planlegger felles lekerom og soverom

Her kommer litt inspirasjon! Jeg fortalte på instagram i forrige uke at vi har planlagt felles soverom og et felles lekerom til jentene nå, og da fikk jeg så mange tilbakemeldinger fra flere som har gjort akkurat det samme, og at det fungerer så fint 🙂 Det er gøy å høre! Jentene leker som regel på samme rom og nå vil de også sove i samme rom, så hvorfor ikke? Det er uansett noen år til de blir såpass store at dette ikke er gøy lenger, så nå gjør vi om Naia sitt rom til et soverom for to og Nelia sitt rom blir lekerom! Søsteren min og jeg hadde lekerom da vi var små, og jeg husker at det var helt fantastisk! Vi hadde Disney-tapet med bilde av Disneyslottet iver hele den ene veggen, og foran hang det masse bamser fra taket 🙂 

Naia sitt rom er allerede delt i to, men jeg tenker likevel at vi har to senger i samme rom og TV-rom / oppholdsrom i det innerste rommet som dere ser over her, der hvor sofaen allerede står. Det tror jeg kan bli veldig fint 🙂 Det er ikke lett å finne inspirasjon slik jeg ser det for meg, men det er mye fint der ute! Løsningen jeg går for blir nok en smal kommode i midten av sengene, slik som på bildene under, og to like senger. Vi har allerede sengekrone- og himmel til begge, så det eneste vi trenger er en kommode 🙂 Sofaen som står der er jo perfekt som TV-sofa, så her blir det ikke store endringene. 


litt inspirasjon 

Lekerommet blir her inne – her er det stort og plass til masse! Jeg har en del tapet som jeg har tatt vare på i et par år nå, den som jeg har brukt bak lekekjøkkenet fra IKEA vi har laget til Naia – den vil jeg bruke på veggene her! Ikke over hele, for det blir mye blomster, men kanskje der det i dag er grønn tapet. Deretter maler jeg resten i fargen som er på Naia sitt rom – soft touch fra Jotun. Den er så fin 🙂 


inspirasjon lekerom 

Vi beholder det meste her inne, og får frem stativet til kjoler igjen, så vi kan henge opp utkledningstøyet – i hvert fall noe av det. Og så har jeg veldig lyst til å lage en kreativ krok og ha fargeblyanter fremme – kanskje på veggen eller i hyller – som på bildene her. Vi må også ha bokhyller over en hel vegg, vi har utrolig mange bøker og vi kan gjerne ha de fleste fremme 🙂 Tegningene deres bør også få plass på en stor vegg, som under her. Det er skikkelig fint 🙂 


Gleder meg til å sette i gang ⭐️ 

43 kommentarer

 1. Sjekk ut bokhyllene til haugehyller.no – perfekte til sĂ„nt barnerom.

 2. Vil tipse om ribbeveggen «KAOS EndelÞs» fra «itskaos». SÄ delikat ribbevegg med masse muligheter!
  Ingen jeg kjenner privat altsÄ, men kom over den pÄ nett nÄr vi pusset opp et barnerom.

 3. VÄre jenter, akkurat like gamle som N og N delte rom..Det var gÞy i akkurat 1 Är, sÄ meldte det seg at stÞrste ville for seg selv. Spes nÄr hun hadde med venner hjem. Vi hadde aldri gjort det igjen.. FÞlte det var litt bortkasta, ny runde med mÞbler og farger. Fra Ä vÊre sÄÄÄ stas og ligge pÄ samme rom, sÄ snudde det fort. Men alle er jo forskjellige, sÄ kan godt hende det vil fungere lengre hos dere.

  1. Vi har samme erfaring.
   Ikke noe stas Ä dele rom med lillesÞster, nÄr man skal ha overnattingsbesÞk, noe som skjer ca annenhver helg i barneskolealder.
   Vi opplevde egentlig det motsatte, jentene Ăžnsket ikke dele rom, de ville begge ha sitt eget.
   Samtidig ble det litt styr med leggetidene, hun eldste mÄtte jo pÄ et tidspunkt vÊre litt lenger oppe enn lillesÞster.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg ser at det kan vĂŠre en utfordring :/ Heldigvis har vi flere soverom, sĂ„ det er ikke noe problem at de sover pĂ„ et annet soverom nĂ„r det er overnatting 🙂

 4. Legger de seg til samme tid?

 5. Og JEG gleder meg til Ă„ se! Prosess og resultat!

 6. Mine jenter pÄ 5 og 7 gjorde det samme, etter eget Þnske, for et Ärs tid sida, og det er sÄ koselig! De koser seg om kveldene og sovner trygge og gode til hverandres pust til natta<3 Av og til, hvis de ikke sovner med en gang, leser den stÞrste bok for den minste. Om morgenen ligger de og skravlet, eller trekker fram lego og tegnesaker, hehe. Jeg vil jo ogsÄ gjerne sovne sammen med samboeren min, sÄ jeg forstÄr veldig godt Þnsket om fellesskap:-) Synes sÞstrene har kommet enda nÊrere etter dette<3<3

 7. These inspiration pics are amazing . I adore pastel colors for a kid room!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com

 8. Jentene vĂ„re deler rom og det fungerer veldig bra! De er bare 3 og 1 Ă„r, men hĂ„per de kan dele i mange mange Ă„r framover. De leker, sover og koser seg veldig der inne sammen. Tror de finner en ekstra ro nĂ„r de sover i samme rom. Gleder meg til Ă„ fĂžlge prosessen 🙂

 9. Fine bilder sĂ„ inspirerende! 🙂

 10. Å, dette gleder jeg meg skikkelig til Ă„ fĂžlge med pĂ„â˜ș GodfĂžlelse! Godt nytt Ă„r fine du ❀

 11. SÄ lurt, sikker pÄ at de vil ha mye glede av en slik lÞsning Vist det er plass ville jeg hatt noen aktivitetsleker som skumblokker/skummÞbler som innbyr til fysisk lek

 12. Hei Caroline 🙂 Jeg skriver til deg fordi jeg er av den oppfattelse av at du har over gjennomsnitt erfaring og kunnskap om trening. Jeg har en sittende jobb pĂ„ kontor og jobber til tider veldig mye. Jeg trener til tider, men sliter med Ă„ fĂ„ det til Ă„ bli en rutine. Jeg har ofte for ambisiĂžse mĂ„l, og klarer ikke Ă„ nĂ„ dem. Det jeg lurer pĂ„ er om jeg skal melde meg ur av treningssenteret og fokusere pĂ„ hjemmetrening. PĂ„ en mĂ„ten vil jeg spare veldig mye tid pĂ„ blant annet kjĂžring frem og tilbake. SpĂžrsmĂ„let mitt er om jeg vil fĂ„ resultater av Ă„ kun trene hjemme? For eksempel gjĂžre programmene deres pĂ„ netfit.

  1. Caroline Berg Eriksen

   OverambisiĂžse mĂ„l er en kjent fallgruve 🙂 Det lĂžnner seg Ă„ starte med noe man vet man klarer!

   Hva du bĂžr gjĂžre skal jeg ikke mene noe om, men du kan helt klart oppnĂ„ de samme resultatene med hjemmetrening som trening pĂ„ senter! Det er selvsagt begrenset med Ăžvelser, men i starten vil du fĂ„ god effekt uansett 🙂

   1. Det er en lur mÄte Ä komme inn i en rutine med trening, og nÄr du sitter og du har den fast tid til trening, sÄ er det lettere Ä flytte det over pÄ et gym hvor du kan trene med mer vekter.
    Sittestillende jobb har godt av mange þvelser man ikke nþdvendigvis trenger tunge vekter til 🙂

 13. Off topic men; har du tenkt Ă„ bruke din posisjon til Ă„ organisere noe hjelp til Gjerdrum?
  Andre influensere har gjort dette, er det noe du har vurdert?

 14. HĂžres spennende ut, spent pĂ„ hvor lenge de vil ha det sĂ„nn, men det kan jo bli en stund 🙂 Lurte pĂ„ en ting, vi vil vurdere det samme, men uten at de skal ha tv tilgjengelig i «sin» sone. Hvorfor tenker dere de skal ha tilgang pĂ„ egen tv? Til slutt, rappa begrepet leggeTI fra Stine Hartmann 😀 ?

  1. Hvorfor fÄr man ikke svar i kommentarfeltet, feks om hvorfor dere vil de skal ha tv? Kanskje gammeldags Ä ikke ha det, men jeg synes ikke ungene bÞr ha egen tv nÄr de er sÄ smÄ.

 15. Er det ikke bare Ä flytte den ene sengen inn til den andre, og flytte lekene pÄ ett rom? Etter en stund kan det hende de vil ha hvert sitt rom igjen, man vet aldri.

 16. Spennende – regner med barna fĂ„r vĂŠre med Ă„ planlegge? Kanskje det kan bli litt mer farger, nĂ„ er det jo bare duse farger og det har jeg vanskelig for Ă„ tro at jentene har valgt helt pĂ„ egenhĂ„nd, hva er dine tanker om Ă„ vise rommene til jentene offentlig – det er rimelig privat det du deler. Hvor lang tid tror du det tar fĂžr eldste vil ha eget rom sĂ„nn at hun kan ha venninner pĂ„ overnatting uten lillesĂžster? Erfaringsmessig sĂ„ starter det i lĂžpet av barneskolen sĂ„ kanskje du skal vurdere felles rom????

 17. Tipper det blir kjempefint! Har vurdert det samme, men hvordan gjÞr dere det nÄr jentene fÄr venner pÄ besÞk?!? En venninne til stÞrstejenta mi deler rom med lillesÞstra si nemlig. Og de vil nesten aldri vÊre ho henne lenger, siden hun «plager» de. De vil kun vÊre hos oss, siden her kan barna lukke dÞren og vÊre i fred. ForstÄr jo at de vil vÊre i fred, men hvordan vil dere lÞse dette? Jeg har to jenter pÄ samme alder som dine. 4 og 7 Är. Og 3 Är mellom de er jo ganske mye i den alderen. LillesÞster her i huset, vil selvfÞlgelig mer enn gjerne leke med de «store» og blir lei seg nÄr hun ikke fÄr lov. De kan vÊre bestevenner nÄr det er kun de to her hjemme, men nÄr det er venner pÄ besÞk, sÄ blir det litt annerledes.

  1. Caroline Berg Eriksen

   PĂ„ soverommet er det to rom, hvor det ene kan lukkes, sĂ„ det gĂ„r fint 🙂

   1. Ok. Da er dere heldige. Men jeg lurer pĂ„ en ting…..som kanskje du vil oppfatte som litt frekt, men har dere reflektert noe over dette med Ă„ vise soverommet/lekerommet til jentene? AltsĂ„….det er litt spesielt at jeg vet (eller iallefall fĂ„r et rimelig bra inntrykk) hvordan rommet til noen barn jeg overhode ikke kjenner, ser ut. Men jeg aner ingenting om hvordan rommene til mine barns venner ser ut. Er ikke det litt spesielt. Man fĂ„r jo dannet seg et bra inntrykk over hvilke interesser dine jenter har, ut i fra Ă„ se rommet deres. Det samme med lekestuen. Og joda….en kan finne mye inspirasjon pĂ„ nettet over diverse barnerom, men da vet en som regel ikke hvem det tilhĂžrer. Jeg regner med dere har konkludert med en grunn til at dere gjĂžr dette, og er nysgjerrig pĂ„ hvorfor?!?

 18. Hei! Er i full gang med barnerom til baby som ventes om bare noen fÄ uker. Fikk masse tips og inspirasjon i dette innlegget<3 Lurer pÄ hvor det hvite klesstativet med kjoler er fra?
  Klem

 19. Kan anbefale dere Ă„ undersĂžke rasen Curly Coated Retriever!‍ Fantastiske, aktive, nydelige familiehunder! Oppdretter av disse i Sarpsborg!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

 20. SÄ nydelige rom, gleder meg til Ä fÞlge prosjektet! Sikker pÄ at det blir fint for jentene Ä dele rommene pÄ denne mÄten<3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det tror jeg ogsÄ <3

 21. Flytt ene senga inn pÄ det andre rommet. SÄ tar du alle lekene fra det andre rommet, inn pÄ det fÞrste rommet. Ferdig Tar 20 min, kanskje? Er dette noe Ä planlegge og lage sÄ stor stÄhei for, da.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det mĂ„ vĂŠre to senger som passer sammen, kan ikke ta to helt ulike senger og sette ved siden av hverandre 🙂 Å bare flytte alle leker over gĂ„r heller ikke, da blir det overfylt pĂ„ lekerommet.

   1. Det gĂ„r ikke? Det gĂ„r altsĂ„ helt fint Ă„ sove i senger som ikke matcher 😉
    Jeg skjÞnner at dere som blogger lever i en litt annen verden enn mange av oss andre :). Det er ikke rart det blir travle dager nÄr bytte av rom mÄ planlegges, shoppes til og tenkes over i lang tid.
    En slik ommĂžblering blir gjort en ettermiddagsstund i de fleste hjem.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det her har ingenting med blogg eller sosiale medier Ă„ gjĂžre 🙂 En hver person som innreder og bryr seg om hvordan ting ser ut hjemme, gjĂžr det med mĂžbler og interiĂžr som harmonerer og passer sammen.

    I tillegg er Nelia sin seng for stor for rommet, og Naia sin er þdelagt da den har knekt i det ene festet. Men vi hadde byttet begge sengene uavhengig av det 🙂

   3. Synes det blir litt sÞkt Ä si « den sim bryr seg om hvordan det ser ut hjemme..» akkurat som om de som kjÞper pÄ Finn ikke bryr seg om hvordan det ser ut hjemme. Man kan ha to tanker i hodet pÄ en gang

   4. Caroline Berg Eriksen

    Eldrid: Jeg har aldri sagt eller skrevet at de som kjÞper pÄ Finn.no ikke gjÞr det.

   5. En stor del av innholdet pĂ„ bloggen til Caroline har jo alltid handlet om interĂžr! Det er et tema som mange lesere er veldig glad i Ă„ fĂžlge med pĂ„ (inkludert meg selv). SĂ„ derfor er jeg veldig glad for at Caroline ikke bare gjorde dette «pĂ„ 20 min» uten Ă„ «planlegge og lage stor stĂ„hei». NĂ„r man er interessert i interiĂžr er det kjempemoro Ă„ fĂžlge planlegging av ommĂžbleringer (som selvsagt ogsĂ„ kan gjĂžres med mĂžbler kjĂžpt brukt)

 22. Hei
  Godt nyttÄr til deg og dine fine.
  Skal du slutta med blogg? Du er sÄ lite aktiv om dagane. HÄpar du skal fortsette, du er sÄ flink. Ha ei strÄlande veka.

 23. Hei! Som vanlig blir det spennende Ä fÞlge interiÞr innlegget ditt, med nye rom,, dette fÄr vi leserne inspirasjon av,, hÄper det blir flere bra innlegg, uten Ä mÄtte vente sÄ altfor lenge pÄ neste steg i prosessen osv,, men skjÞnner godt at dere har mye Ä gjÞre nÄ med snart Netfit osv, det blir ogsÄ spennende, hÄper det kan finnes noe bra der ogsÄ Ä fÞlge,, Men dere blir vel sponset med innredning osv til romma vel? Det er jo bare fint for oss fÞlgere, for da kan vi fÄ masse ideer selv,, hvordan gÄr dere fram for Ä bli sponset? Er det leverandÞrene som tar kontakt med dere? Bare litt interessant Ä fÄ innblikk i influensere sin jobb,, Ha en fin uke med alt dere gjÞr

 24. Hos oss har alle 3 ungene hvert sitt rom, men gutta sov pÄ samme rom fram til ca 1 Är siden da vi pussa opp gjesterommet. NÄ et Är senere har de fortsatt hvert sitt rom, men de aller fleste netter sover de likevel pÄ samme rom etter eget Þnske. Vi har derfor 2 senger pÄ det ene rommet og 1 seng pÄ det andre. Det blir ikke sÄ god plass, men det gir en veldig trygghet for ungene som er vant til Ä sove sammen. Da de var smÄ og vi bodde trangere sov alle 3 pÄ samme rom, 2 i kÞyeseng og minstemann i sprinkelseng. Likevel er det viktig for oss at de har hvert sitt rom som de ogsÄ kan lukke og lÄse hvis de har behov for litt fred og ro, eller om de har med seg venner hjem.

 25. SĂ„ fine de gamle sengene til jentene er. Husker du hvor du kjĂžpte de?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nelia sin husker jeg ikke, den kjĂžpte jeg pĂ„ et lagersalg for ca. 4 Ă„r siden, etter masse googling etter akkurat den sengen 🙂 Naia sin er fra Cubelie By Rose, men maken til dĂ„rlig kvalitet har jeg aldri sett :O Mye mulig vi var uheldige, men den har i hvert fall blitt helt Ăždealgt.

 26. Ser pĂ„ Instagram dere er i full gang…det kommer til Ă„ bli ett kjempe rom for to smĂ„ prinsesser

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er vi 😀 Tusen takk! Skal dele nĂ„r vi er ferdig <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *