jul i spisestuen

Jeg lovte jo flere julebilder av huset, så i dag vil jeg dele litt fra spisestuen vår, der blant annet den nydelige julelandsbyen står 🙂 Jeg skal jeg snart dekke årets grøtbord (lille julaften) årets julebord og ikke minst – frokostbordet 1. juledag! Gjett om jeg gleder meg til det 🎄 

Jeg får alltid veldig mange spørsmål om julelandsbyen vår, så her kommer litt info om den: store deler av den kommer fra Hageland. Jeg tror det blir fjerde julen med den i hus nå, og det vi gjorde da vi kjøpte den, var rett og slett å male den hvit. Jeg brukte en superfin maling som jeg fikk anbefalt hos Panduro, og da to-tre strøk var tørket, brukte jeg decopaugelim for å feste glitter på takene ✨ Rundt husene har jeg snurret lyslenker, ettersom jeg ikke er så glad i det grønne, blå og røde lyset som ofte er i slike landsbyer. Og der har du det! Jeg elsker den lille landsbyen vår og jentene leker med den hver dag 🙂 Jeg har utvidet den litt etter det første året, for jeg har funnet et par områder i landsbyen ferdig hvite også. Akkurat disse husker jeg ikke helt hvor er fra, men jeg tror Multitrend ⭐️ 


Deler tv-stue med julestrømpepeisen og resten av julestemningen i huset neste gang ❤️ 

40 kommentarer

 1. Christine

  Hei. Håper det går bra med lille prinsen Ble jo litt bekymret. Selv om man ikke kjenner deg eller voffsen så blir man jo berørt når man selv er glad i dyr. Husk på alle de fine årene dere har hatt og den tiden som er igjen. Du er heldig som har hatt han i så mange år. Jeg mistet min til kreft og hun fikk bare noen år. Det er alltid vondt og miste de, men vi skylder de såpass å ikke la de lide. Selv om det er utrolig vondt å ta det valget. Krysser fingrene for at den tiden ikke kommer før om mange år ❤️

 2. Lekkert 🙂

 3. Laureta

  Så utrolig fint hvor er toget fra?

  1. Elisabeth h

   Laureta, de har på Jula!

 4. varm_kakao

  Hadde vært nydelig med en mer»julete» og rød spisestue, for det er et flott rom. Julelandsbyen er nydelig, kanskje et hvitt underlag av noe slag som ligner på snø hadde blitt fint? Koselig å se rom for rom 😀

 5. Jeg sliter skikkelig med å komme i Julestemning, men det får man når man klikker inn på bloggen din 😀 Dere pynter sååå vakkert og skaper den riktige atmosfæren <3 <3 <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for at du titter innom <3

 6. Så pent! Blir glad av å se på bildene du legger ut – dere har et vakkert hjem!
  Er det du som har tatt bildet av Lars Kristian – det var tøft! Hva med å lage et innlegg der du viser oss bildene dere har på veggene deres? Gleder meg til neste julehus-innlegg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Ja, tok det da vi var på cruise for to år siden 🙂

   Ja, kanskje ikke så dumt det 🙂 Vi har ne god blanding av plakater fra Desenio og egne bilder 🙂

 7. Fantastisk flott!
  Elsker stilen i huset deres, klassisk pent, ryddig og oversiktlig. Fine, harmoniske farger, møbler og elementer. Og det aller viktigste, dere har klart å skape en lun og koselig atmosfære.
  Julehuset deres så vakkert, og den julelandsbyen er virkelig flott, altså!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre <3

 8. Kjempekoselig julelandsby!

 9. Heia!
  Jeg har ikke vokst opp med de figurene av menn i unform som julepynt, men ser dem mer og mer nå de siste årene 🙂 Hadde noen orket å forklare meg litt hva tradisjonen er? Synes å ha lest her at de kalles nøtteknekkere, har det noe med balletten nøtteknekkeren å gjøre? 🙂 Takk for svar 😀

  1. Hei!
   Mange gamle tyske nøtteknekkere så ut som sånne figurer. Du puttet en nøtt inn i «munnen» dens, og så dro du ned en spak bak, så munnen gikk igjen. Når munnen åpnet seg igjen får du ut en knust nøtt! Mange forbinder nøtteknekkerfiguren med balletten «Nøtteknekkeren» av Tsjajkovskij, som handler om en liten jente som er på juleselskap, og så sovner og drømmer mange fine julerømmer. Den er basert på et eventyr av tyskeren E.T.A. Hoffmann. Balletten er helt nydelig, og har fantastisk musikk. Passer for både barn og voksne! På søndag legger de ut innspilling av den fra Den Norske Opera på NRK nett-TV, siden de ikke kan sette den opp for publikum der i år. ❄️✨

 10. Koselig å titte innom til alle juleinnleggene. Kjenner julestemningen kommer smygende. 🙂 Du pynter vakkert og elegant – som alltid. 🙂

 11. Margrethe

  Lite tips: hvit duk under julelandsbyen! Da får du en følelse av helhet, og snø. også strø litt bomull rundt omkring 🙂

 12. Det var da svært dystert og lite julestemning der? Ble litt overrasket for den andre stuen virker så lun og stemningsfull.

  Har dere ingen gamle pyntegjenstander? Ingen arvegods eller skjeve nisser som barna har laget? Huset deres er lekkert, men fremstår ganske upersonlig. Det kunne like gjerne vært et ektepar på 70+ som en småbarnsfamilie.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kan ikke et hus være personlig uten arvegjenstander?

   1. Jo, det kan det selvsagt være, men det er noe med det å speile livet til dem som bor i et hus. Når alt er kjøpt inn for å matche, gjerne i par, blir det litt upersonlig og utstillingsaktig. Syns jeg 🙂
    Har dere ingen ting som ikke passer helt inn, men som er verdifullt pga affeksjonsverdien? Man er jo forskjellig, men når du legger ut bilder for å inspirere så gir jeg tilbakemelding på det jeg ser av bildene.

  2. Seriøst Stine..om ikke du har noe pent å si,så ikke si noe sa min mor bestandig.En god regel å ta med seg i livet. Men må jo nødt til å svare deg på denne. Ikke er det dystert,og her er det masse julestemning.Ja det er ikke sånn jeg har det hjemme,eller sånn jeg pynter til jul.Men jeg er da voksen nok til å forstå,og ikke minst sette pris på at vi har ulik smak.Det er så gøy det,det skaper et herlig personlig interiør også her i Berg Eriksens hjemmet.Lekkert og smakfullt er det.Er kjempeimponert over jobben Caroline har gjort med julebyen.Heldige små jenter som får leke med denne,det blir det gode juleminner av. Får alltid julestemning her…og det er noen år siden jeg startet å følge denne bloggen.Takk Caroline for alt det vakre…og morsomme,og elegante du sprer! Kvalitet fra A til Å,alltid!

  3. Elisabeth h

   «Dystert» er absolutt ikke et ord jeg ville brukt til å beskrive dette rommet, så jammen «ser» vi forskjellig. Jeg synes denne stuen er stilig og fin og rolig å hvile øynene på, og så er det en fin kontrast til den andre,mer tradisjonelt «røde julestuen»

 13. Jeanette

  Hva har skjedd med Hugo? 🙁 håper han klarer seg,jeg måtte avlive katten min lille julaften for noen år siden. Er så ufattelig vondt når dyrene blir syke,vi vil jo bare ha de for alltid! ❤❤❤

 14. Takk for den herlige juleinspirasjonen, så nydelig dere har det! Hvor kommer kransen med lys i vinduet fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 De er fra Mester Grønn.

 15. Jeg savner et mere personlig preg, av ting barna har laget. Ikke bare det som er stylet til bilder på Insta og blogg. Jeg synes også at litt nisser i huset hører med Håper alt går bra med hunden ❤️

 16. Lekkert ☺️ trur det har blitt mere og mere av «juleladsbyer» med og uten småbarn også..ny trend kanskje?
  Uansett ser frem til mere godbiter av jule blogg innlegg!

 17. Stilrent og innbydende, nydelig juleby!!God Jul og ekstraklemmer kommer susende❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 18. Dere har bare så utrolig lekkert julehus. Jeg blir bare så inspirert over disse innleggene med bilder av julepyntingen. Har fått mange nye ideer av å se på bildene deres.

 19. Digger huset deres …så utrolig vakkert x

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 20. Tenker på dere og søte Hugo ….det er alltid så tungt når dyret blir syk …

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 21. Åå så trist med Hugo. Mange varme tanker og klemmer til dere og selvfølgelig lille Hugo og for å ikke glemme Ronaldo. Føler nesten jeg kjenner Hugo.Du har vært så flink å dele hans personlighet. Håper dere får en fin jul tross alt❤️❤️

 22. Hei. Hvorfor kommenterer folk om Hugo? Hvem er det? Kan ikke se at Caroline har nevnt noe om noen Hugo i innlegget. Synest folk bør holde seg for gode til å kommentere noe som Caroline tydeligvis ikke ønsker å dele på bloggen. Om et familiemedlem eller andre er syke, og dere feks. bor i Sarpsborg og kjenner til Caroline og familien, så synest jeg ikke noe om at det blir kommentert her på bloggen. Om det er noe Caroline vil dele med leserene, så gjør hun det når tiden er inne. Dersom hun IKKE ønsker å dele, så bør ikke folk skrive noe i kommentarfeltet om det heller… Gi Caroline litt privatliv, folkens. Det er ikke alt som bør eller som man ønsker å dele i en blogg!

 23. Grete Elisabeth

  Hei igjen synes du har pyntet det veldig vakkert,ønsker deg og dine en god jul og ett godt nytt år

 24. Flott innredet! Kan jeg spørre hvor lampen (ved siden av blomstervasen) på det smale bordet er fra?

 25. Utrolig vakkert. Hvor er de doble lysestakene kjøpt fra.?

 26. Cecilie

  Ser veldig lekkert ut med hvit by og lyslenker. Hvor har du kjøpt lyslenkene? Kunne vært deilig å slippe de blinkene fargene lysene❄️

 27. Annbjørg

  Hei! Lurer på hvilket merke julelandsbyen er, eller hvor den kan kjøpes?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *