årets første skitur

Endelig fikk vi kommet oss ut på skitur, det føles som en evighet siden! Vi kjøpte nye langrennski tidlig i fjor, men snøen kom aldri og vi kom oss heller aldri på fjellet på grunn av corona (er så lei av den setningen) så da måtte vi bare vente med å få brukt dem da. Og den som venter på noe godt! Det var kjempefine løyper i Trøsken, som ligger bare 20 minutter unna her vi bor, sola skinte og selv om det var minus 10 grader var det helt greit, for vi har kjøpt oss både varmesokker, varmevotter og varmevest! Årets beste investering uten tvil! Og enda bedre bruk for dette får jeg jo når vi skal stå slalåm, det er alltid hakket kaldere. Det ER så mange som har spurt meg om hvilket merke disse varmetingene er, og de kommer fra Heat Experienc og Therm-IC 🙂 Jeg bestilte meg både hansker og votter, men vottene er de som varmer mest, så hanskene går i retur 🙂 Batteriene holder i en god del timer også, så jeg er superhappy! 


Ble ikke så mange bilder denne gangen, det var så fint når jentene bare gikk og gikk og ikke ville ha pause, så da glemte jeg det rett og slett litt 🙂 Det er så gøy når de også koser seg på ski! Vi avsluttet med kakao og velfortjent kvikklunsj før vi fant en ganske bratt akebakke rett ved parkeringen. En superfin dag! Det har vært en fin start på uken også, rutinene med leggeti og tidlig trening er i gang igjen, og det er godt å kjenne pulsen slå og svetten renne etter ganske så mange dager treningsfri! Kommer meg nok a jour på jobbfronten i løpet av uken også, så nå krysser jeg fingrene for at disse muterte virusvariantene kan forsvinne like fort som den kom 😩 Håper dere har det bra! 

17 kommentarer

 1. Hei! Av nysgjerrighet, hvorfor bruker du fjellski på langrenn? Er det for at du skal ha godt feste? Ville heller anbefalt felleski ment for langrenn 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi går ikke så ofte på ski at det å ha to par er nødvendig, i tillegg har vi tenkt å bruke de utenfor oppkjørte løyper og da passer fjellski best 🙂 Disse fungerer jo også i vanlige løyper.

  2. Så teit å kommentere dette Line – jeg regnet med helt av meg selv det samme som Caroline måtte presisere i svaret sitt.
   Kjedelig med besserwissere på enhver ubetydelig ting.
   Skituren så koselig ut, ferdig snakka

 2. Når kommer g-punkt episoden hvor du er gjest? 🙂

 3. Hei, jeg tenker helt det samme angående langrennski som deg. Hvilket merke er sko og ski…? Viktig at de fungerer i vanlige løyper også

  1. Caroline Berg Eriksen

   Åsnes 🙂 De fungerer helt fin i vanlige løyper også, men det er jo turski som du går med. Det er jo ikke akkurat meningen at du skal løpe på ski med disse 🙂

 4. Disse skiene/skoene ser ut som noe jeg hadde på det glade 90 – tall 😀
  Fischer ski hadde gjort seg 🙂

  1. Ikke alle trenger suse rundt i Swix-sett og fischer-ski, og leike langrennsløper. Noen synes faktisk det er topp å kunne komme seg ut av sporet og inn i skogen/opp på fjellet, og bort fra saueflokken. Virkelig få nyte naturen Det går ikke fort, men det er heller ikke poenget, her skal det koses og nytes! Prøv det

   1. Forsvant visst noen smilefjes der! 🙂

 5. OMG.. Vi som elsker å gå på ski, driter i om vi ser 40, 60, 80 eller 90-talls ut! Det er opplevelsen som teller. Jeg ler så jeg griner.. De som henger seg opp i at de ikke ser 2021- ut, bør komme seg mer ut i naturen. Få litt perspektiv på hva som betyr noe

  1. Word!

 6. Ja, spennende valg av ski. Dette er jo sånn fjellski ser ut, så har ingenting med 90 tallet å gjøre. Ser dere tidligere har gått for det meste i oppkjørte løyper. Blir spennende å høre om erfaringene dere får utenfor løypene.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi kjøpte de i fjor fordi vi hadde tenkt å gå en del i fjellet i påsken, men så kom covid-19 🙁 Nå planlegger vi å gjøre det i vinterferien i stedet! Men det var viktig at skiene var såpass smale at de også kunne fungere i preparerte løyper, og det gjør det. Som nevnt over her så «løper» ikke vi på ski, vi går, og da er det null problemer 🙂 Men skulle jeg tatt en treningstur på ski ville jeg anbefalt noen andre.

 7. Gull at dere fronter uteaktiviteter og frisk luft!
  Og til feil-ski-gjengen: Vi har kjøpt fjellski til hele familien (barn og voksne) for å ha ett par ski pr pers, og samtidig kunne gå på i og utenfor løypa.
  Ikke visste jeg at et slikt kjøp kunne sees på som ren provokasjon, men slik er vel livet 😉
  Takk for at du holder ut, Caroline, og serverer oss gratis feel-good-magasin hver eneste uke!

 8. Siden flere kommenterte både sko og ski måtte jeg bla tilbake og studere bildene nok en gang, haha – jeg så bare flotte turbilder i finværet med den fin familien din

 9. Sikkert dumt spørsmål, men har kjøpt med Tonje Åsnes ski. Nesten like dine. Bruker du kortfeller når du går på tur med barna som her ? Jeg har både langfeller og kortfeller, å har brukt dem på fjelltur. Men tenkte jeg kunne bruke dem på lette turer med ungene. Men er usikker på dette med fellestyret. Da jeg ikke er så kjent med det.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kortfeller, ja 🙂 Langfeller har jeg ikke prøvd.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *