planlegger felles lekerom og soverom

Her kommer litt inspirasjon! Jeg fortalte på instagram i forrige uke at vi har planlagt felles soverom og et felles lekerom til jentene nå, og da fikk jeg så mange tilbakemeldinger fra flere som har gjort akkurat det samme, og at det fungerer så fint 🙂 Det er gøy å høre! Jentene leker som regel på samme rom og nå vil de også sove i samme rom, så hvorfor ikke? Det er uansett noen år til de blir såpass store at dette ikke er gøy lenger, så nå gjør vi om Naia sitt rom til et soverom for to og Nelia sitt rom blir lekerom! Søsteren min og jeg hadde lekerom da vi var små, og jeg husker at det var helt fantastisk! Vi hadde Disney-tapet med bilde av Disneyslottet iver hele den ene veggen, og foran hang det masse bamser fra taket 🙂 

Naia sitt rom er allerede delt i to, men jeg tenker likevel at vi har to senger i samme rom og TV-rom / oppholdsrom i det innerste rommet som dere ser over her, der hvor sofaen allerede står. Det tror jeg kan bli veldig fint 🙂 Det er ikke lett å finne inspirasjon slik jeg ser det for meg, men det er mye fint der ute! Løsningen jeg går for blir nok en smal kommode i midten av sengene, slik som på bildene under, og to like senger. Vi har allerede sengekrone- og himmel til begge, så det eneste vi trenger er en kommode 🙂 Sofaen som står der er jo perfekt som TV-sofa, så her blir det ikke store endringene. 


litt inspirasjon 

Lekerommet blir her inne – her er det stort og plass til masse! Jeg har en del tapet som jeg har tatt vare på i et par år nå, den som jeg har brukt bak lekekjøkkenet fra IKEA vi har laget til Naia – den vil jeg bruke på veggene her! Ikke over hele, for det blir mye blomster, men kanskje der det i dag er grønn tapet. Deretter maler jeg resten i fargen som er på Naia sitt rom – soft touch fra Jotun. Den er så fin 🙂 


inspirasjon lekerom 

Vi beholder det meste her inne, og får frem stativet til kjoler igjen, så vi kan henge opp utkledningstøyet – i hvert fall noe av det. Og så har jeg veldig lyst til å lage en kreativ krok og ha fargeblyanter fremme – kanskje på veggen eller i hyller – som på bildene her. Vi må også ha bokhyller over en hel vegg, vi har utrolig mange bøker og vi kan gjerne ha de fleste fremme 🙂 Tegningene deres bør også få plass på en stor vegg, som under her. Det er skikkelig fint 🙂 


Gleder meg til å sette i gang ⭐️ 

43 kommentarer

 1. Sjekk ut bokhyllene til haugehyller.no – perfekte til sånt barnerom.

 2. Vil tipse om ribbeveggen «KAOS Endeløs» fra «itskaos». Så delikat ribbevegg med masse muligheter!
  Ingen jeg kjenner privat altså, men kom over den på nett når vi pusset opp et barnerom.

 3. Våre jenter, akkurat like gamle som N og N delte rom..Det var gøy i akkurat 1 år, så meldte det seg at største ville for seg selv. Spes når hun hadde med venner hjem. Vi hadde aldri gjort det igjen.. Følte det var litt bortkasta, ny runde med møbler og farger. Fra å være sååå stas og ligge på samme rom, så snudde det fort. Men alle er jo forskjellige, så kan godt hende det vil fungere lengre hos dere.

  1. Vi har samme erfaring.
   Ikke noe stas å dele rom med lillesøster, når man skal ha overnattingsbesøk, noe som skjer ca annenhver helg i barneskolealder.
   Vi opplevde egentlig det motsatte, jentene ønsket ikke dele rom, de ville begge ha sitt eget.
   Samtidig ble det litt styr med leggetidene, hun eldste måtte jo på et tidspunkt være litt lenger oppe enn lillesøster.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg ser at det kan være en utfordring :/ Heldigvis har vi flere soverom, så det er ikke noe problem at de sover på et annet soverom når det er overnatting 🙂

 4. Legger de seg til samme tid?

 5. Elisabeth h

  Og JEG gleder meg til å se! Prosess og resultat!

 6. Mine jenter på 5 og 7 gjorde det samme, etter eget ønske, for et års tid sida, og det er så koselig! De koser seg om kveldene og sovner trygge og gode til hverandres pust til natta<3 Av og til, hvis de ikke sovner med en gang, leser den største bok for den minste. Om morgenen ligger de og skravlet, eller trekker fram lego og tegnesaker, hehe. Jeg vil jo også gjerne sovne sammen med samboeren min, så jeg forstår veldig godt ønsket om fellesskap:-) Synes søstrene har kommet enda nærere etter dette<3<3

 7. These inspiration pics are amazing . I adore pastel colors for a kid room!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com

 8. Jentene våre deler rom og det fungerer veldig bra! De er bare 3 og 1 år, men håper de kan dele i mange mange år framover. De leker, sover og koser seg veldig der inne sammen. Tror de finner en ekstra ro når de sover i samme rom. Gleder meg til å følge prosessen 🙂

 9. Fine bilder så inspirerende! 🙂

 10. Å, dette gleder jeg meg skikkelig til å følge med på☺️ Godfølelse! Godt nytt år fine du ❤️

 11. Så lurt, sikker på at de vil ha mye glede av en slik løsning Vist det er plass ville jeg hatt noen aktivitetsleker som skumblokker/skummøbler som innbyr til fysisk lek

 12. Hei Caroline 🙂 Jeg skriver til deg fordi jeg er av den oppfattelse av at du har over gjennomsnitt erfaring og kunnskap om trening. Jeg har en sittende jobb på kontor og jobber til tider veldig mye. Jeg trener til tider, men sliter med å få det til å bli en rutine. Jeg har ofte for ambisiøse mål, og klarer ikke å nå dem. Det jeg lurer på er om jeg skal melde meg ur av treningssenteret og fokusere på hjemmetrening. På en måten vil jeg spare veldig mye tid på blant annet kjøring frem og tilbake. Spørsmålet mitt er om jeg vil få resultater av å kun trene hjemme? For eksempel gjøre programmene deres på netfit.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Overambisiøse mål er en kjent fallgruve 🙂 Det lønner seg å starte med noe man vet man klarer!

   Hva du bør gjøre skal jeg ikke mene noe om, men du kan helt klart oppnå de samme resultatene med hjemmetrening som trening på senter! Det er selvsagt begrenset med øvelser, men i starten vil du få god effekt uansett 🙂

   1. Camilla

    Det er en lur måte å komme inn i en rutine med trening, og når du sitter og du har den fast tid til trening, så er det lettere å flytte det over på et gym hvor du kan trene med mer vekter.
    Sittestillende jobb har godt av mange øvelser man ikke nødvendigvis trenger tunge vekter til 🙂

 13. Off topic men; har du tenkt å bruke din posisjon til å organisere noe hjelp til Gjerdrum?
  Andre influensere har gjort dette, er det noe du har vurdert?

 14. Høres spennende ut, spent på hvor lenge de vil ha det sånn, men det kan jo bli en stund 🙂 Lurte på en ting, vi vil vurdere det samme, men uten at de skal ha tv tilgjengelig i «sin» sone. Hvorfor tenker dere de skal ha tilgang på egen tv? Til slutt, rappa begrepet leggeTI fra Stine Hartmann 😀 ?

  1. Hvorfor får man ikke svar i kommentarfeltet, feks om hvorfor dere vil de skal ha tv? Kanskje gammeldags å ikke ha det, men jeg synes ikke ungene bør ha egen tv når de er så små.

 15. Er det ikke bare å flytte den ene sengen inn til den andre, og flytte lekene på ett rom? Etter en stund kan det hende de vil ha hvert sitt rom igjen, man vet aldri.

 16. Spennende – regner med barna får være med å planlegge? Kanskje det kan bli litt mer farger, nå er det jo bare duse farger og det har jeg vanskelig for å tro at jentene har valgt helt på egenhånd, hva er dine tanker om å vise rommene til jentene offentlig – det er rimelig privat det du deler. Hvor lang tid tror du det tar før eldste vil ha eget rom sånn at hun kan ha venninner på overnatting uten lillesøster? Erfaringsmessig så starter det i løpet av barneskolen så kanskje du skal vurdere felles rom????

 17. Tipper det blir kjempefint! Har vurdert det samme, men hvordan gjør dere det når jentene får venner på besøk?!? En venninne til størstejenta mi deler rom med lillesøstra si nemlig. Og de vil nesten aldri være ho henne lenger, siden hun «plager» de. De vil kun være hos oss, siden her kan barna lukke døren og være i fred. Forstår jo at de vil være i fred, men hvordan vil dere løse dette? Jeg har to jenter på samme alder som dine. 4 og 7 år. Og 3 år mellom de er jo ganske mye i den alderen. Lillesøster her i huset, vil selvfølgelig mer enn gjerne leke med de «store» og blir lei seg når hun ikke får lov. De kan være bestevenner når det er kun de to her hjemme, men når det er venner på besøk, så blir det litt annerledes.

  1. Caroline Berg Eriksen

   På soverommet er det to rom, hvor det ene kan lukkes, så det går fint 🙂

   1. Wenche

    Ok. Da er dere heldige. Men jeg lurer på en ting…..som kanskje du vil oppfatte som litt frekt, men har dere reflektert noe over dette med å vise soverommet/lekerommet til jentene? Altså….det er litt spesielt at jeg vet (eller iallefall får et rimelig bra inntrykk) hvordan rommet til noen barn jeg overhode ikke kjenner, ser ut. Men jeg aner ingenting om hvordan rommene til mine barns venner ser ut. Er ikke det litt spesielt. Man får jo dannet seg et bra inntrykk over hvilke interesser dine jenter har, ut i fra å se rommet deres. Det samme med lekestuen. Og joda….en kan finne mye inspirasjon på nettet over diverse barnerom, men da vet en som regel ikke hvem det tilhører. Jeg regner med dere har konkludert med en grunn til at dere gjør dette, og er nysgjerrig på hvorfor?!?

 18. Hei! Er i full gang med barnerom til baby som ventes om bare noen få uker. Fikk masse tips og inspirasjon i dette innlegget<3 Lurer på hvor det hvite klesstativet med kjoler er fra?
  Klem

 19. Kan anbefale dere å undersøke rasen Curly Coated Retriever!‍ Fantastiske, aktive, nydelige familiehunder! Oppdretter av disse i Sarpsborg!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

 20. Så nydelige rom, gleder meg til å følge prosjektet! Sikker på at det blir fint for jentene å dele rommene på denne måten<3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det tror jeg også <3

 21. Flytt ene senga inn på det andre rommet. Så tar du alle lekene fra det andre rommet, inn på det første rommet. Ferdig Tar 20 min, kanskje? Er dette noe å planlegge og lage så stor ståhei for, da.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det må være to senger som passer sammen, kan ikke ta to helt ulike senger og sette ved siden av hverandre 🙂 Å bare flytte alle leker over går heller ikke, da blir det overfylt på lekerommet.

   1. Det går ikke? Det går altså helt fint å sove i senger som ikke matcher 😉
    Jeg skjønner at dere som blogger lever i en litt annen verden enn mange av oss andre :). Det er ikke rart det blir travle dager når bytte av rom må planlegges, shoppes til og tenkes over i lang tid.
    En slik ommøblering blir gjort en ettermiddagsstund i de fleste hjem.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det her har ingenting med blogg eller sosiale medier å gjøre 🙂 En hver person som innreder og bryr seg om hvordan ting ser ut hjemme, gjør det med møbler og interiør som harmonerer og passer sammen.

    I tillegg er Nelia sin seng for stor for rommet, og Naia sin er ødelagt da den har knekt i det ene festet. Men vi hadde byttet begge sengene uavhengig av det 🙂

   3. Eldrid

    Synes det blir litt søkt å si « den sim bryr seg om hvordan det ser ut hjemme..» akkurat som om de som kjøper på Finn ikke bryr seg om hvordan det ser ut hjemme. Man kan ha to tanker i hodet på en gang

   4. Caroline Berg Eriksen

    Eldrid: Jeg har aldri sagt eller skrevet at de som kjøper på Finn.no ikke gjør det.

   5. Birgit

    En stor del av innholdet på bloggen til Caroline har jo alltid handlet om interør! Det er et tema som mange lesere er veldig glad i å følge med på (inkludert meg selv). Så derfor er jeg veldig glad for at Caroline ikke bare gjorde dette «på 20 min» uten å «planlegge og lage stor ståhei». Når man er interessert i interiør er det kjempemoro å følge planlegging av ommøbleringer (som selvsagt også kan gjøres med møbler kjøpt brukt)

 22. Hei
  Godt nyttår til deg og dine fine.
  Skal du slutta med blogg? Du er så lite aktiv om dagane. Håpar du skal fortsette, du er så flink. Ha ei strålande veka.

 23. Hei! Som vanlig blir det spennende å følge interiør innlegget ditt, med nye rom,, dette får vi leserne inspirasjon av,, håper det blir flere bra innlegg, uten å måtte vente så altfor lenge på neste steg i prosessen osv,, men skjønner godt at dere har mye å gjøre nå med snart Netfit osv, det blir også spennende, håper det kan finnes noe bra der også å følge,, Men dere blir vel sponset med innredning osv til romma vel? Det er jo bare fint for oss følgere, for da kan vi få masse ideer selv,, hvordan går dere fram for å bli sponset? Er det leverandørene som tar kontakt med dere? Bare litt interessant å få innblikk i influensere sin jobb,, Ha en fin uke med alt dere gjør

 24. Petronella

  Hos oss har alle 3 ungene hvert sitt rom, men gutta sov på samme rom fram til ca 1 år siden da vi pussa opp gjesterommet. Nå et år senere har de fortsatt hvert sitt rom, men de aller fleste netter sover de likevel på samme rom etter eget ønske. Vi har derfor 2 senger på det ene rommet og 1 seng på det andre. Det blir ikke så god plass, men det gir en veldig trygghet for ungene som er vant til å sove sammen. Da de var små og vi bodde trangere sov alle 3 på samme rom, 2 i køyeseng og minstemann i sprinkelseng. Likevel er det viktig for oss at de har hvert sitt rom som de også kan lukke og låse hvis de har behov for litt fred og ro, eller om de har med seg venner hjem.

 25. Jeanett

  Så fine de gamle sengene til jentene er. Husker du hvor du kjøpte de?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nelia sin husker jeg ikke, den kjøpte jeg på et lagersalg for ca. 4 år siden, etter masse googling etter akkurat den sengen 🙂 Naia sin er fra Cubelie By Rose, men maken til dårlig kvalitet har jeg aldri sett :O Mye mulig vi var uheldige, men den har i hvert fall blitt helt ødealgt.

 26. Ser på Instagram dere er i full gang…det kommer til å bli ett kjempe rom for to små prinsesser

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er vi 😀 Tusen takk! Skal dele når vi er ferdig <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *