julestemning i glasset

For et par uker siden fikk jeg verdens beste glühwein servert av mamma! Den måtte jeg lage igjen i dag, i tillegg dele oppskriften med dere ❄️ Den varme smaken av kanel, nellik og appelsin får meg i skikkelig julestemning, og det smaker jo ekstra godt når du har vært lenge ute i kulden og kommer inn for å varme deg foran peisen. Denne oppskriften er akkurat passe søt og god, og erfaringsmessig kan du bruke sukrin i stedet for vanlig sukker, men jeg må jo innrømme at det blir absolutt best med sistnevnte. Dette er jo ikke noe som drikkes så altfor ofte uansett, så for min del blir det med sukker de gangene jeg skal ha et glass 🎄⭐️ 


til 2 glass trenger du 

♥ 1 kanelstang ♥ 5 kryddernellik ♥ 1/2 appelsin ♥ 1 dl. sukker ♥ 1 dl. vann ♥ 4 dl. rødvin 


slik gjør du 

Bland sukker og vann i en kjele, og skvis over saften av en halv appelsin. Legg kanelstangen oppi og kok opp. Stikk kryddernellikene inn i skallet på appelsinen og legg den med skallet ned oppi sukkerblandingen. La sukkerblandingen koke til den har blitt til sirup, ca. 15-20 minutter. Ta ut kanelstangen og appelsinen, og rør inn rødvinen. Varm opp, men ikke la det koke.. så er den ferdig. Kjør julestemning ⭐️ 


Ønsker dere en nydelig helg 🎄❤️ 

33 kommentarer

 1. Må testes! 🙂 blir det litt likt som rødvinsgløgg?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, ikke helt, men samtidig litt? Det smaker annerledes, men er i samme gate 🙂

 2. Elisabeth h

  Bare husk å vaske appelsinen grundig først—enig med deg: Glühwein /Mulled wine er så godt, mye bedre enn den overføre norske gløggen! Jeg bruker langt mindre sukker i min, kun en teskje rårørsukker pr glass, men jeg har i litt ekte vaniljesukker ( ikke vanillin, fysj fysj) som gir sødme. Aller helst en bit vaniljestang, men det er det ikke alltid jeg har. Tror virkelig jeg må lage litt i kveld….god helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er sant! Det lønner seg 🙂

   Tusen takk for tipset ang. vaniljesukker! Det ska jeg prøve 🙂

 3. Den ser god ut, og kunne tenkt meg å teste den ut i adventstiden 🙂 men, jeg drikker ikke alkohol, så lurer på om du har noen tips om hva rødvinen kan erstattes med? På instastoryen din så hadde du verdens søteste video der minstejenta deres sto å rørte i gluwein-gryta, så tenkte at det muligens var en alkoholfri variant som barn og ikke-alkohol-drikkende voksne kan nyte 🙂 Jeg er ikke anti-anti alkohol altså, kan bare ikke drikke alkohol akkurat nå 🙂 Neste jul derimot….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var bare sukkerlaken hun hjalp meg med å lage 🙂 Før jeg tilsatte vinen. Hmm, det skal vel være godt å bruke for eks. husholdningssaft kan jeg se for meg? Da kan du sikkert kutte ned på sukkeret også 🙂

   1. Takk for tips, saft skal testes ut 🙂

 4. Hvilken rødvin er bra å bruke?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bruker bare den vi har her hjemme, og synes den funker fint 🙂 Min favoritt er cocoon zinfandel når jeg bare skal ha ett glass som ikke er til maten 🙂

 5. Ingebjørg

  Heisann,

  Jeg har forsøkt å sende denne til deg før, men den ble ikke godkjent? Kanskje du glemte den av? 🙂

  Jeg ble inspirert av deg til å kjøpe Balion Seamless Shape Tights Heather Grey. Jeg valgte størrelse L da det ble anbefalt på nettsiden hvis en lå mellom størrelser. Men jeg må si at jeg er litt skuffet. Tightsen ruller seg ned i midjen under trening. Jeg har prøvd den både til løping og styrketrening. Den ser lekker ut, så jeg kan fint bruke den til hjemmebruk, men det var jo ikke det som var planen.

  Har du opplevd noe lignende? Har jeg kanskje kjøpt feil størrelse?

  Mvh.

  Ingebjørg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei! Ja, beklager det! Jeg har ikke opplevd at den ruller seg ned under trening og har brukt den både under skikkelig svette økter og under roligere økter. Jeg bruker selv xs i buksene fra ba lion, men har s i denne da den ikke kommer i xs og synes den sitter fint. Det hadde ikke gjort meg noe om den var bare litt trangere, men samtidig er det ingenting galt med passformen etter min oppfattelse 🙂 Men tror absolutt ikke det er dumt om du prøver en M i stedet 🙂

   Klem C!

 6. Andrine

  Pynter du for alvor til jul 14 november?

  1. 1: pga korona. ( litt koseligere) 2: pga de skal ha et intervju eller hva det var til uka. 😀

  2. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det gjør jeg 🙂 Det er flere grunner til det, først og fremst fordi vi skal ha en fotoshoot den kommende uken med juletema 🙂 En annen grunn er at jeg synes vi kan glede oss litt ekstra over julen i år, corona tar på både liten og stor, og hverdagen er ofte preget av usikkerhet og en annerledes hverdag for mange. Da synes i hvert fall vi at julestemning litt tidligere enn normalt er helt innafor 🙂 Men dette er jo helt opp til hver enkelt!

   1. Andrine

    Da tror jeg at jeg må holde meg unna bloggen din til 1 desember.

    Jul i midten av november ødelegger magien for meg og jeg vil ikke vanne ut julen på denne måten.

 7. Hvilket bord er dette?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er bare et fotounderlag 🙂

 8. Den oppskriften skal prøves 🙂 Men det får vente til 1 desember. Nå er det ikke jul for min del:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det må du 🙂

 9. Går det bra med Omvendt julenisse prosjektet deres?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det går veldig fint det 🙂

 10. Deilig☺️ Holder du deg helt unna vanlig sukker til vanlig/hverdags?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg spiser gjerne litt sukker i helgene, i form av for eks. dette eller pepperkaker etc. fremover 🙂 Men i hverdagen er det ingenting / veldig lite 🙂

   1. Iselin

    Har du noen tips til hvordan man kan kutte ut sukker i hverdagen? 🙂

 11. Mums det låter gott. Du verkar oxå ha fått julfeelings.
  Trevlig lördagskväll, Cina
  https://cinaslivsstil.wordpress.com/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, virkeliiig!

 12. Liv Anita

  Alternativt kan en vel bruke alkoholfri rødvin? Om en ikke vil ha alkohol altså Gleder meg til å teste oppskriften!
  Enig med deg, det er så mye trasig rundt oss i hverdagen nå at jeg begynner gjerne julen litt tidligere enn ellers bare for litt ekstra kos. Ønsker dere en nydelig kveld

 13. Hvordan klarer du å holde deg helt unna sukker i hverdagen?

  Noen tips ? Jeg får veldig søtsug på kvelden

 14. Har du noen treningssko du vil anbefale for vektløfting? Opplever ofte en brennende/stikkende følelse i fotsålen når jeg løfter vekter over lengre tid.

 15. Victoria

  Imponerende! 🙂 Spiser du da heller ikke frukt i hverdagen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Frukt og grønnsaker spiser jeg, men mest av sistnevnte 🙂

 16. Under posten din der du delte oppskrift på gluwein, hvilke krus var det du serverte i?De er skikkelig flotte!

 17. Linda Elde

  Hei Caroline ☺️ Kan jeg spøre deg om du vet hvor jeg kan få kjøpt to slike kopper/krus med striper som du har her i innlegget? Jeg mangler 2 stk. og skulle gjerne hatt det komplett til denne julen, noe det ikke ble forrige jul. Har forsøkt flere steder uten å lykkes.
  Mvh. Linda

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *