tikka masala med ristede kikerter

Ååå! Det var kjempegøy med så mange spørsmål om denne retten på instagram i går! Dette er noe av det beste jeg lager, og denne varianten er i tillegg såpass mild at barna også liker den 🙂 Jeg serverer den med ris og nanbrød – her kommer oppskriften 🤤 


til 4 trenger du 

♥ 10 dl. kikerter ♥ 5 store hvitløksfedd ♥ 1 bit ingefær – ca. 1 ts. ♥ 2 ts. garam masala ♥ 1 ts. chilipulver ♥ 2 ss. sitronjuice ♥ 1 + 1/2 ss. olivenolje ♥ salt 

Ingrediensene over er til kikertene som skal ristes i ovnen. Sett ovnen på 200 grader. Mos hvitløken med en hvitløkspresse, finhakk ingefæren og ha det i en bolle sammen med alle de andre ingrediensene. Bland godt og tilsett kikertene (la gjerne disse renne av seg i en sil først) Bland sammen og smak til med salt. Legg kikertene utover et bakebrett med bakepapi, og bak i ovnen i ca. 20 minutter. Rør underveis i steketiden. 


til tika masala sausen

♥ 2 gule løk ♥ 8 tomater ♥ 4 hvitløksfedd ♥ en bit ingefær – ca. 1 ts. ♥ 1 dl. rå cashewnøtter ♥ 2 ts. cumin ♥ 2 ts. tørket koriander ♥ olje til steking ♥ 1 ts. chilipulver ♥ 1 ts. garam masala ♥ 3 dl. kokosmelk ♥ 1.5 dl vann 

Del løken i båter og tomatene i terninger. Denne gangen skal du bruke hele hvitløksfedd og du kan også dele ingefæren opp i terninger – husk å skrelle den først. Tilsett litt olje – ca. 2 ss. til en stekepanne og stek løken sammen med hvitløk og ingefær til løken blir blank. Tilsett deretter tomatene og cashewnøttene. Stek til tomatene har blitt til en slags saus og tilsett deretter de forskjellige krydderne. Bland godt og ha blandingen over i en blender når den er klar. Tilsett kokosmelk og vann, og bland til du får en jevn masse. Smak til med salt. Hell tika masala-sausen over i stekepannen igjen og tilsett de ristede kikertene. Serveres med ris og nanbrød *sikle* 


🍛✨

9 kommentarer

  1. Denne retten heter Channa masala. Tikka masala er med kjøtt (tikka), masala er sausen/krydderet.

    Er litt morsomt når nordmenn skal operere med litt internasjonal mat, som; chai te, som betyr te te, eller naan brød som betyr brød brød

    1. Tikka Masala finnes også uten kjøtt! 🙂 Jeg har mange oppskrifter på Tikka Masala med forskjellige grønnsaker!

    2. Elisabeth h

      Tikka: noun describing a piece of meat or vegetables usually served together with a herby, spicy sauce, masala. Fra Oxford dictionary. Så ikke helt feil at Caroline bruker denne betegnelsen.

    3. Men tro meg, denne retten heter Channa masala

  2. Kan man bruke bønner i stede tru?
    Har noen som ikke liker kikerter..
    Ser ellers godt ut ❤️

  3. Tikka masala-sausen. Svir litt i øynene av særskrivingsfeil, særlig hos en såpass stor blogger.

    1. Ellers går livet på skinner, skjønner jeg.

  4. Renate Henæs

    Dette ser super godt ut Caroline Denne skal prøves. Er foresten imponert over at du orker å ha kommentarfeltet åpent.

    1. Caroline Berg Eriksen

      <3 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *