julen 2020: årets trappekalender

Når kalendergavene er på plass i trappen og stjerna er på plass i toppen av juletreet, da er det så stemning i julehjertet mitt at jeg nesten sprekker! Det ble sorte poser i stedet for brune i år, kun røde sløyfer og i tillegg ble det rutete poser i trappen i stedet for de store, brune og sorte som jeg har hatt tidligere. Jeg synes det ble kjempefint – like nostalgisk og stemningsfylt i år ✨ Tenk at jeg har hatt trappekalender helt fra Nelia var 2 år gammel! Jeg har bilder fra hvert eneste år og synes det er helt rørende å se på.. spesielt da lillesøster også plutselig dukket opp ❤️ En fantastisk fin tradisjon ✨ Ideen fikk jeg fra en Green Gate-reklame på pinterest husker jeg, og det var jo akkurat Green Gate-poser jeg også hadde det første året – i 2015. De var røde og rosa, og båndene var i blant annet rødt og grønt. Det var veldig fint det også. Men ja, i år ble den slik og jeg synes det er like tomt i trappen hvert år, når alle gavene er pakket opp og julekvelden er forbi. Håper ikke det går like fort i år som alle årene før 🎄 


Ønsker absolutt alle en så fin adventstid som mulig ❤️ 

64 kommentarer

 1. Flott

 2. Marianne

  Kan vi få se alle årene med trappekalender? Du får det til så fantastisk nydelig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Det kan dere 🙂 <3

 3. Hva slags julekalender åpner du på Instagram?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sjokjoladekalender for 2 😀 Den kommer fra coolstuff <3

 4. Hei. Nå har jeg skrevet tre innlegg angående at det oppstår (nesten helt) hvite innlegg ut fra hvilken nettleser man bruker, men ingen av de har blitt publisert. Lurer på hvorfor? De to siste under bursdagsinnlegget til Nelia, og ett tidligere. Hvorfor godkjenner du ikke disse?

 5. Nathalie

  Hei Caroline!
  Må bare si at du gjør en fantastisk jobb, du er den eneste bloggeren jeg følger, elsker alle innleggene dine! <3 Nå har jeg fulgt denne trappekalenderen din siden du begynte med det, og nå har jeg selv fått en liten datter jeg ønsker å gjøre dette for. Så da må jeg spørre, hvordan fester du sløyfene og hvordan fester du pakkene i gelenderet? Må visst ha ting litt inn med t-skje, men du er jo så dyktig og har så lyst å herme Ønsker deg en riktig koselig førjulstid Mange klemmer!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

   Jeg fester det det med stifter og bånd 🙂 Sløyfene har jeg festet med limpistol, så jeg tar vare på alle til neste år!

 6. Nathalie

  Der forsvant visst alle smilyene mine… men det var masse smilefjes og hjerter der altså 😀

 7. På Instagram merket du dette som reklame . Men ikke her. Blir forvirret av merkingen din. Hvorfor har du ikke merket innlegget?

  1. Caroline Berg Eriksen

   På instagram viste jeg frem noen av kalendergavene som var reklame, det var tydelig merket 🙂 Du finner også et innlegg om akkurat dette her på bloggen, det er også tydelig merket 🙂 Her er link til dette: https://www.carolinebergeriksen.no/2020/11/19/barnas-adventskalender-er-klar/

   1. Jeg er klar over at pakkene ligger inne i selve innpakningen . Men de ligger jo der. Hvordan de ligger spiller jo ingen rolle Caroline . Poenget er jo at det er reklame . Det er jo ikke rart vi lesere blir forvirret. Så bare man pakker inn en sponset vare inn i innpakningspapir så trenger man ikke å merke innlegget som reklame. Er det sånn å forstå ? Jeg vil vite reglene til en annen gang . Takk for svar !

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, slik fungerer det heldigvis ikke 🙂

    Det er ingen link til produktene, jeg skriver ikke noe om dem og de er ikke avbildet. På hvilken måte mener du at dette innlegget har en verdi for dem?

    For at noe skal være reklame må både jeg og de som selger produktet oppnå en fordel, her oppnår ingen av oss en fordel.

   3. Jeg undrer meg også stadig iver merkingen din. I forbrukertilsynetsveiledning står det helt klart at det skal merkes så lenge det har en verdi for annonsøren. Hvordan tolker dere dette?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Mari: Da spør jeg deg også, hvilken verdi har dette innlegget for Elle Basic og produktene jeg promoterte for noen uker siden? 🙂

    For å svare på spørsmålet ditt, så tolker jeg det akkurat slik det står i veiledningen 🙂 Så lenge det har en verdi for meg og for annonsøren, så skal det merkes.

  2. Takk for svar! Men da skal jo dette innlegget også merkes? Pakkene er jo med i dette innlegget

   1. Caroline Berg Eriksen

    Nei, de ligger jo inne i selve innpakningen 🙂

   2. KARI, tror ikke de fleste blir forvirret. Det er få unntak som alltid skal feiltolke og ikke skjønne dette med merking av reklame og hva som er reklmae og ikke reklame. Hva skulle vært merket her? Det er anonyme poser som ingen aner innhold i de forskjellige «lukene». Det var jo ikke selve pakkene som var reklame tidligere, men noe av innholdet som er fint å bruke til kalender gaver. Skal en leke reklame politi bør en ihvertfall skjønne reglene. Slitsomt under alle innlegg folk som spre dårlig stemning og oppdra CBE. Ser jo navnene som går igjen, og kan jo lure på hvorfor de gidder lese bloggen

   3. Stina L

    Okay så det du mener er at hvis Caroline tar bilde av huset sitt så skal det merkes med reklame fordi det finnes sponsede ting inni huset? Fordi de jo ligger inni «pakken» som i dette tilfellet er huset? Eller hvis hun tar et bilde av seg selv fullt påkledd og undertøyet (som naturligvis ikke synes) er sponset så må det merkes reklame?
    Nå er det jeg som er forvirret! Av deg. Hva mener du egentlig?

   4. Wenche

    Så da skal hun merke egentlig alt hun tar bilde av?
    eksempel: på antrekksbilder KAN det jo hende hun har et sponset undertøy sett under, som IKKE syns

 8. Sandra b

  Så delikat og lekkert! Viser at jul både kan være nostalgisk og elegant selv med nyere og mer moderne julepynt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 9. Kan jeg spørre hvor du finner alle disse fine nøtteknekkeren dine? <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kjøpte disse hos luxurydesign.no, men de er visst stengt nå :/

  2. Elisabeth h

   De har noen veldig like på Plantasjen og Hageland!

 10. Kariann

  Så fint med trappe kalender. Her bruker jeg en kalender nisse min mamma brukte da hun var jente. Og som jeg og brukte. Er så utrolig koselig å se den full av gaver hvert år❤️
  Håper du får en fin adventstid☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig <3

   Tusen takk, håper den blir fin for deg også 🙂

 11. Det er en drøm å følge deg. Gleder meg fra september hvert år til du skal i gang med juleinnleggene dine 🙂 Tusen takk for at du deler så mye juleglede!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre <3

 12. Så fine bilder ! Kjempe stilig og elegant trappekalender i år

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 <3

 13. Nydelig kalender! Kan du si noe om hvor bevisst du er med tanke på gjenbruk etc. av alle disse posene og innpakningene etc?
  Hos oss har vi også sånne poser til pakkene, men jeg bruker de samme flere år på rad (noen blir såklart ødelagt og byttes ut).

  1. Caroline Berg Eriksen

   De som henger i trappen er umulig å gjenbruke, da de blir ødelagt når de pakkes opp. Men de posene som står i trappen, skal jeg bruke igjen – om det ikke blir til akkurat dette, så er de nydelige til julegaver eller andre ting. Sløyfene har jeg festet med limpistol, så disse blir også gjenbrukt 🙂

 14. Hei Caroline 🙂 Så trivelig å klikke inn her med all den nydelige pynten 🙂
  Kan jeg spørre hvor teppet i trappen deres er fra? 🙂

 15. Så stemningsfullt og koselig!
  Kan du ikke legge ut blogginnlegg av neglene dine, det er så artig å se endringer:)
  Fortsatt god adventstid!

 16. Fineste juletrappa 🙂 Har fulgt alle de flotte trappe kalender innleggene dine siden start jeg nå da, det hadde vært gøy med et tilbakeblikk innlegg på de, du er så utrolig flink og resultatet på alt du gjør blir lekkert 🙂 God før julestemning 🙂

 17. Utrolig stemningsfullt og vakkert! Elsker de rutete posene! Er det sånn at ene jenta di har de sorte og andre har rutete posene? Eller er det likt mellom dem? Elsker bloggen din – spesielt i juletida <3

 18. Elisabeth

  Altså, det håret til datteren din

 19. Hair band?

 20. Like koselig som alltid – heldige småjenter☺️ Riktig god adventstid!

 21. Håret til Nelia !! Sååå fint! Lillesøster og selvfølgelig. Du er så flink Caroline 🙂

 22. Hei! For å være helt ærlig, så forstår jeg ikke i det hele tatt for dette behovet for å gjøre så stort med disse julekalendere (for deg kanskje fordi du tjener jo bare enda mer på dette da du har reklamert for det som du pakket inn der). Jentene deres har mye fra for av, tipper alt de trenger til vanlig, så for ekstra 24 ting før de skal overdøses med mamge flere gaver da julekvelden kommer. Ser man ikke at det ikke er så sunt for barn med alle disse gavene og tingene fra alle kantene. En ting om det var aktiviteter eller opplevelser, men bare mange gaver , det er litt rar tradisjon, Hva har det med selve julen å gjøre egentlig

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   1. Jeg tjener ikke noe på å vise frem kalenderen.

   2. Det er massevis av aktiviteter og opplevelser i kalenderen.

   1. Hvor mange gaver pleier jentene å få på julaften?

   2. 1. Du tjener ikke på kalenderen? La du ikke ut reklamemerkede kalendergaver for en liten stund tilbake?

    Og skal man være helt nøyaktig, så ‘tjener du penger’ på alt du legger ut fordi det skaper trafikk til bloggen og dermed interesse fra firma som kjøper reklameplass hos deg.

    Jeg tviler ikke et sekund på at denne kommentaren blir slettet umiddelbart, men du må altså ikke tro at vi som forbrukere lar oss blende av ‘venninnefølelsen’ du legger opp til.

   3. Caroline Berg Eriksen

    1. Nei, jeg tjente penger på å vise frem de aktuelle produktene, ikke på å vise frem kalenderen.

    Ok, så da mener du at alle innlegg skal merkes med reklame fordi det genererer interesse fra firmaer som vil kjøpe reklame? Nå er det jeg som er forvirret her 😀 Det er ikke slik ting fungerer, heldigvis 🙂

   4. Du må jo fullføre avtalen ved å faktisk lage en kalender?

    Nei, jeg mener absolutt ikke at alt skal merkes reklame. Hvor skriver jeg det? Du får lese gjennom en gang til, kanskje?

   5. Caroline Berg Eriksen

    Nei, jeg må ikke fullføre avtalen ved å faktisk lage en kalender. At tingene havnet i kalenderen hadde ingenting med samarbeidet å gjøre.

    Uansett har det ingen verdi når produktene ikke er synlig verken i tekst eller bilde.

    Basert på at du mener jeg burde merke kalenderen med reklame, og påstanden om at alt genererer en inntekt så er det litt vanskelig å ikke tolke det slik at det er det du mener.

   6. Anna :
    Kanskje en må spørre seg selv da, hvorfor en går inn og leser denne bloggen..
    Hva gir det deg ?..Irritasjon eller glede ? Inspirasjon ?…På meg så virker det som irritasjon…
    Ja , det er kanskje mye av det gode..Men..Da har de gjort noe riktig tenker jeg, som kan kose seg og leve det livet de ønsker å leve samtidig som de deler det med sine lesere ..
    Om du ser på siste innlegg så var en av kalendergavene ( etter som jeg forsto det ) film , kakao og nissegrøt..
    Det er jo opplevelser og kvalitetstid med barna.

    Ære være dem for det for det er ikke alle barn forunt nemlig…
    Hva barna har og ikke har det vet vi faktisk ikke noe om..

    Også er det opp til oss andre da…Hva vil vil gjøre ut av jula…

    Du snakker om behovet for å gjøre det» så stort.»:…
    Vet du hva , jeg syns det er flott jeg !.

    Jeg har aldri vært noe glad i jula ..( Det har sine grunner ) ..
    Men..Etter å fulgt denne bloggen noen juler så har jeg i år , endelig bestemt meg for å pynte !
    Jeg har bakt kaker, jeg har nisser og jeg skal lage julehus så det holder 🙂

    Det er surt og kaldt ute, det er Corona..Det er tøffe tider så i stedet for å dra hverandre ned så la oss kaste oss på bølgen og lage julestemning !

    Pynt en trapp , eller en vegg..Bare fantasien som setter grenser..

    Gå på Søstrene Greene , finn noen billige papirposer, sløyfebånd osv..Trenger ikke bli så dyrt..

    Og så pynter du i vei 🙂
    Om du er bare deg så lag noe for deg selv da ?..
    En ting hver dag..Ansiktsmaske, en god dusj og film med noe godt om kvelden osv osv…
    Bare fantasien setter grenser..

    Å irritere seg over hva andre har og hva en ikke har selv det blir en bare sliten av..

    Og så til slutt..
    Bak bloggen så er det mennesker som deg og meg…Foreldre og søsken, som syns det er sårt å lese sure kommentarer..

    Ingen av oss ønsker vel å såre noen , det er frivillig å lese her så om det ikke gir deg noe så ikke les..

    Ønsker deg en fin advendstid <3

  2. Det er kanskje jeg som ikke klarer å følge helt med, men jeg sa ingenting om at kalenderen burde merkes som reklame. Du skriver at du ikke tjener på å vise frem kalenderen og det mener jeg er feil av to grunner:
   1. Kalenderinnholdet er sponset/reklame. Altså får du innholdet gratis og/eller betalt for å vise det frem.
   2. Fremvisning av kalenderen på bloggen skaper innhold og gjør at det blir trafikk på bloggen og dermed er med på å gjøre den interessant for andre som vil kjøpe reklameplass. Derav ‘tjener du penger’ på kalenderen, på lik linje med andre ting du deler på SoMe.

   Dette er ikke ment som kritikk, bare en betraktning.

   1. PETRA, om det ikke er kritikk så kanskje du bør formulere deg litt annerledes? Blendet av venninnefølelse? I kommentarene dine er du ganske passiv agressiv

   2. Kjære Petra og alle dere andre nett troll som har som hobby å rakke ned på Caroline. Når jeg skal virkelig koble av så leser jeg kommentarfeltet på Caroline son blogg. Det er morsomt, underholdende og ikke minst festlig å se hva dere henger dere opp i. Dere er grunnen til at Caroline får seerklikk, har du tenkt på det Og så må jeg bare bøye meg i støvet og ta hatten av for Caroline! For en jobb du gjør, og hva du legger i av ærlig og redelig og hardt arbeid både her på bloggen og på Instagram! Og så heldige dine barn er som har rause, hardtarbeidende og dyktige foreldre som forbilder! Digger dere!!

   3. Aleksandra

    Min betraktning fra sidelinjen, er at kommentarer som dine også bidrar stort til trafikk på bloggen. 🙂 ingenting som en varm kaffe, en kald dusj og en svipptur innom kommentarfeltet her – dramaet og kavingen kvikner virkelig opp!

   4. Jeg beklager om jeg fremstår som nettroll og aggressiv. Jeg stiller spørsmål som Caroline Berg Eriksen svarer på. Hvorfor dere føler for å svare/forsvare henne skjønner jeg ikke helt? Hun er da virkelig i stand til å svare for seg selv!

   5. Aleksandra

    Jeg hverken svarer eller forsvarer – kun bemerker ironien i at du flere ganger viser til trafikk på bloggen – noe jeg tror kommentarer som dine bidrar stort til selv. 🙂
    Over og ut!

 23. Hei Caroline 🙂 Ang merking eller ikke,kunne ikke brydd meg mindre,leste bloggen i mange år jeg ,før jeg i det hele tatt så at det stod reklame eller annonse over et innlegg,:-)) (lurer på hvorfor det er viktig for noen her,at det er merket riktig?) Jeg tenker at det er jobben din,og der vet du hva du gjør,og at du tjener penger på den,ja sef,det er jo levebrødet ditt,(unner deg hver krone jeg) og man skal lete lenge før man finner en mer gjennomført kvalitetsblogg som din<3 Trappekalenderen er helt fantastisk, jeg er sikker på at det er to nydelige jenter som gleder seg til hver dag<3 Ønsker dere en den beste førjulstiden ( fineste tiden)
  Mange klemmer <3

 24. Hvorfor fjerner du «svar» funksjonen når det pågår en diskusjon ? Ser du gjør det ofte ! Er det for å gjøre det vanskeligere for å fortsette en diskusjon ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kari: Den fjernes automatisk etter 5 svar tror jeg. Ikke noe jeg bestemmer.

 25. Leser igjennom kommentarene her og blir rett og slett forbannet og skuffet over våre tydelig sjalu og lite rause og snill medsøstre! Hvordan i all verden tenker dere @Kari og @ Petra bare kan SPY ut av dere eder og galle slik. Hva er poenget? Har dere ikke bedre å bedrive tiden deres med? Liker dere ikke bloggen så drit i å les den! Dere fremstår som sjalu og bitter..
  så lenge jeg har lest bloggen til Caroline, så har hun og er hun utrolig nøye på å gjøre alt riktig, og veie sine ord slik at hun ikke ska måtte oppleve netthetsing som dette.

  Er så lei jeg av slike nett troll som dere. Just behave yourself!!

 26. Skulle inn her for å si at du er så flink og omsorgsfull. Du virkelig bruker masse til og energi på at barna dine skal ha fine juleminner.

  Men så ser jeg kommentarer fra folk som virkelig ikke har peiling på hva de snakker om. Lurer virkelig på om de hadde satt pris på om du hadde troppet opp på deres jobb og kritisert hvordan de følger prosedyrer. Yikes.

  Uansett. Det er en sann glede å følge dere i jula. Ha en fantastisk høytid.

 27. Jeg ble inspirert av trappekalenderen din for noen år siden og her er den også blitt en selvfølge i julepynten. Min er nok ikke så eksklusiv som din, her er det bare en gilander og vanlige innpakkede gaver, men er veldig glad i den for det! Så takk for tips!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂 Den er sikker kjempefin <3

 28. Du fortjener bare gode ord <3 triste triste kommentarer over her. Kan vi ikke bare akseptere at vi er ulike? Caroline lever av å inspirere andre, hun gjør masse ut av ting. Det betyr ikke at alle må det eller klikke for det. Spre glede jenter!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for at du er god <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *