kremet kokospasta

Denne pastaretten lager du på 1-2-3 og den er så latterlig god! Alle i huset liker den, og da mener jeg alle: voksne, barn OG hunder – haha 🙂 Du trenger ikke mange ingredienser og som sagt, heller ikke mye tid, så dette er perfekt i en hektisk hverdag. Du kan fint servere den med noe til også, selv om jeg spiste kun dette og var strålende fornøyd med det – jentene og Lars-Kristian spiste kylling ved siden, så jeg kan melde om at det var godt 🙂 Her kommer oppskriften!


til 4 trenger du

♥ 400 g. tagliatelle ♥ 2 stort blomkålhode ♥ 4 dl. kokosmelk ♥ 150. g parmesan ♥ 2 fedd hvitløk ♥ saften av 1 sitron ♥ salt + pepper ♥ frisk timian


slik gjør du 

Skjær blomkålen i små buketter, du trenger ikke å bruke stilken. Av 1 blomkål fyller jeg et litermål med små blomkålbuketter, så mengden bør være såpass. Kok dem i noen minutter til de er møre. Hell av vannet og ha blomkålen over i en blender. Hell over kokosmelk, skvis over saften av sitronen (unngå steinene, de gir en besk smak) og blend til du får en jevn blanding. Smak til med salt og pepper. 

Kok pastaen. Finhakk hvitløksfeddene og ha litt olje i en stekepanne. Fres hvitløken i noen minutter og hell over pastasausen. Varm den opp og tilsett revet parmesanost. Bland godt. Når pastaen er ferdig, blander du den inn i sausen. 


Ååå! Nam! Så godt og så enkelt 🤤 Smaker ekstra godt med frisk timian og pepper på toppen! Håper det smaker! 

53 kommentarer

 1. Ingvild

  Oi, det så godt ut! Har aldri prøvd å lage pastasaus med blomkål, men det høres jo fantastisk ut. Tenker jeg bruker stilken også, alternativet er vel å kaste den. Hvis det ikke er noen spesiell grunn til å droppe den, tror du konsistens og smak blir annerledes? Jeg bruker som regel brokkolistilken, så tenkte det var sammenlignbart. 🙂

  1. Når det uansett skal i blenderen så ville jeg tatt med både stilk og blader. Bare vasket de først. Set er jo i stilken og bladene den virkelig gode smaken sitter. Dumt å kaste det. Og da holder det også kanskje med 1 blomkål.

 2. Sykt fin genser. Hvor kan jeg få tak i den tro?

  1. Caroline Berg Eriksen

   NAKD 🙂

 3. Hvorfor ikke bruke stilken? Den inneholder jo akkurat det samme, og det er bedre å spise brukbar mat enn å bare kaste den. 🙂

  1. Er det mulig!?

  2. Elisabeth h

   Jeg pleier rive stilken litt grovt på råkostjern,både blomkål og brokkoli,før koking sammen med bukettene. Helt enig,d er ingen grunn til å kaste stilken.

 4. Hvor er juletre skålen deres fra? Den hvite.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Kremmerhuset 🙂

 5. Såg riktigt gott ut. Det ska jag göra någon dag framöver.
  Trevlig kväll, Cina
  https://cinaslivsstil.wordpress.com/

 6. Det så nydelig ut! Blir middag i helga det der tror jeg❤️ Har et lite spørsmål til din mann Har forstått det slik (fra story på Instagram) at han trener seg opp igjen etter en kneskade? Kunne han laget et gjesteinnlegg som omhandler kneøvelser? Jeg sliter selv med en vridning jeg fikk i kneet for tre uker siden. Det går sakte men sikkert bedre, men kjenner på utålmodigheten når jeg ikke kan løpe som før. Mulig at et slik innlegg ikke er like spennende for alle, så jeg blir ikke skuffet dersom det ikke skjer! Ellers takk for at dere gir et innblikk i hverdagen deres❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, det var kjempegodt 😀

   Fra Lars-Kristian: Rådfør deg med fysioterapeut, men på generelt grunnlag så bør man søke å øke styrken i muskulaturen rundt kne og hofte. Dette bør skje på en måte som ikke gir økte smerter, men man bør heller ikke være redd for å «kjenne litt» når man trener. Ofte handler oppbygging etter skade om å gradvis øke belastningen på de skadde strukturene, fremfor å la de hvile seg friske. Men for å forebygge skader i kneområdet bør du forsøke å øke styrken i muskulaturen som støtter opp kneet. Øvelser som knebøy, markløft, step up på kasse, copenhagen adduction vil alle hjelpe til med dette. Varier mellom øvelser på ett ben og to ben og ikke vær redd for å trene med tunge vekter og få repetisjoner. En av musklenes oppgaver er å beskytte diverse strukturer, og det gjør de best når de er sterke 🙂

   1. Tusen takk for informativt og nyttig svar!

 7. Blomkålstilken er jo kjempegod! Jeg har et prinsipp om å aldri kaste brukbar mat, så den kommer jeg til å bruke. Ellers så retten veldig god ut 🙂

  1. Hvem har sagt at den skal kastes? Mulig den endrer smaken og konsistensen av denne oppskriften til Caroline – betyr ikke at stilken ikke kan brukes i en salat eller i en annen rett!

   Helt ærlig, hva er galt med folk?

   1. Helt ærlig – hva er galt med deg? Hvorfor svare sånn på en helt ok kommentar? Til alle som mener i andre tilfeller at man ikke ville sagt det sammen man skriver til en man kjenner; dette var jo en typisk kommentar man kunne spurt en venninne om. Ser virkelig ikke problemet. Hårsår?

 8. Å d hørtes digg og enkelt ut! Takk for tips

 9. En eller to blomkål? Usikker siden det stod «2 stort blomkålhode»..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ett! Men det kommer an på størrelsen 🙂 Jeg brukte 1 L små buketter tilsammen 🙂

 10. Johanne

  Nam!! Det ser helt nydelig ut, som all mat du viser på bloggen! Dere er virkelig helt rå på matbilder 😀
  Ha en fin dag 🙂

 11. Hei! Skal dere legge ut innlegg på bloggen om Omvendt julenisse prosjektet deres i år, som i fjor? Var jo så fint å følge dere på det i fjor, dere fikk inn fantastisk mye til vanskeligstilte familier! Har dere samme samarbeid med di samme bedriftene i år? Og lykke til med arbeidet fram til 24 des,,

 12. Så godt ut. Kanskje jeg prøver den – alltid kjekt med litt tips når man er tom for middagsideer.
  Originalt med blomkål i pastasausen :). Har du komponert det selv eller hentet du ideen fra noen andre?

  1. Ligger forholdsvis lik oppskrift på veganmisjonen feks. Mange steder å hente inspirasjon fra hvis du vil ha mer grønnsaker i kosten. Blomkål er kjempegodt både i sauser og smoothies synes jeg 🙂

 13. varm_kakao

  Det så veldig godt ut! Men kan man bruke melk i stedet for kokosmelk?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det tror jeg, men jeg har aldri brukt noe annet, synes kokosmelk gir en veldig rund og god smak 🙂

 14. Stilken er no kjempegod! Fikk lyst på blomkål:) hvor er tallerkene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra house doctor 🙂

 15. Katrine

  Jeg syns det er så fint og omtenksomt av deg å skåne dyr og planeten og vise at det er mulig å spise vegetar selv om ikke alle i familien følger med – det er inspirerende ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 jeg har aldri angret eller vurdert å gå tilbake på den avgjørelsen <3

 16. Hei! Det ser ut til at du ikke kunne svare på spørsmålet mitt, så derfor prøver jeg igjen, : kommer det noe innlegg om deres prosjekt på «Omvendt Julenisse» på bloggen?og er det med di samme samarbeids- avtaler? Og som sist, « Lykke til med arbeidet fram til 24 des,»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har ikke planlagt noen innlegg, men det kommer helt sikkert 🙂 Litt usikker på hva du mener med samarbeidsavtaler? Tenker du på bedrifter som sponser oss med gaver, penger og driftsmidler?

   1. Eilin fra Særp :)

    Hvor kan man finne informasjon om dette? Jeg var på FB siden deres, men der har det ikke vært innlegg siden 9 november? Er jeg på feil side, kanskje?

   2. Caroline Berg Eriksen

    http://Www.omvendtjulenisse.no 🙂

   3. Ja d stemmer

   4. Caroline Berg Eriksen

    Vi har akkurat de samme samarbeidspartnerne som i fjor 🙂 Men hvorfor lurer dere på det?

   5. De fleste som vil bidra ønsker vel å gjøre litt research på om prosjektet og bedriften er verdt å støtte?

   6. Caroline Berg Eriksen

    June: Hvilken rolle spiller det hvilke samarbeidspartnere vi har? De er jo med på å støtte et godt formål 🙂

   7. Helene

    Det er da ikke merkelig at noen etterspør hvilke samarbeidspartnere organisasjonen har? Veldig merkelig å lage en sak på det?

    Jeg syns forøvrig at selve bloggen er i en skikkelig down periode nå? Tre innlegg hele uken trigger ikke lysten til å klikke seg inn for å sjekke om det er kommet nytt innlegg, dessverre. Er du på vei til å fase den ut?

   8. Caroline Berg Eriksen

    Jo, faktisk litt rart mtp. at vi kun hadde to samarbeidspartnere som sponset oss med biler og hvor spørsmålet kommer fra 🙂 Det er jo alltid spennende å høre hva de konspireres om.

   9. Ja, at de er med på å støtte et godt formål er ingen tvil. Jeg mente bare at det er vanlig å undersøke driften og samarbeidspartnere m.m. til veldedigheter før man donerer, for å forsikre seg om at man donerer til en verdig sak/bedrift som forvalter donasjonene på verdig måte. Det var ikke jeg som tok opp akkurat samarbeidspartnere, jeg ville bare poengtere at de fleste jeg kjenner gjør research før man donerer 😉

 17. hei, fine. hvilken foundation?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei <3 her har jeg brukt estee lauder sin double wear 🙂

 18. Og at du trudde at spørsmålet mitt var en konspirasjon, det sårer meg,, kjenner at eg ble lei meg, håper at du tar med dette innlegget

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg tror du spør av gode hensikter og at du er oppriktig interessert 🙂 Så det har ingenting med deg å gjøre! 🙂

   1. ❤️

 19. jeg ser due r aktiv å svarer, men hvorfor ikke svar på spørsmål om hvilken foundation? ejg bare lurer, syns den så fin ut

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager sent svar! Jeg bruker en foundation fra Estee Lauder akkurat nå, double wear 🙂

 20. Villblomsten

  Å, du store min, så godt dette ser ut! Ble litt inspirert her 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gleder meg 😀 Håper du liker / likte retten! Fortell meg gjerne 🙂 <3

 21. Karoline

  Dette ser utrolig godt ut
  Ikke ofte jeg legger igjen kommentar her, men jeg lurer på en ting, egentlig et spørsmål både til deg og Lars Kristian Syns dere tar så utrolig fine bilder, og lurte på om dere har noe tips til hvordan få fine bilder inne, spesielt nå i disse tider når det blir så tidlig mørkt?
  Har dere mye utstyr, eller er det kun blitz dere bruker for å få så fint lys, og evt hvilken?
  Dere er i alle fall veldig flinke med både kameraet og innhold ellers her inne på bloggen, og jeg får mye inspo av dere

 22. This recipe seems so delicious !
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 23. Jeg har fulgt deg siden jeg var ca 15 år, og det vil si at jeg har klikket meg inn i over 10 år her nå. Du var inspirasjonen min da jeg klarte å løpe min første mil blant annet 😉 Var helt obsessed i deg! Nå klikker jeg meg inn bare av og til, men GUD BEDRE for noen fantastiske bilder dere tar. Bloggen din er bare så flott, at jeg måtte legge igjen min første kommentar her 🙂

  God 1. desember!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så gøy å høre! Er glad du fortsatt titter innom nå og da <3 Tusen takk for så fine ord 😀 Det blir jeg så glad for <3 Goood jul!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *