
Ok, verdens beste er kanskje relativt, men denne – den er god! Du må sette av litt tid til å skjære løken og koketiden på 45 minutter, så ha dette med i beregningen når du skal kokkelere. Du vil i hvert fall ikke angre om du velger dette til middag – skikkelig snadder i en bolle!

til 6 personer trenger du
♥ 12 løk ♥ 2 liter vann ♥ 6 terninger grønnsaksbuljong ♥ 300 g. parmesanost ♥ baguette ♥ frisk timian ♥ 4 fedd hvitløk

slik gjør du
Skjær løken i fine skiver og stek den i pannen sammen med smør, til den blir lett brun. I løpet av steketiden, kan du tilsette både frisk timian (ca. 2 ss.) og finhakkede hvitløksfedd. Ha 2 l. vann i en kjele, smuldre over buljongen og tilsett løken til vannet. La det koke opp sammen med buljongterningene. Suppen skal koke i 45 minutter, og må smakes til med salt og pepper. Del opp baguetten i tynne, tynne skiver. Ha smør i en stekepanne og stek skivene gylne til mørke i kantene – på hver side.

Sett ovnen på 200 grader. Fyll en suppeskål nesten helt full med suppe og rett før servering, legger du 2 krutongskiver (fra baguettene) oppå suppen og drysser over parmesan. Sett suppeskålen inn i ovnen, under grillelementet, i ca. 2-3 minutter. Et viola! Server med frisk timian og nykvernet pepper på toppen *sikle* Verdens beste løksuppe uten tvil!
Håper det smaker 🥣
Tåler ikea skåler å stå i ovnen ?
I to minutter så gjør de det 😀
Aldri smakt det,men hørt så mye bra om løksuppe så det må uten tvil testes en dag
This soup seems super delicious, I really need to try it!
Miki x
https://www.littletasteofbeauty.com/
Da redda du middagen i dag, Caroline! Gleder meg til å teste!
Yey 😀 Håper du / dere likte!
Hei! dette ser virkelig deilig ut, og skal prøves ila helga! 😀
vil gjøre oppmerksom på at du har skrevet 2dl vann i teksten, mens det står 2L i lista over ingredienser. Regner med det er 2L som er riktig 🙂
2 liter er riktig, ja 🙂
Yummy!
Er det bare å halvere oppskriften hvis man f.eks vil lage til 3 personer?
Ja, det går fint 🙂
Står 2 dl vann i selve teksten, antar det er 2 liter du mener 🙂
Ja, haha 😀 Jeg endrer!
Ikke mer enn 2 dl væske?
2 liter 🙂
Det høres mer fornuftig ut
Det er animalsk løpe (=kjøtt) i parmesan, bare så du vet! Hilsen en som måtte slutte å spise det siden jeg ikke spiser kjøtt 🙂
Nei, det var jeg ikke klar over! Takk for informasjon! <3
Ikke i den som er produsert av tine. Den bruker løype-erstatning.
Løpe lages tradisjonelt av enzymer fra kalvemager. Men idag finnes det flere typer vegatibilsk løpe, og all ost produsert av bl a tine meierier er idag vegetabilsk.
Kan tipse om å bruke TINE Norsk Alpeost i stedet. Den lages på mikrobiell løpe 🙂
Hei. Det er blitt nevnt i kommentarfeltet tidligere, feks her: https://www.carolinebergeriksen.no/2020/02/12/vegetarkaker/
Jeg elsker løk, så denne burde jeg like 😀 Kanskje det hadde vært noe å kombinere løk og potet? Aldri prøvd, men det høres godt ut.
Ja, det kan sikkert funke 🙂
Du deler så mye NYDELIG mat!! Takk for at du bidrar til å gjøre mathverdagen til familien vår så mye gøyere!
Abonnerer forresten på Harvest, og leste denne artikkelen om styrketrening, tenkte kanskje det ville være interessante tanker for dere også!
https://www.harvestmagazine.no/artikkel/hva-forskning-faktisk-sier-om-styrketrening?k=137bc45
Det heter voilà, ikke viola.
skrev feil 🙂
Anbefaler også et laurbærblad i suppen mens den putrer ☺️. Dette fjernes når man heller over i skålene.
Nam :). Finnes vegansk ost 🙂
Laurbærblad må du koke inn. Og skikkelig vellagret ost på toppen, Jarlsberg, feks.
Ååå, skjønner at du har mange baller i luften samtidig, men en av mine største ønsker må være at du kommer ut med en ny kokebok, med de beste oppskriftene du vet om! Jeg trenger sårt tips til frokost, lunsj, middag og kveldsmat! Å når jeg er tom for ideer, så glemmer jeg alltid å titte innom her! Du får all mat til å se helt nydelig ut! Kunne også ønsket meg en treningsbok fra deg og Lasse! Med trening som ikke inkluderer så mange apparater og utstyr! Stor klem til deg❤️
Hadde denne til middag idag, nydelig ❤️ Oppskrift lagret!