årets første lutefisk

Fredag var vi invitert til mamma og pappa på årets første lutefiskmiddag, og det var så hyggelig ❤️ Dette er første julen min som kjøttfri, i januar har det plutselig gått ett helt år, men dette ble jo da min første runde uten fett og bacon. Det smakte like godt uten! Mamma hadde mikset en god nøtteerstatter og så var det smør i stedet for baconfett. Jeg har fått SÅ mange spørsmål om jeg kan dele oppskrift på alt dette, så det kommer faktisk på onsdag 🙂 Det er bare å glede seg! For meg blir det ikke jul uten noen runder med lutefisk! Apropos kjøttfri: storesøser kommer hit neste uke og vi skal bruke en hel halv dag på å lage julemiddag som hun og jeg skal spise på julaften. Det blir vegisterkaker og nøttestek – mmm! Gleder meg 🙂 Oppskriften på vegisterkaket finner du forresten HER

Det haglet også inn spørsmål om denne desserten, og gjett om jeg forstår det da! Noe så fantastisk godt, men også så enkelt! Mamma har rett og slett hatt vaniljeis i en stor bolle, hatt over masse sjokoladesaus (den typen som stivner når den treffer iskremen) og trykket nedi en mengde pepperkaker – et viola – nydelig juledessert *sikle* 


I kveld holder jeg på å lage en skikkelig fin kake, så den kommer det også oppskrift på! Senere denne uken tenker jeg å dekke et skikkelig julete frokostbord som jeg gjerne vil dele her, og så skal vi pakke til Omvendt Julenisse og levere gaver. Det blir fint ❤️ Jeg håper alle har det bra og holder seg friske 🎄✨

28 kommentarer

 1. Hvorfor spiser du ikke kjøtt?:)

 2. Tone R.

  Gleder meg til oppskrift! 🙂 Så flink moren din er til å dekke bord, så lekkert! 😀 Flott du er kjøttfri, jobber med å bli det selv også. Har redusert kjøttinntaket, men ribbe og pinnekjøtt sliter jeg litt med å gi opp… Veldig koselig innlegg. Både du og Lars Kristian er super fine på håret!

 3. Så koselig!
  Har tilfeldigvis lagt merke til at du ikke har på det gifteringen din i det siste. Hvor er den blitt av?

 4. Makeup brand?

 5. Nøttestek er så godt, det skal jeg spise på julaften også! 🙂

  Anbefaler deg å sjekke ut kokebøkene til Hanne-Lene Dahlgren (hvis du ikke har gjort det allerede) – utrolig innbydende og god vegetarmat! Den nyeste boka har et eget julekapittel! 😀

 6. Å, så koselig! Du er skikkelig flink, Caroline, blir så inspirert!

  Lurte forresten om du hadde link til det settet du har på deg? Prøvde å lete etter om du hadde linket til det før, men klarte ikke å funne det. På forhånd takk <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Det er fra NAKD, men det er utsolgt 🙁

 7. Du! Smashing som alltid! Må bare spørre deg igjen, siden jeg ikke har fått noe svar; bruker du de twist Shake baby beholderne til mel? Rommer de en hel pose typ? Og kunne du målt størrelsen på dem, står ikke oppgitt noen steder(!), lurer på om de får plass oppi mine skuffer. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   De er 21 x 19 x 9 🙂 Jeg tror det går akkurat en pose mel i en beholder! I hvert går det en pose med Bjørn Havregryn 🙂

   1. Tusen takk! Hugo ❤️ Ronaldo

 8. Hvorfor har du valgt å ikke spise kjøtt?

 9. Nydelige bilder av deg -wow du er vakker. Og bordet moren din har dekket var sååå fint. Vegisterkakene har falt i smak her i huset og håper du også deler oppskriften på nøttesteken. Takk for en flott og inspirerende blogg og alt du deler gjennom året. Går ikke lei av å klikke meg inn her. Fortsatt god førjulstid til deg og dine.

 10. Du må skaffe deg den nye boken til Hanne-Lene Dahlgren: «En skikkelig digg kokebok 2»! Den har et helt kapittel med vegansk/vegetarisk julemat med tilbehør og sauser, samt en vegetarisk variant av røkelaks; «Røkelars» laget av gulrot 😀

 11. Har ikke fått med meg at du har blitt vegetarianer. Spennende. Spiser resten av familien kjøtt?

 12. Helt topp at du har sluttet å spise kjøtt – det er faktisk det beste man kan gjøre for miljøet! Kjøttindustrien slipper ut mest CO2-gasser på verdensbasis, mer enn hele transportindustrien (biler, fly etc.) sammenlagt. Så tommel opp for kjøttkutt:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har faktisk skrevet litt om det tidligere 🙂

   https://www.carolinebergeriksen.no/2016/01/19/pa-tide-a-gjore-noe-for-klimaet/

   1. Ingrid

    Veldig bra at du setter fokus på dette – tusen takk! 🙂

 13. Så trist å høre at Hugo er syk. Vi har de dessverre så alt for kort tid, men på de årene gir de oss all sin tid med kjærlighet og kos. Avgjørelsen er aldri enkel å ta, men dessverre er det vår plikt å ikke la de lide. Med tiden vil minnene og avtrykkene du har i hjertet ditt bli til å leve med, men akkurat nå, når dere må ta de vanskelige avgjørelsene virker det helt overveldende. Sender dere mange styrkeklemmer.

 14. Blidfisen

  Et voilà, heter det Selv om jeg er kjøttspiser, har jeg faktisk kuttet ned på det det siste året. Er nå litt fysen på vegisterkakene du linker til!

 15. varm_kakao

  Et vakkert dekket bord og et nydelig antrekk 🙂 Supert at det går i vegetarvarianter i stedet for kjøtt. Jeg spiser nesten aldri kjøtt selv, det bare føles feil og jeg har heller heldigvis ikke lyst på 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Ja, jeg føler det på samme måte selv <3

 16. Mariann

  Hei jeg spiser heller ikke kjøtt,ikke gjort på 25 år,jeg spiser litt fisk innimellom,så da er jeg vel fleksitarianer :). Har og laget mange forskjellige typer vegetarkaker,eller vegetarmedister. Jeg bruker ikke kjøtterstatninger,heller ikke soyaprodukter. Jeg spiser og egg. Kroppen min trenger litt proteiner,men det går mest på grønnsaker,bakte,kokte,wokede,salater osv. Det er en sann fryd å lese bloggen din,elsker luggen din,har lyst selv,men har veldig tjukt hår,så redd det blir litt»klumpete». Men tør jeg til våren,så tar jeg med bilde av deg,å sier slik vil jeg ha det. Du inspirerer på veldig mange måter,. Sender en Juleklem fra Trøndelag.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Juleklem til deg også <3 Tusen takk for at du leser 🙂

 17. Monica M.

  Så herlig dessert. Er det bare helt vanlig is med pepperkaker? :o)

 18. Poteter gjør jo alt så mye bedre, og det en flott rotgrønnsak for alle idrettsutøvere! Men slik blir det vel når man er livredd karbs :p

  1. Caroline Berg Eriksen

   Er vi livredd carbs? Hvor har du det fra? Selv ikke da vi spiste lavkarbo var vi «redd» karbohydrater.

 19. Wow, veldig vakkert! Det ser bra ut Så koselig, jeg liker det.

  https://www.lokalebasen.dk/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *