pasta med tomater og fetaost

Verdens enkleste pastarett? Altså dette er virkelig så godt! Denne retten dukket opp i TikTok-feeden min for et par uker siden og den ble visst så populær i Finland da den først ble delt i 2019, at det ryktes at alle matbutikkene der gikk tom for fetaost! Om det er sant, vet jeg ikke! Men jeg vet at den er såpass god og idiotsikker at jeg absolutt tror det kan ha skjedd 🙂 Så her er det bare å handle inn det du trenger og sette i gang – retten er ferdig på 30 minutter! 


til oss 4 bruker jeg 

♥ 600 g. cherrytomater ♥ 2 blokker ekte fetaost ♥ oregano ♥ olivenolje ♥ frisk basilikum ♥ salt + pepper ♥ 300 g. pasta 


slik gjør du 

Ha alle cherrytomatene i en ildfast form, legg over fetaosten. Dryss godt med oregano og olivenolje over. Sett den ildfaste formen inn i ovnen på 200 grader i 30 minutter 🙂 Når den står der, kan du koke pasta. 

Når steketiden er over, moster du osten og tomatene sammen. Smak til med litt salt og pepper etter behov. Finhakk basilikum og rør inn. Hell over pastaen og bland alt sammen godt. 

Så er det bare å kose seg! Perfekt restemat er det også 🙂 Og kan fint serveres med både torsk, laks og kylling eller noe annet du foretrekker 🙂


Kos deg og god middag 🤤 

14 kommentarer

 1. Vi lager denne as we speak faktisk! Veldig spent 😀

 2. Et tips: smør og hvitløk er et must i denne retten!

 3. Susanna

  Hoi, hva i alle dager er skjedd med kostholdet ditt? 🙂 Pasta var vel helt no go, og nå ser vi stadige oppskrifter! Trodde du fikk vondt i magen osv av karbohydrater jeg…er det gått over? Jeg spiser lavkarbo selv….

 4. Vi hadde den i går.. Hadde smør og hvitløk..godt, men den var ganske syrlig, pga tomatene.. så neste gang skal jeg ha en god klype sukker.. Vi hadde kylling og hvitløksbaguetter til..

 5. Har du hvitløksfedd oppi? Det ser sånn ut oppi forma di.

 6. Denne hadde jeg i går, veldig god 🙂

 7. I adore tomato pasta so much! But I have never tried it this way!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 8. Et tips dersom dere ikke har laget denne tidligere; tilsett litt sukker for å balansere for syren i tomatene. Er også kjempegodt med stekt sopp og spinat! Gøy at du slenger deg på trenden med utrolig delikate bilder!

 9. Elsker alt sammen så dette skal på bordet … tusen takk for tips..

 10. Når får du hunden din? Det blir flott! Dere er så flinke, er sikker på at vi får se mange fine bilder av dere på tur med hunden deres, du trimmer jo hver eneste dag! Må den ha mye mosjon? Dere er absolutt di rette hundeeiere , denne ser jo sååå søt og fin ut! Rene bamsen jo!

 11. Tusen takk for tips! Lagde dette i dag og det var kjempe godt. Vi brukte bare 1 blokk med fetaost og syns det holdt. Hadde også i løk, hvitløk og Serrano skinke. Det var snadder. Kjøpte også gode og modne tomater og da trenger man ikke sukker. Gleder meg til å lage det igjen.

 12. Tik Tok Tik Tok trend

 13. Takk for tips!

 14. Susanne Abrahamsen

  Hvilket kjøtt og hvor mye brukte du i denne retten?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *