kremet penne med scampi og soltørkede tomater

Hei og velkommen til matbloggen 🙂 Neida, men det er ikke så mye som skjer om dagen som er verdt å dele her, det legger jeg heller ut på instagram story, så følg meg gjerne der – carolinebergeriksenno. Her hjemme er det hektiske dager med hjemmeskole og stengt barnehage, vi har en del annen jobb å gjøre og forsøker å få gjort den, i tillegg til at både Lars-Kristian og jeg var syke i forrige uke. Men nå er vi friske, og skole og barnehage åpner igjen i morgen og til uka, så da blir ting lettere – heldigvis! Det er så typisk at slike ting skal skje når noe annet endelig begynner å løsne, men det er ikke stort å få gjort med det – annet enn å tenke positivt og vite at alt blir bedre 🙂 

Over til oppskriften – denne har jeg gledet meg til å dele! Det var mange interesserte på instagram da jeg la ut et lite klipp der, og det forstår jeg godt, for dette gir vann i munnen! Enkelt, mektig og vanvittig godt! 


du trenger til 4 

♥ 5 dl. pasta penne ♥ olivenolje ♥ 4 fedd hvitløk ♥ 300 g. scampi ♥ havsalt ♥ 4 dl. kremfløte ♥ 2.5 dl. revet mozzarella ♥ 2 dl. soltørkede tomater ♥ 2-3 ss. frisk basilikum ♥ 2 ss. sitronjuice 


sik gjør du 

Finhakk hvitløksfeddene. Tilsett olivenolje til en stekepanne og surr hvitløken i oljen. Tilsett scampi og fres den i noen minutter på høy varme til de blir ferdig. Salte. Hell scampien over i en bolle eller lignende, og tilsett fløten til den varme stekepannen. Hell over revet mozzarella, soltørket tomat, frisk, finhakket basilikum og sitronjuice. Bland godt og la det surre på medium varme til fløten tykner. Kok opp pasta, hell av vannet og tilsett både scampi og ferdigkokt pasta til fløtesausen. 


Nam! Dette er skikkelig digg mat – serveres med frisk basilikum og nykvernet pepper 🤤 

7 kommentarer

 1. This plate is si delicious !!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Yes 😀 You have to try <3

 2. Johanne

  Dette så deilig ut!
  Scampi er jo så godt!! Men spises bare av og til, for å bevare mangroveskogen. Dessverre inngår både barnearbeid og brudd på menneskerettigheter her :/
  Men innrømmer at jeg spiser det en sjelden gang.
  Ha en fin dag!

 3. Calvin_tibbie

  Okeii, dette må matmor prøve *sikle*

 4. Ah Mannen lagde dette til middag i dag og det er en av de beste pastarettene vi har smakt på lenge! Ny favoritt Takk for at du deler, Caroline. Og gratulerer så masse med dagen

 5. Spiser du fisk og sjømat?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *