tacofredag og god helg

Fast innslag hos oss er selvfølgelig tacofredag, og det visste dere jo 🙂 I dag er intet unntak! Vi kjører en ganske enkel variant av tacoen føler jeg, det er ikke mye tilbehør, men hovedingrediensen er guacamolen! Holy moly den er viktig, og fy søren den er så god! I den puter vi blant annet honning og hvitløk *sikle* Ellers spiser gjengen kyllingkjøttdeig og jeg klarer meg fint med tacokrydder over alt sammen, eller så synes jeg pulled oumph er godt innimellom 🙂 

Det siste halve året har vi også startet med tortillachips og nå klarer vi ikke taco uten! Haha 🙂 Det er jo så digg å knaske på underveis når du lager, og så er det superdigg med et par flak som du knuser inni tacolefsen sammen med alt det andre – men det visste du sikkert allerede? 🙂 


Ellers har det bare vært Naia og meg sammen i dag 🙂 Jeg fant ut at jeg ville lage trolldeig igjen og det var jo så gøy! Jeg hadde tenkt til å lage silkedeig, men hadde ikke maizena, så da ble det den gode, gamle trolldeigen. Nå ble de nesten akkurat ferdige (hallo 5 timer i ovnen) så i morgen må de males 🙂 Et tips om du ikke vet hva du skal finne på i helgen, om dere må være inne. Her har vi planer om både ski og skøyter – det blir så koselig! Endelig er det snø igjen og endelig er det faktisk kaldt nok! Håper dere får en fin helg ❄️ 

20 kommentarer

 1. Skjønte ikke helt hvordan du spiser tacoen din her? Tacokrydder over hva ?

 2. Hvor er genseren fra?!

  1. Lurer på det samme

 3. Om du vil ha et godt vegetaralternativ til tacos har Santa Maria en pose som du koker opp med vann og tomat – den er veldig god! Andre ting som er godt er bønner, søtpotet eller ovnsbakt blomkål med tacokrydder 🙂
  Anbefaler deg å sjekke ut vegetarbloggen, veganmisjonen og hanne-lene dahlsgrens blogg, de har mange gode oppskrifter på vegetarisk meksikansk mat 😀

 4. Hei!
  Hvor er tacofatet fra?

  Fine bilder, men hvorfor har du begynt å «gjemme» deg bak panneluggen?

 5. Jeg lager tacofyll av 1 pk kokte sorte bønner og 1 pk kokte grønne linser, blandet med 1 boks hakkede tomater og tacokrydder. Eller hakket blomkål med tacokrydder. Om du ikke har smakt det, er jackfruit også helt supert. Anbefales på det varmeste!

 6. Hvis du som ikke spiser kjøtt vil variere litt kan jeg anbefale deg å prøve med tørka soya, om du ikke alt har gjort det? Jeg kjøper soya mince på en lokal eksotisk butikk, men du finner det på nett også, TPV eller soya mince heter det som regel. Før steking legger jeg det i vann en halvtimes tid, så klemmer jeg ut vannet og steker med krydder. Vi pleier å ha tacosaus i pannen sammen med soyaen/kjøttdeigen, men det trenger man jo ikke. Så har jeg på alt annet som vanlig. Tørket soya er et supert alternativ til kjøttdeigerstattere generelt. Før brukte jeg det til bolognese, lasagne, på pizza osv. nå har jeg gått helt over til soya. Supergodt, veldig billig og proteinrikt 😀

 7. En helt annen ting en taco, hva slags melkesteamer er det du har? Prøvde å søke meg tilbake til det, for har så lyst på sånn. ☺️

 8. Hei! Har du oppskrift på guakemolen? Den hørtes så god ut 🙂

 9. Vil anbefale deg å teste ovnsbakt søtpotet med matolje og tacokrydder om du ikke har testet

  Hever veggistacoen til nye høyder – ivertfall for meg som ikke er såååå fan av kjøtterstatning (og heller ikke var det av kjøttdeig før jeg sluttet med det)

  Klem

 10. Wow, hårfargen din nå er helt nydelig!

 11. God helg!

  Har du fortsatt dette setter og vil selge? 🙂 https://www.carolinebergeriksen.no/2014/10/05/i-believe-in-pink/

 12. Taco med tortillachips er SÅ godt!

 13. Er dette kun de ingredienser dere har til taco? Hva med andre grønnsaker som paprika, mango, salat, mais, bønner osv?

 14. Koselige bilder! Hvor er genseren din fra? 🙂

 15. Prøv rødløk, sopp og sorte bønner. Stek det sammen med Taco eller fajitamix, det er en supergod erstatning for kjøtt

 16. Hei 🙂 Takk for masse inspirasjon! Du er min største inspirasjon til sunn og god hverdagsmat. Du har virkelig utrolig bra smak på mat, og jeg anbefaler alle å prøve! Jeg hadde blitt veldig glad om du kunne kommet med et innlegg der du lager en «oppskrift» på tacoen dere bruker. Kanskje om du har noen tips til hvordan en kan variere tacofredagene? Og lager du salsa selv? 😀
  Digger deg, du er virkelig en ekte SUPERWOMAN!! ☺

 17. Taco uten grønnsaker???

  1. Caroline Berg Eriksen

   Avocado, rødkløk, tomater og grønn paprika 🙂

 18. Taco <3 Aldri kommentert på bloggen din, men taco engasjerer! Jeg kutter sopp i små biter og blander med svarte bønner og tacokrydder – smaker fab! For øvrig, siden jeg uansett skal kommentere her; vi er veldig ulike og uenige i mye (og det er helt ok, er jo din blogg), men du er et forbilde for meg karrieremessig siden du jobber hardt samtidig som du har et innholdsrikt liv ved siden av. Det er inspirerende og motiverende 🙂 Stå på videre, og ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *