kremet kokospasta

Denne pastaretten lager du på 1-2-3 og den er så latterlig god! Alle i huset liker den, og da mener jeg alle: voksne, barn OG hunder – haha 🙂 Du trenger ikke mange ingredienser og som sagt, heller ikke mye tid, så dette er perfekt i en hektisk hverdag. Du kan fint servere den med noe til også, selv om jeg spiste kun dette og var strålende fornøyd med det – jentene og Lars-Kristian spiste kylling ved siden, så jeg kan melde om at det var godt 🙂 Her kommer oppskriften!


til 4 trenger du

♥ 400 g. tagliatelle ♥ 2 stort blomkålhode ♥ 4 dl. kokosmelk ♥ 150. g parmesan ♥ 2 fedd hvitløk ♥ saften av 1 sitron ♥ salt + pepper ♥ frisk timian


slik gjør du 

Skjær blomkålen i små buketter, du trenger ikke å bruke stilken. Av 1 blomkål fyller jeg et litermål med små blomkålbuketter, så mengden bør være såpass. Kok dem i noen minutter til de er møre. Hell av vannet og ha blomkålen over i en blender. Hell over kokosmelk, skvis over saften av sitronen (unngå steinene, de gir en besk smak) og blend til du får en jevn blanding. Smak til med salt og pepper. 

Kok pastaen. Finhakk hvitløksfeddene og ha litt olje i en stekepanne. Fres hvitløken i noen minutter og hell over pastasausen. Varm den opp og tilsett revet parmesanost. Bland godt. Når pastaen er ferdig, blander du den inn i sausen. 


Ååå! Nam! Så godt og så enkelt 🤤 Smaker ekstra godt med frisk timian og pepper på toppen! Håper det smaker! 

53 kommentarer

 1. Oi, det sĂ„ godt ut! Har aldri prĂžvd Ă„ lage pastasaus med blomkĂ„l, men det hĂžres jo fantastisk ut. Tenker jeg bruker stilken ogsĂ„, alternativet er vel Ă„ kaste den. Hvis det ikke er noen spesiell grunn til Ă„ droppe den, tror du konsistens og smak blir annerledes? Jeg bruker som regel brokkolistilken, sĂ„ tenkte det var sammenlignbart. 🙂

  1. NÄr det uansett skal i blenderen sÄ ville jeg tatt med bÄde stilk og blader. Bare vasket de fÞrst. Set er jo i stilken og bladene den virkelig gode smaken sitter. Dumt Ä kaste det. Og da holder det ogsÄ kanskje med 1 blomkÄl.

 2. Sykt fin genser. Hvor kan jeg fÄ tak i den tro?

  1. Caroline Berg Eriksen

   NAKD 🙂

 3. Hvorfor ikke bruke stilken? Den inneholder jo akkurat det samme, og det er bedre Ă„ spise brukbar mat enn Ă„ bare kaste den. 🙂

  1. Er det mulig!?

  2. Jeg pleier rive stilken litt grovt pÄ rÄkostjern,bÄde blomkÄl og brokkoli,fÞr koking sammen med bukettene. Helt enig,d er ingen grunn til Ä kaste stilken.

 4. Hvor er juletre skÄlen deres fra? Den hvite.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Kremmerhuset 🙂

 5. SÄg riktigt gott ut. Det ska jag göra nÄgon dag framöver.
  Trevlig kvÀll, Cina
  https://cinaslivsstil.wordpress.com/

 6. Det sĂ„ nydelig ut! Blir middag i helga det der tror jeg❀ Har et lite spĂžrsmĂ„l til din mann Har forstĂ„tt det slik (fra story pĂ„ Instagram) at han trener seg opp igjen etter en kneskade? Kunne han laget et gjesteinnlegg som omhandler kneĂžvelser? Jeg sliter selv med en vridning jeg fikk i kneet for tre uker siden. Det gĂ„r sakte men sikkert bedre, men kjenner pĂ„ utĂ„lmodigheten nĂ„r jeg ikke kan lĂžpe som fĂžr. Mulig at et slik innlegg ikke er like spennende for alle, sĂ„ jeg blir ikke skuffet dersom det ikke skjer! Ellers takk for at dere gir et innblikk i hverdagen deres❀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, det var kjempegodt 😀

   Fra Lars-Kristian: RĂ„dfĂžr deg med fysioterapeut, men pĂ„ generelt grunnlag sĂ„ bĂžr man sĂžke Ă„ Ăžke styrken i muskulaturen rundt kne og hofte. Dette bĂžr skje pĂ„ en mĂ„te som ikke gir Ăžkte smerter, men man bĂžr heller ikke vĂŠre redd for Ă„ «kjenne litt» nĂ„r man trener. Ofte handler oppbygging etter skade om Ă„ gradvis Ăžke belastningen pĂ„ de skadde strukturene, fremfor Ă„ la de hvile seg friske. Men for Ă„ forebygge skader i kneomrĂ„det bĂžr du forsĂžke Ă„ Ăžke styrken i muskulaturen som stĂžtter opp kneet. Øvelser som knebĂžy, marklĂžft, step up pĂ„ kasse, copenhagen adduction vil alle hjelpe til med dette. Varier mellom Ăžvelser pĂ„ ett ben og to ben og ikke vĂŠr redd for Ă„ trene med tunge vekter og fĂ„ repetisjoner. En av musklenes oppgaver er Ă„ beskytte diverse strukturer, og det gjĂžr de best nĂ„r de er sterke 🙂

   1. Tusen takk for informativt og nyttig svar!

 7. BlomkĂ„lstilken er jo kjempegod! Jeg har et prinsipp om Ă„ aldri kaste brukbar mat, sĂ„ den kommer jeg til Ă„ bruke. Ellers sĂ„ retten veldig god ut 🙂

  1. Hvem har sagt at den skal kastes? Mulig den endrer smaken og konsistensen av denne oppskriften til Caroline – betyr ikke at stilken ikke kan brukes i en salat eller i en annen rett!

   Helt ĂŠrlig, hva er galt med folk?

   1. Helt ĂŠrlig – hva er galt med deg? Hvorfor svare sĂ„nn pĂ„ en helt ok kommentar? Til alle som mener i andre tilfeller at man ikke ville sagt det sammen man skriver til en man kjenner; dette var jo en typisk kommentar man kunne spurt en venninne om. Ser virkelig ikke problemet. HĂ„rsĂ„r?

 8. Å d hþrtes digg og enkelt ut! Takk for tips

 9. En eller to blomkĂ„l? Usikker siden det stod «2 stort blomkĂ„lhode»..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ett! Men det kommer an pĂ„ stĂžrrelsen 🙂 Jeg brukte 1 L smĂ„ buketter tilsammen 🙂

 10. Nam!! Det ser helt nydelig ut, som all mat du viser pĂ„ bloggen! Dere er virkelig helt rĂ„ pĂ„ matbilder 😀
  Ha en fin dag 🙂

 11. Hei! Skal dere legge ut innlegg pÄ bloggen om Omvendt julenisse prosjektet deres i Är, som i fjor? Var jo sÄ fint Ä fÞlge dere pÄ det i fjor, dere fikk inn fantastisk mye til vanskeligstilte familier! Har dere samme samarbeid med di samme bedriftene i Är? Og lykke til med arbeidet fram til 24 des,,

 12. SĂ„ godt ut. Kanskje jeg prĂžver den – alltid kjekt med litt tips nĂ„r man er tom for middagsideer.
  Originalt med blomkÄl i pastasausen :). Har du komponert det selv eller hentet du ideen fra noen andre?

  1. Ligger forholdsvis lik oppskrift pĂ„ veganmisjonen feks. Mange steder Ă„ hente inspirasjon fra hvis du vil ha mer grĂžnnsaker i kosten. BlomkĂ„l er kjempegodt bĂ„de i sauser og smoothies synes jeg 🙂

 13. Det sÄ veldig godt ut! Men kan man bruke melk i stedet for kokosmelk?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det tror jeg, men jeg har aldri brukt noe annet, synes kokosmelk gir en veldig rund og god smak 🙂

 14. Stilken er no kjempegod! Fikk lyst pÄ blomkÄl:) hvor er tallerkene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra house doctor 🙂

 15. Jeg syns det er sĂ„ fint og omtenksomt av deg Ă„ skĂ„ne dyr og planeten og vise at det er mulig Ă„ spise vegetar selv om ikke alle i familien fĂžlger med – det er inspirerende ❀

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 jeg har aldri angret eller vurdert Ä gÄ tilbake pÄ den avgjÞrelsen <3

 16. Hei! Det ser ut til at du ikke kunne svare pÄ spÞrsmÄlet mitt, sÄ derfor prÞver jeg igjen, : kommer det noe innlegg om deres prosjekt pÄ «Omvendt Julenisse» pÄ bloggen?og er det med di samme samarbeids- avtaler? Og som sist, « Lykke til med arbeidet fram til 24 des,»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har ikke planlagt noen innlegg, men det kommer helt sikkert 🙂 Litt usikker pĂ„ hva du mener med samarbeidsavtaler? Tenker du pĂ„ bedrifter som sponser oss med gaver, penger og driftsmidler?

   1. Eilin fra SĂŠrp :)

    Hvor kan man finne informasjon om dette? Jeg var pÄ FB siden deres, men der har det ikke vÊrt innlegg siden 9 november? Er jeg pÄ feil side, kanskje?

   2. Ja d stemmer

   3. Caroline Berg Eriksen

    Vi har akkurat de samme samarbeidspartnerne som i fjor 🙂 Men hvorfor lurer dere pĂ„ det?

   4. De fleste som vil bidra Þnsker vel Ä gjÞre litt research pÄ om prosjektet og bedriften er verdt Ä stÞtte?

   5. Caroline Berg Eriksen

    June: Hvilken rolle spiller det hvilke samarbeidspartnere vi har? De er jo med pĂ„ Ă„ stĂžtte et godt formĂ„l 🙂

   6. Det er da ikke merkelig at noen etterspÞr hvilke samarbeidspartnere organisasjonen har? Veldig merkelig Ä lage en sak pÄ det?

    Jeg syns forÞvrig at selve bloggen er i en skikkelig down periode nÄ? Tre innlegg hele uken trigger ikke lysten til Ä klikke seg inn for Ä sjekke om det er kommet nytt innlegg, dessverre. Er du pÄ vei til Ä fase den ut?

   7. Caroline Berg Eriksen

    Jo, faktisk litt rart mtp. at vi kun hadde to samarbeidspartnere som sponset oss med biler og hvor spĂžrsmĂ„let kommer fra 🙂 Det er jo alltid spennende Ă„ hĂžre hva de konspireres om.

   8. Ja, at de er med pĂ„ Ă„ stĂžtte et godt formĂ„l er ingen tvil. Jeg mente bare at det er vanlig Ă„ undersĂžke driften og samarbeidspartnere m.m. til veldedigheter fĂžr man donerer, for Ă„ forsikre seg om at man donerer til en verdig sak/bedrift som forvalter donasjonene pĂ„ verdig mĂ„te. Det var ikke jeg som tok opp akkurat samarbeidspartnere, jeg ville bare poengtere at de fleste jeg kjenner gjĂžr research fĂžr man donerer 😉

 17. hei, fine. hvilken foundation?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei <3 her har jeg brukt estee lauder sin double wear 🙂

 18. Og at du trudde at spÞrsmÄlet mitt var en konspirasjon, det sÄrer meg,, kjenner at eg ble lei meg, hÄper at du tar med dette innlegget

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg tror du spĂžr av gode hensikter og at du er oppriktig interessert 🙂 SĂ„ det har ingenting med deg Ă„ gjĂžre! 🙂

   1. ❀

 19. jeg ser due r aktiv Ä svarer, men hvorfor ikke svar pÄ spÞrsmÄl om hvilken foundation? ejg bare lurer, syns den sÄ fin ut

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager sent svar! Jeg bruker en foundation fra Estee Lauder akkurat nĂ„, double wear 🙂

 20. Å, du store min, sĂ„ godt dette ser ut! Ble litt inspirert her 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gleder meg 😀 HĂ„per du liker / likte retten! Fortell meg gjerne 🙂 <3

 21. Dette ser utrolig godt ut
  Ikke ofte jeg legger igjen kommentar her, men jeg lurer pÄ en ting, egentlig et spÞrsmÄl bÄde til deg og Lars Kristian Syns dere tar sÄ utrolig fine bilder, og lurte pÄ om dere har noe tips til hvordan fÄ fine bilder inne, spesielt nÄ i disse tider nÄr det blir sÄ tidlig mÞrkt?
  Har dere mye utstyr, eller er det kun blitz dere bruker for Ä fÄ sÄ fint lys, og evt hvilken?
  Dere er i alle fall veldig flinke med bÄde kameraet og innhold ellers her inne pÄ bloggen, og jeg fÄr mye inspo av dere

 22. This recipe seems so delicious !
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

 23. Jeg har fulgt deg siden jeg var ca 15 Ă„r, og det vil si at jeg har klikket meg inn i over 10 Ă„r her nĂ„. Du var inspirasjonen min da jeg klarte Ă„ lĂžpe min fĂžrste mil blant annet 😉 Var helt obsessed i deg! NĂ„ klikker jeg meg inn bare av og til, men GUD BEDRE for noen fantastiske bilder dere tar. Bloggen din er bare sĂ„ flott, at jeg mĂ„tte legge igjen min fĂžrste kommentar her 🙂

  God 1. desember!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, sĂ„ gĂžy Ă„ hĂžre! Er glad du fortsatt titter innom nĂ„ og da <3 Tusen takk for sĂ„ fine ord 😀 Det blir jeg sĂ„ glad for <3 Goood jul!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *