enkel rawkake med avocado og lime

Altså, denne kaken! Så enkel og så god! Dessuten – det beste med rawkaker er jo at det ikke er noe steketid, akkurat det elsker jeg 🙂 Jeg har bakt rawkaker før, men jeg synes alltid det er så mange forskjellige ingredienser, mye som skal legges i bløt og så videre – alt dette slipper du med denne kaken – den er med andre ord en enkel favoritt 🙂 


du trenger 

♥ 4 avocado ♥ saften av 4 lime ♥ 2 ss. kokosolje ♥ 4 ss. honning ♥ skallet av 4 lime ♥ 2.5 dl. dadler uten stein ♥ 2.5 dl. pekannøtter ♥ litt sjøsalt ♥ 1.2 dl. revet kokos 


slik gjør du 

Start med bunnen. Til den trenger du dadler, pekannøtter, skallet av 4 lime, litt sjøsalt og revet kokos. Ha alle ingrediensene i en blender eller en kjøkkenmaskin. Mal det fint og press det utover i bunnen av en kakeform. Sett formen i fryseren, og start deretter med toppingen. 

Smelt kokosoljen. Del avocadoene i to, fjern steinene og ha innmaten i en blender eller kjøkkenmaskin sammen med kokosolje, limesaft, og honning. Kjør til du får en glatt masse. Ta bunnen ut av fryseren og hell blandingen over. Fryses i 2 timer eller over natten. Sett den ut i ca. 30-40 minutter før servering. 


Pynt med hva du vil – det blir ekstra godt med litt limeskall og revet mørk sjokolade *sikle* 

23 kommentarer

 1. Kan virkelig 4 avocado dekke en stor kake og bli sÄ hÞy og fin som pÄ bildet?

  1. Vil tro fatet er en vanlig middagstallerken, sĂ„ kaken er ganske liten 🙂

 2. SĂ„ god ut – mĂ„ testes!

  SĂ„ du vurderte samojed pĂ„ instagram – mange fine norske kontoer som viser allsidigheten: birk_the_polar_samoyed, saga_the_samoyed, lyra_polaris, voltsamoyed, ipa_the_samoyed, samoyed_queens +++ sĂ„Ă„ mange fine! RĂžyter mye(!) to ganger i Ă„ret – verdt Ă„ merke seg

 3. Tonje larsen

  Å lenge skal avokado vĂŠre Ă„ fremme? Er du ikke klar over elendigheten mafiaen har gjort industrien til?

 4. SĂ„ god ut! Noe forlag til hva man kan bytte ut honningen med slik at den blir 100% plantebasert?

  1. Forklar gjerne for en uvitende, hva kategoriseres dette som siden det ikke i fÞlge deg kan kategoriseres som 100% plantebasert? Og/eller hva kan det kalles for, nÄr det har deltakelse av bie eller skal man si innhold av honning, har dette et navn/kategori?
   Mvh Charlotte som forĂžvrig syns det der var vanvittig tullete og merkelig spĂžrsmĂ„l, men som sagt vil gjerne lĂŠre 🙂

   1. Tips: evt dropp honning!

   2. Elisabeth h

    Jeg er hverken veganer eller vegetarianer, men vet at mange veganere helt unngĂ„r produkter der dyr har vĂŠrt direkte involvert i prosessen, selv om det i bie-sammenheng neppe grunnes i dyrevelferd? LĂžnnesirup el agavesirup kan vĂŠre erstatning, bare obs pĂ„ at lĂžnnesirup har ganske karakteristisk smak. ForĂžvrig tenker jeg at hvis man er veganer, burde man ikke trenge Ă„ spĂžrre Caroline om erstatningsprodukt for honning, det burde man ha peil pĂ„ selv. Men folk spĂžr av mange ulike grunner….

   3. Dette kan skyldes at biene som skal leve pÄ honningen de har laget fÄr billige sirupserstatninger mens honningen gÄr til menneskene. Det er jo i utgangspunktet deres mat, og substituttet er av lav kvalitet.

   4. «Ordentlige» veganere spiser ikke honning, akkurat som at de ikke spiser ost eller drikker melk.
    Dyrevelferd er ikke argument nok, hadde det vÊrt det kunne man jo kjÞpt seg et par kuer selv og passet pÄ velferden..

   5. Jo, det grunnes vel absolutt i dyrevelferd. Bier lager jo honningen for sin egen del, og ikke for at vi mennesker skal utnytte deres harde arbeid ved Ä stjele honningen deres. SÄ honning regnes ikke som vegansk, da det regnes som utnyttelse av levende vesner. BirÞkting og bieoppdrett er ogsÄ vurdert Ä kunne skade biers helse.

   6. Du syns det er vannvittig tullete Ă„ ville gjĂžre denne kaken vegansk?

    Honning er et produkt av bier pÄ lik linje som meieri er et produkt av kuer. Er det det Ä spise vegansk du syns er vanvittig tullete, eller er det det at hun spÞr? Jeg foreslÄr en mindre dÞmmende tekst hvis det faktisk handler om at du vil lÊre noe.

  2. Hva med Ă„ bytte ut avokadoen?!! Forferdelig industri!!
   Slavedrift vs biedrift, liksom… hva mister du apetitten av?

  3. Men kjĂŠre vene, bare dropp Ă„ lage og spise kaken hvis du ikke kan spise noe som helst!

 5. Den sÄg nydelig ut.
  Jeg lurer pÄ diameteren pÄ formen.

  1. I strengeste forstand er avokado heller ikke vegansk, siden man bruker «arbeidsbier» i pollineringen.

 6. It seems super delicious , I really need to make it myself !
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 7. MĂ„ man bruke pekan nĂžtter? TĂ„ler ikke det

 8. Hei! Ser godt ut, denne mĂ„ prĂžves! â˜ș Du la ut en rabattkode hos Fotoknudsen pĂ„ 40% hvis en bestilte innen 31.01., men kan ikke finne den igjen Kan du gjenta?

 9. I strengeste forstand er heller ikke avokado vegansk, siden «arbeidsbier» brukes i pollineringen.

 10. Er dere i karantene?

 11. Her er det mye av noe jeg sikklig liker..
  Men dadler klarer jeg ikke..Hvet du om noe alternativ for Ă„ bruke noe annet?
  HĂ„per pĂ„ svar !â˜ș

 12. Ser veldig god og kremete ut! Men litt for mange dyre unorske ingredienser..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *