julekalender eller julegave: tips til mamma, venninne eller søster

inneholder reklame: nattkjole fra egen kolleksjon med my muse 

I år har jeg så lyst til å glede mine nærmeste litt ekstra, og ettersom vi også har gavefri jul i familien, synes jeg en kalender blir kjempegøy å gi til mamma og storesøster! Mamma har tross alt alltid gitt oss verdens fineste julekalender fra vi var små og i mange, mange år. Jeg husker til og med at mamma installerte en superfin variant i den knøttlille Osloleiligheten min, så nå er det min tur til å gi tilbake.

Jeg tenkte først på å gi en gave hver søndag i advent, men så ble det til hver tredje dag i stedet – starter 1. desember og avslutter 24. desember. Her kan du jo gjøre akkurat som du vil, om det blir hver dag, annen hver dag eller som jeg har valgt å gjøre. Det hyggeligste er å faktisk gjøre det, tenker jeg ❤️ Og det trenger selvfølgelig ikke å bli veldig kostbart heller! Her kommer noen tips til hva som kan ligge i kalenderen, men også til hva som kan ligge under treet på julaften 🙂  

🎁 Nattøy – her kan du finne mye fint hos både h&m, Cubus og Lindex. Har du derimot lyst til å legge litt mer penger i det, må jeg selvfølgelig anbefale min egen kolleksjon med My Muse! Sjekk den ut HER. Det er så mye lekkert både undertøy og nattøy, og så kommer det i tillegg en veldig fin kolleksjon nå – den er rett rundt hjørnet og har masse fint som er perfekt å gi bort i julegave 

🎁 Noe godt å drikke – en flaske vin, champagne, gløgg, en pose te, kaffe eller noe annet godt som du vet hun liker 

🎁 Noe godt å spise – er du glad i å bake, er det jo ekstra hyggelig å få noe du har laget selv. Biscotti på et fint glass liker jeg alltid å både bake og gi bort. Eller så er det kjempefint om gaven på julaften kanskje er en strømpe med favorittgodteriet oppi? 

🎁 Kremer og ansiktspleie – alltid en vinner og både h&m og Vita har masse fint i begge kategorier 

🎁 Lese – en god bok eller et magasin, kanskje et julemagasin? 🎄 Jeg fant et superfint i dagligvarebutikken i går, som skal få ligge fremme hele julen 

🎁 Hårpynt – hårpynt er ikke bare for de minste, strikker og hårbånd eller hårklemmer er alltid fint å ha tilgjengelig 

🎁 Makeup – en fin øyneskygge, neglelakk, noe til leppene eller en fin highlighter kan sjelden bli feil 

🎁 Badebomber – eller om hun ikke har badekar, er en deilig dusjsåpe alltid fint å ha 

🎁 Bilde – dersom du har barn, er det alltid hyggelig å få et bilde i fin ramme 

🎁 Duftlys – elsker duftlys selv, så det er i hvert fall noe jeg blir veldig glad for 

🎁 Morgenlevering / frokost på døren fra deg – morgenlevering er genialt, men dersom de ikke leverer der du bor, har du kanskje mulighet til å levere selv? Pakk noe god frokostmat i en kurv, kjør det hjem på døren og ring på eller send en tekstmelding 🙂 En fordel om dette er i helgen, selvfølgelig 😉 


🎁 ✨

90 kommentarer

 1. Karianne

  Gavefri jul blir det jo ikke hvis man gir bort i kalenderform istedet? At dere ikke får julegaver på julaften er en ting, men dere får jo opptil flere(om man velger det) før jul. Går ikke vinningen litt opp i spinningen da?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, gaver på julaften hadde kommet i tillegg til dette og hadde jo mangedoblet antall gaver i og med at vi er en stor familie 🙂 Hadde vi hatt gaver til jul ville det totale antall gaver kommet opp i 89 gaver om alle skulle gitt og fått én gave til/fra hverandre.

   I tillegg er det litt andre type gaver i kalenderen enn hva som er typisk for oss å gi hverandre til jul.

   Gavefri jul handler jo også om mer enn det å ikke kjøpe gaver, men om å skifte fokus fra materialisme til å heller bruke mer tid på hverandre 🙂

 2. 89 gaver? Altså. Gavene du ramser opp over er så absolutt vanlig å få i julegave

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gavene jeg ramser opp over her er tips, ikke nødvendigvis ting jeg gir i kalenderen 🙂

   Ja, om alle skulle gitt på kryss og tvers av hverandre er det godt anslag på hvor mye gaver det hadde blitt.

   1. Vigdis

    Jeg skjønner ikke greia. Gavefri jul, men allikevel gave hver 3 dag i julekalenderen? Da blir jo advent en tid med materialisme da. Det hjelper liksom ikke at man kutter ut gaver på selve juleaften da. Dette var virkelig gresk for meg og jeg skjønner det ikke.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Gresk er det ikke, sunn fornuft heter det 🙂 Det er stor forskjell på å gi 8 gaver i en adventskalender, sammenlignet med nesten 100 gaver om vi skal droppe gavefri jul. Jeg regner med at du/dere ser den forskjellen. Dere må gjerne mene at det ikke er forskjell på å gi 8 adventspakker, sammenlignet med nesten 100 gaver om vi skal gi julegaver. Men da er vi i så fall uenig, og det er jo lov 🙂

    I tillegg handler det om hva man ønsker å bruke julen til, spesielt nå som Covid-19 gjør at man ikke ser hverandre så mye. Jeg synes i hvert fall det er befriende å ikke bruke hele kvelden på å åpne gaver, men heller være litt mer menneskeorientert 🙂

   3. Vigdis

    Men poenget er at en gavefri jul er en jul uten gaver Når du velger å gi noen gaver før jul blir poenget med gavefrijul borte.
    Jeg er helt enig at det er komisk med 100 gaver og at det ikke er sunn fornuft.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det er ikke komisk med 100 gaver, det er realiteten når 10 familiemedlemmer skal gi gave til hverandre.

    Poenget med en gavefri jul er å fokusere på andre, viktigere ting enn materialisme 🙂 Jeg ser ikke helt hvordan det poenget blir borte fordi jeg gir 8 små adventspakker? Dette er jo ikke sort/hvitt, eller enten/eller.

   5. Ingvild

    Men, er dette en realistisk sammenligning? Dersom dere skulle gitt gaver på julaften, hadde dere gitt én gave fra hver til hver eneste person? Jeg vil tro det vanligste i norske hjem er å gi en gave typisk «Til mamma, fra Kari, Per, Pål og Espen».

    Altså, misforstå meg rett, jeg syns det absolutt er et bedre alternativ med julekalender til noen få i stedet for gaver til/fra alle. Men her tenker jeg argumentene dine gir kritikerne «blod på tann». 🙂

   6. Caroline Berg Eriksen

    Derfor skriver jeg +/- 🙂 Poenget er uansett at hadde vi kjøpt gaver til jul ville antallet vært mangedoblet sammenlignet med adventskalendere, som i tillegg bare består av smågaver.

  2. Stor familie? Dere har 1 søsken hver som ikke har barn. Dere er en ganske normal familie i norsk målestokk.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Gratulerer med å finne enda en ting å pirke på! Godt jobbet 🙂 Poenget er at familien vår er stor nok til at det blir så mange gaver at det er meningsløst å sammenligne det med en liten adventskalender med sjokoladehjerter og andre småting.

   2. Jeg tenker nok litt annerledes en deg. Jeg synes det skal være måtehold, men på juleaften må alle få pakker. Voksne som barn. Synes ikke det er riktig at barna skal få en haug av pakker og ikke noe til de voksne, synes det blir feil fokus for barn. Jeg synes det er helt fint å spare sjokoladehjerte til julegave. Skjønner ikke hvorfor det ikke fungerer som julegave?
    Det er helt ok å spleise på en pakke en 100 små. Synes ikke det blir materialistisk av den grunn. Jeg synes det er mer materialistisk med ting og tang året rundt, men akkurat juleaften skal det ikke være noe liksom.men det er min oppfattning

  3. Anne Apenes

   Hei Vigdis og alle dere andre som forsurer dette magasinet. Denne bloggen er et magasin:). Jeg og mange med meg, leser denne bloggen for å bli inspirert og det blir vi nesten hver eneste dag.
   Det er JOBBEN til Caroline Berg Eriksen. At du og andre, bruker denne bloggen som et forum for å gi tilbakemeldinger på personen Caroline Berg Eriksen, vil jeg anbefale et speil.

   1. Det er jammen bra du skjønner!
    Alt som skjer på bloggen er jobb, intet mindre!

 3. Pernille Kristensen

  Tusind tak for fine tips, jeg fandt lige lidt ekstra og give min søster i år❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

  2. Jeg skjønner jo at gavefri jul ikke funker så godt i kombinasjon med en blogg som skal tjene inn reklamepenger. Da var jo dette en flott løsning! Kanskje det kommer noen tips til barnekalendere også? Eller har vært? Hvis 10 mennesker skal gi gave til hverandre, så blir det 10*9 = 90 gaver totalt 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det eneste som er reklame her, er nattkjolen fra min egen kolleksjon, som jeg selvfølgelig synes er en fin julegave og som da passet inn i dette innlegget. Det var ikke på grunn av denne ene nattkjolen at jeg skrev dette innlegget, så akkurat «reklamepenger» er ikke bakgrunnen for dette. Dette er et innlegg jeg har skrevet fordt jeg har fått spørsmål om gavetips fra følgerne mine 🙂

    Tips til barnekalender har jeg skrevet om – håper du finner noen tips https://www.carolinebergeriksen.no/2020/11/19/barnas-adventskalender-er-klar/ 🙂

   2. Takk for et hyggelig og konstruktivt svar 🙂 Og takk for en blogg med høy kvalitet. 🙂

 4. Altså.. Går det ikke an å glede seg over gode gavetips som, etter mitt skjønn både er relativt rimelige og som mange uansett har bruk for og derfor ville kjøpt selv hvis de ikke fikk det? Makan til surmuling!

  1. Elisabeth h

   Enig!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det er de samme menneskene som surmuler, gang på gang :/

  2. Enig! Kjempe gøy med tips for de som ønsker det 🙂

 5. Nå er vel materialisme noe en bør tenke over hele året, og ikke bare julaften. Blir vel litt struts dette? Slik jeg leser bloggen din er det et stort fokus på at alt skal være så perfekt, som f.eks barnebursdag feiring for deres barn. Tenker dere noen gang over hvordan det føles for de barna som ikke kan feire slik pga dårlig økonomi i hjemmet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tenker at alle monner drar og at det er bedre enn ingenting 🙂 Om alle skal tenke at det er alt eller ingenting så tror jeg ikke du får så mange til å faktisk gjøre noe.

   Folk er forskjellige, noen har mer enn andre, slik er det bare. Det vil barn før eller siden oppleve, enten i ung alder, eller i voksen alder. Å oppdra barn handler om å gjøre de klar for et voksenliv hvor ulikheter er ting de må føle på hver eneste dag. Å feie ulikheter under teppet, eller passe på at alt skal være likt når de er små er å gjøre de en bjørnetjeneste. Så i stedet for å gjøre det bør man heller oppdra barn til å forstå at ulikheter er en del av livet, og at det ikke er det som definerer deg som menneske. Når det er sagt så tror jeg ikke barn i like stor grad som oss voksne, tenker over hvordan bursdagen er. I hvert fall ikke i den alderen.

   1. Fint svar, Caroline. Hva man eier, hvor mye man tjener, hvor mange gaver man får eller hvor «perfekt» en bursdagsfeiring ser ut på sosiale medier – definerer ikke deg som menneske og har ingenting med din verdi å gjøre. Om jeg tjener 200.000 kr mer enn deg i året, vil ikke si at jeg er mer verdt enn deg som menneske. Jeg er enig i at barn bør få lærdom, fra de er små, om at det alltid vil være forskjeller og noen har mye mer enn andre. Man er rik når man er takknemlig og fornøyd for det man har.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Helt enig, Bell 🙂

   3. «Man er rik når man er takknemmelig for det man har»

    Tror det er lett å si for oss som faktisk har det vi behøver, og kan kjøpe så og si det vi vil.
    Hadde jeg måtte nekte mine barn aktiviteter, julegaver, bursdaggaver, det å gi bort bursdagsgaver, nye klær, god middag innimellom osv osv osv – så hadde det skjært i mitt hjerte.
    Jeg hadde ikke vært takknemmelig tror jeg!

   4. Men kan ikke barn også lære seg at det skal ikke bugne med gaver til de på juleaften? Er det riktig å lære barn at det kun er de som skal få?

    Uansett hvor mye penger man har synes jeg personlig det overhodet ikke er riktig om et barn skal få MINST 35 gaver i løpet desember? Bør ikke også barn lære seg at julen handler om mer en materialisme? Jeg bare lurer, om man skal følge resonnementet ditt ang barnebursdag.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Jo, de kan fint lære seg det 🙂 Men det er også andre måter de kan lære seg det på.

    Vi har valgt det slik i hvert fall og det fungerer utmerket for oss 🙂

  2. Må bare svare her da jeg vokste opp med venninner som jeg husker hadde større bursdager enn det jeg hadde hjemme. Tenkte aldri på det som en dag jeg var misunnelig. Det var bare en kjempe opplevelse med en dag på eks: lekeland som mamma ikke ville hatt penger til. Er det ikke bedre at barn som ikke har så mye da får en sånn super dag enn at noen må tone det ned for å ligge på ett «riktig» pengenivå?

 6. Fine tips, men om gavene kommer før eller på juleaften blir vel litt det samme?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, faktisk ikke 🙂 Det er stor forskjell på å pakke opp en liten gave på ulike dager i løpet av 3 uker, enn å pakke opp alt sammen på en og samme dag. I tillegg slipper du stresset med å handle før julaften og selve julaften kan handle om viktigere ting enn gaver 🙂

   1. Men da er jo poenget ditt at du ikke vil bruke masse tid pa a pakke opp 100 gaver som du sier, materialistisk blir det uansett om du apner gavene pa julaften eller i advent. Rett skal vaere rett, du ma bestemme deg for hva budskapet ditt er.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er forskjell på å gi 8 små gaver i en adventskalender, og å samle hele familien til gavebonanza på julaften med +/- 100 gaver.

    Jeg er helt sikker på at du er enig i det 🙂

    At du synes at det å gi mamma noen sjokoladehjerter en dag i desember handler om materialisme får være din sak.

   3. Men, for at regnestykke 8 vs 100 skal bli riktig, så må et viktig poeng på plass: Hvis det bare er Caroline som gir 8 gaver til mammaen sin og 8 gaver til søsteren sin, så blir det først og fremst 16 gaver. Deretter kommer spørsmålet: Får Caroline en liten pakkekalender, la oss si á 8stk, i retur også fra begge? Da blir regnestykke plutselig et annet Sorry måtte bare kommentere, fort at man bruker tall som det passer seg best i argumentasjonen uten at alt er belyst, så matematikeren i meg kunne ikke la være

 7. Søsteren min og jeg har laget pakkekalender til hverandre siden vi ble voksne og det er så koselig! Ett år fikk hun hver søndag oppskrifter på bakst, drikke etc som jeg hadde spurt slekt om hva som var deres favoritt bakst/drikke til jul. Det slo an!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig <3

  2. Superkoselig med kalender til mamma, bedre det enn gave på julaften. Er enig i at det blir altfor mye fokus på gavene dersom det er så mange som du skriver, tror ikke det er vanlig hos de fleste. Jeg er vant til at jeg og min mann får gaver sammen f.eks. Og du hadde jo ikke kjøpt alle 89 gavene heller liksom, men 1 gave til hver av gjeste, blir ikke så stor forskjell det 😉 Men dette får bli opp til hver enkelt å avgjøre tenker jeg.

 8. Lillemor

  Så fine tips til kalendergaver! Koselig å pakke opp en liten omtanke hver tredje dag <3 Spesielt i tiden vi er i nå. Som alltid fine bilder 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Ja, det er jeg helt enig i <3

 9. Altså mine svigerforældre for adventsgaver af os, mine forældre for også. Mine små futter for adventsgaver hver søndag. Plus rampenissen er flyttet ind og gør ramt og giver lidt i ny og næ. Vi giver mine forældre, svigerforældre, min søster og hendes børn julegaver. Og de giver os og mine børn. Men ellers har vi ikke flere julegaver. Det vigtigste er at børnene får gaver. Jeg har sagt legetøj og praktisk som tøj. Og så har vi beløb på ( da den ene bedsteforældre har mange penge og den anden er pensionist og syge, og ikke har mange penge. Så der ikke skal blive forskel i gaver fra den ene og den anden.
  Så alt i alt, syntes det er hyggeligt og give lidt løst med gaver før juleaften

 10. Cecilie

  HERREGUD så mange kverulanter det skulle være her da.. At det er mulig!

  Så fint at du gir gaver før jul og at dere heller kan fokusere på hverandre på julaften <3 Fine og enkle tips også!

 11. Kjære Caroline,
  Du inspirerer meg, og det er alltid litt ekstra stas å følge deg i juletider❤️

  Kjenner meg ordentlig provosert over enkelte mennesker – Skjerpings!
  #santa’snaughtylist

  Juleklemmer fra nord

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3

   Ja, jeg tror enkelte hadde hatt godt av å skifte litt fokus 🙂

  2. Dette var koselig.❤️ Det er ekstra stas i disse tider. Du inspirerer og gjør alltid så hyggelig ting , med familien. Gleder meg til å følge med på Rampenissen igjen,
   Trist at enkelte alltid må komme med små stikk, noen burde fokusere litt mer på å se det positive. i ting. ikke minst i disse tider. men du har jo din faste gjeng, som følger deg. , også blant dem. .. Husk «haters are your biggest fan. » God førjulstid til deg og dine. stor klem

 12. Fine gavetips
  Vi er forskjellige alle, fint at du deler det du deler. Det gir inspirasjon La oss heller unne, ikke misunne ❤️
  En spesiell tid vi er i, og fint å være oppmerksomme med hverandre på den måten man kan ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Siri 🙂

 13. Jeg er så glad for at ingen bryr seg om hvilken kalender jeg gir til barna mine (de har pakkekalender og får en liten gave hver dag!!!) og heller hva jeg gir til andre i familien, og når, og hvor mye og hvilken dag osv osv osv. Hadde aldri orket din jobb, hvor alle har en mening om alt og ingenting… har du ikke av og til bare lyst til å slutte med bloggen, og ha et «normalt» liv med privatliv og ingen som bryr seg om deg og ditt noen ganger? Hadde følt meg litt kvelt rett og slett med øynene på meg og mitt hele tiden. Hvordan orker du?

 14. Har du en fin oppskrift for hjemmelaget biscotti du kan dele? Takk !

 15. Jeg kan se at dette virker motsatt av «gavefri»-jul, men som du sier er dette tips til kalendergaver. Man kan lage en hel kalender med aktiviteter også, som ikke koster noe og som ikke er gjenstander. Venninnen min lagde kalender med 24 lapper med dikt, oppgaver, bilder, gåter o.l. Selv lagde jeg godteri/flaxlodd-kalender til min venninne med en pakke for hver søndag i advent. Men hvis gavefri jul betyr kalendergaver til samme verdi og enda flere ting forsvinner jo poenget selvsagt. Men det får jo være opp til hver enkelt.

 16. Karoline R

  Altså, jeg lurer på hvorfor noen av dere leser denne bloggen? Makan til negativitet, oppgulp og pirking har jeg ikke vært borti noe annet sted! Men, det er vel det samme håndfullen som går igjen hver gang, virker det som.

  Kjempefine tips, både til kalender og julegaver! Mange ulike alternativer, så her er noe for alle. Takk for fin og inspirerende lesning, Caroline! Er så deilig med små glimt inn i hverdagen din, både her og på insta! Håper du får en fin førjulstid sammen med familien <3

 17. Kalender er en fin måte å vise litt ekstra omtanke på og det er noe helt annet å glede seg til en liten ting hver tredje dag enn overload av gaver på julaften. 🙂 <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt enig, KLara 🙂

 18. Hadde vært så koselig hvis folk kan være hyggelig mot hverandre i kommentarfeltet.hvorfor kommentere hvis du ikke har noe greit å si? Vi lever kanskje flere i en krevende hverdag med isolasjoner,karantener ol. Da er så godt med en blogg som er positiv og hyggelig.
  I år så får ungdommen i huset 1 gave hver helg,samt sjokkis kalender. Å tilogmed julegaver 24 des
  Jeg liker mottoet » den største gleden du kan ha,er å gjøre andre glad»❤ det mottoet burde flere følge

 19. Syns det ser koselig ut, men jeg finner ikke tida til å få kjøpt inn alt. Nettkjøp er vel løsningen. I hvertfall nå.

 20. Jeg lurer på hvorfor du ikke kjøper litt dyrere klær i silke, ull, lin osv i steden for å fronte så mye billig ræl? bedre for lommeboka i lengden, bedre for miljøet og bedre for de som produserer klærne.

 21. Catharina

  Supre tips! Nå har jeg en kjempe bra ide og inspirasjon til gaven til min venninne
  Hvilke bøker/magasin til venninne ville du anbefalt?

 22. I alle dager, så mye negative kommentarer det var her!

  Tusen takk for flott innlegg, Caroline! Og for at du sprer så mye koselig julestemning nå i november og desember. Jeg synes det er veldig flott og inspirerende at din familie har valgt å ha gavefri julaften for de voksne og heller fokusere på andre ting. Men selvsagt kan man likvel gi små gaver/oppmerksomheter i desember til folk man er glad i som kan spre masse glede! Synes moren din er heldig som får fin kalender av deg. Man skal ikke behøve å velge seg masse gaver i desember eller ingen gaver i desember. For miljøsaken er det viktig at alle kan gjøre litt, og at vi ikke kan kreve at noen skal gjøre alt! Stå på Caroline:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig, Birte 🙂 Tusen takk <3

 23. Interessant at du nevner at man unngår materialisme når bloggen lever av å fremme salg! Det blitt litt som å si at man er opptatt av miljøet fordi man ikke spiser kjøtt, så flyr man x-antall ganger i året, kjører hybridbil med kort lengde og kjøper nye ting hele tiden. Hvorfor snakke høyt om noe man ikke er!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så en person som jobber i f.eks en butikk, kan ikke fokusere på en privat jul hvor materialisme ikke er i fokus fordi vedkommende jobber på et sted som fremmer salg? Det er en veldig spesiell tankegang, Mie.

   1. Sammenligner du bloggingen din med å stå i butikk?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Prinsippet er det samme, jobben til en som jobber i butikk går utelukkende ut på å påvirke folk til å kjøpe ting 🙂 Jeg kan godt sammenligne det med noe annet, f.eks noen som jobber med markedsføring, eller eierne av den aktuelle butikken. I følge logikke over her så kan ikke de fokusere på noe annet enn materialisme fordi jobben deres går ut på å påvirke mennesker til å kjøpe ting.

   3. varm_kakao

    Jeg kan delvis skjønne poenget ditt Caroline, men du er en Norgeskjent influencer og derfor et forbilde for mange. Derfor blir det ikke helt det samme som å jobbe i en butikk. 🙂

   4. Ingvild

    Men Caroline, du fremmer jo ikke gavefri jul privat? Du fremmer det gjennom bedriften din, i et reklameinnlegg som dette faktisk er. Om en person fremmer én ting på jobb, og en annen ting privat, er det ingen som bør kritisere det. Men du fremmer jo dette gjennom jobben din, og da blir det noe annet. En butikkansatt står sannsynligvis ikke bak kassen og promoterer gavefri jul i rollen som butikkansatt samtidig som han/hun selger julegaver.

    Denne bloggen er din virksomhet, der formålet er «Bloggvirksomhet for salg av annonseplass til bedriftskunder».

   5. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har ikke promotert eller femmer gavefri jul, jeg skrev i en bisetning at vi hadde det. Stor forskjell 🙂

    I tillegg blir dette ganske så annerledes etter som innholdet mitt skal passe til mange ulike lesere. At en butikkselger skal fremme gavefri jul er irrelevant for jobben hennes, men ikke for min. Jeg skal inspirere til ulike ting, og det er ikke alltid ting jeg skriver om passer til meg selv.

    F.eks tipser jeg om julegaver selv om vi ikke kjøper det selv 🙂

 24. Rampenissen

  I dag for tre å siden ble jeg innlagt på sykehuset for en omfattende kreftoperasjon. Jeg hadde tre små barn hjemme. I romjulen ble det cellegift.
  Livet etterpå har vært utfordrende, vondt og vakkert.

  Når jeg nå leste kommentarfeltet ditt ble jeg rett og slett matt. Jeg klarer verken forklare eller argumentere for hvorfor jeg syntes du får for mye negative kommentarer. Og det er forsåvidt ikke kritikken i seg selv, men til dels intensjonen og til dels «klimaet» og graden av kritikken.

  Ta på dere SNILLE øyne når dere leser og ikke skriv alt dere tenker med en gang. Pust med magen, ta en slurk kaffe og kjenn etter om det er nødvendig å gi kritikk. Hvis det er nødvendig: vær åpen for at du kanskje ikke har fasiten eller hele bildet og ikke vær HARD. Vær GOD, FORSONENDE, ÅPEN og husk for all del å beholde perspektivet i kritikken: har Caroline begått en krigsforbrytelse. Eller er du bare litt uenig i hvordan hun formulerte seg om gavefri jul. Perspektiv.

  Jeg ønsker deg og din familie og leserne dine en harmonisk, reflekterende og rolig førjulstid – proppfull av kjærlighet og gode opplevelser!

  Jeg skriver med feil navn pga private opplysninger, men du Caroline ser navnet mitt i e posten.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

  2. Kjære Rampenissen
   Vil bare sende et ❤
   Flott bidrag. Det du sier her er så viktig. God førjulstid til deg og dine.

 25. Dette er første gang jeg leser meg gjennom kommentarene på bloggen din… Og jeg blir sjokkert over hva enkelte gidder å henge seg opp i og bruke energien sin på! Jeg ble sliten av å lese all den negativiteten. Sterkt av deg å klare å svare så bra tilbake. Og forresten… takk for gavetips! Jeg lager også kalender til mamma i år ❤️ Og en annen ting, jeg skjønte faktisk poenget ditt med gavefri jul Gavefri julaften fjerner den største hauen av gaver

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk, Line 🙂 Jeg er helt sikker på at de aller fleste forstår det <3

 26. Er veldig for det du skriver med gaveformål jul og heller gi i form av kalender.

  Men får ikke ungene deres gaver på julaften heller ? Ikke kritikk bare nysgjerrig, har selv to små og vi har gaveformål jul blant oss voksene men barna får.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Barna får gaver, det er bare oss voksne som har gavefri 🙂

 27. cbefan4ever

  Lager du kalender til resten av familien også (ikke kun barna)?

 28. Ååh hjelpes for noen surmugga kommentarer…..dette var et koslig tiltak som absolutt vil glede stort og er spesiellt viktig i disse dager❤

 29. Camilla

  Juletiden på bloggen din altså – Digger det!! Takk for masse fin inspirasjon:)

 30. Flott innlegg Caroline. De som sprer så mye negativitet kan ikke glede seg mye over førjulstid og jul generelt. God helg ❤️

 31. Hvor er de posene med tinnsoldatene fra?

 32. Christina

  Her var det mye negativitet.. Jeg lager også julekalender til mine foreldre, og det blir julegaven fra oss. Helt supert, de blir like glade og entusiastiske hvert år.
  Takk for gode tips til innhold! Hvor kjøper du de fine gaveposene?:)

 33. Elisabeth h

  Jeg tenkte akkurat at «denne uken har det vært få innlegg her, lurer på hvorfor?»og så leser jeg dette skredet av kverulerende/pirkete/kranglete/fordømmende /forsurende/negative osv kommentarer, og må bare si jeg blir helt matt. Kjære Caroline, kan du ikke bare drite i å svare folk (gjengangere?)som bare er ute etter å «ta deg», og heller fokusere på alle oss som leser bloggen din fordi den er inspirerende, gjennomført, variert, og GOD! Håper virkelig ikke at slik unødvendig og ofte selvforherligende kritikk gjør at du mister lysten til å blogge videre, DET ville hvertfall vært et savn for meg! Og apropos kalender: i år laget jeg kalender til noen venninner. Hver dag trekker de en tilfeldig lapp fra en rød konvolutt, og på lappen står en utfordring, en oppfordring, med fokus på å være snill mot seg selv og andre og utfordre seg selv. F eks «gå en tur i naturen uten kamera og mobil, og vær oppmerksom på omgivelsene», «kjøp en juleplante til en nabo», « lag vegansk middag idag», «skriv ned tre ting du er takknemlig for», «gjør noe hyggelig for en fremmed»( random act of kindness), «skru av lys, sett på musikk og bare lytt», « bak noe…og del med en venn” osv
  Fortsatt god førjulstid, Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   For en helt nydelig kalender, Elisabeth <3

   Ønsker deg og dine også en deilig førjulstid <3 Håper roen kan senke seg tross alt <3

 34. Hvor eldre man blir trur jeg gave fri jul blir for oss voksne. Det er liksom barna som forventer..og jeg kjenner at hvert år gir jeg mindre til voksne..høres sikkert ut som gjerrigknarken. Men i løpet av året har vi /jeg gitt masse kjærlighet , vennskap, tjenester,gi og ta og faktisk andre år turer osv … Så jul …handler mere om fellesskap og hygge .. la skuldre senke seg ☺️

 35. Michelle

  Hei Caroline!

  Hvor har du kjøpt gullglitteret som er på juletreet? 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer fra Clas Ohlson 🙂

 36. Superkoselog å gjøre stas på mamma men du – husker du tilfeldigvis hvor de gaveposene øverst i innlegget er kjøpt…?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra Nille, men de med nøtteknekkerne er fra Hageland

 37. Kristine

  Så fine tips! Kan jeg spørre hvor har du kjøpt de fine gaveposene? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra Nille, men de med nøtteknekkerne er fra Hageland 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *