ut på tur ❄️

Hei mandag ❄️ Jeg håper dere har hatt en fin helg! Det har jeg, med familietid, litt trening, etterlengtet fredagstaco og tur! Sengene til jentene kom endelig, så endringene på rommene er i gang også. Det blir gøy 🙂 I går var det søndag og dermed tur, og nok en gang blir vi minnet på savnet av våre firbeinte. Det er mange som spør, og vi har begynt å tenke på ny hund. I starten tenkte jeg at jeg måtte ha en chihuahua igjen, men nå tenker jeg plutselig at ingen vil bli som Hugo og at det kanskje er best å ikke velge denne rasen en gang til. Jeg vet ikke akkurt nå. Men vi vet at denne familien må ha en firbeint venn i huset. Vi må bare bruke litt tid og research for å finne ut av hva slags ❤️ 🐶 

I går var det skikkelig kaldt her hos oss, så denne grillen gjorde susen som både varmekilde og matstasjon! Det ble pinnebrød og fiskeburgere – sistnevnte har vist seg å bli en skikkelig slager på tur! Det gjelder egentlig begge deler 🙂 


En skikkelig koselig søndagstur ❄️ Nå er jeg klar for en ny uke med masse deilig trening, laging av treningsøkter til Netfit og annen jobb 🙂 Håper dere har en fin ukestart! 

49 kommentarer

 1. Savnet etter firbeinte vil alltid være der, jeg mistet min hund for snart 10 år siden, og tar meg fortsatt i å både se etter henne og legge armen ned fra sofaen, hun lå jo alltid ved siden av meg der! Så det er innmari trist, men etterhvert blir savnet mer takknemlighet over all tid man hadde med de og alle gledene og ga <3 Men det er alltid noe som savnes, og det tror jeg aldri forsvinner. Min hund var en golden retriever, og jeg vil absolutt anbefale denne rasen – snill, lærevillig og så veldig glad i flokken sin. De blir jo en god del større enn Hugo og Ronaldo, men fy søren for noen flotte hunder! Så anbefaler dere å ta den rasen med i vurderingen 🙂
  Godt nyttår videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset ditt og for den fine kommentaren din <3 Forstår så god savnet.. det går nok aldri helt over <3

  2. Kathrine

   Kan absolutt signere denne! Vi har en golden retriever nå, så utrolig god og tålmodig hund! Ligger og koser med barna, drar de på akebrett og holder i mange timer på tur. Samtidig er hun rolig inne, elsker både folk og andre dyr. Har hatt flere raser opp i gjennom, men må si dette er en favoritt 🙂

 2. Cathrine

  Hei, hvilken str bruker du i de Twentyfour anorakkene?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bruker 34 🙂

 3. Dere som er så aktive, er mye ute, trener ute osv. Hva med å velge en hund som kan være med dere på dette? En aktiv hund, men samtidig familiehund. Da hadde dere jo fått enda mere glede av hunden (ikke at dere ikke hadde det med de andre to altså, ikke misforstå 😉 )

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er akkurat det vi skal ha 🙂 En hund som kan være med på både familieturer og lange løpeturer – helst løpeturer over flere timer <3

 4. Tone R.

  Elsker turinnleggene dine! 🙂 ser ut som dere hadde en super tur! Skjønner dere savner H og R. <3 Savner de fine firbente på bildene jeg også.. God mandag. 🙂 klem Tone

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig å høre, Tone <3

 5. Vi har alltid hatt store hunder siden før vi fikk barn. En blandingshund som ble 16 år, en Toller Retriver og de siste 11 årene herlige Milo som er en Bichon Fresee. Det er en flott rase, krever lite, men orker lange turer til alle årstider. Datteren vår har en Dansk/ Svensk gårdshund og det er også en sprek og herlig rase. Sønnen vår har Australsk gjeterhund og den er nydelig, men utrolig slitsomt med all røytingen. Lykke til med valg av nytt familiemedlem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Trude <3

 6. martine

  Sjekk ut islandsk fårehund, så fin familiehund, og passer godt inn i deres aktive liv!

 7. Hei:) Har dere sjekket ut rasen «cobberdog»? Det burde dere…vi står på venteliste for å få valp. Falt pladask da vi fikk hilse på nabohunden. Cobber betyr kompis-og det er en skikkelig fin familiehund. De røyter ikke-noe som er positivt-Iallefall for vår del:)Sjekk ut kennel cunard:)

  1. Bare en liten kommentar: Cobberdog er ikke en rase, men en blandingshund (krysning mellom labrador og puddel).

   1. Vibecke

    Vi har også Cobberdog standard størrelse, super hund❤er med på lange fjellturer, sosial og godt lynne. Cobberdog er ikke krysning av puddel og labrador, det er labradoodle. Cobberdog er rase under etablering og avlshundene er cobberdogger. Stammer fra australia og er avlet frem der fra oporinnelsen langt flere raser enn puddel og labrador. Kun godkjente kenneler i norge som driver med avl av devi er forverter, så vår tispe brukes i avl. Nydelige hunder ❤

  2. Ingen rase som heter «cobberdog». Dette er jo bare enda en såkalt «oppdretter» som driver bevisst avl på blandingshunder, uten tanke på helse og gemytt, uten å legge en enorm jobb og penger bak, i form av diverse helsetester osv. Lager nytt navn og selger de for stiv pris, med lovnad om at disse hundene hverken røyter eller har helseproblemer. De knapt nok spiser, driter eller bjeffer… Lureri og svindel fra ende til annen. Sats heller på å kjøpe en renraset hund fra en seriøse oppdrettere som vet hva de driver med og som følger alle krav ang helse på foreldredyrene.

   1. Hei Marit; Her er du nok ikke helt oppdatert. Cobberdogen er jo som Vibecke skriver en rase under etablering og nettopp derfor jobbes det svært seriøst med helse! Vi er jo så heldige at vi får jobbe med helse og gemytt uten å tenke på alle begrensningene som kommer i forhold til utseende når det er en rase, og nettopp derfor er jo helsen mer i fokus. Alle avlsdyr helsetestes grundig – både med øyelysing og røntgen og klassifisering av hofter og albuer. Og DNA test. I tillegg vurderes de i forhold til gemytt. Men – de utelukkes ikke fra avl fordi de har en hvit labb, eller fordi nesen er en cm for lang. Siden det ikke er en godkjent rase kan man ikke delta på utstillinger og slike ting, men de er jo fantastiske familiehunder , avlet for å være med deg på alt du gjør – fra sofakos til lange turer i skog og mark. Vi har fire cobberdoger selv og de er med oss i alt vi gjør – i stallen, på fotballkamp, blir med på bilturer , på jobb – og selvfølgelig elsker de både små og lange turer. I tillegg er det helt fantastisk for meg som er allergisk mot hund. Vi har hatt aaaalt mulig av dyr fordi vi ønsket å gi ungene en oppvekst med dyr i hjemmet. Katt var utelukket og hund også – helt til vi fant disse skjønne bamsene. Plutselig kan jeg ha et hus fullt av hunder ! Og joda , de både spiser og driter – og de kan bjeffe litt for å få oppmerksomhet også. De har ikke noe særlig til verken jakt eller vaktinnstinkt , men de vil så gjerne hilse på – og søker oppmerksomhet. Røyter gjør de dog ikke. Ta gjerne kontakt med en oppdretter om du vil lære mer 🙂

 8. Jeg ser for meg dere med en Gordon setter, av en eller annen grunn 😛 Kjenner flere familier med en sånn hund, og alle er mye ute i friluft på tur, trening eller jakt.

  1. Gordon settere er avlet for å gå på jakt, og bør brukes til det de er laget for og såvidt jeg har fått med meg jakter ikke denne familien.

   1. Står på nett at det også er ypperlige familiehunder som er glade i å gå på tur og være ute i friluft 🙂 Kjenner flere familier med slike hunder som heller aldri er på jakt, og hundene har det veldig fint.

 9. Hei, så fin anorakk du har! hadde blitt kjempe glad om du delte hvor den er fra.
  Klem 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra twenty four 🙂

   1. Anette

    Tusen takk for svar 🙂

 10. Tenker det samme som deg. Usikker på om jeg vil ha samme rase igjen når min gamle hund vandrer over regnbuebroen. En hunderase jeg har fått litt sansen for er whippet. Anbefaler deg å lese om rasen, de har et veldig flott gemytt, super familiehund. Glad i sofa og ro inne og liker gjerne en løpetur ute.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3

   tusen takk for tipset <3

 11. Jeg kan anbefale engelsk setter for dere som er så sporty! Kjempefine familiehunder!

  1. Men er en jakthund, altså avlet for å gå på jakt, og bør dermed brukes til det de er avlet for, selv om de er fine/pene hunder.

 12. Kristin

  Hvor der den svarte lua med dusk fra? Den var så fin!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er noen år gammel, men kommer fra Zara 🙂

 13. Hej Caroline.
  Det er så hyggeligt at følge jeres ture. I Danmark er der ikke lige så flot, men jeg er blevet inspireret til at have tur med familien. Vil du engang lave en vejledning til hvad I tager med, for at kunne lave mad udenfor, tøj og andet praktisk. Har I stadig pigerne i cykelvogn? Jeg spørger fordi min 5 årige ikke kan cykle så langt. De to store kan godt.
  Venlig hilsen
  Janne

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre, Janne! Det kan jeg absolutt gjøre 🙂 Nå om vinteren går vi bare, men når det er bart ute, kan vi fin ta en sykkeltur. Begge sykler selv, men noen ganger kan det være vi tar med sykkelvognen i ilfelle minstemann blir sliten 🙂

   Klem!

 14. Det virker som dere velger hund etter livsstilen deres og ikke nødvendigvis etter utseende eller hvilken rase som er søteste. Det er bare så utrolig bra! Så mange som gjør en feil der, og jeg tror det er viktig å spre det budskapet, håper dere kan være med å sette enda mer fokus på det ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er veldig viktig å tenke over dette <3

 15. Kristin

  Hei Caroline❄️ Hyggelig å se bilder fra tur! Opplever at du legger ut færre innlegg for tiden, og syns det er trist. Er vant til flere daglige innlegg fra deg, og klikker meg ofte inn med entusiasme og håp om at nye innlegg venter. Er bloggen blitt en plattform som du gradvis vender deg bort i fra? I så fall håper jeg at du tar med deg oss lesere inn i denne prosessen, da mange sikkert har et ønske om å forbedre seg på evt. nye kanaler å følge deg på. Med ønske om en fin dag videre til deg❄️

 16. Reidun Olavesen

  Vi har en cobberdog på 2 år,hun er aldeles nydelig, snill,følsom,klok og ernærgisk og elsker kos og nærhet.
  De er allergivennlig og røyter ikke,krever endel pelsstell.
  Jeg synes virkelig dere skal vurdere denne rasen, fåes i ulike størrelserta en titt på Australian cobberdog sidene på Facebook så får dere et lite innblikk i rasen og hva dere kan forvente og hva som kreves.

 17. I disse dager er det vanskelig å gå fatt i hund, og det er lange ventelister hos flere oppdrettere..
  Var jeg dere så ville jeg absolutt ikke gått for en buhund. Min tante har en, den er utrolig vakker å se på, men den er en megabjeffer, og det er ganske vanlig for rasen, og den røyter veldig. Det er gule strie hår over alt
  Jeg ville valgt en hund som var større og mer robust enn de dere hadde ( de var søte, men ikke løpekamerter)og jeg ville valgt en med lite pelsstell.
  Vi har selv hund som krever en del av pelsen, og det er slitsomt å hele tiden ha i bakhodet at de skulle vært stelt.
  Hva med en dansk svensk herregårdshund – de er liten hund i stor
  Innpakking.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har spurt mye angående dette med bjeffing, og felles for alle tilbakemeldinger er at det er stor sjanse for at det skjer om hunden blir understimulert. Så spørs det jo da om vi er villig til å legge ned nok innsats for at det ikke skal skje 🙂 Vi møtte en nydelig Buhund i sommer som ikke viste tegn til å bjeffe, men dette varierer jo selvsagt fra hund til hund 🙂

   DSG har vi også kikket på, og det er også aktuelt 🙂

 18. Jeg skal virkelig ikke på noen måte legge meg opp inderes hundevalg, men det er kjent blant hundefolk at buhunden er en bjeffer.

  « Buhunden er energisk av natur og trives best når den får regelmessig mosjon og hjernetrim.Buhunden er vanligvis stridbar og modig av natur noe som krever en fast hånd i dressuren.Siden buhunden har blitt avlet frem som gårds- og jakthund, ligger varsling og losing naturlig for de fleste buhunder. Varslingen kan variere noe fra hund til hund, og ut ifra gener, bosted og dressur.»

  Uansett hva dere velger så ønsker jeg dere lykke til med valget

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, og vi har pratet med ganske mange om akkurat dette og uavhengig av hverandre sier alle sammen at det i svært stor grad er en myte, at det handler om understimuli og at det er en trenbar egenskap 🙂

   Det betyr jo selvsagt ikke at det er så enkelt som å bare «trene det bort», men mange gjør det med stor suksess. Chiahuahuaer er også kjent som en rase som bjeffer mye, men jeg trente Hugo opp til å ikke gjøre det 🙂

   Vi ønsker jo ikke en hund som bjeffer på alt og alle, så det er selvsagt på listen vår over fordeler og ulemper med rasen.

   1. Elisabeth

    Sitat: «Chiahuahuaer er også kjent som en rase som bjeffer mye, men jeg trente Hugo opp til å ikke gjøre det». Rene Hundeviskeren! Utforderer du Cesar Millan?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hah 😀 Lett 😉 Men fra spøk til alvor, det handler i stor grad om trening og stimulering.

 19. Har dere sjekket ut storpuddel? En meget renslig hund av flott str, som elsker jobbe. Den bærer gjerne kløv, er lett og dressere og bjeffer lite. Den kan ikke sammenlignes med små puddler. Dessuten kan den klippes i en sporty klipp, og den røyter ikke. Om vinteren er det bare og ha på den et dekken, og den er Klar for lange løpeturer Tenk veldig nøye igjennom dette med røyting, da hår fester seg på absolutt alt. Lykke til med valg av deres neste bestevenn ❤️

  1. Verdens beste hunderase spør du meg så allsidig, lettlært og intelligent.

 20. Vibecke

  Vi har også Cobberdog standard størrelse, super hund❤er med på lange fjellturer, sosial og godt lynne. Cobberdog er ikke krysning av puddel og labrador, det er labradoodle. Cobberdog er rase under etablering og avlshundene er cobberdogger. Stammer fra australia og er avlet frem der fra oporinnelsen langt flere raser enn puddel og labrador. Kun godkjente kenneler i norge som driver med avl av devi er forverter, så vår tispe brukes i avl. Nydelige hunder ❤

 21. Synnøve

  Er dete klar for minst to ganske gode lufteturer i tillegg til små tissepauser hvis dere velger en aktiv hund? Det er jo ganske stor forskjell på hva en større/aktiv hund trenger sammenlignet med de små dere hadde?

  Dere har sikkert tenkt over det, men ut fra hva man ser på IG og blogg så liker dere helst å trene innendørs når været ikke er bra? Det nytter jo ikke om man skaffer seg en hund som trenger mye mosjon.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lars-Kristian løper 5-10 timer utendørs hver eneste uke om han er skadefri, og det er ikke noe i veien for at jeg løper mer ute enn hva jeg gjør akkurat nå 🙂

 22. Min erfaring: At buhunder bjeffer mye, signerer jeg på. Det er et instinkt som ikke så lett trenes bort, men man skal aldri si aldri. Golden og labradorer er fine familiehunder, men røyter mye, er store (krever mye plass i f.eks bagasjerommet) og egner seg ikke nødvendigvis til lange løpeturer (blir veldig varme). Settere og vorstere er fine å løpe med, men slipper man dem løs så er de fort i gang med et søk og er over alle hauger. Sterke jaktinstinkter. Cobberdog eller andre doodle-mixer har man sjelden garantier med, da man ikke vet hvilket lynne de får. Har møtt flere av disse som røyter, og de trenger mye pelsstell. Men fine familiehunder er de nok. Litt sånn «trendy» må man vel kunne si. Har dere sett på portugisisk vannhund? Søte, passe store/lette. Krever en del pelsstell, men er mindre enn en doodle (og renraset, så du vet mer hva du kan vente deg). Tar ikke så stor plass i bil/hus/sofa.. 🙂 Aner ikke hvor langt de kan løpe, da, men de jeg har møtt er veldig spreke. Og den vil kunne bade sammen med dere på hytta 😀 Lykke til med valget, jeg kjenner så alt for godt til dette med å miste en firbente bestevenn. Og: nå som mange har skaffet seg en «corona-hund» så er det vel en viss sjanse for at mange hunder trenger et nytt hjem i løpet av året 😉

 23. Dere burde sikkert fortsette med 2 hunder som går godt sammen da dere også er en del på reiser osv… vi har 2 små hunder en malteser og en lhasa apso, Lhasa apso er utholdende og med på lange turer, malteseren vår er også med på lange turer men kanskje ikke så utholdende som lhasa. Skal dere ha tispe så anbefales å sterilisere ganske tidlig for å prøve unngå kreft og livmorbetennelse ..hatt både store og små hunder men må si de små er lettere og ha inne for de er mere renslige på mange måter. Lykke til med valget

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *