road trip for å se på hundevalper

inneholder reklame: sko fra twentyfour / genser fra egen kolleksjon 

I går var vi på roadtrip for å se på valper! Etter masse research og mange, mange rasediskusjoner, har vi tilslutt landet på en rase som begge to ønsker like mye og som møter alle de behovene vi ser etter i en ny hund: samojed! Ikke bare er de fantastisk vakre, men de er så fine familiehunder (jeg har snakket med mange som har), de er sosiale og skikkelig kosete, og selv om de selvsagt krever en god del trim (som jo er nettopp det vi ønsker denne gangen) så kan de også slappe av på sofaen 🙂 Dette er en veldig spennende tid, og vi gleder oss  til å ta imot et nytt familiemedlem. 

Jeg var så spent på gårsdagen, og sov så dårlig på grunn av besøket vårt, jeg lå bare og vred meg i flere timer. Jeg har tenkt så mye på de to pesldottene vi hadde, på savnet etter dem som alltid kommer til å være der. Men også på hvor stor glede det skal bli å få en ny pelsvenn. Jeg tror Hugo og Ronaldo hadde godkjent valget vårt 🤍 Vi vet ennå ikke om vi blir så heldige og få kjøpe en valp, det er mange om beinet. Hvis det ikke er klaff denne gangen, så må vi bare smøre oss med tålmodighet og vente på et nytt kull – for det er det selvfølgelig verdt ❤️ Men åå! Jeg krysser alt jeg har for at vi er heldige og får lov til å hente hjem en valp snart. Det hadde vært skikkelig, skikkelig fint ❤️ 

Roadtrip-mat på veien hjem, McDonalds og spesielt Happy Meal er alltid stas, så da ble det sånn 🙂 


I natt sov jeg bedre, men jeg drømmer jo bare om hunder! Kom meg opp til vanlig tid, satt litt på kontoret, men fikk trent styrke på mage før vi fikk jentene avgårde. Så ble det intervalltrening og i kveld blir det styrke 🙂 Nå sitter jeg på kontoret og jobber – sola skinner, og selv om det får meg til å innse at vi MÅ vaske vinduer, er det en veldig, veldig fin mandag! Håper dere også har en bra ukestart 🙂 

93 kommentarer

 1. Hehe, huff, fikk vondt i magen når jeg så hva slags hund dere ønsker. En slik hund «ødela,» oppveksten min og hele vårt idylliske nabolag. Det var et skikkelig stabeist av en hund som bjeffet noe voldsomt og som eierne ikke klarte å håndtere uansett hvor godt de forsøkte. Sikkert eiernes skyld, men vet de forsøkte alt de kunne fra den var valp, men det var helt umulig. Den ble gatas og barnas skrekk. Ikke var det koselig å være rundt den heller, han var veldig sta, voldsom og ivrig, rant barna i senk. Fikk vondt i magen bare man skulle gå forbi huset. Og bjeffet gjorde dem fra morgen til kveld. Men det finnes nok mange andre eksempler på det motsatte. Dette var min erfaring. Trodde jeg hadde glemt det nå hehe, men gamle minner ble som nye! Lykke til.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, så fryktelig 😀 Da var nok du uheldig som hadde den som nabo :p Laget ikke en lyd de vi var hos nå! Herlig gemytt, rolige og vennlige 🙂

  2. Ha ha Anette, kanskje du var naboen vår? Jeg vokste opp med en samojed. En skikkelig sta, vanskelig og slitsom hund 😉
   Var jo mine foreldre som ikke helt forsto ansvaret med hun, og ikke forsto hva en samojed krever. Han var super søt da, men som den bjeffet. Sikkert understimulert både fysisk og psykisk, selv om jeg føler jeg sykla døgnet rundt med den hunden. Så Anette, sorry om det var vår hund!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Så festlig om det var den hunden 😀

  3. Jeg har akkurat samme minnet om en samojed. Den bjeffet hele tiden, skikkelig gneldring, og løp etter sykkelen når jeg syklet forbi huset. Glefset etter bena. Jeg var virkelig livredd den hunden. Håper gemyttet har blitt bedre hos rasen.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Så fordi du har sett én hund som oppførte seg slik, så tror du at det gjelder hele rasen? Jeg har truffet noen Samojeder og ingen av de var slik.

    Alle hunder kan bli slik du beskriver om de ikke stimuleres riktig, og så kan det selvsagt skje uheldige situasjoner som gir hundene negative assosiasjoner 🙂

   2. Nei, jeg tror ikke at en ekelt hund representerer hele rasen . Beklager måten jeg uttrykte meg på. Jeg er oppvokst med hund og vi har hatt hunder i voksen alder også. Jeg vet veldig godt at det er mye som spiller inn når det gjelder hundeoppdragelse. Føler meg overbevist om at dere vil få en flott hund! Lykke til!

   3. Caroline Berg Eriksen

    Det går fint 🙂 Jeg tror hvilken som helst rase kan ha et negativt gemytt om de ikke blir riktig stimulert 🙂

  4. Torbjørg Sæther

   Hei alle hunder bjeffer hvis de blir understimulert,lekte med en samojed i oppveksten,morsom rase.LYKKE TIL…Håper du er glad i og børste hund,og har en skikkelig god støvsuger»…..»…..

 2. Lykke til med hunde kjøp..så på insta den rasen ser jo nydlig ut ❤️

 3. Det er en så fin rase!

 4. Verdens beste rase om man er aktiv, men samtidig ønsker en hund som kan være inne og få kos! Det er selvfølgelig forskjell på oppdrettere, så ville gjort nøye undersøkelser der så dere finner noen som passer dere. Er også utrolig stor etterspørsel så ikke så lett å få tak i.

  Samojeder er sta og mange er vokale (vår lager knapt en lyd), så krever jo sitt i oppdragelse og bestemthet. Men de er kjente for å være flinke med barn og utrolig sosial rase og det stemmer godt med vår hund som elsker å få besøk og få kos. Mange som ikke kjenner rasen som blir «skremt» av størrelsen, men det er jo mest fluff og det smilet de har så ser de nå vennlige ut. Men siden de er trekkhunder er de også veldig sterke så viktig å huske på i forhold til barn.

 5. Lykke til med samojed! De er fantastisk flotte hunder, men er en trekkhund, og gjør gjerne som en trekkhund gjør, trekker… De overopphetes lett i sommerhalvåret, og pelsen deres finner man overalt, både i mat og på klær. Så er det ikke til å stikke under en stol at en god del samojeder har sterkt jaktinstinkt og ikke kan gå løse.

 6. Har selv samojed og er veldig fornøyd Vår elsker barn, kos og er utrolig sosial. Krever en del aktivitet, men går helt fint kombinert med familieliv. Hun elsker å være på tur i skog og mark og på fjellet. Når hun får sitte å nyte utsikten på toppen er hun rimelig fornøyd
  Samojeden trives best ute og der det er kaldt, så inngjerdet eiendom eller hundegård er å anbefale. Røyter ikke så mye utenom da de slipper pels to ganger i året ca, det er noen heftige, hårete uker

 7. Så spennende! Gleder meg så til å følge med på ferden

 8. Lykke til

 9. Mine foreldre drev oppdrett av samojeder gjennom min oppvekst så jeg vokste opp med flere kull av dem.Av de vi beholdt som våre husker jeg en hannhund som var litt sta og bestemt men de var utrolig tolmodige og fine familie-hunder.Men mye stell av pels og røyting da,det var ulempen.

 10. Du må sjekke ut ghost_the_samoyed på insta, han har nesten like mange følgere som deg
  Kan ingenting om hunder, men de er skikkelig søte

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg vet 😀

 11. Ann kristin

  Har også vurdert samojed, de er nydelige❤️Sett de stylet til utstilling, meeeen jeg orker ikke alle håramen det hadde dere sikkert på ronaldo også. Det er håååår over alt. Til og med i vifta i bilen. Kjenninger som har. Men utenom det…. helt fantastisk femytt og kosebamser ut av en all verden, så dere vil nok ikke angre på det. Krysser fingrene får at dere får en

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har hørt litt forskjellig angående røyting og de fleste sier det kun er to ganger i året hvor det er virkelig ille 🙂 Stakkars Ronaldo lå det jo hår etter over alt. Tipper de er verre 🙂

   1. To ganger i året, ja…… 6 mnd om sommeren, og 6 mnd om vinteren. .

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, heldigvis ikke slik 😀

 12. Jeg tror dere vil få sjokk hvor mye den rasen (polar brukshund), krever av aktivitet, fysisk og mental stimuli. De jeg kjenner som har en Samojed er meget aktive friluftsfolk! Det holder ikke med søndagsturer med pølsegrilling, som dere driver av uteaktiviteter. Håper dere vet hva dere går til i hvert fall 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Da tror jeg ikke du helt kjenner til aktivitetsnivået vårt 🙂 Til sammen løper vi rundt 100km i uka, i tillegg til vanlige lufteturer og søndagsturer.

   I tillegg bor vi midt i skogen og har stort område for å drive litt med mental trening 🙂

   1. 10 mil i uken? Regner du da med løping på møllen? Det er vel ikke så nyttig når man har en hund som trenger 1-3 timers turer hver dag?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er en smal sak å gå fra å løpe på mølle til å løpe ute 🙂 Lars-Kristian løp i snitt 70km ute hver uke i fjor før han ble skadet.

   3. Det blir nok en liten sak å gå fra mølleløping med serietitting til å løpe ute?

    Selvsagt holder en søndagstur med aktiviteter for den dagen, men én ikke som dag i uken. Det er derfor jeg skrev «søndagsturer med pølsegrilling», for det jeg har sett i sosiale medier er det den dagen dere er ute på tur, og dere virker ikke som typiske friluftsfolk.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Nei, hvorfor skulle det være mer enn en liten sak? Og uansett løper jo Lars-Kristian ute stort sett hver dag, så da er det jo uansett ikke noe problem. Vi er jo flere om dette 🙂

    Jeg skjønner fortsatt ikke argumentene dine :p Er man ikke et friluftsmenneske (innenfor hva en hund krever), om man bruker 10-15 timer ute i aktivitet hver uke? Man må ikke være helt Lars Monsen for å tilfredsstille en hund eller kunne kalle seg et friluftsmenneske. Løping ute i skog og mark er også friluftsliv.

   5. At Lars-Kristian alene er aktiv utendørs kan være, men er det ikke en fordel at man som familie er aktiv når man skaffer seg en slik rase? Det er jo bra da at du ikke kommer til å merke forskjell fra mølleløping til løping utendørs.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Jo, og vi er jo det 🙂

  2. Seriøst?? C og familien er jo kjemoeaktive året rundt ute! Så rart at Du ikke har fått med deg det?? For en kommentar!

  3. Og der kom en av besserwisserne. Av ren nysgjerrighet, Eirin: tror du virkelig at DU kan avgjøre hvilken hund som er riktig for Caroline og familien? Synes du skal gå en runde med deg selv og oppførselen din.

   1. Men i alle dager, Bente og Wenche. Jeg kommenterte basert på det jeg ser i Caroline sine kanaler, og jeg ser ikke spesielt aktive frilufts mennesker. Derfor kommenterte jeg at jeg tror de vil få sjokk.

    Det var på ingen måte frekt ment. Trening innendørs er ikke det samme som å være ute flere timer for dag, men for all del, Caroline kan være meget aktiv utendørs uten å dokumentere det.

    At jeg skal gå en runde med oppførselen min forstår jeg ikke.

   2. Eirin. Du skriver «Det holder ikke med søndagsturer med pølsegrilling, som dere driver av uteaktiviteter.» Her kommer du med en påstand, der du påberoper deg å vite hvilke uteaktiviteter Caroline og familien driver med. Hvis du ikke mener å være frekk, får du faktisk ta en titt på hvordan du framstår. Nå har de også erfaring med to hunder fra tidligere, selv om disse krevde mindre fysisk aktivitet. I tillegg kan det være at man tilpasser uteaktivitetsnivået sitt til ny hund, fordi dette er et bevisst valg? Det er snipete og «besserwissersk» å komme med slike kommentarer, og at de kommer til å få «sjokk» når de oppdager hvor mye jobb det er med denne rasen. I stedet for å bruke enda mer tid på å gå kverulere, kan du faktisk ta en runde med hvordan du fremstår.

   3. Det gikk ikke svare på den siste kommentaren din så må svare den første. Blir kanskje litt rotete.

    Neida, jeg er bare ganske sikker at hvis Caroline var aktiv utendørs ville det vært godt dokumentert på sosiale medier.

    «Søndagsturer med pølsegrilling som dere driver av uteaktiviteter», er ikke en frekk kommentar. Det er det jeg ser når jeg ser i hennes kanaler. Og det er ingenting galt med det, men med en Polar brukshund holder det ikke.

    Derfor skrev jeg sjokk, i tillegg til at det trenes mye inne, og det kan ikke sammenlignes med å være ute. Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor jeg skal gå en runde med meg selv.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Skjønner ikke hvorfor det å løpe inne kan brukes som et argument? Det er jo ingen sak å gå fra å løpe inne til å i stedet løpe ute? I tillegg er vi jo to, og Lars-Kristian løper jo knapt inne når han er helt skadefri.

    Og jo, det holder faktisk med «søndagsturer med pølsegrilling» som aktivitet en dag, for det er mye man kan gjøre på en slik tur som stimulerer selv en polar brukshund 🙂

   5. Eirin: Fordi du er frekk. Rett og slett. Å endre måten man trener på når man får en hund med større aktivitetsnivå, er ikke et problem – heller kanskje et bevisst valg? Du legger føringer som DU mener skal gjelde for Caroline og familien, og problematiserer en situasjon som heller framstår som veloverveid og gjennomtenkt. At du selv ikke vil se at du oppfører deg idiotisk, er ikke akkurat et mål på at du ikke gjør det.

   6. Bente: Nå er det slik at Caroline har valgt et liv hvor hun lever av å dele. Når hun deler vil leserne få innblikk i hennes hverdag og interesserer, og basert på det danner man seg et bilde av henne. Derfor er det flere som reagerer på valg av rase – nettopp fordi det samsvarer ikke med livsstilen Caroline fronter.

    At man kan tilpasse seg treningen når hunden kommer er lettere sagt enn gjort. Derfor er det en grei pekepinn å velge rase etter hvordan livsstil man har, og ikke ønsker.

    For øvrig er jeg ikke nødvendigvis frekk, besserwisser og idiot fordi jeg deler en annen oppfatning enn deg.

   7. Caroline Berg Eriksen

    Eirin: Hallo? Vi er to om dette, Lars-Kristian løper nok ute til å tilfredsstille aktivitetsnivået til en Samojed.

   8. Erin: Dette handler ikke om ulike «meninger». Dette handler om at du driver sirkelargumentasjon, og det er jo DU som ikke tåler at du blir stilt til veggs for både argumentene dine, men også måten du legger dem frem på. Caroline og familien fronter en livsstil som er mer aktiv enn hos mange, noe de har mulighet til nettopp pga. jobben de har. At du velger å gjøre dette til en diskusjon om at de «bare løper på mølla», sier noe om hvor lite du har å fare med. I tillegg; du bare fortsetter og fortsetter å mene og tolke, i tillegg til at du har en ufin tone. Jeg er sikker på at du er oppegående nok til å se forskjellen på uenighet og måten man argumenterer på, men det passer nok ikke narrativet ditt som hundemoralens vokter. Du framstår som en som heller vil kverulere, enn å være fornøyd med å få fram et poeng. Du har gjentatt deg selv til det kjedsommelige. Det begynner å bli patetisk.

  4. Samojed er en polarhund, men med tanke på aktivitetsbehov, så vil jeg påstå at man kan kalle samojeder generelt en «polarhund light»: De krever ikke veldig mye, er min erfaring; er heller litt late, og syns det er viktigere å bruke hodet og ha det gøy, enn å på død og liv få trimmet. Jeg har hatt både samojed og husky (til forskjellige tider i livet), og der huskyene vel kunne kalles arbeidsnarkomane, likte samojedtispa aller best å leke-jakte på skituppene. Og samojedhannen luntet gjerne foran på skitur, men trakk kun i lina når han oppdaget fugler eller smågnagere – i cirka et minutt, så var det lett jogg med slakk line igjen (uansett hvor fin, målsydd trekksele han hadde). Når det er sagt, var pelsdottene alltid veldig fornøyd når de hadde fått jogget en tur. 🙂

 13. Ahh – verdens vakreste hund! Blir ekstra morro å følge deg videre nå☺️
  Masse lykke til med en spennende tid:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 14. Så spennende!! Googlet rasen og de er virkelig vakre <3 Fra det jeg kan lese høres det ut som en hund som kan matche godt med dere som er så spreke og friluftsorienterte! Jeg venter også på valp, håper så veldig på et kull som blir født om 2 uker! Lykke til med valpeprosjektet og gleder med såå mye til å følge dere!

 15. Venninna mi har en samojed…den er søt men bjeffer mye som kan irritere meg veldig. Selv hadde jeg i 14 år blanding av brodercolie og husky…..stille, rolig men kjempe aktiv hund. Lykke til 🙂

  1. Border collie

 16. Vil bare tipse om den beste rasen jeg vet om: volpino italiano ❤️ Har du hørt om den?
  Sånn i tilfelle det ikke blir dette kullet og om dere vurderer en annen rase

 17. Villblomsten

  Oi! Har dere tenkt å begynne og trene hundekjøring og kløv? Barna er vel for små til å håndtere en så stor, sterk og krevende hund. Japansk spisshund ser prikk lik ut, bare mindre og en herlig, turglad selskapshund.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Man trenger ikke drive med hundekjøring for å ha Samojed 😀 Kløv kan vi absolutt gå med, det er jo perfekt på tur 🙂

 18. Lykke til med ny hund, når tiden kommer:) Trener du 3 ganger om dagen? Høres voldsomt ut!

 19. Naboen vår har en sånn og den er så stor og bamsete. Absolutt en av de vakreste hundene jeg har sett. Og den er alltid like søt og vil slikke litt på hånden når den ser meg. Masse lykke til <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, de er utrolig søte <3

 20. Spenstig valg, fra veldig smått til ganske så stort 😀 Anbefales ikke i sofaen, da den nok vil legge igjen MYE pels, samt ta det meste av plassen, he he. Vi har alltid hatt store hunder, det blir en livsstil. En viktig ting å tenke på, og det har dere selvsagt allerede gjort, er det at man trenger et ganske stort bilbur. Så det blir plass til lite bagasje når man skal på lengre turer. Vi måtte ofte kjøre to biler til hytta etc 🙂 Er såkalt «mud-room» er også kjekt, det er ikke så rent lite pels som må spyles og tøkes etter tur i ruskevær. Og unngå løping/kløv i varmen (mer enn 15 grader tror jeg det er?). Har dere bestemt dere for tispe eller hannhund? Den eneste samojeden jeg har kjent var en hannhund, og den ble rabiat når vi nærmet oss med vår hanne, så vi holdt oss på god avstand når vi hadde hund med. Lykke til, det er sikkert mange på valpejakt nå.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det blir en forandring :p Jeg ser for meg at skiboksen brått kommer til å stå på hele året. Vi har heldigvis vaskekjeller hvor vi kan gå rett inn og en hageslange rett utenfor døren for å ta det verste 🙂

 21. Så spennende! Gleder meg til å følge dere når dere får en valp i hus Vi har en border collie på 6 mnd og har vært, og er fortsatt, gjennom litt av hvert (), men for en koselig tid! Samojed er en nydelig rase, og passer nok supert for en så aktiv familie som dere Skjønner ikke hvorfor så mange er så negative og spydige til valget deres av rase… Lykke til med valp!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Border Collie er også en herlig hund <3 Vi kikket litt på den også 🙂

   Tusen takk 🙂

 22. I adore your teddy coat so much!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com

 23. Verdens beste hund❤️ Jeg har en Samojed(Snøball) og en Fransk Bulldog(Samson)
  Får Samojedenen en lang tur og får løpe fritt ila en dag så ligger han gjerne på sofaen som et slakt i flere timer. Perfekt hund å ta med seg på ski og løpetur også Masse lykke til krysser fingrene for at dere får dere en kosebamse om ikke lenge❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, og det er nettop derfor vi har falt sånn for den 🙂 Gleder oss masse! 🙂

 24. Hei Caroline! Sjekk ut Eurasier ☺️ Har erfaring med både den og Samojed, men Eurasieren er en enda bedre familiehund med laang tålmodighet (spesielt rundt barn som kan være utforutsigbare). Har en 1 1/2 år gammel Eurasier gutt nå, en fantastisk hunderase. (Eurasier er 1/3 keeshond/Samojed/chowchow. Men ble på 2000tallet en helt egen rase)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Eurasier har vi sett på, og de stod også på listen 🙂

 25. Lekre klær, og så deilige sokker! Hvor er de fra?! 😀

 26. Ble nysgjerrig og måtte Google rasen. Herremin å fin!!! Og slik den var beskrevet var den ypperlig for dere! Kult valg! Blir spennende å følge med❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er så herlige <3

 27. hvorfor trener du fler ganger om dagen? er du toppiddrettutøver eller planer om å bli?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi jeg kan og fordi jeg vil, trenger ikke være toppidretssutøver for å gjøre det 🙂

 28. Herlig hunderase. Husker jeg besøkte en dame som hadde to hunder.. Jeg slet litt med fremmede hunder og ble redd. Ville ikke ha noe med dem å gjøre. Ble litt morsomt da vi fikk hund selv og jeg fortalte dama som eide disse hva vi hadde kjøpt… «å du som var så livredd bichonhavanais ene våres». Kunne ikke fått bedre hund, men den er mer beregnet på små turer. Lykke til.

 29. Så utrolig spennende Vi har en hvit gjeterhund og tar gledelig imot en del røyting for å ha han i livet mitt Dette blir så bra, gled dere masse uansett om det blir fra dette kullet eller neste ❤️❤️

 30. Samojed er noen søtnoser, krysser fingrene for dere Familien min har hatt samme rase i alle år, men fikk for første gang kongepuddel i fjor. En skikkelig ramp, men så god og kosete. Og vi har alle smelta helt <3

 31. Ååå så gøy! Det er en så fin rase! Har også lyst på sånn en gang. Har selv en newfoundlandshund(som er veldig stor) og når vi skal på hytta pakker vi bare i skiboksen og litt der hvor det er plass, det går helt fint. Vet ikke om bur funker til samojed, vår hund er for stor hvertfall og likte det ikke som valp. Hadde en labrador før den store hunden vi har nå, og den røytet faktisk mer! Så tror det ikke alltid kommer ann på Str og hvor mye pels de har. Gleder meg til å følge med dere i denne valpe perioden, masse lykke til, sikker på at det kommer til å gå kjempebra, dere er jo så vant med hund. klem

 32. Hvordan fungere samojeder på lange løpeturer mtp varme og overoppheting ? Går det bra, takler de det fint tror dere ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Må nok ta litt hensyn når det er veldig varmt, det gjelder jo for oss mennesker også, men det må man jo nesten bare erfare 🙂

 33. Ut ifra kommentar feltet så var jeg ikke klar over hvor omfattende det var å ha hund lykke til med valg av hund

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Akkurat det samme inntrykket vi får når vi leser om diverse hunderaser rundt på forum, men det er heldigvis ikke så ille 😉

  2. Det ER ganske omfattende å ha hund, og hver rase kommer med sine pluss- og minussider. Å sette seg godt inn i det å få et nytt familiemedlem som en hund tross alt er, er vel å forvente. Å ta i mot råd fra folk med erfaring er ikke dumt. Det er bare å ta en titt på omplasseringsannonsene på finn.no, det er ganske mange som ikke var forberedt på hva de gikk til. Merkelig nok, når hundene er 1-2 år (tenåringer), så er det mange som helt plutselig har fått allergi eller «endringer i livssituasjon». Å bruke 2-3 timer på tur og stell hver dag, uansett vær, sykdom eller jobbsituasjon, er ikke for alle. Kanskje må man takle sjenerende bjeffing, hormoner som raser, hopping på folk (også barn), biting på karmer og møbler. Jo større hund, jo flere ting å ta hensyn til. Dette gjelder generelt, og ikke denne saken spesielt. Jeg er sikker på at en ny hund i familien til Caroline vil få det helt fint. Og et lite tips; røyting to ganger i året kan fort bety to måneder på høsten og to på våren. Og da er det ekstremt. Resten av året er det mer jevnt, noe hår vil det alltid være. Vi støvsugde hver dag året rundt, og i de verste periode føltes det som at vi hadde vegg til vegg-teppe 🙂 Men det var ikke en Samojed, det var en retriever. Stor hund = mye pels. Men også mye kjærlighet <3

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det er en del jobb, helt klart, men ofte når jeg leser på diverse forum så føler jeg det legges frem som noe helt annet enn hva det er :/ Vi har jo hatt hund i 14-15 år, men det er sjeldent jeg kjenner meg igjen i de beskrivelsene som gis. Av og til sitter jeg med et inntrykk av at det er mer jobb enn å ha barn :p

    Men helt klart, det er ikke for alle 🙂

   2. Men det er ganske stor forskjell på en veskehund og en samjoed. Det kan faktisk ikke sammenlignes.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Kristine: Chiahuahua er INGEN veskehund! :O

 34. Var da fælt så mange som skal legge seg borti valget deres, da. Vi fikk også mye «kritikk» / meninger vi ikke hadde bedt om når vi kjøpte oss valp tidligere i år… Det er med valper som det er med babyer: mommy knows best 😉 Når man går sammen og finner ut av hvilken rase man liker er det jo ingen andre enn seg selv som vet hva som passer hverdagslivet best, og ikke mennesker som ikke kjenner dere…..
  Masse masse lykke til med valpetiden!! Som dere sikkert husker er det helt forferdelig og helt magisk på samme tid, hahah! Måtte google rasen, og den var jo sååå vakker!

  Og ikke minst: FOR en heldig hund som får komme å bo hos dere <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi gleder oss masse <3 Lille pelsdotten 😀 Tusen takk! 🙂

 35. Guuud så herlig! Gleder meg til å se <3 finnes ikke noe søtere enn små hundevalper 🙂
  Fortsatt fin dag til deg Caroline!

 36. Så herlig valg av rase! Vi hadde samojed når jeg vokste opp, og hun var verdens snilleste. ELSKET barn, ikke bare huset sine, men alle barna i nabolaget 😛 Sta ja, men det er jo mange hunder, så det er et dårlig argument for å velge bort en rase. Hun var aldri farlig for noen andre enn nabokatten,og bjeffet ikke spesielt mye heller. Nydelig hund som ga oss fantastiske barndomsminner! <3

 37. Håper dere for dere valp fra dette kullet, blir spennende 😀

 38. Hvilken oppdretter har dere valgt? 🙂

 39. Samojeder er nydelige hunder, utrolig familiekjære og lojale hunder. Bare forbered deg på mye pelsstell, dusjing og klipping av hår i rompa Elsker virkelig hunden min, men aldri mer hvit langhåra hund igjen

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er utrolig nydelige 🙂 basert på de vi har snakket med så er det moderat pelsstell, og det er vi vant med fra tidligere 🙂

   1. Jeg synes heller ikke det er så mye pelsstell med samojeder – peisen er som Goretex – det preller av!

    Vi dusjer vår ordentlig 1-2 ganger i året, mens i hverdagen blir det kanskje bare å skylle av potene om de er gjørmete, men det ble man vel med alle hunder? Og alle som sier «oi blir den ikke møkkete» – nei den blir ikke noe mer møkkete enn andre hunder, man bare ser det som jeg vil si er en god ting

    Utenom når de skifter underull er det svært lite stell med peisen, børster ikke en gang i uka engang. Kan anbefale å kjøpe en god hundeblåser – gjør ting enda enklere!

    Pelsen skal heller ikke klippes

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er akkurat hva vi har hørt hos alle de vi har snakket med 🙂

 40. Så gøy med samojed! Vi har selv en samojedgutt på snart 3 år, og det er verdens fineste rase. Han lager en del lyd, både i form av bjeff og ul – men det har jeg skjønt er veldig individuelt ☺️ Han elsker alt fra små til store- mennesker og dyr, snill som dagen er lang. Kjempefin brukshund, som også koser seg i sofaen. Han er stort sett lykkelig så lenge han får være med på det som skjer!
  Virker som det kan bli en perfekt rase for dere og deres livsstil Gleder meg til å se bilder av den lille pelsdotten ❤️

 41. Før sjokk oppi kommentarfeltet her jeg, en grunn til at jeg aldri orker å lese kommentarer!

  Hvorfor skal hun måtte sitte å forsvare sitt valg av hund oppmot aktivitetsnivå? Hun er vel mer enn nok aktiv for hvilken som helst rase i forhold til andre som har raser som krever mye aktivitet?! Jeg blir matt! Atter en gang speiler sjalusien seg i glansen
  En hunderase er ikke enkelt å bestemme seg for, når det finnes utallige -noe heg tror hun vet etter så mange år med hund.

  Kos dere med samojed! Fantastisk fine hunder Røyting eller ei, høy aktivitet eller ei! Det blir nok helt fantastisk uansett☺️

 42. Gratulerer! Samojeder er flotte – vi hadde i familien selv, da jeg vokste opp og de ga masse glede og lærdom, som de godmodige, trygge og humørfylte hundene de var. Tips (som dere sikkert allerede har fått flere ganger): Øv inn avledningmanøvre med tanke på jaktinstinktet allerede på valpestadiet, og hold det vedlike. Fugler som flyr og smågnagere som løper er bare såååå artig, altså! 😀

 43. En av de beste avgjørelsene vi har tatt var valget om å skaffe oss en samojed. Vår kar på snart 2 år har like mye personlighet som et menneske, elsker lange turer, men også å ligge på verandaen og titte på alle som går forbi. Veldig trygg og stabil, fantastisk gemytt. Vi kjenner flere andre Samojeder og de er alle supersosiale og vennlige (med andre ord ingen vakthund, haha), men det aller viktigste er flokken. Du kan forvente deg en småsnurt type hvis du drar av gårde uten ham har også fått testet barnevennligheten da vi fikk barn i fjor vår, og det er nok en grunn til at de før i tiden bl.a. ble brukt som barnevakter av samojedfolket i Sibir 🙂 lykke til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *