dagens lunsj: poke bowl

Altså – dette er skikkelig digg og veldig enkelt å lage 🙂 Vi hadde en del ris igjen etter vegisterkakene jeg lagde i julen, pluss en del rødløk og vårløk som måtte brukes opp, og når vi i tillegg hadde en liten salmafilet som måtte spises opp – da var det jo bare å bruke alle «restene» og sette sammen en poke bowl. Poke er rett og slett en rå fiskesalat og nettopp derfor brukes salma ofte til dette. Jentene elsker sashimi, så dette er mat for dem også, selv om de ikke spiser alle grønnsakene i bollen. Denne gangen laget jeg en litt annerledes ponzusaus, nemlig med appelsin og oh my! Det må du prøve! Her kommer oppskriften 🙂 


du trenger

♥ salmalaks ♥ ris ♥ avocado ♥ vårløk ♥ sesamfrø ♥ rødløk

Hvor mye av hver ingrediens er selvfølgelig opp til deg og hvor mange du skal lage til. Jeg surret rødløken i litt smør i stekepannen før servering, det var skikkelig godt! Men den kan også være rå om du foretrekker det. Her kommer oppskriften på ponzusausen! 

♥ 0.5 dl saft fra appelsin ♥ 2 ss. hakket, fersk ingefær ♥ 2 ss. soyasaus ♥ 1 ts. honning 


Bland sammen og nyt som en saus over poke bowlen din 🙂 Perfekt lunsj eller middag! 

15 kommentarer

  1. I adore poke bowls, this one seems so delicious!
    Miki x

    https://littletasteofbeauty.com/

    1. Caroline Berg Eriksen

      I agree <3

  2. Den ponzusausen så digg ut! Den skal testes!
    Takk for inspo ☺️

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den er skikkelig godd 😀 Bare hyggelig!

  3. Kan tipse om å koke risen i kokosmelk – passer så bra i en slik bowl! 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ååå! Så digg! Tusen takk for tipset <3

  4. Dette er så godt! Vi har fått helt dilla på poke bowl hos oss også siste tiden, inkludert 2 åringen. Han elsker det! Laksen blir så mør når den marineres i litt lime og saus. Vi bruker edamamebønner, villris, granateple, mango, gulrotstrimler og vårløk. Sammen med laks og saus selvfølgelig. Favoritten til alle i huset oss hos for tiden!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ååå! Edamame! Det skal jeg huske neste gang, det er så godt 🙂 <3 Takk for tips på andre ting som kan være i bollen også *sikle*

    2. Katrine

      Hvordan marinerer du laksen? 🙂 altså i ponzosaus og lime i en time før servering? 🙂

  5. Marianne

    Hei! Ser kjempegodt ut! Lager du den med sushiris eller vanlig ris?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Brukte vanlig ris 🙂

  6. Er det ikke sånn at ris ikke burde spises dagen/ flere dager etter den er kokt?
    Så et program for noen år siden at ris kan være direkte farlig pga en type bakterie som kommer etter den er kokt.

  7. Jeanette

    Det er ikke lurt å bruke kokt ris på nytt! Det danner seg bakterier som kan gjøre deg skikkelig syk!

  8. I dagens utgave av VG’s fredagsmagasin er det en oppskrift på Grønn bowl med blomkålris, ovnsbakt søtpotet og avokado-hummus. Den hørtes ut som midt i blinken for deg. 🙂 Ligger på godt.no også ser jeg. God helg. 🙂

  9. Hei! Dette så utrolig godt ut. Kan jeg spørre hvor har du fått tak i de fine skålene til sausen?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *