5 nye serieavoritter

Trenger du noe å se på i helgen? Da må du lese videre! Jeg ser jo som regel på TV når jeg løper på vinterstid, og nettopp derfor rekker jeg også fort å se en god del, så her kommer en anbefaling fra meg blant det jeg har sett på den siste tiden 🙂 Finn frem kosebuksa, popcornet og snurr film! 


True Detective: dette ser jeg sammen med Lars-Kristian, det er liksom det vi ser på fredag og lørdag når vi har tid for oss selv 🍿 Her er vi allerede på sesong 3, men ingen av sesongene er avhengige av hverandre – hver sesong har helt ny handling med helt nye karakterer. Sesong 1 var veldig bra, sesong 2 kunne jeg vel egentlig klart meg uten, men sesong 3 virker lovende. Alt i alt anbefaler jeg serien. Det er fantastiske skuespillere og spennende handling som strekker seg over flere år. Les gjerne anmeldelsen av sesong 1 hos Filmpolitiet. Du finner True Detective på HBO. 

The Undoing – nok en serie som du finner på HBO. Dette er en miniserie på 6 episoder, det vil si at den er avsluttende, noe som alltid er deilig, synes jeg. The Undoing er basert på romanen You Should Have Known av Jean Hanff Korelitz. Hovedrollene spilles av Nicole Kidman og Hugh Grant, og bare det i seg selv gjør serien verdt det! Grace og Jonathan Fraser er gift og begge er suksessrike – hun som psykolog og han som barnelege. De bor i et nydelig hus på Manhatten, har sønnen Henry sammen, som spiller fiolin og går på en prestisjetung privatskole, og alt i alt fremstår de som en vellykket familie. Når mammaen til en gutt på sønnens skole blir funnet myrdet i sitt eget atelier, skal imidlertid alt snus på hodet for familien Fraser. Politiet setter søkelyset på dem og plutselig forsvinner Jonathan uten å gi beskjed. 

Succession – en serie som både er spennende, morsom, klein og irriterende. Logan Roy har bygget opp et globalt medieimperium, og når det nærmer seg åttiårsdagen hans og han lenge har hintet om at han ønsker å trekke seg tilbake,  er det store spørsmålet hvem av hans fire barn som blir firmaets nye overhode. Det har lenge ligget i kortene at det blir Kendall, som har jobbet i firmaet lengst, som tilsynelatende er mest interessert og har mest erfaring, men du skal ikke ha sett på serien lenge før du forstår at han er helt ute å kjøre – avhengig av sterke rusmiddler, har en ekstremt dårlig oppførsel og er generelt et dårlig menneske. Dårlige mennesker virker de egentlig å være hele gjengen, i hvert fall er de både manipulerende og egoistiske, og det gjør vondt å se hvordan de behandler hverandre. Uansett – serien har mye å by på og jeg likte den veldig veldig godt! Verdt å se 🙂 

Orphan Black – denne serien har jeg slukt og snart er jeg ferdig med sesong 5! Orphan Black er ren science fiction, og selv om det egentlig er en sjanger jeg vanligvis ikke er så glad i, så elsker jeg denne serien! Vi møter Sarah, en voksen jente som alltid har vært foreldreløs, og som lever et liv som ikke helt passer med å ha en datter på 7 år. Sarah har ikke sett henne på nesten 1 år, men begynner å innse at det er på tide å ta seg sammen. En kveld hun er på togstasjonen, blir hun vitne til at en dame tar av seg ytterjakken, skoene og setter vesken sin pent på plass. Da neste tog er på vei inn, snur hun seg, og i et lite sekund, ser Sarah på seg selv. Damen fortsetter å gå og tar sitt eget liv da hun hopper foran toget. Sarah handler fort, tar med seg vesken til den avdøde og finner fort ut at hun må være hennes identiske tvilling som hun aldri har fått vite om. Sammen med fosterbroren sin, bestemmer hun seg for å stjele identiteten hennes, om så bare for en liten stund. Men det skal vise seg å ikke være det lureste. Sarah finner plutselig ut at den avdøde kvinnen ikke er tvillingen hennes, men hennes identiske klone. Det viser seg også at hun har flere kloner rundt i verden, og sammen må de kjempe fr å overleve. 

Bridgerton – dette har jeg akkurat startet å se etter oppfordring fra ca. alle venninnene mine, og ja! Jeg elsker det så langt! Kostymene, musikken – oh my! Året er 1813 i et fargesterkt London, der sosietetsspaltene kun består av Lady Whistledowns relativt frekvente flygeblad. Et sladrende mysterium som har voldsom oversikt og påvirkningskraft på hvem som er interessert i hvem, og hvem som er interessante for hvem. Den vakre og vellykkede overklassefamilien Bridgerton, anført av enkekomtessen med sine åtte barn i ulike gifteklar alder trekker historien fremover. Selveste Dronningen har gitt eldstedatter Daphne et spesielt godt skussmål i starten av årets ballsesong. På andre side står familien Featherington, som ikke helt klarer å klatre like effektivt. Les resten av anmeldelsen på VG HER 🙂 Serien finner du på Netflix. 


God serielørdag 🍿 

13 kommentarer

 1. Liten skrivefeil i overskriften 🙂 Elsker Orphan Black! Mye på grunn av Tatiana Maslanys fantastiske innsats i rollene som de ulike klonene, som er så forskjellige fra hverandre.

 2. Se ted lasso på Apple tv+! Aldeles nydelig!

 3. Du som likte så godt Breaking Bad – må se Your Honor på HBO! Samme skuespiller. Har ikke sett den ferdig men kjempespennende

 4. Du burde kanskje ikke skrive så mye i beskrivelsen. Du avslørte jo de to første episodene av Orphan black

 5. hvilke løpesko bruker du? tips til gode løpesko? gjerne fler. noen som er spenstige

 6. Camilla

  Stemmer det at en av dere har covid-19/er nærkontakt med noen med covid-19? Ref Lars Kristians insta story der det flere ganger står ; «quarantine life», pluss at det på Netfit’s story stod at noen er syk for tiden.

 7. Hei! Jeghar spurt deg om materiale innhold i den Mohair genseren, men får ikke noe svar fra deg om det, hverken jeg eller andre som spør om div,, er det noe annet sted vi kan spørre , om kolleksjonen? Hvis ikke du vil svare ? Ser at det er 16 prosent mohair, men for meg som ikke har noen anelse om dette, vil det da si at der er en mohairgenser? Spør fordi jeg vil være sikker, ønsker meg genser og jakke, men det er jo såpass dyrt at en må være sikker på at det er det en blir forklart,, håper du vil svare

 8. Feil i overskriften.

 9. Takk for tips! Jeg så hele (!) den danske krimmen «Ulven kommer» i går. Sakte, men vanvittig god og viktig serie. Om løgn, sannhet, barnevern, byråkrati, vold i nære relasjoner og det å stole på egne vurderinger enten du er en spinkel 14-årig jente eller en godt voksen, mannlig sosialarbeider. Ligger på NRK, har fått dritbra kritikker og er solgt til 38 land. Anbefales!

 10. Elisabeth h

  Anbefaler «Fargo», sesong 1 og 4. ( 2 og 3 er OK, men ikke som de andre, spesielt er 3 rotete) og «Your Honor».. og miniserien, på sann historie: « Unbelievable» !

 11. May Anita Halseth

  Du skulle droppet siste setning om Orphan Black, den avslører litt for mye Elsket den selv, men synes at det va nettopp det i siste setning som kom så overraskende og gjorde det interessant

  1. Enig!

 12. Tone R.

  Supert med serietips! Elsket Bridgerton! 😀 anbefaler også Tiny pretty things og Queen’s Gambit på Netflix 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *