skaffe seg en pen «hund». Vil tro de fleste her inne er voksne og tar egne valg med tanke på hund om de vurderer det. Og jo det er for sent, de har sikkert skrevet under på en kontrakt og sikkert fortalt barna sine at de får x hund. CBE og mannen er voksne og dette er et valg ingen andre har noe med, og ihvertfall ikke vi lesere eller andre såkalte hunde eksperter rundt om på nettet. Selv om CBE har en stor blogg og påvirker andre så kan ikke alt hun gjør være med tanke på at andre blir påvirket.

   1. Caroline Berg Eriksen

    <3

  2. Hva?! De er jo en SVÆRT aktiv familie! Mener du at de skal velge en selskapshund (når en aktiv hund passer deres livsstil bedre) fordi andre kan bli fristet til å kjøpe samme rase? Det er noe av det dummeste jeg har lest på lenge! De må jo kjøpe en hund som passer inn i deres liv, ikke en hund som passer enkelte følgeres liv!? I alle dager…

   1. Caroline Berg Eriksen

    Takk for dette <3

   2. Helt enig, Maria!

 22. Jeg er så misunnelig på dere! Samojed har alltid vært på min «ønskeliste», men siden jeg fortiden er student og bor i kollektiv må jeg vente litt med å få meg hund, ihvertfall en samojed som krever litt mer tid enn det jeg har nå ❤️ De er bare så nydelige, og jeg kjenner flere som har de, og de har bare så nydelig lynne! Når de får all mosjon og stimuli og kjærlighet de trenger så er de jo bare den perfekte familiehunden for en aktiv familie, har så troen på at dere fikser dette ❤️ Kos dere masse i tiden som kommer ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marie! Håper du også får en vakker samojed når tiden er rett for deg <3

 23. Ser for meg at kritikerne sitter og gnir seg i hendene og venter på at det skal gå galt, slik at de får rett. Så stusselig å gi etter for de mer destruktive delene av sin natur.

  Jeg håper dere og den nye hunden får et like godt og langt liv sammen som dere og H og R fikk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk <3 Det håper virkelig jeg også! Savnet etter de to er fortsatt så stort. Det skal bli så fint med en ny pelsdott å elske <3

 24. Stine Marte Skogfelt Melby

  Å herlighet! Jeg tenker at en samojed er helt perfekt for dere! Men min mening er da ikke viktig her- vi har jo sett at dere kan ta hånd om hunder, og en aktiv hund er nok det minste problemet i deres husstand. Kjente jeg ble oppgitt jeg! God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk fine deg!

 25. Hvor de toppen fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Chiquelle 🙂 <3

 26. Hei, tror folk hadde hatt noe å si samme hvordan rase dere hadde tatt jeg. Eller om dere tok en omplassert blandingshund reddet fra Utlandet så mulig dere hadde sluppet. Men er vel feller der også:P Tror folk glemmer at du ikke dokumenterer alt dere gjør. Jeg har 2 små hunder som elsker og er vant til turer i skogen. De begynner å bli gamle så har alltid pauser og tilpasser etter vær. Alikvel er det kommentarer på den stakkars Chihuahuaen som må ut i skogen. Og har de blitt bært pga varmen eller kulda er det feil. Syns folk skal slutte å kommentere ting de ikke kjenner hele historien rundt. Og selv om aktivitetsnivået er viktig her så er det litt ett fett om det hadde vært på plass, men omtanken og kjærligheten for dyret ikke var der:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du har nok helt rett i det. Og det er helt riktig, jeg dokumenter ikke alt jeg gjør. Hvor ofte la jeg egentlig ut at vi gikk på turer med hundene? Det var ikke ofte..

   Ps! kjenner godt til at chihuahuaer kan gå lange turer, spesielt i skogen – Hugo elsket det (Ronaldo også) og han var jo også med meg og jogget da vi bodde i Siljan 🙂

   God klem!

 27. Tenker dere har full kontroll på hundehold, og hva som må til har jeg hatt en tispe ville jeg kalt henne Saga, en hann kanskje Thor , er et mektig navn til en mektig hunderase. Ha en flott helg hele familien

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for forslagene dine <3

 28. Lykke til med ny valp!!
  Vi får også samojed i slutten av mars – ei lita jente. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så herlig, Ida! Masse lykke til dere også <3

 29. Ann kristin

  Kjenner igjen den følelsen av å vente på valp jaønsker dere masse masse lykke til.

 30. Selvsagt går dette helt fint! Har selv hund av en rase som regnes som krevende, hun er verdens herligste, dog litt FOR makelig anlagt, hehe 🙂
  Forstår helt ærlig ikke denne krisemaksimeringen.
  Når kommer han? Blir så gøy å få følge med på! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hehe :p

   Han kommer i mars 😀 Det blir så spennende!

 31. Kanskje du kan ta på sokker eller sko neste gang? Syns det er litt udelikat med disse tærne overalt…
  Når det gjelder navn, syns jeg dere seriøst bør vurdere Kovid! Er jo egentlig et fint navn som passer ypperlig til en stor, hvit hund. Det er fint å rope, det har en «stor» og en «liten» vokal og det klinger godt 🙂

  1. WTF Kommentarfelt er jo faktisk litt underholdende. Først får Caroline kritikk for valg av rase, som er unødvendig når hun nettopp har mistet to hunder, og nå kan hun heller ikke gå uten sokker i sitt eget hjem. Sykt…! Folk har lite å gjøre i disse tider ja. (:

   1. Enig, Kristin! Hvis det er «udelikat med disse tærne OVERALT» (milde himmel), så får folk finne seg annet sted å være. Bloggeier må nesten få gå rundt som det passer henne i eget hjem.

  2. Haha, du er virkelig for sart for internett hvis du ikke tåler nakne tær. Finn deg en god bok, du

  3. Hahaha… nå fikk jeg meg en god latter, om ikke noe annet Hører du Caroline, se til å få på deg sokker!

 32. Flotte bilder av deg. Og så enig med at dere selv faktisk vet hvilken type hund som passer deres familie. Blir helt sjokka over noen få som bare ikke gir seg med sine vanvittige dårlige holdninger når det kommer til enkelte ting, som nå med hund dere skal ha. Trist å se hvordan voksne mennesker tar seg til rette med kvalm oppførsel mot andre så lenge de kan være anonyme på nett. Hva i alle dager får enkelte seg til å skrive og oppføre seg mot en blogger? Det det er helt frivilig å lese, og det er faktisk ikke sånn at det er provoserende innlegg eller noe en skal behøve dra frem all guffen en sitter med og øse det ut.
  Det er imponerende at du klarer svare rolig og konstruktivt tilbake til sånn drittsekk oppførsel.
  Jeg og de fleste andre er helt sikre på at dere som familie klarer både valpetid, trening med hund og stimulere den som den skal . Den kommer til å få det helt perfekt, og jeg gleder meg til å se flere bilder av den lille når den kommer hjem til dere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for kommentaren din, LN! Vi gleder oss så masse og kan nesten ikke vente <3

 33. Dere er de mest fornuftige personene der ute så jeg tipper hunderasen er vel gjennomtenkt 🙂

  hvor er buksen fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Chiquelle 🙂

 34. Jeg synes synd på dere, uansett hvilken rase dere hadde valgt er det ALLTID noen som mener noe om ditt og datt……..Jeg har selv en Staffordshire Bullterrier valp på nesten 4 mnd og det er min første hund. Min mor mente at dette var totalt feil for meg, men jeg synes vi klarer oss veldig fint jeg:) Så ikke bry deg, gled deg og kooooos masse med den 🙂 Jeg så utallige youtube filmer før jeg fikk henne, fikk masse gode tips til hjernetrim og trening inne siden hun er så lite klar for kulden. Funker som gull!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, de er også så fine <3 Har startet å se på YouTube og lese en god del om det allerede :p Blir spennende <3

 35. Må være en perfekt rase for dere, aktive hunder som også er perfekte familiehunder! Masse lykke til, gleder meg til bilder og videre blogger med det nye medlemmet av familien!

 36. I adore your outfit so much ! Simple yet chic!!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so so much <3

 37. Jeg skjønner ikke helt, dere elsker å gå på ski? Men du skrev jo senest for et par dager siden at dere sjelden går på ski?

 38. Jeg skjønner ikke helt.. For kort tid siden sa du at dere ikke går så mye på ski, og nå sier du at dere elsker det?

 39. Men i alle dager! Blander folk seg opp i hvilken rase DERE velger?! Blir så skuffet og oppgitt. Kos dere med ny valp, hold ut i ventetiden. Snart har dere en pelsbaby i hus med alt det innebærer. Litt styr først, men SÅ kjekt Ikke bra deg om de negative kommentarene Caroline.

 40. Hvordan er denne rasen npr det kommer til løping på sommeren? Vi har en ikke helt ulik rase og for han blir det fort for varmt. Det lar seg jo løse, men er derfor nysgjerrig på andre pelsfotter og denne problemstillingen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Om man legger løpingen tidlig på morgen og deretter om kvelden, og har rolig tur / turer mellom der, så skulle det vel gå fint? Det er jo (dessverre) ikke så varmt her veldig ofte :O Men ja, kom gjerne med erfaringer 🙂

 41. Selv om du er en kjent person, som deler livet deres med mange. Så syntes jeg det er veldig rart at andre mennesker bryr seg og skal ha en mening om valget deres av hund. Man velger det man vil ha og som passer for seg selv. Lykke til med valpen og kos dere masse med valpetiden. Den går alltid så fort ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Christine! Du er god <3

 42. Det blir nok så godt å få hund i huset igjen! Gleder meg til å høre hva han skal hete.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det blir så innmari fint <3

 43. Deres valg, og at det skal være et problem for andre, det skjønner ikke jeg❤️
  Ellers så synes jeg at navnet Nanook som ble foreslått over her, var perfekt til den lille❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er veldig fint <3

 44. Nydelige bilder av deg, Caroline. Likte spesielt godt bildet der du ser i kamera.

  Gleder meg til å følge dere videre sammen med den nye valpen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Liv! 🙂 <3

 45. Hei,
  Jeg pleier aldri å legge igjen en kommentar, men i dag følte jeg for det! Det blir helt feil at du/dere skal forsvare deres valg av hunderase. Det er deres liv og deres valg, og du må ikke bry deg om alle kommentarene fra folk som skal blande seg i deres valg. Jeg tror dere kommer til å bli snille og flinke hundeeiere!

 46. Så rart det må være å være avhengig av andres mening og forsikring om at dere velgere rett.
  Er dere så usikre på valget at det er behov for en røys med heia-rop?

  Lever man gjennom sosiale medier er det at andre mener noe om alt nok noe man må ta med på kjøpet. Det trodde jeg dere hadde lært etterhvert?

 47. Følte verkeleg for å legge igjen ein kommentar idag.
  Gratulerer med komande nytt familiemedlem! <3
  Berre heilt utrulig nydelig hundar!
  Kan ikkje tenke meg meir passande familie å kome til når du er ein liten søt samojedkvalp!
  Drit i alle kommmentarar frå alle desse betrevitarane! Eg blir seriøst heilt matt og lei meg!
  Trist at vaksne folk kan vere så nedlatande, ja rett og slett frekke!
  Kva skjedde med rausheit og gleding?
  Lykke til når kvalpen er på plass! 🙂
  Gledar meg på dokka vegne!

 48. Gratulerer med den søte hunden! Må jo bare si at jeg kjenner meg igjen litt av det du skriver. Jeg fikk meg en amerikansk akita for snart 14 år siden for å ha en turvenn, både for selskapet og følelsen av trygghet. Det var det beste valget jeg kunne ha gjort. Turene ble lengre og bedre, jeg følte meg alltid trygg sammen med henne. Hjemme og ute på turer. Hun het Glede og var virkelig verdens gladeste, snilleste, fineste hund ❤️ Jeg er sikker på at dere får det så fint med den nye hunden deres ❤️

 49. Er veldig sjelden jeg kommenterer, men nå følte jeg at du trenger en oppmuntrende klem.
  Valget dere har gjort av valp er garantert veloverveid. Og han kommer til å passe perfekt som deres hund. Selv om jeg kanskje ikke ville valgt samme hund dersom jeg skulle valgt. Men jeg hadde ikke valgt den samme bilen som dere, eller samme sofa heller. Fordi vi er forskjellige personer med forskjellig erfaring og meninger om ting. Det ene valget er jo ikke mer riktig enn det andre.

  Jeg kan også love at det er plass til mange hunder i hjertet vårt. Selv om vi koser oss med hunden vår (som er midt i verste ungdomstida nå), prater vi stadig om han vi mistet i februar i fjor.

  Ønsker dere masse lykke til med det nye familiemedlemmet. Gleder meg til å følge han og dere i tida som kommer. Valpetiden er jo både morsom og slitsom. Og jeg vet at han kommer til å bli akkurat den hunden dere har ønsket dere <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, lei for å lese at dere mistet hunden deres. Det gjør så uendelig vondt </3

   Tusen takk for kommentaren din og alt du skriver! Du er god <3 og jeg setter så stor pris på det! Det blir en spennende tid <3

 50. Ingrid Grace

  Så koselig det høres ut med samojed hund. Kan ikke skjønne annet enn at dere gleder dere vilt! Ikke bry dere om kommentarene fra sure og negative folk, misunnelse kommer i mange former og fasonger og det er mange der ute som er misunnelig på dere. Tenker jeg da. Drit i dem og fortsett i full fart fremover med det livet dere ønsker selv. Vi er mange som synes det er koselig å følge dere, og som ønsker dere absolutt alt godt og ingenting vondt. Jeg gleder meg til hver gang jeg skal inn her for å se etter nye innlegg. Håper dagene og timene går fort til dere får vesle samojeden i hus. Ha en riktig god helg. Mange klemmer. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk Ingrid Grace <3 Fine deg! God klem <3

 51. Gratulerer med at dere skal få hund SÅ koselig! Vi har akkurat fått oss hund selv. Det er en Japansk spisshund, og de ligner veeeldig på samojed, bare litt mindre hvite hunder er utrolig nydelige! Lykke til med valp i hus

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, ja! De er helt skjønne <3 Tusen takk, Emilie <3 Gleder oss stort 🙂

   Klem!

 52. Hvor er buksen fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Chiquelle 🙂

 53. Barnehagelæreren

  OMG er det mulig.
  1. Nora du skal vær glad ikke bor i samme hus som meg jeg går barbeint inne hele året.
  2. Denne familien har hatt to hunder før og vet hva det innebærer å ha hund.
  Hvis de ville hatt en hund som krevde mindre aktivitet så hadde de sikkert valgt det.
  3. Min erfaring er at de fleste hunder tilpasser seg den familien de vokser opp hos.
  Grarulerer med ny hund fine familien, tror denne pelsdotten er kjempeheldig med å få flytte hjem til dere.
  Samojedene røyter myyyye, husker naboen min kammet samojeden sin og strikket genser av hårene. De samojedene jeg har møtt har hatt et godt lynne.
  Lykke til.

 54. Altså, dette klarer vel dere helt fint å ta en avgjørelse på uten at folk skal blande seg så mye inn. To voksne mennesker med barn og hundeerfaring fra før.
  Det vil dessverre alltid være noen forståsegpåere som vet bedre og mer om alt enn alle andre.
  Vi har eurasier som ligner en god del fysisk og litt mentalt på samojed. Veldig glad i vår ❤ Elsker samojeder, kunne godt tenkt meg det en gang i fremtiden! Nydelige hunder!

 55. Hundepolitiet er jo nesten verre enn mammapolitiet! Blir helt sjokkert når jeg leser kommentarfeltet på de forrige innleggene her og kveruleringen på enkelte! Jeg synes det høres ut som en perfekt rase for en aktiv familie som dere! Gleder meg til å følge det dere vil dele av valp og hundeliv!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3 tusen takk, Marit!

 56. Gratulerer med valg av hunderase Vi er en «urban» småbarnsfamilie med samojed nr. 2 i rekken nå. Vi elsker denne rasen, de er verdens mest sosiale, kosete, familievennlige bamser. De krever mosjon og stimuli, men det er det da ingen tvil om at den vil få hos dere! Samojeden tilpasser seg livet de får, og de er en såpass flokkorientert rase at så lenge de får være der dere er, så er de grenseløst lykkelige. Gratulerer igjen med et eksemplar av «den smilende rase»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk for kommentaren din, H! Vi gleder oss så masse <3

 57. Synes ikke du skal føle behov for å forklare/unnskylde valget deres! Det er det virkelig ingen som har noe med. Ønsker dere masse lykke til i den fine tiden som venter 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Camilla <3

 58. Lykke til med nytt familiemedlem. Helt sikker på at den nye valpen er superheldig som kommer til dere og får et kjærlig, trygt og godt hjem. Blir helt matt over KG og sånne som denne Nora som kommenterer over som helt sikkert er en av de mildt sagt meget spesielle kvinnene der inne. Det er så pinlig hvordan de holder på med det opphenget sitt hver eneste dag. Takk for at du deler inspirerende innlegg i SoMe hver dag.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3 tusen takk for ordene dine, Hilde <3 Vi gleder oss til å gi den nye valpen vår masse kjærlighet og alt den trenger <3

 59. Gleder meg til å se bilder av den nye valpen deres etterhvert, så gøy og spennende tider fremover 🙂 Den kommer til å stor trives hos dere med masse kos, kjærlighet og turer og jentene deres kommer til å være helt i ekstase over å få en valp i hus som de blir kjent med som liten og som vokser seg til hos dere 🙂 Tenker at dette blir veldig fint for dere alle fire ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita! Vi gleder oss så mye og jeg gleder meg til å dele 🙂 Det blir veldig spennende og veldig fint <3

 60. Det er litt rart at du skriver at dere elsker å gå på ski, men knapt har hatt ski på bena denne fantastiske snøvinteren?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har ikke vært snø mer enn en mnd her i området, og i den perioden har vi også vært syk 🙂 Så vi har rett og slett ikke hatt muligheten til mer.

   1. Men før om årene da? Eneste gang du viser at dere går på ski er på ferie på høyfjellet?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja? Mener du at man ikke kan like noe, til tross for at man ikke gjør det så ofte?

  2. Jeg hater faktisk å gå på ski, men jeg gjør det flere ganger i året likevel. Samtidig elsker jeg å bade, men det gjør jeg likevel like sjelden som jeg går på ski. Hadde jeg fått meg en sel, så hadde jeg hatt en grunn til å prioritere bading over skigåing, så da hadde jeg sannsynligvis badet oftere. Hadde jeg fått meg en hund som likte å gå på ski, så hadde jeg nok likevel ikke gått oftere på ski, for det elsker jeg ikke.

   Når vi får oss dyr, så tilpasser vi alltid livene våre. Single mennesker uten barn kan nok ha et liv som uten tilpasning kan passe til en hund, men resten av oss må gjøre prioriteringer i en hverdag som styres av flere ytre faktorer. Sjansen for at de prioriteringene vil føre til varige endringer og legge til rette for et godt dyrehold, er større om det man må prioritere er noe man i utgangspunktet liker.

   Ta dere sammen,folkens. Greit å stille krav til påvirkere, men de kan ikke ligge utenfor rammen av det som er vanlig og forsvarlig.

  3. Det er litt rart, Lenny, å kommentere på denne måten.

 61. Jeg tviler ikke et sekund på at alt dette er gjennomtenkt, Caroline. Det virker slik at samme hva man skriver, samme hva man gjør, samme hva man kjøper – så er det alltids noen som må kverrulere og være «politi» og bedreviter. Jeg vet neimen ikke hva som feiler slike mennesker, men de har tydeligvis ikke fulgt deg på bloggen så veldig lenge. Jeg har fulgt deg i mange år og jeg er overbevist om at denne valpen/hunden kommer til å få ALT den trenger av både fysisk og mental stimuli. Her i huset har vi hatt hund i alle år, både to og tre samtidig (Schãfer og Hovawart). Jeg har konkurrert i både lydighet og bruks i alle år og vet så inderlig vel hvor mye «jobb» det er, men også tonnevis med glede og kjærlighet. Jeg gleder meg vilt til å følge dere sammen med den lille pelsdotten og jeg – AV HELE MITT HJERTE, ønsker dere masse LYKKE TIL <3

 62. Jeg leser ikke på så veldig mange blogger lengre, denne er en av få. Norges aller beste!
  Du leverer på alle måter – hyppige oppdateringer, fantastisk flotte bilder, veldig variert innhold, og du skriver på en fin og velformulert måte som gjør den både lettlest og koselig.
  Dette er en sånn alt-i-ett blogg. Her finner man inspirasjon om alt i fra klær, mote og skjønnhetstips, til interiør, mat og opplevelser, og trening, tur og familie. Du er så flink på å levere variert, med topp kvalitet. Det er så fin balanse her med både konkrete innlegg, og noe mere personlig.
  Liker veldig godt at du deler litt av familien din også, både med innlegg og bilder, veldig koselig å se jentene

  Lykke til med lille valpegutt, dette blir spennende og fint
  Liker veldig også godt

  1. Oi, ble med noen ekstra ord tilslutt, fint om du tar bort «Liker veldig også godt»

 63. Samojedeier

  Det er utvilsomt at en hund vil få det godt hos dere, om man tenker på alle hundene som mishandles og vanskjøttes. Det finnes oppdrettere av samojed over hele verden, i Australia er det ei som går én gang i uka på 5km, resten av tiden er de i hagen. Men hva en samojed fortjener og bør få er noe annet. Det kommer en dag covid-19 ikke er et problem lenger, og dere reiser til spania el storbyferie på suite. En slik livsstil passer ikke en samojed. De bør få en tur på 10km om dagen samt mye hjernetrim. Og ikke snakk om all skitten og pelsen de tar med inn. Samojeder er kjent for å være grusomme i passering av hunder spesielt i unghundsperioden, det er ikke barebare å gå på ski skal jeg si deg. Spesielt ikke ei som hyler ned bakker. Livsstil kommer FØR valg av hund. Har du ikke livsstilen nå, så passer ikke samojed rett og slett. Etter hvert skal jentene dine være med på fritidsaktiviteter og hele pakka, jeg tviler du har tid til polarhund.

  1. Caroline Berg Eriksen

   1. 10km om dagen er ikke noe problem
   2. Passering kan trenes, treffer uansett ikke mange hunder
   3. Lars-Kristian er kjempegod på ski, kjørte aktivt til han var 15år. Vi går uansett ikke så ofte på ski, blir mest løping
   4. Vi drar på ferie 1-2 ganger i året, tviler virkelig på at det er et problem så lenge man har en god kennel evt. noen flinke som passer

   Var det noe mer, Samojedeier? 🙂

   1. Og kudos til deg, du fremtidige samojedeier. At du orker å svare så saklig ❤️

  2. Haha at det går an. Høres ut som verdens verste og mest krevende hunderase slik du fremstiller det. Ikke mange som ville velge dette! Du har fått med deg at de fleste hunder som lever med mennesker, ikke lever hundre prosent etter naturlige instinkter? Hvilke eksamener var det du måtte gjennom for å bestå denne nærmest umulige opptaksprøven for å bli samojedeier? Nei makan til vås!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Anne: hvis du leser rundt på diverse forum så får man ofte inntrykk av at enkelte av eierne av diverse raser gjør sitt beste for å fremstille rasen verst mulig 😀 Aner ikke hvorfor.

 64. Den hunden som havner hos dere, er en fantastisk heldig hund! <3 Det er det ingen tvil om! Spreke, turglade, dyrekjære 🙂 Den får det godt den hunden <3

 65. Samojedeier

  Forstår ikke hva slags verden du og Anne lever i, men veldig mange skriver bare de positive sidene ved en rase. Merkelig da at dere er så passive aggressive så raskt noen med erfaring med rasen kommenterer de negative sidene, dvs realitien. Spesielt du Caroline som skal skaffe seg rasen burde vært interessert i alle sider ved den. Dere har lite å komme med når dere har null erfaring med rasen uansett, så ikke vær så defensive. Ikke har jeg fremstilt det som verdens mest krevende rase heller, men faktisk realiteten av å ha en stor, sta hund. Ikke en liten chihuahua du kan løfte opp i hendene

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå var det ikke de «faktaene» du kom med som jeg reagerte på, men heller konklusjonen din basert på galt grunnlag.

  2. Samojedeier: Det du ramser opp, er en masse grunner for at DU ikke mener Caroline og familien er i stand til å ta vare på hunden. Du sier bare at den vil få det bedre enn de som «vanskjøttes og mishandles». Du fronter et personlig negativt syn på bloggeier, og framstår særdeles usympatisk. Om du var interessert i å informere om selve hunderasen, hadde du vel lagt dine personlige fordommer mot folk du ikke kjenner, til side.

 66. Gratulerer med valp! Det kommer til å bli supert, både for dere og det nye familiemedlemmet deres☺️ Forslag til navn: Fifa ⚽️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, Fifa <3

 67. Hei! Jeg tipper det blir helt supert med valp. Og et tips – hvos du ikek vil at folk skal kommentere/diskutere ting dere gjør/sier/bestemmer – bare la være å dele det. Da vet ikke folk noe om hva dere gjør/mener/bestemmer dere for, og dere slipper kommentarer og diskusjon.

 68. Regner ikke med at denne kommentaren blir publisert, but Here it goes; Ser du sier skriver at dere elsker å gå på ski. Ut i fra du publiserer på SoMe er dere knapt nok ute på ski om vinteren. Da blir det litt vanskelig å tro at du og din familie elsker den friluftsaktiviteten.
  Du og Lars Kristian løper knapt ute 6 mnd i året. Regner med at dette vil endre seg med ny hund. Jeg tviler ikke på at den nye «pelsdotten» får et fantastisk nytt hjem, men jeg føler at dere forsvarer deres egen aktive livsstil litt i overkant vs hva denne typen hund faktisk krever av trening fysisk og psykisk, året rundt.
  Og om du er mørkredd men gjerne vil løpe, hvorfor utsetter du ikke bare løpeturen til etter at jentene er levert i Bhg/skole når der da er lyst ute? Du som har en så fleksibel jobb har jo feks mulighet til å jobbe når du står opp og trene etter at jentene er levert og det er lyst ute. Hva tenker du at en ny hund vil gjøre deg/dere til en familie som er ute i all slags. vær og vind?

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Hei «Dylan jobb»

   Jeg løper ute hele året, men akkurat nå trener jeg meg opp etter en skade og belastningsmessig er derfor mølle å foretrekke. Hadde vi hatt en hund som krevde aktivisering hadde jeg selvsagt løpt ute i stedet 🙂

   Om du er i tvil, så kan du sjekke Stravaen min fra i fjor 🙂

   1. Dylan Jobb

    Hei Lars Kristian! Ja, du løper ute hele året, og ja jeg har sjekket stavaen din fra i fjor (september 2019 tom mars 2020), og ja, jeg er faktisk ikke imponert over antall uteøkter. Ila 7 mnd har du ca 80/210 treningsøkter utendørs. Og da regner jeg ikke med fotballtrening, og oppvarming, intervall og nedjogging teller i mine øyne som en økt.
    Jeg vil tro at dere virkelig har vurdert hva det vil innebære å ha en samojed i hus og at dere er fullt i stand til å gi den nye hunden et godt liv. Det som gjør at noen lesere undrer er at dere prøver å «selge» at dere har en veldig aktiv livsstil der dere går på ski om vinteren og løper ute året rundt

   2. Lars-Kristian Eriksen

    1. Du regner altså med styrkeøkter når du setter opp regnestykket ditt for å vise forholdet mellom ute og inne. Det er et veldig interessant valg av datamateriale. Kreativt for å vinkle det i din favør.

    2. På uteøktene regner du ikke med opp og nedjogg (noe som her helt fair), men på inneøktene gjør du det for å få ting til å peke i din favør. Igjen et veldig interessant valg av datamateriale kun gjort for å peke ting i din favør.

    Om du skal mene noe som helst om dette, foreslår jeg at du utøver en litt mer redelig måte å innhente data på. De tallene du la frem akkurat vil jeg faktisk karakterisere som ren løgn og bevisst forfalskning av data.

    Siden du så opplagt er nødt til å «forfalske data» for å få ting til å peke i din favør, tror jeg vi lett kan fastslå at du ikke har noen spesielt god sak.

    Men i løpet av denne perdioden løp jeg altså ute 80 ganger. Tar du da med i betraktning at jeg startet å løpe i september, og naturlig nok derfor hadde lavere volum og lavere fordi jeg var fersk, og at jeg nesten ikke løp i hele desember pga. Omvendt Julenisse, var syk i desember med influensa, pluss at jeg i tillegg spilte fotball (som reduserte muligheten for å løpe ofte) så er det et ganske høyt antall dager med løping ute. I løpet av hele fjoråret økte jeg også mengden betydelig og er pdd. på et høyere antall økter enn før.

    Så hva er egentlig poenget ditt? Til tross for et kjempegodt forsøk på å fremstille dataene på en måte somm skal tale til din fordel klarer du altså å vise at jeg ikke bare løper ute hele året, men også en betydelig mengde. Det virker også som du tror at det å løpe ute i stedet for å løpe inn er en så utrolig stor forskjell, men det er det jo ikke.

   3. Løping er en ting, men en hund fortjener også turer kun på hundenes premisser. Dr for kan det være at du oplpever at du ikke får løpt så mye med hunden som du ønsker og helle må ta den med på andre truere. Er du/dere komfortable med det?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Ja, vi er jo fleksible så ser ikke problemet med det 🙂 Vi klarer fint å løpe uten hund, har jo alltid gjort det.

  2. Caroline Berg Eriksen

   «Dylan jobb»

   Jeg gjør ikke det fordi jeg har muligheten til å løpe klokken seks, inne på mølle, og det passer mine rutiner bedre enn å vente til det er lyst 🙂

   Her vil jo jeg og Lars-Kristian utfylle hverandre helt fint 🙂

   Hvorfor skal jeg få deg og andre til å «tro at vi liker ski»? Det har jeg ikke noe behov for, og det er heller ikke poenget mitt ved å si at vi liker det 🙂 Om du eller andre tror eller ikke tror på det er jo faktisk fullstendig irrelevant.

   Ja, jeg føler litt for å forsvare det når enkelte, inkludert deg, har et så feilaktig inntrykk.

 69. Gratulerer med valp og nytt familiemedlem! Helt sikker på valpen får et fint og aktivt hjem hos dere ❤️

 70. Kjære fine, flotte familie
  Nå er jeg helt kokt i pappen av å lese gjennom det kommentarfeltet og hva enkelte kan lire ut av seg.. All ære til deg for at du svarer så pent og sakelig!!
  Jeg hadde ikke hatt den miiinste tvil på om en hund får tilstrekkelig mengde +++ mer mosjon, hjernetrim, kos og kjærlighet som den valpen vil få hjemme hos dere
  Synes det er overraskende hvordan folk mener at dere ikke kan like å gå på ski for dere ikke poster det på Sosiale medier Som det ble nevnt over her.. jeg personlig eeelsker å bade – tror ikke jeg har et eneste bilde av meg bade på sosiale medier, så det er vel ingen som tror meg på det om jeg sier det uten SoMe som bevis *hyl*
  Gleder meg til å få følge dere på reisen med den nye pelsvennen deres, det kommer til å bli så bra ❤️❤️ Gå stolte og rakrygget med han, det er ingen tvil om at den kommer til å få det bra hos dere ❤️

 71. Huff, folk og kommentarene sine altså – må være slitsomt å være offentlig person og kudos til dere som klarer å svare saklig!

  Er dessverre en del samojedeiere som er veeeeldig opptatt av at det er trekkhund og at de skal bo ute året rundt og ikke en dulle-rase. Er enig at det er en brukshund, og krever sin mosjon og er jo så klart mest fornøyd om den får gått en skitur eller gått litt med kløv – men også en tur i skogen eller løpetur. Men også en veldig familievennlig og tilpasningsdyktig rase.

  Første 1,5-2 årene skal man uansett være forsiktig med for mye belastning så de ikke ødelegger muskelaturen. Så når både jentene og valpen blir eldre tipper jeg det blir mere ski på dere også. Og om man ikke går på ski hver dag gjennom vinteren går nok det veldig fint også 😀 mange som har samojed som ikke bor steder hvor det er snø og jammen meg ser det ut som de har et fantastisk liv de også
  Er andre måter å aktivisere en hund både fysisk og mentalt!

 72. Men hva er det med folk??? Kan de ikke bare passe på seg selv? Skremmende at så mange mennesker har et så tilsynelatende stusselig liv at de finner glede i å bry seg så inn i granskogen med hva dere foretar dere. Må si jeg bli imponert over at noen virker som de har full kontroll på antall
  skiturer dere har gått og antall kilometer dere har løpt ute og inne. Det er vel dere som skal ha den hunden, og jeg tviler ikke på at dere har tenkt grundig igjennom det. Lykke til med valpen! ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, de bruker mye tid på det 😀

   Tusen takk <3

 73. Positiv samojedeier

  Uff her var det mye negativitet. Det virker som at folk tror at alle samojeder er like, og der tar de såå feil. Har selv en samojed, og ser på oss selv som aktive mennesker som liker å gå på ski og løpe ute. Vi har iherdig prøvd, fra vår var gammel nok til å trekke på ski og løpe ute, men han er ikke spesielt interessert, han kan godt trekke 5 km, men så er han lei, da vil han helst tusle ved siden av (og nei, han er ikke i dårlig form). Folk må gjerne påstå at det er vår feil og at vi ikke «bruker» han riktig. Men vi har verdens lykkeligste sofagris, som elsker barn og alle han møter, som også elsker å gå tur så lenge han slipper å løpe haha.

 74. Nyt ventetiden før valpen kommer! Jeg er ikke så ofte innom bloggen, men må si jeg blir sjokkert over alle som har en mening om rasen dere har valgt er riktig for dere eller ikke. Det tyder på små liv og lite å ta seg til.
  Kos dere med endeløs valpekos, turer sammen, oppdragelse, triks og lek! Valpetiden er fantastisk, og for de fleste raser går den altfor fort. Håper den nye fortsatt har «valpelukta» når den kommer – den er unik og den beste!!

 75. At det er mulig… Helt latterlig hva folk skal blande seg inn da… Folk går langt overstreken synes jeg.. Skal ikke måtte stå å forsvare valget av hunde rase…Dere vet vel best selv hva som passer eller ikke.

 76. Jeg må le av dette kommentarfeltet. Denne familien har nok gjort litt research i forkant og funnet en hund som passer for dem. Jeg er uenig i at livsstilen må være på plass før hunden kommer. Ofte endrer man uteaktivitetsnivå etter at man får hund fordi man da syns det er mer stas å være ute med hunden. Det er ikke noe fasit på nøyaktig hvor mange timer ulike raser må være i aktivitet – har man et godt utgangspunkt så kan eierne tilpasse seg hunden og hunden tilpasser seg eierne. Tror denne hunden kommer til å få det kjempefint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *